feminetik.se feminetik.se

Just nu 14 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

He's a Lady


Gå till senaste inlägget#1  He's a Lady Greenfish
2005-01-17 19:16:50

Har sett tio minuter på programmet där killarna först försökte vara så macho som möjligt. "Jag backar aldrig inför en utmaning", "Jag kan göra vad som helst", "Jag kan slänga mig ut för ett berg", etc.

Sedan får de reda på att utmaningen är att klä sig som tjejer. Alla blir jättepaffa, men deras fruar gillar tanken. Att killarna ska få veta vilket jobb de har varje dag.


Jag tycker sådant är så fjantigt, för ingen skulle komma på att göra ett program åt motsatta hållet. (Skulle inte gilla det heller visserligen)

Det är visserligen en poäng i att ge "riktiga machomän" en knäpp på näsan, för man märker ju att de inte gillar idén. Kunde man inte bara fått en reaktion i stil med:

"Amen, då är det ju lätt! Vi är ju trots allt mer lika än vad många tror."

#2   hanna
2005-01-17 21:08:11

haha, det värsta var i slutet när de fick se hur de skulle bo, så typiskt "feminint" med rosa överallt. jag som inte äger en enda rosa pryl, är jag en sämre kvinna då då..?

#3  rosa-allergi? Lemur
2005-01-17 21:49:58

Det måste vara något allergiskt eller så, jag får spader av rosa och det enda som är rosa är några stackars tubsockor jag råkade tvätta med röda kläder. :)

Eller är det för att rosa är symboliskt laddat som "tjejigaste våp-färgen"?

Har inte sett programmet, men det verkar dum-TV, verkligen.

#4  Reagerade också Greenfish
2005-01-17 21:54:45

Tyckte huset var hemskt fult inrett. Badrummet var kanske snyggt, men troligen bara för att det var en trevlig konstrast till allt det andra. Jag blev även störd på att du var tvugna att ha rosa kläder på sig allesammans. Det såg förjävligt ut.

Jag äger ett par rosa saker, men de använder jag knappt. Hatar verkligen babyrosa, men annan rosa kan funka ifall det är i väldigt liten mängd.

Min kompis skickade mig denna länken innan programmet:
http://www.bostad.dn.se/bostadsborsen/sok/res…
Kolla på bilder.

Det finns verkligen folk som bor precis så pastelligt.

#5   pixie
2005-01-18 19:44:07

Nejmen rosa kan ju vara jättefint... pastelligt rosa.. puderrosa.. fast ja kan inte bära det, vet inte varför, men att ha rosa och lila och sånt i inredningen, gärna i ett superstereotypt kvinnligt hem lockar på nått skumt sätt ändå.. fast det kanske är kitsch?

She´s a lady är ju kul.. alberta är bäst och hon som blev full är söt..

#6   XGreengirlX
2005-01-19 01:07:52

Jag har också suttit och skrattat åt, omväxlande förfasat mig över, all idioti programmet innehåller. Men jag tyckte att det var väldigt intressant när de skulle lära sig lite teori om kvinnors sexualitet. Alla killarna satt framåtlutade och verkade jätteintresserade, vilket de säkert var. Jag var också nyfiken på vad "lärarna" skulle gå igenom men hela det inslaget var grymt nedkortat.

Det som är jobbigast med serien är väl den där jävla domaren som genom sitt beteende bara förstärker hur konstigt det är med killar som "klär ut sig". Sedan är ju hela idén lite jobbig med att de ska bli "kvinnor" bara för att de lär sig att trippa i högklackat och sminka sig.

Jag tycker att det verkar som om killarna har kul och de kommer ju lätt att behålla sina alias. Vissa verkar ju asnöjda...

#7  Greengirl Greenfish
2005-01-19 11:53:39

Trevligt att du också hittat hit! Har inte sett inlägg av dig här innan.


Jag kan se en poäng i programmet, för ingen av männen kommer väl ändå att förväxla sin otroligt fula klädsel med sådant som vanliga människor har på sig. Snarare så kanske fler får samma insikter som den lite kraftige killen fick nu senast, jo av någon anledning har jag följt programmet. Kommer så fortsätta med det också, intressant experiment om inte annat.

Det jag reagerat på är att de skulle på ett "manligt" äventyr när A-nånting vann. Varför inte översätta det till fartfyllt som de sa på engelska?

Likadant, denna domare. Vilken jävla idiot! Jag bara hatar honom. Tjejerna är inte alls lika dömande och knasiga i sina kommentarer. Även ifall jag verkligen ogillade deras kommentarer om den lite krafitgare killen. Hade de sagt så till en annan kvinna? Eller ska karlar tåla att bli mobbade enligt dem?

#8  Greenfish Thomas Lindström
2005-01-19 13:49:18

Jag förkastade hela programmet redan när jag såg reklamen, så jag vet inte riktigt vad du hänvisar till. Det vore dock intressant att höra (och därmed kunna delta i diskussionen), så om du ville sammanfatta vad det handlar om vore jag tacksam. Så får jag väl se nästa episod för att veta vad det hela handlar om.

Hej, förresten. Jag är ny här, hänvisades hit av... Tiriq, tror jag hon kallar sig här också.

#9  Lite sur... Greenfish
2005-01-19 15:12:15

Fick precis reda på vem som vann, när jag skulle göra det Thomas bad mig om. *arrgggh*

Aja, länken med sammanfattning är här iallafall, klickar ni inte vidare, ser ni inte vem som vann:
http://tbs.com/stories/story/0,,34981,00.html

John Salley är domaren vi inte gillar.

#10  Insikten Greenfish
2005-01-19 15:12:57

som den lite kraftigare killen fick, var att det inte var lätt att bli bedömd som +size när man är kvinna.

#11  NU Greenfish
2005-01-19 19:15:23

går det på tv tre. Ifall någon är intresserad av diskussionen kan det ju vara bra att kolla in det.

#12  Missade nästan hela dagens version... XGreengirlX
2005-01-19 22:43:04

Har lite svårt att följa serier som går varje dag för det känns lite fel att planera sin dag efter tv:n. Iaf hann jag se de sista minutrarna och jag blir verkligen så grymt less på domarens (Johns?) kommentarer.
Jag undrar vem som kom på upplägget av programmet, och vad den personen trodde att mottagandet av idén skulle bli.
Jag tycker att den kraftiga killen verkar trevligast (i den mån det går att bedömma människor efter att ha sett en väldigt vinklad och väldigt redigerad version av vad som händer i ett dessutom väldigt skapat scenario), men den kan också vara något obehagligt "anti-"drag hos mig. Att jag bara vill hitta fel hos de andra för att de är mer tilldragande utseendemässigt.


>>Greenfish
Har läst många trådar men inte hittat något där jag haft så mycket att tillföra.

#13  Greengirl Greenfish
2005-01-20 00:05:41

Intressant att du väljer att tillföra i en dokusåpadiskussion... =) Fast jag ska väl inte säga något, jag startade ju tråden!


Jag blir också less på hans kommentarer. Han verkar ha en väldigt snäv bild av vilka kvinnor som duger. Tjejdomarna ger dem komplimanger medan han trackar dem. Det känns väldigt olustigt. Särskilt hans kommentar om att Scarlett verkade gilla klänningar och att han fann det räligt ogillade jag.

Den kraftige killen verkar ha skönast inställning till det hela. Han är tuff, men kör sitt race. Han har inte heller kommit med några kommentarer som får en att känna att han är könsrollskonservativ, något många av de andra killarna gjort.

Jag gillar de killarna som liknar mest kvinnor också, just för att det bevisar att det inte är så stor skillnad mellan könen som man tror. Det räcker med hår och smink för att det ska se mer kvinnligt ut.

Jag tycker att alla killarna kunnat misstas för kvinnor under fotojobbet de gjorde, det ger mig lite... hopp(?), letar efter rätt ord.

#14  Greenfish XGreengirlX
2005-01-20 21:06:21

Jo, det kan så tyckas men dels så gillar jag inte att skriva i en tråd där det redan finns trettio inlägg, varav säkert minst fem av dem säger precis vad jag skulle säga. Och dels skriver jag hellre i de trådar (som inte rör så jättekänsliga ämnen) där folk inte blir asförbannade för att en inte uttrycker sig tillräckligt pk. Har lite dålig erfarenhet av politiska forum (t.ex. socialism.nu ...). Hoppas och tror att stämningen är bättre här, men dock. Om du förstår vad jag menar :)

Angående det egentliga ämnet så har jag en teori om domarens kommentarer. Det är kanske ingen lysande analys, men hans beteende måste ju bero på att det ska bli underhållning av det. Dels motsättningarna mellan honom och de andra domarna, och dels för att slippa undan folk som kanske skulle bli upprörda av att de låter killar klä ut sig. Det är nog ett lite känsligt ämne trots allt. Jag menar, hur skulle det sluta om alla i programmet stöttade killarna i deras strävan att se mer kvinnliga ut. Då kanske det skulle verka som att det är ok att vara transa, och det vore ju hemskt (IRONI!!!). Nä, lite psykning behövs nog för att hålla folk i schack. Annars kanske vi skulle våga göra vad som helst...

Jo, jag tycker också att det är kul med de som ser väldigt feminina ut. Lite spackel och vem som helst blir "kvinnlig". De verkar också vara ganska nöjda med sin "roll" som tjej. Om de aldrig (efter programmet) skryter om hur snygga de är som tjejer så ska jag äta upp min hatt!

#15   pixie
2005-01-20 21:44:07

Nån som vet om det kommer ett She´s a man ? Farligt att låta folket smaka frihet o makt.. kanske vill dom ha mer socker

#16   pixie
2005-01-20 21:44:14

Nån som vet om det kommer ett She´s a man ? Farligt att låta folket smaka frihet o makt.. kanske vill dom ha mer

#17   pixie
2005-01-20 21:44:26

fint

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?