feminetik.se feminetik.se

Just nu 42 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Skämt eller allvar, vad tror ni?


Gå till senaste inlägget#1  Skämt eller allvar, vad tror ni? Scrollan
2005-01-23 14:35:23

http://medlem.spray.se/pregnantsmoker/interne…

#2   pixie
2005-01-23 14:39:17

tyvärr allvar.. :/ låter lite som någon som är psykiskt sjuk, kankse paranoid i hur den maniskt använder ordet patriarkatet.. i should know..

#3   pixie
2005-01-23 14:45:54

det läskigaste är gästboken där de normala killarna uttrycker sig..

#4   pixie
2005-01-23 14:56:14

nä jag ångrar mig, det är ett skämt... men killarna i gästboken är på riktigt..

#5   Nettan
2005-01-23 15:43:59

Jag är böjd att hålla med pixie. Jag tror att det är ett skämt. Dock är det lite svårt att avgöra huruvida det är feminister som har tröttnat på att feminismen hela tiden missförstås som ligger bakom sajten eller om det är en knippe antifeminister som vill kasta dåligt ljus över feminismen. Det kvittar egentligen, för det är rätt osmakligt vilket som.

Däremot så hissnar jag vid åsynen av gästboken... Även om sajten skulle vara på allvar så ligger det isf en liten klick människor bakom, men de fega harskitarna i gästboken är vidrigt kränkande mot kvinnor i största allmänhet. Vid provokation kommer tydligen de rätt färgerna fram...

#6   TKU
2005-01-23 16:28:37

Inte undra på att "feminismen" missförstås eftersom de som oftast uttalar sig i dess namn är de mest extrema. Att låta Margareta Winberg, Ung Vänster och kvinnojourerna definiera feminism är ungefär som att låta trotskister definiera "arbetarrörelse", att låta Livets Ord definiera "kristendom" eller att låta Sverigedemokraterna definiera "rojalism".

#7   pixie
2005-01-23 16:44:02

Jag tycker både höger- och vänsterfeminister ska tillåtas definiera feminism, tycker inte du? Eller förespråkar du nån form av censur TKU?

#8   Maj
2005-01-23 17:03:06

Detta är inget annat än skön konst.

#9   TKU
2005-01-23 17:30:37

Det hör till ovanligheterna att någon auktoritet i massmedia säger "jag är feminist, och feminism är förespråkande av jämställdhet". Det är betydligt vanligare med "jag är feminist, och feminister är de kvinnor som förstår hur alla män ständigt och utan undantag förtrycker alla kvinnor."

Det är alltså extremisterna som inte bara tillåts dominera debatten, utan också jobbar för att göra definitionen av "feminism" så snäv att bara de själva passar in.

I gårdagens Stockholm City, till exempel, intervjuades en man som jobbade på kvinnojour i Stockholm, och sa att en man omöjligen kan vara feminist.

#10   Karra
2005-01-23 17:39:05

Jag tror att sidan är ett skämt, inte speciellt lyckat dock. Några av inläggen i gästboken är säkert också skämt, lika misslyckade dom.

#11  #9 TKU pixie
2005-01-23 18:10:51

Det håller jag inte med dig om, har du nån undersökning som visar på att så är fallet?

Och, varför kopplar du ihop vänserfeminister med extremism?

Du har heller inte kommenterat att du skrivit som om du förespråkade censur. Det låter väldigt otäckt och fascistiskt av dig TKU och kanske nått du bör kommentera?

Du skriver för övrigt som att du själv inte är feminist TKU. På rätt plats?

#12   TKU
2005-01-23 18:49:29

Jag anser att jämställdhet är värt att kämpa för. Den som anser att det gör mig till feminist får gärna kalla mig feminist.

Vad vänsterfeminism är vet jag inte, därför kan jag inte uttala mig om den.

Åsikten att alla män kontinuerligt förtrycker alla kvinnor kallar jag extrem, eftersom den inte är representativ för dem som förespråkar jämställdhet.

Jag förespråkar inte censur - åtminstone inte i betydelsen "statlig förhandsgranskning av media" - var har jag påstått det? Däremot tycker jag att det är omoraliskt att uttala sig i en annan grupps namn.

#13  TKU Nettan
2005-01-23 18:59:11

"Däremot tycker jag att det är omoraliskt att uttala sig i en annan grupps namn."

Vad är det du åsyftar här?

För jag antar att vi är inne på en diskussion om "extremfeministerna" och deras dominans i media? Vad gäller det så tycker jag inte att varken Schyman eller Winberg (de vanliga slagpåsarna) brukar uttala sig i andra gruppers namn. Just dessa två damer har en förmåga att uttala sig i just deras egna namn tycker jag. Att det sedan bara är deras röster man hör i media och att det på så vis framstår som att deras feminism är den rätta och enda feminismen kan man knappast beskylla dem för. Då bör kritiken snarare riktas mot media som så ensidigt plockar ut just dessa två att uttala sig i frågor om feminism.

Med tanke på att detta är två rappa kvinnor så tror jag knappast att de tackar nej till att få uttala sig om saker, och varför skulle de? Det är snarare vi andra som får visa framfötterna för att få höras. Aftonbladet ringer ju inte upp oss och frågar efter vår åsikt medan vi sitter hemma i soffan och smuttar på en kopp hett kaffe.

#14  Är en kvinnas röst alltid extremradikal? Lemur
2005-01-23 19:13:06

Kvinnor ska hålla käften och vara söta. "Kvinnan tige i församlingen", ni vet. Är det så enkelt som att alla kvinnor som hörs och syns och som använder ordet "feminism" i positiv bemärkelse (Linda Skugge, Gudrun Schyman, Margaretha Winberg t.ex.), att de helt enkelt anses extremt radikala och "tokfeminister" för att de inte är tysta? Om det de sagt kommit från t.ex. Göran Skytte, Carl Bildt, Jan Guillo; hade folk tyckt samma sak? Att de är "tokmaskulinister" eller att de hade poänger?

#15   TKU
2005-01-23 20:27:06

Nettan: Jag håller med om att vi bör vara kritiska mot massmedia för att de bara låter en viss falang av alla feminister komma till tals. Men det kanske är för att det säljer bättre?

Lemur: Det är vanskligt att försöka reducera feminism och jämställdhet till en strid mellan man och kvinna. I det "elitfeministiska" lägret (de extrema radikal- och marxistfeminister som tagit över debatten) finns flera manliga debattörer, bland annat Johan Ehrenberg och Lars Ohly. På motsvarande sätt finns gott om kvinnor som tillhör de förfördelade feministfalangerna, bland annat Birgitta Ohlsson, Petra Östergren och Bodil Bryntesson. Är man antifeminist eller sexist om man tycker att de senare ska få mer utrymme på de förras bekostnad?

#16  TKU Nettan
2005-01-23 20:46:55

Det är klart att det säljer bättre. Människor vill läsa om Schyman och hennes "manshat" i form av mansskatt. Det intressanta är ju varför det säljer. Vill folk inte ha en fullständig och korrekt bild av feminismen (i motsatts till medias vridna och ensidiga, inget ont om just Schymans feminism)? Varför inte? Blir det för jobbigt om man faktiskt måste ta till sig feminismen som något som inte bara är tokerier om att beskatta män eller stänga ute män från det offentliga rummet? Om feminismen framställdes som det allvar det är så skulle människor behöva konfronteras med det. Då skulle de inte kunna avfärda det som nåt rabiat kvinnotjafs. Och så kan vi ju inte ha det...

#17  Jämför äpplen och päron Lemur
2005-01-23 20:51:34

Jag jämför kända "mediekåta tokstollar" med "mediekåta tokstollar" TKU. Inte feminister och feminister.

#18  TKU pixie
2005-01-23 20:55:16

#6
I inlägg # 6 sammanför du extrem med vänster. Du skriver "Att låta Margareta Winberg, Ung Vänster och kvinnojourerna definiera feminism.." och menar att det är helt uppåt väggarna fel för Ung Vänster, tex, att definiera feminism. Vem ska göra det då, du ensam? Det är att framhäva censur när man menar att vissa grupper, som kvinnorjourskvinnor och vänstern, inte får vara med och definera feminism. Jag tycker som sagt både vänster och högerfeminsiter ska få definera begreppet, annars är det censur.
Du menar att feminismen inte har använding för kvinnojourers erfarenheter och kunskap? Du uttrycker dig himla konstigt och obehagligt TKU.

#19   TKU
2005-01-23 21:01:19

Nettan:
Skulle Schymans och Winbergs påstådda "tokerier", "manshat" och "rabiata kvinnotjafs" alltså utnyttjas av massmedia för att skyla över en sund jämställdhetsdebatt? Är dessa damer i så fall medvetna om att de blir utnyttjade på detta sätt? Om ja - varför fortsätter de då i samma spår utan att lugna ner sig?

Lemur:
Vilka är vad?

#20   Nettan
2005-01-23 21:15:38

"Skulle Schymans och Winbergs påstådda "tokerier", "manshat" och "rabiata kvinnotjafs" alltså utnyttjas av massmedia för att skyla över en sund jämställdhetsdebatt?"

Inte medvetet kanske, men det är iallafall vad resultatet blir, och det gör att svenska folket inte behöver ta ställning. De kan lalla vidare med skygglappar eftersom de inte kan ta skiten på allvar. Och om man vill ha en sund jämställdhetsdebatt där många får komma till tals så låter man många komma till tals, eller? Och så gör inte media nu så jag lutar lite åt att det är medvetet från iallafall medias sida. Det finns så många proffsiga människor inom genusvetenskapen t.ex. vars åsikter skulle kunna efterfrågas, men icke... Man ser och hör bara Schyman och Winberg

Om Schyman och Winberg är medvetna? Jag vet inte, det får vi nog fråga dem om.

#21  pixie TKU
2005-01-23 21:24:52

Långt från alla som står till vänster är extremister, och långt från alla extremister står till vänster, men när det gäller feminism så finns det onekligen en viss korrelation.

Kvinnojourers erfarenheter är ofta lärorika, men på samma sätt som alla hjälporganisationers erfarenheter är de mer eller mindre subjektiva.

För de allra flesta ord i vårt språk går det att hitta en entydig definition, som alla är överens om. Det finns ingen entydig definition av "feminism", så i mitt tycke borde ordet inte användas alls. Men eftersom själva ordet har så stark betydelse för så många så är det orealistiskt att avveckla det. Bäst vore i så fall att försöka hitta en så bred och allmängiltig definition som möjligt, så att alla grupper ska få vara med.

Mitt huvudbudskap i denna tråd har varit att ordet "feminism" inte ska vara reserverat för någon liten grupp, men jag kanske har varit otydlig?

#22  TKU pixie
2005-01-23 21:48:54

"Kvinnojourers erfarenheter är ofta lärorika, men på samma sätt som alla hjälporganisationers erfarenheter är de mer eller mindre subjektiva."

Och det är din motivering till att kvinnojourers definitioner och kunskap inte ska räknas?

Fy fan säger jag bara... Du menar alltså att folk åt höger är mindre extrema och mindre subjektiva.... *skakar på huvet*
Du har så fult sätt TKU, kan det inte räcka med att du argumenterar utifrån din högerposition istället för att låtsas som att du på nått sätt är objektiv och neutral. Det är du inte. Du är extremhöger TKU och då tycker jag du kan stå för det istället för spela dina låga spel.

#23   TKU
2005-01-23 22:27:50

Jag har aldrig påstått att deras kunskap inte ska räknas. Allas erfarenheter ska räknas, så likvärdigt som möjligt utan någon ideologisk slagsida i någondera riktning. Det är du som tillskriver mig åsikter som jag inte har.

Vad skulle göra mig till "extremhöger"?

#24   Maj
2005-01-23 23:03:01

Det låter rätt sexistiskt att vilja höra Johan Ehrenbergs åsikter oftare bara för att han är man.

För övrigt företräder nog J. E. en betydligt mer radikal feminism än Margareta Winberg.

#25   pixie
2005-01-23 23:08:21

Det vet du nog bara själv TKU ;) Du verkar inte vilja dela med dig av det.. men ivrig att hoppa på vänstern och säga att den är extrem hela tiden, det är du, det kan ingen undgå att se..

#26   pixie
2005-01-23 23:13:51

"Långt från alla som står till vänster är extremister, och långt från alla extremister står till vänster, men när det gäller feminism så finns det onekligen en viss korrelation."

Det låter ju som att du har nån form av statistik på det... sysslar du med åsiktsregistrering TKU? DEt är olagligt vet du väl... ;)

#27   Linda
2005-01-23 23:55:23

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#28   TKU
2005-01-24 00:21:14

Jag har ingen statistik, jag bara delger mina personliga upplevelser som givetvis inte är fullständiga. "Extremism" är ännu ett sådant ord som är svårdefinierat, och det kanske var klantigt av mig att välja det in the first place. Vad ska vi kalla uppfattningen "alla män förtrycker alltid alla kvinnor"? För några trådar sedan kallade jag det "radikalfeminism", men det blev inte populärt...

När det gäller "högerextremism" så finns en allmängiltig definition, som baserar sig på främlingsfientlighet, homofobi och tro på nationalstaten som organisk enhet, något som jag å det bestämdaste tar avstånd från.

Jag har inte påstått att någon ska tillmätas större respekt pga sitt kön; jag tog bara upp Ehrenberg som exempel på att skiljelinjer mellan olika former av feminism inte alltid har med kön att göra.

#29  #27 EnEm
2005-01-24 12:48:42

"Borgarklassens kvinnor förtrycker arbetarklassens män.".

Detta är naturligtvis helt sant och den som har en annan historiebild bör titta sig själv i spegeln och fråga; -Do I feel happy?

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?