feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Frizon från könskonservatism och sexism?


Gå till senaste inlägget#1  Frizon från könskonservatism och sexism? FumikoFem
2011-02-22 16:46:22

Alltså jag har tänkt på en grej en tag. Finns det det överhuvudtaget några café/mötesplats/etc som har en feministiskt medvetenhet som INTE spelar musik med kvinnofientliga, objektifierande (reducerande av kvinnan till bara kropp eller kroppsdel) könskonservativa, HBTQ-fobiska och rasistiska element? Som inte har uppträdanden som faller inom dessa element?

Jag känner till Högkvarteret som kallar sig ett queerfeministiskt mecka. Men efter att ha läst runt en del på deras program (typ hiphop kvällar med visserligen politisk och även feministisk hiphop med även den gamla vanliga mer sexistiska, könskonservativa och objektifierande hiphopen) så finns det även där då och då sådant som faller inom det jag tog upp, ja dom har mindre än andra, men ändå. Vill en ha ett ställe där en kan helt undslippa sådant här så verkar det vara omöjligt tyvärr. :/

För personligen så känns det så jävla fel när en ska vara på ett ställe som ska vara en slags frizon, eller kalla det vad ni vill, från det gamla vanliga köns-mainstream-objektifierings-sexism-skiten, så får en höra sådan musik eller se uppträdanden som ändå är det. Då är det inte längre en frizon, för kallas det en progressiv eller feministisk eller vad det det nu är - så förväntar jag i alla fall att den medvetenheten inte bara ska vara en medvetenhet utan faktiskt något som dom agerar efter.

Någon som har några tankar?

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?