feminetik.se feminetik.se

Just nu 36 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Kissar du på stan?


Gå till senaste inlägget#1  Kissar du på stan? Annika1971
2009-09-29 18:00:20

Allt fler kvinnor blir börfällda för att kissa på stan, kvällar och nätter.

Kissar du på stan när det trycker på och du inte hittar nån lämplig toalett?

#2  Sv: Kissar du på stan? feman
2009-09-30 10:53:16

Det kostar (enligt Metro i maj) 800:- att pinka förargelseväckande.
Att pinka ute är inte förargelseväckande för hundar (eller tex poliser i tjänsten), vare sig man är hane eller hona. Det är alltså inte urinen eller könettillhörigheten som är olaglig utan att man är ’förargelseväckande’.

Det är ganska äckligt att gå genom helgernas pinkiga trappa på min gata.
Nöden är stor där och lagen långt (c:a 100 m) borta från den, faktiskt, ganska störda allmänheten.

#3  Sv: Kissar du på stan? Corona
2009-09-30 12:26:00

Jag tycker att det är märkligt att det är det förargelseväckande endast, som är det olagliga.
Nedskräpning är olaglig, och när man urinerar förorenar man grovt. Särskilt om det är i en port, där stanken tränger djupare in och människor som bor måste passera hela tiden.
Eller i en hiss, som vissa funktionshindrade, gamla och barnvagnsförare med barn tvingas använda, eller avstå ifrån på grund av stanken.

Jag kan inte minnas när jag någonsin kissat på stan sedan jag var liten, och min mamma höll mig över en rännsten bakom en parkerad bil.

Att alltfler kvinnor beter sig vidrigt är inte något feministiskt eftersträvansvärt, däremot att män lärde sig att hålla sig när de är kissnödiga.

Har män mindre blåsa? Eller skulle de bli hjälpta av lite knipövningar?
Kanske ett anslag på krogdörren skulle hjälpa: "Glöm inte att gå på toa innan du går."

#4  Till naturkissandets försvar Henrik
2009-09-30 14:48:44

Ingen försvara kissander i hissar och portar, men om frågan gäller naturkissande är jag kraftigt för. Att spä ut urinen med massor av rent vatten och spola ut den i sjön är bara dumt när försynen har planterat träd och buska för detta ändamål.

#5  Henrik Corona
2009-09-30 15:37:56

Men frågan var: Kissar du på stan?

I naturen kissar jag massor, men man måste sprida kissplatserna, så att inte naturen blir övergödd. För då dör många rödlistade arter som trivs i mager jord.

Men nässlor, maskrosor och smörblommor gillar urin.

Antar att alla som vistas i naturen också kissar i naturen. Oavsett kön.

#6  Sv: Kissar du på stan? feman
2009-09-30 16:04:24

Och kolonister på sina grönsaker.
Önskade att stadskissarna av alla slag gjorde det i dagvattenbrunnarna utan polisingripanden;
helst sittande.

#7  Sv: Kissar du på stan? Annika1971
2009-09-30 17:51:46

Själv blir det mest att man kissar på stan på väg hem från krogen när köerna till de offentliga toaletterna ringlar långa. Vi har en sån kissplats på en innergård på en bakgata nära uteställena i stan. Det är typ en sån känd kissplats för nödiga tjejer. Man vill ju kunna sätta sig lite undanskymt. Brukar ofta bli så att vi sätter oss ett gäng tjejer där bakom någr bilar. Jätteskönt när det trycker på ordentligt. Synd om de som bor där för luktar ju kiss och det rinner ju en massa urin på marken när man kissar där. Men när man är ordentligt nödig och måste kissa så är man ju mer glad att äntligen kunna lätta på trycket då tänker man ju inte på det.

#8  Sv: Kissar du på stan? Corona
2009-09-30 17:52:48

Antar att kolonister inte kissar på sina grönsaker. De blir övergödda och inte alls bra.

Växter som får för mycket näring blir lätt långa och gängliga, de växer för fort och bryts lätt.

#9  Sv: Kissar du på stan? Corona
2009-09-30 17:55:48

Har en kompis som bor på Klevgränd vid Slussen, Götgatan i Stockholm.
Där kissas det. Och det stinker.
De boende funderar på att duscha de kissande, eller tända strålkastare och filma dem, eller installera larm och högtalare. De lider verkligen av fyllepinkarna.

Det finns som sagt toaletter på krogarna.

#10  Sv: Kissar du på stan? Annika1971
2009-09-30 18:31:04

Kan förstå att det är otrevligt för de boende, men vi gör det så diskret möjligt så att inte nån ser oss i alla fall. Och det finns inget annat ställe att kissa på för oss tjejer nära uteställena. Killarna ställer ju sig ogenerat på torget i nåt hörn men det kan ju inte vi göra.

Och när det är uteserveringar på sommaren med några få toaletter är ju köerna jättelånga. När det trycker på och man inte orkar hålla sig finns det inget alternativ. Kvinnor måste ju också kunna kissa utomhus ibland när det behövs. Jag skäms inte för att göra det om jag måste. Den yngre generationen tjejer bryr sig inte så mycket, de tycker kan killar göra det kan väl vi.

När det var stadsfestival i stan i år var jag ute med mina två syrror och dottern 19 till en av dem. Innan vi skulle hem var vi alla väldigt nödiga och köerna till bajamajorna var långa. Jag sa att jag vet ett ställe man kan kissa på. Dottern tyckte det var "no big deal", det hade hon gjort många gånger och när vi kom dit satte vi oss och kissade direkt medans de andra höll våra väskor och tvekade. Efter en stund knäppte de också ner byxorna och hukade sig. Visst är det svinigt men ibland måste man göra det.

#11  Sv: Kissar du på stan? kx2
2009-09-30 23:03:39

Bitterfi**an i mig vill säga att har man det så gött att man sitter på en lägenhet innanför tullarna med allt vad det innebär av närhet till uteliv, stadspuls, kultur och you name it så får man leva med nackdelar som pink i porten. Det hör stadslivet till liksom.

Mitt förnuftiga jag säger att självklart kissar man inte där andra bor, och måste man ändå för krogen har stängt och nattbussen hem tar timmar så söker man upp en buske/plats som inte ligger i omedelbar anslutning till gångstråk och bostäder.

Men den feministiska kopplingen då? Toaletter på stan kostar och är ändå ofräscha. Alternativen är få för kvinnor. Kanske vore fräscha, bemannade och helst gratis toaletter som alla oavsett kön/sexualitet känner sig trygga att uppsöka.

#12  Sv: Kissar du på stan? Corona
2009-10-01 02:10:27

Jaha, så den som har det bra ska straffas?
Det är inte så att den som har det mindre bra, eller upplever sig ha det mindre bra, ska få det bättre?

Rullstolsburna får köra på de som kan gå, för det är priset man får betala för att ha ett par fungerande ben.
Gamlingar får slå medelålders, för de har inte ont i ryggen, rullator och pension. Dessutom får gamla människor sno unga människors mobiler och plånböcker, för de har råd att köpa nya.
Mobbade barn får hänga ut sina klasskamrater på nätet, för de kan tåla lite mobbing...

Nu blev det kanske lite OT, men jag förstår inte hur det kan bli bättre av att ytterligare några får det sämre?

Dessutom är det inte bara stadsborna som får det sämre. Alla som är i stan mår illa av stanken.
-
Däremot är lösningen, som du skriver, att se till att det finns fler och gratis, eller billiga, och fräscha toaletter i tätorterna.
Bajamajor är aldrig fräscha, men de är främst för tillfälligt bruk.
Finns toaletter som duschas automatiskt efter användande.
De brukar vara ok.

#13  Sv: Kissar du på stan? Blindalina
2009-10-01 10:57:17

tycker man far tillampa franochtill-principer har, om det nu ar en viktig fraga. (liknande tradar med fem. aknytning finns manga i arkiv. :))

ibland ar det ok, men om tillrackligt manga revirskvatter stan blir det ohallbart. det galler bada man och kvinns. om man nu maste ga ar buskar dar ingen direkt bor ok tycker jag, men en del unga kvinnor gar bakom bilar eller annat. principiellt ar det samma sak som man som pinkar pa trottoarer. inte sa kul egentligen da det finns buskar. klart ar iaf att kvinnor och man har samma behov, sen ar nog resten mer ett uttryck av hur lat/full en ar mahanda.

#14  Sv: Kissar du på stan? Blindalina
2009-10-01 11:02:07

#7 kanske ar en fraga om tillganglighet med. om en bor i ett mindre samhalle dar det kanske finns 3-4 nattoppna krogar med toaletter blir det nog mer populart med en bakgard for nodiga. i ett samhalle med 50 krogar per kilometer kan aven tjejer klara sig.

#15  till Corona fredriktomte
2009-10-01 11:07:36

Corona sa:
Antar att alla som vistas i naturen också kissar i naturen. Oavsett kön.


Det tror inte jag. Jag känner kvinnor som tycker att det är obehagligt att kissa utomhus oavsett var detta utomhus är.

Personligen har jag inga problem med att kissa i skogen, men om jag kan välja föredrar jag en toalett där det finns papper att torka sig med och tvål och vatten att tvätta händerna med.

#16  #12 kx2
2009-10-01 12:52:13

Jaha, så den som har det bra ska straffas?
Det är inte så att den som har det mindre bra, eller upplever sig ha det mindre bra, ska få det bättre?

Rullstolsburna får köra på de som kan gå, för det är priset man får betala för att ha ett par fungerande ben.
Gamlingar får slå medelålders, för de har inte ont i ryggen, rullator och pension. Dessutom får gamla människor sno unga människors mobiler och plånböcker, för de har råd att köpa nya.
Mobbade barn får hänga ut sina klasskamrater på nätet, för de kan tåla lite mobbing...


Nu tycker jag du är väldigt nära att tillskriva mig åsikter jag inte har, och det är väl onödigt.

Nu sa jag det om att tåla pink i porten med glimten i ögat (trodde jag) men helt ärligt så tycker jag att burgna innerstadsbor (alla innerstadsbor ingår förstås inte i denna kategori) är lite väl gnälliga ibland. Piss är mer än man behöver tåla förstås men det klagas på att det skränas på gatorna - vad tror man om man bosätter sig i ett krogtätt område?, och hemlösa, ja det får gärna upprättas härbärgen men inte på min bakgård, gudbevars. Staden tillhör alla, inte bara de som har privilegiet att råka bo där. Som jag nu flera gånger påpekat betyder det inte att det är fritt fram att göra behov på andras tomt, utan det är mer det generella gnället som retar mig. Flytta till förorten då, där är det, åtminstone på sina håll, lugnt och fridfullt.

Nu blev det kanske lite OT, men jag förstår inte hur det kan bli bättre av att ytterligare några får det sämre?


Det får du fråga de som tycker så.

Dessutom är det inte bara stadsborna som får det sämre. Alla som är i stan mår illa av stanken.


Just därför är dagens läge inte särskilt tillfredsställande. Men nöden har ingen lag, heter det ju.

-
Däremot är lösningen, som du skriver, att se till att det finns fler och gratis, eller billiga, och fräscha toaletter i tätorterna.
Bajamajor är aldrig fräscha, men de är främst för tillfälligt bruk.
Finns toaletter som duschas automatiskt efter användande.
De brukar vara ok.


Är inte säker på att jag vet vilka du menar, men ja, helt gratis vore som sagt det ultimata. Förövirgt finns i detta arbetstillfällen - i övriga Europa (tex. London, Amsterdam) är toalettvärdar vanligt, som finns till hands för att dela ut tvål, handcreme eller vad det nu kan vara. Sådana skulle kanske kunna hjälpa till att skapa en trygg miljö.

#17  till kx2 fredriktomte
2009-10-01 13:24:19

kx2 sa:
Förövirgt finns i detta arbetstillfällen - i övriga Europa (tex. London, Amsterdam) är toalettvärdar vanligt, som finns till hands för att dela ut tvål, handcreme eller vad det nu kan vara. Sådana skulle kanske kunna hjälpa till att skapa en trygg miljö.


Tror inte svensk lönebildning tillåter den typen av arbete...

#18  #17 kx2
2009-10-01 13:42:01

Nej det har du väl iofs rätt i. Förutsättningen är förstås att den typen av arbete ska ge fullgod lön som vilket annat jobb som helst, inget annat. Det skulle ju dessutom ske delvis på obekväm arbetstid om dessa toaletter skulle vara öppna även nattetid för att ta hand om alla kroggående utekissare. Men det är säkert ingen som vill betala någon fullgod lön för att dela ut handdukar typ, tyvärr. Min tanke var annars om toaletterna var bemannade, vilket de med nödvändighet nog skulle behöva vara, så måste ju någon jobba där, inte bara som värd, utan också väktare/vakt, städare osv. Och det ger jobb.

#19  till kx2 fredriktomte
2009-10-01 16:59:50

Måste de vara bemannade?

Det finns ju obemannade offentliga toaletter idag som funkar något sånär bra. De är visserligen grisiga, men för den som verkligen måste göra nummer 1 är det kanske inte hela världen (vill man sitta kan man lägga ut toalettpapper på ringen innan man slår sig ner).

Problemet är väl snarare att de är så få (och möjligtvis att gnällspikarna inte blir mycket gladare av den offentliga toaletten utanför deras hus än de blir av nattliga besökare som gör ifrån sig i porten) och att de kostar. Kanske beror snusket också på att städningen är undermålig (vilket förståss säkert i sin tur också är ett resultat av att det är svårt att få det att gå runt med regelbunden städning). Men om toaletterna görs gratis kan de ändå inte gå runt, och då kanske man har råd att låta städpatrullen komma förbi lite oftare...

#20  Sv: Kissar du på stan? feman
2009-10-01 17:31:34

Det mesta är ju i dagens samhälle någon annans fel,
det är ju förstås en insikt som är svårare att skita i än den centralt belägna gatan utanför mitt hus.

Om det nu är ölens fel, kunde kanske kraven på kisställen, av de behövande, kunde ställas på ölbryggarna och ingå i priset?

#21  Sv: Kissar du på stan? Ephemeer
2009-10-01 21:43:50

Det borde inte vara så svårt. Kissa på utestället innan du går hem. Att man är för full och otålig för att stå i kö är knappast skäl att sabba utemiljön för alla.

#22  Sv: Kissar du på stan? Corona
2009-10-02 03:06:26

Håller med Ephemeer.
Lämna vätskan där du fick den.
Fyller du på med öl på krogen, så tömmer du ut den på krogen.
Visst, det är köer, särskilt på damernas, men antingen står du där tills det är din tur, eller så går du som dam in på herrarnas.
Klagar någon så hänvisa till den omänskligt långa kön till damernas.

#23  Sv: Kissar du på stan? Corona
2009-10-02 03:11:14

Hittade inte den självrengörande toaletten jag hänvisade till.
Det är som att gå in i en rund burk.
När man går ut stängs dörren en stund och allt duschas av.

Hittade däremot dessa:
http://www.kossan.se/sjaelvrengoerande_toalett.htm

http://renasitsen.temp.dataphone.se/page.asp?…

Och här pratas om toalettproblemen och den självrengörande toaletten:
http://danielscythe.blogspot.com/2009/08/kvin…

#24  # fredriktomte kx2
2009-10-02 09:45:39

Måste de vara bemannade?

Det finns ju obemannade offentliga toaletter idag som funkar något sånär bra. De är visserligen grisiga, men för den som verkligen måste göra nummer 1 är det kanske inte hela världen (vill man sitta kan man lägga ut toalettpapper på ringen innan man slår sig ner).

Problemet är väl snarare att de är så få (och möjligtvis att gnällspikarna inte blir mycket gladare av den offentliga toaletten utanför deras hus än de blir av nattliga besökare som gör ifrån sig i porten) och att de kostar. Kanske beror snusket också på att städningen är undermålig (vilket förståss säkert i sin tur också är ett resultat av att det är svårt att få det att gå runt med regelbunden städning). Men om toaletterna görs gratis kan de ändå inte gå runt, och då kanske man har råd att låta städpatrullen komma förbi lite oftare...


Måste de vara bemannade - ja, skulle jag säga. Om det rör sig om allmänna toaletter med flera bås typ. Har du varit på McDonalds på Vasagatan i Sthlm nån sen natt vet du vilket stök som i princip alla nattöppna ställen drar till sig. Tanken är ju att folk inte ska dra sig för att uppsöka toaletterna.

Grisiga ja, därför går många hellre i en undanskymd buske. Men det där beror ju på hur känslig man är. Återigen är ju tanken toaletter som en inte drar sig för att besöka.

Visst vore det svårt att få helt gratis toaletter att gå runt om de också ska städas regelbundet. Jag talar bara om idealfallet. Men vore det annars inte tänkbart med nån marginell höjning av kommunalskatten för att kunna tillhandahålla denna service till stadens befolkning?
Jag tror inte det är ett förslag som skulle gå igenom, utan jag spånar nu bara på idéer.

#25  Sv: Kissar du på stan? kx2
2009-10-02 09:46:17

Inlägget ovan var förstås till fredriktomte #19

#26  Sv: Kissar du på stan? Blindalina
2009-10-02 09:55:58

jag brukar ga in pa gratiskrogar och lana toalett, ar det bara jag? men sa bor jag inne i stan med. jag ar inte av princip emot "utekissning" men tycker att man bor koncentrera sig pa att hitta buskar, gronomraden och obefolkade omraden efter 20. :) och sen ar det oftast trevligare med toa inomhus om man inte ar ute i det grona om sommaren. har man inga gratiskrogar/innetoalett sa, men den tid nar jag tyckte det var frackt att som tjej pinka bakom bilar for att demoa ngt är forbi sen lange. :)

#27  Sv: Kissar du på stan? Blindalina
2009-10-02 09:57:40

men givetvis har ni ratt i att i en perfekt varld skulle toaletten vara tillganglig och man skulle inte behova frysa hacken av sig som tjej.

#28  #21 Epheemer, #22 Corona kx2
2009-10-02 10:03:28

Problemet är, och detta säger jag i vänligast möjliga ton, att de råden inte är riktigt verklighetsanpassade. För en person som druckit 6+ öl räcker det inte alltid att kissa en gång, utan det kan ganska snabbt tränga på igen. Det är ett gott råd att kissa innan man går och många skulle säkerligen bli hjälpta av detta, men alla har inte 10 mintuers promenad hem efter krogen utan måste kanske vänta på nattbussar (ibland över en timme) efter att krogen stängt. Det är iaf vad jag bevittnat, att det mesta utomhus-kissandet folk gör sker i väntan på tåg/buss hem. Den allra bästa lösningen vore såklart att alla drack mindre så de slapp bli kissnödiga hela tiden, men det är som sagt föga troligt. Alla skulle alltså bli hjälpta av fler och bättre allmänna toaletter när bussterminaler odyl.

Dessutom är det väl ingen som kissar ute för att det är kul, förutom ett fåtal idioter? Utan det gör man väl för att man måste. Det går knappast att leva utan kissblåsa så jag vet inte hur man ska bli helt kvitt det problemet, att nöden inte har någon lag. Dock finns ingen ursäkt för att pissa mitt på gatan/i en port/hiss. Åtminstone Sthlm har gott om grönområden som inte ligger i direktanslutning till gångstråk och lekplatser. Jag tycker inte det är all världen om folk lättar blåsan på sådana undanskymda platser där andra människor inte direkt ska vistas.

#29  #23 Corona kx2
2009-10-02 10:05:00

Jag ska kolla in länkarna vid tillfälle.

#30  Sv: Kissar du på stan? Blindalina
2009-10-02 10:05:43

det ar faktiskt helt ok med urin i graset, det ar som vi alla vet bra for vaxterna.

#31  Till Corona, Epheemer, Blindalina kx2
2009-10-02 10:12:04

En sak som slår mig nu är om det inte lite är en fråga om var man bor?
Jag vet inte om ni alla bor i stan, dvs nära krogar och de uteställen ni vanligtvis besöker, men gör man det så är det ju "piece of cake" att inte kissa ute då det är så nära hem.

Om man som jag bor i förorten är sträckan mellan krogens toa och hemtoa betydligt längre, även om jag numera bor i närförort. Har man supernära hem är det däremot ingen konst att hålla sig.

#32  #30 kx2
2009-10-02 10:12:49

Eller hur? Det sugs ju också upp och blir inte liggande som en äcklig pöl.

#33  Sv: Kissar du på stan? Blindalina
2009-10-02 10:15:11

ok med "reclaim the city" men jag vet inte om just det ar ratta vagen att ga.. blir nog snarare GTA vice city..

#34  Sv: Kissar du på stan? Blindalina
2009-10-02 10:15:31

med trottoarpolar alltsa

#35  #31 Blindalina
2009-10-02 10:22:00

givetvis spelar det in.. har inte bott i forort sen 2005 och har lite dalig inkanningsformaga.. har knappt ens hanglat med ngn som bott i forort faktiskt :P (kanske beror pa att vi gatt hem till mig lite :P) har varit i forort pa besok och haft lang vag hem, blir forresten valdigt ofta nodig nar jag aker langa resvagar mitt pa _dan_, men jag har faktiskt sallan gjort av mig ute, men det beror pa att jag blir skraj nar jag är sjalv, och inte vill ga in i buskage om man inte har ngn med sig. pa natten alltsa. man lar sig lasa blasan om man ar jattenodig.

#36  Sv: Kissar du på stan? Blindalina
2009-10-02 10:23:20

"gjort av mig" kanske är nummer 2, ehm. :)
daremot pa sommarn om man ar nara gront, och ar ute. men da är man ju flera.

#37  Sv: Kissar du på stan? Blindalina
2009-10-02 10:27:46

apropa det jag skrev i #35 finns det ju den faktorn med, att det inne i stan kan vara laskigt att ga in i buskarna ensam pga att det är lite utsatt jamfort med forort, villaomrade eller vid hallplats.

#38  Blindalina kx2
2009-10-02 10:59:59

Japp, skulle också tycka det var lite läskigt om jag var ensam. Utgick i från att man på krogen nästan alltid är i sällskap om minst en till person som man också ofta (iaf jag) har sällskap med på väg hem.

Tyckte att det var viktigt att lyfta fram stad/förortsperspektivet då jag har förståelse för att man som stadsbo inte fattar varför alla pinkar vid ens knut, medan pinkarna som har långt hem kanske tycker "jamen hey, vad ska man göra då?" ungefär. Att något sedan inte är önskvärt eller ens försvarbart utesluter inte att man kan ha förståelse för att fenomenet uppstår, tänker jag.

#39  Sv: Kissar du på stan? Blindalina
2009-10-02 11:05:09

men, jag brukar inte hinna bli nodig pa iaf 250 meter efter krogen. :) och sen brukar man ofta saga hej och ga hem eller ta med sig personen hem, och da ar det inte langt kvar att ga, sa da gar man och haller sig plus att det bara finns ett litet buskage 50 meter hemifran, plus ar hus precis overallt. dar skulle folk bli ratt sura om man la en sur losning framfor grannporten. "kiss-demografi".

#40  Sv: Kissar du på stan? Blindalina
2009-10-02 11:06:37

typografi? geografi? ah

#41  Sv: Kissar du på stan? Blindalina
2009-10-02 11:09:31

men sahar kanske att om man har mer an 500 meter mellan varje "station" nar en ar ute en kvall, -da- far man betongpinka. fast helst buskage..

#42  Sv: Kissar du på stan? Blindalina
2009-10-02 11:10:54

vad forvirrat det blev.. :/ :P? mer komplicerat an man tror.

#43  kx2 Ephemeer
2009-10-02 11:18:59

Man måste inte kissa ute, eftersom man inte måste dricka 6+ öl på krogen precis innan man går. Man får anpassa sina beslut efter de omständigheter som råder. Det är inte så att jag argumenterar mot fler offentliga toaletter eller något, och som du säger så går det inte att leva utan kissblåsa, men det går att leva utan att dricka så mycket öl att man inte kan hålla sig.

Jag bor för övrigt i en förort, men i alla fall på en spårvagnslinje.

#44  Blindalina kx2
2009-10-02 13:12:33

Asg, kiss-topografi :-D

#45  #43 Ephemeer kx2
2009-10-02 13:17:54

Som jag sa tycker jag också det bästa vore om folk drack mindre, mest av andra skäl än kissandet faktiskt. Men det är inte realistiskt att tro att de kommer göra det. Så då uppstår som jag ser det två frågor: 1. Om utekissarna är klandervärda eller om de helt enkelt är offer för omständigheterna.
2. Vad man ska göra åt utekissandet som problem.

För 1 förespråkar jag en gyllene (hehe) medelväg. Vi är alla ansvariga för vårt handlande men med bara klander kommer man ingenstans heller. Som jag sagt tycker jag problemet väldigt mycket står i relation till var någonstans utekissarna väljer att förrätta sitt tarv. Och på 2 finns redan flera förslag.

#46  till kx2 fredriktomte
2009-10-02 13:30:52

Väl talat!

#47  Sv: Kissar du på stan? Blindalina
2009-10-02 13:34:27

men är det inte helt enkelt darfor vi har miniparker och sma planteringar i vara samhallen? for att "utekissarna" ska ha nagot stalle att slippa inkontinens pa? :) da vore det ju trakigt om det hamnade pa betongen istallet.

#48  Sv: Kissar du på stan? Blindalina
2009-10-02 13:35:30

vad jag fattat sa gar det ner i jorden efter ett tag och graset blir luktfritt. da gor det ju inte sa mkt.

#49  Sv: Kissar du på stan? Corona
2009-10-02 14:39:26

Finns det någon svensk stad som inte har en park eller annan grönyta inom promenadavstånd?

Jag bor i Lund, ca 30 sekunders promenad till park.
Men drabbas av pinkare i porten i alla fall.

Är i Stockholm varje sommar och bor då en dryg mil utanför centrum.
Har en otroligt krånglig väg hem.
Men har aldrig någonsin pinkat ute på stan.

(Jo, när jag var 17, i Kungsträdgården, en gång)

#50  Sv: Kissar du på stan? Annika1971
2009-10-02 19:18:55

kx2:

Jag bor i Helsingborg. Och det är precis som du säger det är från uteställena på väg mot stationen som man går och kissar där. Speciellt när krogarna stänger vid 02 är den innergården välbesökt av tjejer som måste kissa innan de ska hem. Männen ställer sig lite vart som helst i stan men vi som måste kunna sätta oss undanskymt har faktiskt inget annat lämpligt ställe på gångavstånd.
Det finns inga parker eller buskage i nätheten då.

Vi är ofta 4 tjejer som är ute varannan vecka och vi brukar pinka där när vi är på väg hem. Den innergården är nästan rena tjejpissoaren då vid 02 när mycket folk är på väg hem från krogen. Tror att det både att det är tjejer som bor i förorten och i stan som pinkar där. Det är i alla fall faktiskt tjejer/kvinnor i många olika åldrar som gör det allt från 18 åringar till 45 åringar.

Och då när man är riktigt nödig och kön till toaletterna är långa så blir det att man gör det. Men visst är det lite jobbigt också för det tar ganska lång tid när man är fyra personer som ska kissa. Vi brukar kissa två åt gången och hålla varandras väskor. Men jag har inga problem med att huka och sätta mig. Gäller bara att skjuta ut rumpan ordenligt och sära på benen. Sen är det bara att tömma sig och se till så att man sitter så att pisset strilar bort från där man sitter nerför asflaten. Man sitter bara där och pustar ut ohoh, det är så jäkla skönt. Kan ta en bra stund att göra det när man ska tömma ut 5 öl. Sen är det bara att torka sig med en servett och hala upp byxorna.

Ibland kan där som sagt vara många som kissar där nån gång var det nog 10 tjejer som satt där samtidigt och det kom dit någon kille och då skrek några tjejer stick det här är damernas och alla skrattade som fan.

När man sitter nu kan man ju tycka usch vad svinigt, men när man är sådär nödig så prioriterar man faktiskt sina fysiska behov att tömma blåsan och att kunna göra det undanskymt. Eftersom vi sätter oss där mellan bakom bilarna så syns det ju inte när vi kissar, men när man rest sig för att dra upp byxorna och knäppt skärpet är det någon gång någon boende som sätt att vi kissar där som öppnat fönstret och skrikit något vilket man kan förstå. Och där luktar verkligen kiss. När man går där ifrån och det rinner en massa urin på asflaten får man ju lite dåligt samvte, man samtidigt tänker man ju , oh va skönt det var.

#51  Sv: Kissar du på stan? Marta
2009-10-05 14:38:58

Om det är ett återkommande bekymmer att en inte kan hålla sig tills en kan uppsöka en toalett finns det inkontinensblöjor att köpa på Apoteket...

#52  Alla aufhebung
2009-10-06 13:18:04

Problemet är i grunden att det finns alldeles för få offentliga toaletter. Pissoarerna (vilka iofs är diskriminerande då de bara kan utnyttjas av män) har nästan försvunnit. Gemensamma nyttigheter i det offentliga rummet försvinner för att lämna rum åt vinstdrivande privata intressenter. Möjligen finns det också en mer eller mindre dold strävan att få bort manliga homosexuella aktiviteter från offentliga miljöer (där och för den delen också på badhus och i parker).

#53  Sv: Kissar du på stan? Blindalina
2009-10-06 13:52:25

det kunde ju vara latt att ordna fina och frascha betaltoaletter i anslutning till typ 7-eleven eller andra latttillgangliga kiosker isf?
folk visar ofta mer respekt for toaletter nar det är fint och frascht och till for alla. det skulle kannas mkt trevligare med fina offentliga toaletter pa torg och liknande.

#54  Sv: Kissar du på stan? Blindalina
2009-10-06 13:53:17

en kommunal toalett i anslutning till 7-eleven kanske. :)

#55  Sv: Kissar du på stan? feman
2009-10-06 17:25:48

Kunde inte inkontinenta barbesökare från förorten och andra behövande medföra en egen liten potta?
Lämpliga sådana finns redan designade för båda könen.
Problemet blir ju då att avgöra om det är hur själva urinerandet utförs som är förargligt eller om det är ’nedskräpningen’ som ska få reta upp lagens långa arm.

#56  Sv: Kissar du på stan? Ephemeer
2009-10-06 23:33:18

Vinstdrivande privata toaletter röstar jag för. Låt utekissarna betala för sig själva. Dessutom tenderar privata företag vara hundra gånger bättre på service än kommunala.

#57  Sv: Kissar du på stan? Blindalina
2009-10-07 10:21:28

beror antagligen pa att de ar dyrare.. :) na, fram for frascha billiga kommunala toaletter i anslutning till privata kedjor typ 7-eleven. kedjan far 2kr-femmorna, och far skura och frascha till da och da.
sen kanske feminetik borde hitta ett par till amnen utover toapolitik. :P

#58  Sv: Kissar du på stan? Ephemeer
2009-10-07 12:11:08

Fast vem ska betala för toaletterna? 7-eleven lär inte ställa upp om de inte gör vinst på det. Ska kommunen betala toaletter till öldrickare istället för att anställa fler lärare i klassrummen eller fler läkare på vårdcentralerna? Folk borde väl betala för sina helgnöjen själva?

#59  Sv: Kissar du på stan? Corona
2009-10-07 13:27:52

Enklast vore väl om krogarna hade fler toaletter.
Finns ju krav från myndigheter om snusket inne på krogen och stojet precis utanför.

Har krogen en uteservering får man inte gå från den och in på krogen med sin öl, om det finns några decimeter ickekrog mellan uteserveringen och inneserveringen.

Så nog skulle man kunna ställa krav i samband med utskänkningstillståndet som innebär tillräckligt många toaletter, räknat på antalet besökare och liter vätska som konsumeras.

Två toaletter per krog är för lite.

Men nu tycker jag inte att denna fråga är särskilt feministisk.
-
Mer ett problem som liknar det vi hade för 100 år sedan.

Ett allmänt påbud skulle gå ut till Lortsverige med dess lortsvenskar, att försöka tänka på att hålla lorten borta från gatorna.

#60  Sv: Kissar du på stan? KKiernan
2009-10-07 21:09:50

Jag ser relativt ofta män stå och kissa utomhus där jag bor (i stan), på vardagskvällar också även om det såklart är vanligast på helger då folk är fulla. Det är intressant att en del tycker att det räcker med att ställa sig bakom en lyktstolpe, 50 cm från en väl trafikerad gångväg, för att vara adekvat skyld. Särskilt om det finns buskage i närheten, där det är mer avskilt och mer lämpligt att kissa.

#61  Sv: Kissar du på stan? Blindalina
2009-10-08 08:44:37

ha, sant. jag har t ex sett en 50-arig gubbe med en son som i oppen dager, typ kl 12, pa en shellmack med folk ( bl a vi ) runt, gick 4 meter bort fran bilen och pekade mot en mackens lyktstolpar och korde.

#62  Sv: Kissar du på stan? kx2
2009-10-08 21:14:24

Det är verkligen surt (no pun intended) i den här tråden...
Jag tycker aufhebung #52 och Blindalina #53 gör goda poänger dock.

Problemet med uppmaningar om vuxenblöjor och bärbara pottor hur lustiga dessa än kan te sig är den bristande verklighetsförankringen i dessa råd. Är ni intresserade av att lösa problemet alls, eller? Jag misstänker att utgångspunkten är att försöka ihuta folk hyfs vilket är en vacker tanke men att få folk att dricka mindre och därmed bli mindre kissnödiga känns svårt. Lättare då att inrätta fräscha gratistoaletter, för hur irriterande/oförsvarbart det än må vara med kisseriet tror jag inte utekissarna kommer sluta innan det finns vettiga alternativ.

#63  #60, #61 kx2
2009-10-08 21:18:43

Har också en historia. Satt på bussen och väntade på avfärd från bussterminalen (i förorten!, det ni) varpå jag ser en man ställa sig bakom en annan buss och låta sitt vatten. Trodde jag såg i syne för detta var mitt på blanka dan. Han slog ut med armarna i en gest av "vad kan jag göra" ungefär, förmodligen riktad till förvånade betraktare. I det fallet tycker jag nog han kunde uppsökt en toalett eller åtminstone en mindre synlig plats...

#64  Sv: Kissar du på stan? lynx
2009-10-09 13:45:49

Skulle aldrig kissa på stan. Jag avskyr verkligen när människor gör det och jag behöver bevittna eller känna lukten av det efteråt.

Jag tycker inte att det är okej att använda parker där man sedan kanske sitter och har picknick på dagen, det räcker verkligen med alla djur som kissar. Och män är väl ändå inte djur. Och kvinnor behöver inte bli det. Om man absolut vill använda gräsmattor som urinoarer borde man märka ut dem särskilt som kissområden.

#65  Sv: Kissar du på stan? lynx
2009-10-09 13:54:00

Att inrätta fräscha gratistoaletter för att komma åt problemet, jag tror faktiskt inte att det är en lösning. Hellre fler toaletter på krogarna och liknande. Toaletter är inte gratis, de kostar att både bygga och hålla rena. Obevakade offentliga toaletter brukar inte sällan vara äckliga eller rent av nerbajsade. Att verkligen hålla dem fräscha skulle bli ganska kostsamt.

Dessutom var det i alla fall tidigare så att tjejer sällan kissar på stan, trots att inte toaletter finns. Att killar inte skulle klara av att låta bli skulle jag vilja höra från någon läkare eller liknande om jag ska tro på det. Min erfarenhet från killar är att de helt enkelt struntar i att ta ansvar för var de kissar, låter bli att planera och "helt plötsligt" kommer på att de måste kissa OMEDELBART. Som spädbarn ungefär. Man undrar hur de klarar av sina jobb. Kanske dags att växa upp, även på fritiden. Helt enkelt.

#66  till Lynx fredriktomte
2009-10-09 17:03:23

Fler toaletter på krogarna kostar ju såklart också pengar. Men medan det allmänna kan anslå pengar till fler offentliga toaletter (och/eller bättre städade sådana) så kan det inte gärna anslå mer pengar till toaletter på krogarna.

Visserligen skulle man kunna stifta lagar som reglerade mängden toaletter på krogarna utifrån storlek, volym eller vad man nu vill. Men det vore en onödig (och sannolikt ännu mer kostsam, om man betänker den kontrollapparat som skulle krävas) byråkratisering. Dessutom skulle det inte lösa problemet om det är så som du säger, nämligen att många av utomhuskissarna helt enkelt planerar dåligt och struntar i att hålla sig.

Din sista moraliserande svada bidrar ju inte heller till att lösa problemet.

Jag tror fortfarande att fler offentliga toaletter vore den bästa lösningen. Och inte *bara* för att avhjälpa problemet med fylle-urinerande på allmän plats, utan även för att det helt enkelt vore trevligt om det fanns fler offentliga toaletter. Man kan ju bli nödig även utan att vara berusad, och även om man klarar av att hålla sig kan det ju vara trevligt att inte vara tvungen. I vissa fall (t.ex. vid sjukdomsframkallat illamående eller diarreanfall eller motsvarande) så är det inte heller säkert att det kan vänta.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?