feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

H&M vill göra narr av mig.


Gå till senaste inlägget#1  H&M vill göra narr av mig. Peggy
2009-05-23 23:38:10

What to do, what to do, när man råkar vara utrustad med tuttar? Det är inte ok att gå behålös i seriösa sammanhang även om tuttarna är minimala. Det ses som obscent. Så jag måste hitta nån sorts tyg att sätta mellan mina bröst och min tröja, som får deras form att bli mindre naturell.

Jag går till H&M, och lämnar H&M tomhänt. För det finns inte en endaste bysthållare där som jag, en vuxen, seriös person, kan bära med självrespekt. Det finns tre alternativ:

1. Porr. Detta är den största kategorin. Inte bara en liten spetskant utan oceaner av spets och pärlor och glitter och fan och hans moster, saker som för inte så länge sedan bara kunde inhandlas i en sexshop. Jag är vare sig prostituerad eller aspirerar på en porrkarriär.

2. Jag ser en bomullsbh med svara och vita ränder. Snyggt, enkelt, stilrent. Men släpper den igen, för den har ett tryck med Hello Kitty. Jag är inte 4 år.

3. Korsetten. En liten avdelning med enfärgade bysthållare utan spets. Dock har de, förutom att de är gjorda av plast, byglar av metall insydda, vars funktion är obskyr i alla fall när man drar A-kupa, men jag vet vilka röda märken de lämnar. Jag lever inte på 1800-talet, inte heller visar mina bröst utbrytartendenser, alltså behöver de inga gallerburar.

Jag vill inte ha tips på var jag kan köpa BH, det är ok, jag klarar mig. Men jag undrar, när blev det såhär? När slutade vuxna, seriösa personer med bröst existera i föreställningsvärlden? Varför vill H&M förnedra mig?

#2  Sv: H&M vill göra narr av mig. FumikoFem
2009-05-24 00:13:08

Hela tiden ökar objektifiering och sexualiseringen av kvinnokroppen, kravet på utseende och att en ska se ung ut. Samt modet verkar blir allt mer 1800 -tal och 50-70 -tal.
Allt ska se mera sexigt ut typ, och modeindustrin tar fram kläder som dom tänker och vill att folk ska köpa, dom tar bort gamla och trycker på sina nya. En ges mindre val för mode industrin kan styra vad som finns, och det är väl mer några få inom ett företag som bestämmer vad som ska säljas och inte?

Även om en vill ha något annat så har en mindre val för det finns inte, så jag tror många tänker att dom får köpa det som finns, och nu är det några få moden med många variationer (färg, mönster).

Poängen som jag ville få fram är att modeindustrin som andra i samhället fortsätter att bygga på utseende normerna, och som det ser ut när det gäller ideal så ser jag detta som händer som en följd av det.

Okej jag berättar ju något som en redan är medveten om, för det jag skriver har vi pratat i andra trådar om. Men ändå.

#3  Sv: H&M vill göra narr av mig. Blindalina
2009-05-24 12:13:57

kanner mig ocksa som en clown, har känt mig som en clown sen jag 12 ar gammal steg in pa h&m´s bh-avdelning och mottes av rosa raffset alternativt nalle puh-bh. de har inte andrat nagot i utbudet hittills.

jag stor mig som bekant jättemycket pa att det verkar finnas en ide, eller en dogm, inom kvinnobh-varlden att allas tuttar _bara maste_ se ut som tekoppar vanda uppochner. vi snackar pushup; http://shop.hm.com/se/shoppingwindow?dept=DAM…

sen när och av vem blev det bestämt att kvinno-brost ska koras ihop pa mitten i minimala kupor oavsett ursprunglig form och storlek pa ett hemskt obekvamt vis?

jag som har mer paronbrost som mer svanger at andra hallet än typ inat, far ju inte plats med andningen och det är ju inte snyggt heller, rent grafiskt. killar, forestall er att stoppa in k*en i en kalsong som funkar som en notknappare med piprensare ungefär, liksom svanger upp hela paketet åt fel hall pa ett konstruerat sätt. nu handlar det inte om mig, men i verkligheten ser manniskor´s tuttar totalt olika ut med olika svangningar, tyngd, gravitation och rorelse-schema ( wow, nakna brost!) http://www.007b.com/breast_gallery.php

problemet är ju ocksa att vi "inte har nagot att saga till om". det är helt enkelt nagon som bestamt att kvinnor ska ha burkiga, kaffekoppiga knallrosa, obekvama behaar alternativt vita trakiga, svarta eller nallepuh/snoopy/hello kitty, det är liksom hela utbudet.

#4  Sv: H&M vill göra narr av mig. Blindalina
2009-05-24 12:18:15

och det har verkligen blivit porrigare, eller kitchigare snarare. turkost, rosa, lila, raffigt, overdekorerat som en dam pa en saloon i texas 1848.. jag skulle vilja se lite trevliga färger och modeller och monster, som en kan kanna sig som sig sjalv i.

#5  Sv: H&M vill göra narr av mig. sarha
2009-05-24 13:42:56

hehehe, kommer att tänka på en gammal kompis som köper underkläder med Nalle Puh-figurer på bara för att hennes kille gillar Nalle Puh och så är "de ju sååååå söta också!" Inget fel med det, men jag skulle verkligen inte vilja ha några Nalle Puh-grejer på mina underkläder, min gräns går vid giraffer... :P

Jag antar att undeklädesmodet på H&M är två sidor av samma mynt, eller hur man nu ska säga, sött eller porrigt, lite som att tjejer antingen vill vara söta eller porriga, inget däremellan.

#6  Sv: H&M vill göra narr av mig. KKiernan
2009-05-24 14:36:04

De där Nalle Puh/Snobben/Hello Kitty-underkläderna retar mig enormt. Stringtrosor med Snobben, varför??!!!

#7  Sv: H&M vill göra narr av mig. Blindalina
2009-05-24 17:27:56

man kanske typ vetinte kan köpa klistermärken med infantila figurer på och gora en rad mot kalsong-avdelningen? inte for att herrar fortjanar samma behandling men for att visa pa vansinnet.

#8  #1 Peggy Truthseeker
2009-06-05 05:50:59

I slutet av 90-talet hände det kan jag intyga.
Jag ägnade mig då åt att årsvis luffa runt i vissa tropiska länder, och noterade att för varje gång jag kom hem fick den ena halvan av den vuxna befolkningen allt större och större bröst. Till slut kändes det helt bisarrt att komma hem.
Alla brudar man träffat under resandet hade ju bikini edy, och var dessutom väldigt smala (och därmed rätt småbröstade) - så kom man hem och möttes av arméer med meloner ihoptryckta under hakan på tjejerna.
Det såg helt SJUKT ut när man var van vid en mer naturlig look.
Jag trodde först att varenda kotte blivit totalt loco och opererat in silikon, men förstod vad som hänt när jag försökte hitta en mer civiliserad behå än en bikinitop. Det var fullständigt omöjligt att hitta en ovadderad behå just då. Jag dammsög hela jävla stan, men ICKE! :-O
Tack gode gud gick den värsta melon-psykosen över efter ett par år. Nu finns det ovadderat igen. Men allt är ändå fortfarande översållat med en massa hysteriskt inställsamt ögongodis ändå. Jävligt tröttsamt.

Och snobben eller nalle puh på underkläderna, nej för helvete, glöm det.

Budskapet är tydligt.
Vi får bara vara antingen hysterisk uppkåtare eller harmlöst barn.
Eller möjligen asexuell tant, men då måste man ha DD-kupa.

Min räddning under de värsta åren blev sportbehåar, vadderingshysterin var bara för jävla grotesk.

#9  Sv: H&M vill göra narr av mig. Blindalina
2009-06-05 09:49:26

haha det är faktiskt sant, jag var i forsta biten av tonaren da och sag fran forsta parkett (tonarsrum) hur de forpubertala myggbetten plotsligt blev till klotrunda tennisbollar infor mina ogon, pa mig och mina kompisar. jag minns speciellt en tid da det här med pushupinlaggen var nya och "kuddarna" var _gigantiska_; typ 3-4 cm i tjocklek..! det sag ju snyggt ut pa taniga 14-isar..
det är ju likadant nu, 80-90% är pushup med inlagg, rysch-pysch (typ "spets" men den är hard som kristyr, och strav, den som inte kostar over 500 sp)

#10  Sv: H&M vill göra narr av mig. Blindalina
2009-06-05 09:54:04

nu hagrar ju iaf snart beachperioden dar tuttar oftast har sin ursprungligare form, dar har pushup inte riktigt slagit igenom..

#11  Sv: H&M vill göra narr av mig. Blindalina
2009-06-05 09:54:56

fast ps det var inte i slutet av 90-talet? mera 95 :)

#12  Sv: H&M vill göra narr av mig. Blindalina
2009-06-05 09:59:37

det kuliga var att de här 4cm- "kuddarna" (pa en tonarig 70B-beha)var man ju tvungen att ta bort varje gang man tvattade, men ibland glomde man det, sa det skvalpa runt och ofta forsvann ena "kudden". da hade man en halv beha, en med gigantisk pansartutte och en vanlig. "hmm , ska jag anvanda den eller inte.. disco pa fredag och jag har ju inte sa manga" ..da var man tvungen att for att fylla upp ena tutten tillverka en sjalv..

#13  Sv: H&M vill göra narr av mig. marymae
2009-06-05 14:54:28

Jag tror helt ärligt inte att man märker om du är BH-lös om du har små bröst om du nu inte har urringat med inkiksmöjlighet. Själv som älskar jag vaderade BH, de hindrar att jag får skavsår på bröstvårtorna.

#14  Sv: H&M vill göra narr av mig. Peggy
2009-06-05 18:33:03

Jo, det syns stor skillnad.

#15  Sv: H&M vill göra narr av mig. Peggy
2009-06-05 18:36:26

Och ja, Truthseeker, jag har vaga minnen från inköpet av min första BH nån gång runt 1996. Då var de flesta BH i affären av bomull!

#16  Sv: H&M vill göra narr av mig. HardCandy
2009-06-08 12:26:04

Varför anses man inte vara en vuxen seriös kvinna med självrespekt om man har gulliga figurer eller porrigt tema på underkläderna? Det klart att det är trist att det mest görs underkläder för kvinnor med fokus på utseende snarare än bekvämlighet, men varför måste man se det så svart-vitt?

#17  Sv: H&M vill göra narr av mig. Blindalina
2009-06-09 08:23:43

det kan man väl ha pa sig som man vill, problemet är ju inte _det_. problemet är att de dikterar (fel begrepp, vet, men ni fattar) _endast de tva alternativen_, bestammer att vi ska se ut antingen som en nallepuh-flickelicka eller knallrosa playboybunny. jag tycker inte ens man kan kalla utbud nr 2 for "porriga", snarare " lycrabomber med plastgarnityr" de har typ 5 lager plastigt material, tjocka inlagg och fula monster, tank moulin rouge korsat med hugh hefner underwear line fast galne gunnar-varianten.

#18  Sv: H&M vill göra narr av mig. Blindalina
2009-06-09 08:26:56

skulle vara kul att se hur killavdelningen skulle se ut med samma tank.. :/ kanske rosa tangakalsingar med ett litet märke med en gammal tant i sunkig badrock " tant berits playboy bunnie boys". kanske.

#19  #13 marymae. Truthseeker
2009-06-18 05:59:33


Jag tror helt ärligt inte att man märker om du är BH-lös om du har små bröst om du nu inte har urringat med inkiksmöjlighet.


...?
Jag fattar ingenting?
Bara en sån sak som bröstvårtans synlighet genom tröjan och bröstens rörelser när man själv rör sig gör ju att det märks tydligt om man inte har bh?

Vem sitter blickstilla i en bastu hela dan?

#20  #16 HardCandy Truthseeker
2009-06-18 06:14:13

För att det ÄR svart eller vitt?
Sexigt klichéstyle och tokvadderat eller ovadderat och därmed nalle puh?
Det är ju just det vi säger.

Finns det ingen marknad för mer kreativitet? Det är bara svennebananporrikon som gäller?

Jag lyckades en gång scora en basic bh (ovadderad!) med visserligen lite spets på, men bara lite. En minst sagt diskret bh framtill, utan att vara en tantbehå, och den hade en väldigt speciell, skitsnygg snörning över ryggen som jag aldrig sett nåt som liknar varken förr eller senare.
Den var cool! Och varken klichévåtporrig eller kliché-kjamiz-nallebjörn.
Den höll brösten på plats utan att bry sig vidare om dem - men ägnade sig mycket mer åt att försköna min RYGG - Uppfriskande klädfynd.
Men deprimerande att det är så ovanligt att hitta.

#21  Sv: H&M vill göra narr av mig. LeMinou
2009-06-21 14:14:32

Själv så gillar jag spetsbhar och sånt som du kallar "porrigt", gärna svart spets, men tycker inte jag är oseriös eller prostituerad för det.

Vad jag vet brukar det väl finnas lite mer stilrena bh:ar även på hm, sånna som kallas t-shirt bh, annars kan du ju kolla på lindex eller kapp-ahl, HM är ju en lite "yngre" affär.

Och inläggen gillar inte jag heller men dom brukar man ju kunna ta ut, varför ha kvar om man inte gillar det?

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?