feminetik.se feminetik.se

Just nu 46 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Rädslan, sett från männens sida...


Gå till senaste inlägget#1  Rädslan, sett från männens sida... Maj
2005-01-15 14:44:41

Vi kvinnor är ofta rädda när vi är ute på kvällarna, särskilt om en man råkar gå efter oss samma väg.

Vi vet ju inte vem han är. Han kan vara hur snäll som helst och bara bo närheten, och han kan vara en våldtäktsman som förföljer oss.

Jag har ofta reflekterat över om mannen ifråga märker ens rädsla, och häromdagen sa min man att han brukar märka att kvinnor är rädda för honom på kvällarna.

Finns det något en man kan göra i det läget för att minska rädslan?

#2   Ylva
2005-01-15 14:50:25

Har pratat med mina killkompisar om detta också. De tycker ofta att det är riktigt jobbigt när de märker hur tjejer som går framför dem blir rädda, börjar småspringa, osv.

Man kan ju till exempel gå över på andra sidan gatan, om det går. Gärna gå förbi, och inte hålla sig konstant tio meter bakom. Vissla lite käckt kanske?

#3  Mina killkompisar Kerstin
2005-01-15 14:54:44

har också pratat om det här. De brukar gå över på andra sidan gatan, eller på annat sätt försöka visa att de inte är farliga.

#4   elinlite
2005-01-15 14:55:17

Några killar jag känner brukar stanna upp så att hon får ett rejält försprång, definitivt gå på andra sidan gatan eller, så till vida det är möjligt, vika av till en alternativ väg.

#5   Bengt Eurenius
2005-01-15 15:07:02

Det händer och känns olustigt. En tjej tänkte ta hissen upp ur tunnelbanan, men när hon såg att jag också tänkte göra det, så vände hon och gick den långa omvägen till rulltrapporna. Det var ett ganska tydligt exempel. I andra fall händer det ibland att hon kan över till andra sidan gatan osv. För min del saktar jag kanske på stegen tills jag blir 'ohjälpligt efter', går över på andra sidan, går en annan väg osv eller bara stannar ett ögonblick. Dock är det inte alltid så här, men det händer ibland när det är mörkt.

Jag förstår och känner med denna rädsla, men det känns också olustigt att den ska behöva finnas.

#6  Rädsla som studsar fram och tillbaka Bengt Eurenius
2005-01-15 15:43:48

Jag har känslan att rädsla sprider rädsla, dvs om jag visar mig rädd framför någon, så är det som om det omedelbart uppfattas av denne och skapar en rädsla där också (möjligen över vad han själv överväger att göra). Som om rädslan studsar fram och tillbaka. Jag brukar därför undvika att visa någon rädsla, om det går. Undrar om någon känner igen sig i detta.

#7  Tycker detta är en obehaglig situation själv Freddan
2005-01-15 15:53:15

Det mest tragiska med detta är naturligtvis att kvinnor blir rädda. Och att det då kanske finns något befog för rädslan. Men jag blir själv nästan irriterad på kvinnor som gör så här när det gäller mig. Jag vet ju att det är ju inget personligt riktat till mig, men jag känner mig nästan förolämpad. Vilket kanske inte är så konstigt för i andra sammanhang så är det ju ganska förolämpande om någon säger till en "nä, du. du är så otrevlig så jag ställer mig i andra hörnet av rummet.." Om ni förstår min poäng.

Och jag vet inte vad man ska göra. Själv känner jag ju ibland för att helt enkelt säga att dom inte behöver vara rädda för mig. Vilket naturligtvis skulle få motsatt effekt...

#8  Freddan elinlite
2005-01-15 15:59:50

Ja herregud! Gör inte det! Det var exakt det killen som hoppade på mig sade.

#9   Linda
2005-01-15 16:26:06

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#10  Rädd monica
2005-01-16 14:44:06

En gång i hela mitt liv har en annan människa varit rädd för mig och det var INTE trevligt kan jag säga. Usch. Och fy. Den känslan vill jag inte uppleva igen. Och menar att om män som går hem i mörka natten känner att de skrämmer kvinnor med sin blotta närvaro, därför att andra män våldtar... så kanske en STOR JÄVLA MANIFESTATION vore tänkbart?

Jag VET att alla sunda män tar avstånd från våldtäktsmän och misshandlare. Men om man gjorde det högt? Vilket genomslag det skulle få. Säger inte att det skulle ändra nåt på en kvart, men ändå är det något jag skulle vilja se. Stort demonstrationståg med män som tröttnat på att vissa andra män gör att kvinnor är rädda för dem också.

Det är som sagt en oerhört otrevlig känsla att någon är rädd för en.

#11  att minska rädslan Sigrun
2005-01-16 15:53:57

Några sätt att minska rädslan för kvinnor i omgivninge kan ju vara att lugnt men bestämt gå OM, istället för att gå efter. Att hålla tydlig distans på öppna platser. Att nynna lite för sig sig själv så att det hörs var man är. Att långsamt och vänligt leende gå fram om man behöver fråga något. Att lämna utrymme så att man inte blockerar trånga passager så att man tvingas gå tätt inpå om man inte vill. Att inte utnyttja tillfället då man är full till att vara oartig, hänsynslös och påträngande.

#12   Linda
2005-01-16 17:19:56

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#13  ingen ska ju behöva vara rädd! MartinA
2005-01-17 09:27:46

Ja visst är det sjukt att så många kvinnor är rädda? Och visst är det sjukt att bra män ska behöva gå över gatan eller sakta ner för att inte skrämma kvinnor framför honom?

Visst är det kanske lite "inne" med manifestationer, det kan jag nog hålla med om. :) Men jag tycker ändå att initiativ som "piteåuppropet" av det "manliga nätverket" är skitbra! Jag tycker det är viktigt att "bra män" gör det tydligt att det inte accepterar våld mot kvinnor. Det sänder ju ändå ut signaler i samhället och motverkar ett normaliserande av kvinnoförakt och våld.

Förövrigt tycker jag om Sigruns förslag om att nynna lite och gå om! Det är ju ett trevligt och icke-hotfullt sätt som dessutom kanske får båda parterna att känna sig mer avslappnade! :-)

#14  nynna, vet inte... Jon B
2005-01-17 09:35:27

Jag går ibland och småsjunger för mej själv, men kommer ofta av mej när jag möter blickar som säger "F_n, att inte psykvården tar hand om såna där..."

#15   Linda
2005-01-17 09:53:34

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#16  Jon B MartinA
2005-01-17 10:17:58

Ja ha ha, det förstås. Man kan väl kanske bli uppfattad som lite galen om man går och nynnar för sig själv klockan tre på natten... :-)

Men å andra sidan är det kanske ok att bli uppfattade som lite knäpp - om det gör att tjejen framför en känner sig mindre skrämd och mer förberedd på ens närvaro...

Ha ha, fick plötsligt en mental bild av en man som går och nynnar "boktipset" lite halvhögt för sig själv (ni na ni na ni na na...) och kvinnan framför som tänker "stackarn, han verkar ju inte lite koko..."

#17   Jon B
2005-01-17 10:38:55

"knäpp" uppfattas nog ofta som synonym med "farlig", speciellt sent på natten.

Om man är rationell och har tänkt attackera en tjej (OK det går ju inte riktigt ihop, men rent hypotetisk) så skulle man väl försöka inge förtroende, verka trevlig och ofarlig så länge som möjligt.

#18   Eric
2005-01-17 10:56:06

Jag brukar vissla ledmotivet till "Den gode, den onde och den fule" när jag är ute och går. (Vilken av dem som jag själv identifierar mig med får ni tänka ut själva.) Eller nynnar jag på ledmotivet till "Hajen". Avkopplande och lugnande...

#19  knäpp eller farlig? MartinA
2005-01-17 11:04:17

Jo visst håller jag med Jon B.

Tanken är väl inte att tjejen tänker "Åh vad skönt, han är en nynnare. Det vet ju varenda kotte att våldtäktsmän aldrig nynnar, så det betyder ju att han är ok!" ;-)

Men det jag tyckte var bra med Sigruns förslag var att man gör ljud ifrån sig så att man inte plötsligt skrämmer tjejen med sin närvaro och att man sen fort går om så att hon inte tror att man förföljer henne.

Ja alltså, det är ju kasst alltså att kvinnor är rädda i första taget, så det egentliga problemet är ju att samhället inte verkar lyckas få kvinnor att känna sig säkra på natten. Så det är ju det som är fel egentligen.

Men om vi nu lever i det här samhället och inte kan ändra det över en natt, då kanske ett sådant beteende är mindre hotfullt?

#20   Hanna_B
2005-01-17 11:38:24

Hos människa brukar underkastelse och rädsla kunna trigga aggressivitet, till skillnad från hos andra djur där underkastelse leder till att man omedelbart slutar slåss. Undras om det inte händer att en förfriskad man blir provocerad av främmande kvinnors onödiga rädsla för honom, så han bestämmer sig för att skrämmas på ren jävulskap.

På självförsvardskurs hörde jag berättelser från kvinnor som var med, som sade att de flera gången blivit förföljda på stan. Jag undrade redan då om det verkligen var sant, eller om de bara trott att de var förföljda.

Hur menar ni, när ni säger att killarna ska gå om? För att det fortare är över då, än om de går en bit efter tjejen för att inte skrämma och det sen visar sig att de hade samma väg en halv kilometer?

#21   Linda
2005-01-17 13:30:39

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#22   Eric
2005-01-17 13:43:52

Jag vet inte, men jag inbillar mig att en tjej blir MER oroad om hon märker att jag genast anpassar mig efter henne (färdriktning, gångstil/hastighet), än om jag fortsätter som jag gjorde tidigare...?

Linda, just "beskyddarverksamhet" är något som ni INTE ska ägna oss åt, i någon form. Det har vi fått väldigt klart för oss här på feminetik. Att ta hand om, beskydda och/eller försörja en tjej verkar vara det värsta och mest nedlåtande man kan göra.

#23  Erik #22 Sigrun
2005-01-17 13:48:24

För min del tycker jag att det är trevligt att på ett vänligt vis bli *walked home*. (Inga förväntningar eller krav, bara en trevlig promenad.)

#24   Linda
2005-01-17 14:22:29

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#25   Hanna_B
2005-01-17 14:47:56

Jag väljer ju vem jag vill bli "beskyddad" av - gäller både män och kvinnor. Om jag rutinmässigt skulle försöka skaffa mig "beskydd" på vägen hem tror jag faktiskt att risken för att råka illa ut är bra mycket större än om jag skulle låta bli...

Sällskap av någon man känner är givetvis en annan sak. Jag har någon gång, när jag och en annan tjej promenerat hemåt, inte velat kompromissa om min rakaste väg hem till förmån för att kunna gå större delen av vägen tillsammans. I efterhand kan jag tycka att det är lite styggt av mig. Såpass mycket kanske man ska bjuda sina kompisare på.

#26  "Beskydd" Eric
2005-01-17 15:03:27

Vi har ju diskuterat det här i ett par trådar alldeles nyligen. Och en del hävdade ju att t ex lumpen enbart för män var det yttersta förtrycket av kvinnor, för det förutsätter att kvinnor inte KAN slåss, utan MÅSTE ha en stor stark krigare i skinande rustning.

Likaså var det kvinnan som var förtryckt i ett förhållande där hon yrkesarbetar mindre än mannen och låter honom försörja henne.

Någon som kommer ihåg var vi pratade om detta, och som kan bistå med en länk? Jag har letat men kan inte hitta något.

#27   Linda
2005-01-17 16:31:11

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#28  Linda Greenfish
2005-01-17 16:36:14

Vilka är "Vi" i följande mening skriven utav dig?

"Vi söker ju männens beskydd."

#29  Linda UppåtEmma
2005-01-17 16:39:45

hade de inte ett liknande system i... hmm.. var var det nu.. Jo! Talibanernas Afganistan. Där gick (går?) inte kvinnor ute utan en man med sig. Jätte-jätte-praktiskt.


obs jag hade ungefär 2,25 dl ironi i detta inlägget.

#30   Eric
2005-01-17 16:49:28

Oh, vad jag önskar att jag var stor och stark...

#31  Jag vet inte, jag. Kerstin
2005-01-17 17:01:49

Hellre en manifestation där Sveriges alla kvinnor går ut mitt i natten. Reclaim the night, helt enkelt. Jag vill inte vara tvungen att förlita mig till stora, starka karlar.
*Lilla ja. Ja klajaj mej inte sälv. Ja e så liten å gullig å svag å måste ha eskort av stora starka pappa*

#32   Hanna_B
2005-01-17 17:12:25

Kerstin, om du ska reclaima måste du väl krossa lite skyltfönster och kasta sten? :-)

#33  Hehe, jo Kerstin
2005-01-17 17:19:41

Jag inser att det blir lite krångligt på mörka skogsvägar och sånt. Jag menar, var hittar jag ett skyltfönster att krossa där? :)

#34   Cyberelg
2005-01-17 18:10:32

Äh, Dressmann finns överallt nuförtiden. Det är nog inga problem! :)

#35  Reklajma natten - jag är på! Lemur
2005-01-17 18:53:48

*räcker upp en hand*

Absolut kan vi manifestera och återta natten. men om ni tänker krossa fönster!

#36  Oj!!! Fel! Lemur
2005-01-17 18:55:35

Sista meningen:
Men inte om ni tänker krossa fönster!

#37   Maj
2005-01-17 19:15:19

Reflektioner:

Om en man går om mig, måste han ju öka farten och närma sig mig. Det skulle ge mig åtskilliga sekunder av panik. Jag skulle kanske t o m börja springa.

Nynnandet skulle också kunna skrämma...

Jag funderar lite på om kanske MÄNNEN borde ta över tjejernas "mobiltelefontrick", att prata ljudligt (på riktigt eller på låtsas) i mobilen på vägen hem.

Hur "riktiga" våldtäktsmän beter sig är nog egentligen inte relevant i frågan, eftersom rädslan om den var avhängig riktiga våldtäktsmän skulle vara som störst i hemmet.

#38   Alex
2005-01-17 19:52:37

jag tycker det är skitjobbigt när man märker att tjejer är rädda för mig. Jag är rätt späd och ens om jag ville skulle jag inte kunna våldföra mig på nån. Men mitt trick som jag tänkt ut är att försöka låta lite när jag går, typ släpa med fötterna i marken...så att hon ska märka om jag kommmer närmare eller ändra gångtempo. Jag vet inte om det hjälper, men jag tycker själv att det är rätt praktiskt när man är ute och nån skummis går efter en.

#39   Linda
2005-01-17 19:54:43

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#40   Kerstin
2005-01-17 19:59:27

Jag vill varken krossa fönster eller kasta gatsten på poliser. Men visst vore det kul om alla kvinnor i hela Sverige gav sig ut på nätterna? Gamla tanter, unga tjejer, småbarnsmorsor och alla däremellan.

#41  Kerstin Greenfish
2005-01-17 20:02:08

Det vore hur toppen som helst!

Jag är på, säg till om när bara så drar jag ihop ett gäng här i Kristianstad också.

#42  Linda Greenfish
2005-01-17 20:04:17

Varför pratar du om dig själv på det viset?


Personligen känner jag mig visserligen säkrare när jag har sällskap, men då kvittar det om det är en kille eller tjej som går med mig. Vad gäller rån har jag däremot hellre en tjej med mig, är lite rädd att killen skulle få någon "rädda den fagra jungfrun"-reaktion. Får han det råkar man ju garanterat mer illa ut.

#43  Greenfish Linda
2005-01-17 22:24:11

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#44  Linda Greenfish
2005-01-18 10:46:53

Har du blivit rånad när du varit ute med din kille? För annars kan man knappast säga att man vet hur personen skulle reagera, i en pressad situation.

#45  Vad jag gör fredriktomte
2005-01-18 14:10:07

Jag anpassar inte mitt sätt att gå på något sätt för att det finns en kvinna i närheten som skulle kunna tänkas vara rädd enbart för att jag är man. Om jag anpassade mitt beteende så skulle jag bara ge hennes rädsla legitimitet. Som ett erkännande att hon verkligen bör gå omkring och vara rädd hela tiden. Istället går jag på som vanligt. Om alla vanliga män som inte våldtar främmande kvinnor ute i det fria skulle göra på detta viset kanske det skulle vara lite enklare för de kvinnor som är rädda att skaka av sig sin rädsla (behavioristisk fobihantering; utsätts för det du är rädd för tillräckligt mycket och lär dig att det inte är farligt så kommer du till slut att sluta vara rädd). För de allra, allra, flesta män våldtar inte främmande kvinnor utomhus. Och de allra, allra flesta kvinnor blir inte våldtagna (utomhus av främlingar). Jämför t.ex. denna rädsla med hur både män och kvinnor beter sig när de ska gå över gatan. Hur många går inte mot röd gubbe? Eller sneddar över trots att det inte finns ett övergångsställe? Här är vi inte bara mer försiktiga, utan tar även direkta risker. Trots att faran är betydligt större.

Vad gäller rädslan för våldtäktsmän som lurar i buskarna så är själva räddslan i sig det största problemet. Alltså bör vi jobba med denna. Inte ge den näring genom att "erkänna" den legitim.

Sedan undrar jag också lite över alla de män som beskrivit hur de gör när de träffar en rädd tjej. Hur vet ni att hon är rädd? Jag kan i alla fall inte se det så lätt när det är helt mörkt ute och allt jag kan se är en kvinnas ryggtavla cirka 10 m framför mig. Finns det inte en risk att ni *antar* att hon är rädd eftersom hon är kvinna och därför *bör* vara rädd? Även om män själva inte är rädda för att bli våldtagna så bidrar de ju till kvinnors rädsla genom att just behandla kvinnor som om de borde vara rädda. Har t.ex. en kompis som alltid följer med sin tjej ner i tvättstugan när hon ska tvätta (för hon är rädd för att bli våldtagen i tvättstugan). Han bidrar ju absolut till att upprätthålla hennes rädsla genom att ge den legitimitet. Han skulle ju knappast följa med henne varje gång hon går över gatan om det istället varit bilar hon vore rädd för.

#46  till Monica fredriktomte
2005-01-18 14:14:48

"Men om man gjorde det högt? Vilket genomslag det skulle få."

Ja, vilket genomslag skulle det få egentligen?

Skulle våldtäktsmännen sluta våldta för att de män som inte våldtar mer högljutt sa att de inte tycker våldtäkt är okej? Det tvivlar jag verkligen på. Hade våldtäkt varit ett brott som enligt allmänheten befunnit sig i gråzonen så visst (som t.ex. skattefusk och fortkörning). Men det gör ju inte våldtäkt.

Skulle kvinnors rädsla minska för våldtäkterna skulle komma att uppmärksammas ännu mer? Tvivlar även på detta. Tror snarare att det kan få en motsatt effekt. Ju mer vi skriker om hur hemskt våldtäkt är, desto räddare lär kvinnor bli. Desto mer lär kvinnor få uppfattningen att utomhusvåldäkter är vanligt förekommande och någonting man måste speciellt undvika. Tror i sådana fall betydligt mer på saklig information om hur ovanligt våldtäkt egentligen är, kombinerat med tips om hur man undviker det som möjligtvis ändå kan vara något riskfullt.

#47  fredriktomte Pelle
2005-01-18 14:31:13

Ja vi kan ju konstatera att fler kvinnor än någonsin förrut blev misshandlade denna helg, trots tsunamikatastrof, trots all den uppmärksamhet som mäns våld mot kvinnor fick i höstes och trots att flera manliga nätvärk mot våld mot kvinnor startats.

Nej, det enda som fungerar är kännbara straf.

#48  # 43 pixie
2005-01-18 15:53:02

Min mamma och hennes vän var ute o gick en promenad när dom var unga. I ögonvrån ser mamma någon komma bakifrån och lyckas precis ducka för tegelstenen som mannen håller i handen och ska försöka slå henne i huvet med.. En däckad och sedan är det bara att fortsätta, så visst finns det killar som ger sig på 2 tjejer... sjukligt hemskt

#49   Fredrik
2005-01-23 04:30:04

Pixie, det där lät riktigt fördjävla sjukt hemskt. Fyfaan för sånna människor, om man ens vill göra dem tjänsten att kalla dem för människor. Jag är glad att hon klarade sig.

Till saken nu iaf, en alldelles färsk upplevelse i ämnet.

Scenen: Göteborg kl. 03.00 på väg hem från krogen med en (manlig) vän och min flickvän. På väg hem mot centrum kommer vi ikapp en ung tjej (18-19, om ens det), som är i det närmaste redlös, och ragglar avsevärt. Vi bestämmer oss för att slå av på takten och hålla ett öga på henne för att se till att hon klarar sig. Hon fortsätter i samma stil ett bra tag till, så jag går fram till henne och frågar hur hon mår, om hon klarar att ta sig hem, varpå hon svarar ett sludrande "jadå" eller något, så vi fortsätter brevid henne i hennes tempo då vi ändå skall åt samma håll.
Då hon 50m senare är nära att ta ett steg ut framför en buss i full fart känner vi att det är bäst att se till att hon kommer fram levande till sin buss/vagn/pendel, så vi väntar in henne vid följande gathörn, och låter henne passera oss innan vi återigen börjar gå åt samma håll. Vid detta laget kan jag tänka mig att det skulle kunna ha kännt obehagligt för henne, och jag övervägde att inte göra det, men jag hoppades att min flickväns närvaro skulle lugna henne om så var fallet (det var dessutom gator med mycket annat folk på), och jag kände inte riktigt att jag kunde "lämna henne" med gott samvete. Efter ett tag hade vi gått om henne igen då vi inte riktigt kunde gå i hennes takt utan att se ut som väldigt misstänkta sengångare, så vi försökte hålla ett öga på henne över axeln. 1min senare var hon som utslukad av marken. Jag och min vän gick tillbaka en tvärgata och tittade, men inget spår av henne. Detta får mig att tro att hon har svängt av Snabbt och sen satt upp bra fart för att skaka av oss, vilket gav mig väldigt dåligt samvete, det allra sista jag ville var att skrämma henne på något sätt, men som hon såg ut att må och som hon uppförde sig i trafiken verkade hon vara en fara för sig själv och för andra. Hade min flickvän inte varit med hade jag aldrig kunnat med att göra vad jag gjorde av rädlsa för att skrämma henne, men nu kände jag att det var ett val jag kunde göra, och gjorde, vilken kanske fick en oönskad effekt.
Gjorde jag fel? Vad borde jag gjort?

Ps. Utöver detta är min flickvän nu sur på mig för att jag enligt henne bara gjorde detta för att jag tyckte att tjejen var snyggare än min flickvän, så nu har jag en kall ända av sängen att bege mig till. Bra kväll för altruismen.

#50  fredrik UppåtEmma
2005-01-23 10:39:03

jag tycker du gjorde rätt som brydde dig! fler människor som bryr sig om andra människors väl i vårt samhälle är ett akut behov enligt mig.

Jag skulle nog vart påstridigare i kontakten med henne, frågat henne ska vi följa dig, kan vi ringa en taxi, tjatat lite mer. Kanske hade varit bra hade det varit din flickvän som gjort det istället, jag vet inte. Du kanske hade kunnat sagt -ok du vill inte ha hjälp men vi blir lite oroliga så vi går med dig/efter dig tills vi vet att du är i trygghet bara så du vet.
Eller kanske ropat eller pratat mer med henne längst vägen.

ger dig en stor kram för att du brydde dig E==()==3
(och för böveln, whats the problem with your girlfriend?? tycker det är du som borde ge henne kalla axeln för att vara egoistiskt och inte vara stolt över dig som gör en god gärning. säg åt henne att växa upp. hade min kille reagerat på ngn som var i trubbel hade jag varit skitstolt).

#51  Fredrik Karra
2005-01-23 15:36:54

Jag håller med Emma. Skitbra gjort.

#52  The road to hell is paved with good intentions elinlite
2005-01-23 15:52:46

Bra tänkt och fint handlat.
Det är ju det som är problemet med goda handlingar, vi måste lära oss att belöningen fins i att veta att vi gjorde nåt bra, inte huruvida vi blir tackade för besväret.
Din tjej behöver definitivt "get over herself". Hon verkar ju inte ha speciellt höga tankar om dig, vill du verkligen umgås med en människa som inte tror mer om dig än så?

#53   Karl Astrid
2005-01-23 16:00:54

Och hade din flickvän rätt angående varför du hjälpte kvinnan?:)

#54  #49 pixie
2005-01-23 16:02:08

Du gjorde rätt Fredrik. :)

#55   Fredrik
2005-01-23 22:05:31

UppåtEmma: Jag tror att jag skulle varit mer påstridig i vanliga fall, men efter att ha läst de två trådarna här som behandlar ämnet så kände jag att det tog emot mer än jag trodde att göra vad jag tyckte var rätt, men efter uppbackningen jag fått nu är jag nog tillbaka i samma tankebanor som innan =)

karl astrid: Jag tyckte inte tjejen i fråga såg särskilt bra ut (få redlösa människor gör det), så svaret på din fråga blir ett nej.

Elinlite: Jag förväntade mig inte ett tack eller uppskattning på något sätt, varken från henne eller från min flickvän, bara att hon skulle klara sig till buss/vagn oskadd och utan att känna sig uppskrämd av mig.

Ang. min flickväns beteende så har vi pratat om det, och hon har bett om ursäkt. Det handlade tydligen om att hon var rädd för att tjejen i fråga hade ett utseende som hon trodde stämde bättre överens med mina preferenser än hon själv gjorde, och att hon själv inte kunde leva upp till dem. Det och ett par öl var inblandat.
Det är utagerat och utrett nu dock.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?