feminetik.se feminetik.se

Just nu 21 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Amningshjälpen: amning viktigare än jämställdheten


Gå till senaste inlägget#1  Amningshjälpen: amning viktigare än jämställdheten monajeib1
2009-08-27 20:24:12

Min man och jag har en blogg på Metrolifestyle, där vi har gjort ett undersökande reportage med Amningshjälpen. En av amningsrådgivarna säger att det finns ingen jämställdhet i världen som kan ändra på det faktum att "om inte mammor ammar sina barn i två år eller mer så kommer barnets hälsa att äventyras". Vad innebär då detta? Är amning viktigare än pappaledigheten och jämställdheten? Reportaget släpps på www.metrolifestyle.se imorgon fredag!

#2  Sv: Amningshjälpen: amning viktigare än jämställdheten Ephemeer
2009-08-27 20:53:25

Det finns ingen amning i världen som kan ändra på det faktum att barn mår bäst av att uppfostras av kärleksfulla, engagerade och jämställda föräldrar.

Dessutom har amningsrådgivaren fel. De antikroppar man får i sig som ska hjälpa immunförsvaret får man i sig även om det är pappan* som matar en med pumpad mjölk medan mamman är på jobbet.

//Tredjeförälder till en superfrisk 4-åring uppfödd på pulverersättning

*eller annan icke-lakterande förälder.

#3  Sv: Amningshjälpen: amning viktigare än jämställdheten Corona
2009-08-28 13:19:16

Det viktigaste är som sagt att barn har kärleksfulla och engagerade föräldrar, eller andra vuxna omkring sig.
Bröstmjölk kan man få via flaska, som vem som helst av dessa viktiga vuxna, eller syskon för den delen, kan ge.

Alla biologiska mödrar får inte tillräckligt med bröstmjölk, och dessa uttalanden gör inte situationen bättre för dem precis.

Jag tror dessutom att det är rätt ovanligt att barn i Sverige ammas längre tid än ett år.
Tycker man att två år är en bra tid så får det väl vara upp till den ammande föräldern att göra det.
Men man blir ganska bunden.
Kan inte resa bort själv, kan inte äta sånt som barn kan må dåligt av, lök och andra starka kryddor.
Vissa barn kräks om deras ammande mödrar dricker komjölk.
Som förälder får man göra rätt stora uppoffringar ändå.
Och att ha barn ska vara en glädje, inte en börda.

Den riktigt stora fördelen man har som ammande förälder är att man alltid har maten med sig, kroppstempererad, näringsrik, i ren förpackning, och garanterat inom hållbarhetsdatumet.

Men amma, pumpa ur och ge i flaska, ge bröstmjölksersättning, allt är bra, om man tycker att det känns bra.

#4  Sv: Amningshjälpen: amning viktigare än jämställdheten Mephala
2009-10-25 17:17:38

Ja förstår inte varför det ena utesluter det andra. Man kan vara jämställd och amma, man kan vara pappaledig och kvinnan ammar men pumpar ut. Däremot är nog våran dotter i farozonen för jag ammade henne bara tills hon var 8-9 månader hon lär ju bli jättesjuk. Vad gör man då barnet är mera intresserad av maten än bröstet?
Bröstmjölk ÄR bra, men inte livsnödvändigt.

#5  Sv: Amningshjälpen: amning viktigare än jämställdheten Niklas
2009-10-25 17:57:17

Talet om bröstmjölk och antikroppar är visserligen sant, men det är bara de första månaderna det är av vikt, vad jag kan minnas (kollade upp det där en gång). Att föreslå två år är ju helt sjukt när man har en position där man betraktas som en auktoritet. Det är dessutom inte bra för mjölktänderna - många barn som ammas på natten för länge får hål.

Att pumpa ut och låta någon annan ge mjölken låter ju bra. Men hur fungerar det i praktiken? Jag och mitt ex försökte länge, men det gick inget vidare, faktiskt. I så fall tror jag att det är bättre att ta till bröstmjölksersättning och senare välling. Om det var så avgörande för barns hälsa med amning skulle man märka stora hälsoskillnader mellan exempelvis skandinaviska barn och barn från USA eller Storbritannien.

#6  Sv: Amningshjälpen: amning viktigare än jämställdheten Lilithdemonia
2009-10-28 19:04:47

är inte det där änne ett exempel på skuldbeläggande av kvinnor? Min mamma kunde inte amma vare sig mig eller min bror vilekt hon fick väldigt mycket skit för och vi är båds friska utan några som helst allergier eller andra sjukdomar.

#7  Sv: Amningshjälpen: amning viktigare än jämställdheten Lilithdemonia
2009-10-28 19:05:23

Spänn av. Vill eller kan du inte amma är et väl inget att skämmas över.

#8  Sv: Amningshjälpen: amning viktigare än jämställdheten najs
2009-10-28 23:03:58

En kunde ju hoppas att den kvinna från Amningshjälpen som svarade i telefonen då inte var typisk, men det verkar ju som att Amningshjälpen är extrem, det hon sa var ju bara för mycket.

Fast jag tyckte nog att bloggen var överdriven åt andra hållet, t ex i ”faktoiderna” – jag menar, hur många mammor upplever att amningen ledde till att bröstvårtorna ”nästan lossnat”...?

Amningsreportagen kändes lite som en motreaktion, och hela bloggen som att en minsann kan skaffa barn utan att anpassa sitt liv särskilt mycket till barnen, eller deras behov. Men det är möjligt att jag påverkades för mycket av bilderna, har öht svårt för lagom glassiga bilder av trendiga heteropar i (övre) medelklassen, som ”vet vad som gäller” – för trendnissar som inte tänker på annat än sin egen framtoning.

Kanske orättvist, men personligen gillade jag varken Amningshjälpens eller Metrolifestyles inställning.

#9  Sv: Amningshjälpen: amning viktigare än jämställdheten najs
2009-10-29 10:33:52

Mitt förra inlägg kanske lät lite väl hårt, men vad jag menar är att det som gör en så illa berörd av telefonsamtalen med Amningshjälpen är att hon låter ”kampanjartad”, alltså amning till varje pris, oavsett allt annat; amning är svaret på allt. Då känns det inte bra när den som avslöjar Amningshjälpen låter ”kampanjartad” åt andra hållet; amning är onödigt, ofta obehagligt och kan få bröstvårtorna att ramla av.

#10  Sv: Amningshjälpen: amning viktigare än jämställdheten Lilithdemonia
2009-10-30 19:20:51

Sen behöv man väl alls inte amma i två år. Forskaren Agnes Wold säger att det inte alls är viktigt och att det inte skyddar mot allergier. Bloggen skriet från kärnfamiljen hade en artikel om det för någon månad sen.
http://skrietfrankarnfamiljen.blogspot.com/20…
http://skrietfrankarnfamiljen.blogspot.com/20…

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?