feminetik.se feminetik.se

Just nu 38 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Vill ni ha att kvinnor i badhuset utan överdel?


Gå till senaste inlägget#1  Vill ni ha att kvinnor i badhuset utan överdel? Unik
2009-01-18 19:05:52

Hej.

Jag har sett på några trådar här som handlade om detta ämnet om att kvinnor ska också få bada utan överdel.
Det står överallt att det är en viktig del av att kvinnor känner sig förtryckta? Det är nog det konstigaste jag har hört, här är en teori om hur det hade gått om vi hade tillåtet det.
Alla tycker inte om sin kropp och tycker att det är bara jobbigt att gå i bikini/baddräkt , om dem här personerna skulle behöva ta av sin överdel så hade dem inte gillat det dem visade och antagligen opererat sig precis som nästan alla osäkra gör idag. Så då hade många kvinnor ( helst i tonåren) fått för sig att dem måste operera sig för att duga i det här samhället.
Läste även att i Tyskland så är det tillåtet att bada utan överdel men hur kan vi jämföra Tyskland med Sverige? I Tyskland står en kvinnlig programledare med silikon bröst och visar sina bröst är det så ni vill ha det?
Nej det är inte jämställdhet bort med nakenheten av kvinnor och ta fram kvinnor som är intelligenta , så att människor kan lära sig att utseende inte är allt!

#2  Sv: Vill ni ha att kvinnor i badhuset utan överdel? udd
2009-01-18 19:41:42

Tanken med att tillåta kvinnor att bada med bara bröst är att avsexualisera kvinnobröst. Det är ju just för att de anses så speciella som det blir en stor grej. Mansbröst anses exempelvis inte speciella på samma sett (de visas ju exempelvis på badhus utan att någon reagerar på det) och mäns relation till sina bröst är i regel betydligt mer avslappnad än kvinnors.

Sen tror jag inte att någon menar att det ska vara ett tvång att visa sina bröst, utan ett val.

(Jag tror för övrigt inte det finns en naturlig motsättning i nakenhet och intelligens.)

#3  Sv: Vill ni ha att kvinnor i badhuset utan överdel? Blindalina
2009-01-19 10:43:03

udd: jag tolkade det som att Unik menar inte att det finns en motsättning i det, utan att en gärna vill få ett värde i genom sin intelligens och inte genom sin (nakna) kropp.

Unik: jag fattar din hållning. det är problematiskt eftersom det alltid kommer finnas ideal och krav och vi kvinnor har redan sjuka ideal att leva upp till, ska vi nu även behöva "känna oss jätteavslappnade och avsexualiserade/lagom sexualiserade i våra nakna kroppar med bara bröst lite nonchalant" liksom. precis som om idealen och kraven utanifrån skulle forsvinna..

"Bara Bröst" syftar ju på att ta tillbaka ens egen definition av sin kropp. att känna sig fri och "platstagande" i sin nakenhet och kropp och få bre ut sig hur mkt en vill utan att behöva bli definiera d. att skita i hur en ser ut eller vad andra tycker.

men jag kan känna lite som du, iof tycker jag det är en bra grej, och skulle gärna ha rättigheten och mojl att stega runt naken om jag _vill_ och politiskt är det bra. men för det tror jag inte precis allmänheten kommer sluta mäta brost-storlek, att media kommer sluta med sina kroppskrav och jämforanden och att män kommer titta mindre eller kommentera mindre, om en nu vill det.
det är väl samma tryck utanifrån, men ett forsök att definiera sig själv inifrån.

#4  Sv: Vill ni ha att kvinnor i badhuset utan överdel? Blindalina
2009-01-19 10:45:17

och tv3 gjorde ju ett reportage, det handlade inte precis om att vara ung tjej med kropps-funderingar.
det belyste snarare gubbar och mäns perpektiv på hur sexigt det är att unga läckert bystiga kvinnor nu ville slänga behån helt härligt porrigt.

#5  Sv: Vill ni ha att kvinnor i badhuset utan överdel? Blindalina
2009-01-19 10:50:56

"Vill ni ha att kvinnor i badhuset utan överdel?" sure, men tjejer med mindre tuttar kommer känna sig fulare än tjejer med stora tuttar, osv. gubbar och män kommer glo. kan ju bli svarare att känna sig bekväm i simlokal. men principen är bra.

#6  Sv: Vill ni ha att kvinnor i badhuset utan överdel? TheCarolinch
2009-01-19 13:53:13

jag antar att det handlar om att man önskar att ens kropp bara vore ens egen, inte till för någon annan och ingen annans business.

mäns överkroppar får bara vara, och gå omkring, men med min "är det nåt".

#7  Sv: Vill ni ha att kvinnor i badhuset utan överdel? PerEdman
2009-01-19 14:27:18

De får göra som de vill. Hur andra skulle kunna komma att reagera skall inte få bestämma huruvida kvinnor över huvud taget skall få välja klädesplagg - det är bara ytterligare ett utslag av hur ofria kvinnor är att göra egna val, hur "skyddade" och därmed undertryckta de är av samhället.

Okay, överdel i badhuset kanske låter som en puttesak men det blir så otroligt tydligt att kvinnors rätt först måste mätas mot hur omgivningen tycker.

#8  Sv: Vill ni ha att kvinnor i badhuset utan överdel? FumikoFem
2009-01-19 14:45:15

Länk till Bara Bröst kampanjen:
http://barabrost.blogg.se/

Jag har själv diskuterat detta i flera andra trådar och kan ju säga igen att det är något som jag tycker att det är värt att kämpa för för det är själva normen och dess syn på kvinnans bröst - att en som kvinna måste skyla sig för att samhället har en annorlunda syn på kvinnans bröst - som en vill förändra. Och det går inte att förändra genom att fortsätta att anpassa sig efter denna norm. Det handlar ju också om att kunna förändra olika ideal kring bröst.

#9  Sv: Vill ni ha att kvinnor i badhuset utan överdel? Unik
2009-01-19 16:48:11

När jag sitter och läser det här så känner jag mig så hjälplös , är det såhär min dotter kommer att ha det? Att hon måste operera sig för att duga, att det finns så många män som är så utseendefixerade. När jag pratar med män om jämställdhet så tycker dem bara att jag inte ska bry mig om det, kan dem regera så för att dem inte förstår hur det är att vara kvinna?
För män har faktiskt inte lika höga krav som kvinnor och i och med dem har det bättre än kvinnor( som vi flesta vet) så bryr dem inte sig om feminist eller jämställdhet för allt är bra för dem.
Att kvinnor oftast syns i tv,tidningar,reklamer och filmer , att det inte är trevligt att se en massa nakna kvinnor när man sitter och tittar på film med sin pojkvän.
Om det förslaget kommer att godkännas om att vara utan överdel på badhuset så kommer en massa kvinnor vara utan överdel på badhuset, som männen bara tolkar som sexigt och inte något alls med jämställdhet. Så vi tjänar inget på det vi bara förlorar.

#10  Sv: Vill ni ha att kvinnor i badhuset utan överdel? Blindalina
2009-01-19 18:11:23

"Okay, överdel i badhuset kanske låter som en puttesak men det blir så otroligt tydligt att kvinnors rätt först måste mätas mot hur omgivningen tycker. "
men omgivningen tycker ju även om en är naken..

#11  #9 Unik Blindalina
2009-01-19 18:16:35

tycker det är ett viktigt ämne men jag tror inte bare breast-kampanjen har så mkt med det att göra, isf är alla sjuka media
ideal ett långt värre problem. alla sjuka ideal; antingen smal som en pinne med stora tuttar, eller silikonkurvig, all retushering, all smink, ingen ser ju fan normal ut. kan inte tjejer bara få se ut som..tjejer?
tror vi behöver en ny disk. liknande den på 90-talet med naomi wolf. ngn motvikt till mediaattacken.

då tror jag "bara bröst" är bättre, eftersom det iaf är en aktiv handling av att vi vill definiera våra egna kroppar och inta dem för vår egen skull.

#12  #9 Unik udd
2009-01-19 21:02:29

Det kan självklart bli så som du säger, alltså att badhusen blir mer sexuellt laddade, men det kan också bli så att bröst blir mindre sexuellt laddade.

Vad som anses sexuellt laddat är ju ganska olika i olika kulturer. Ibland är bröst laddade, ibland inte. Ibland är hår laddat, ibland inte. Om bröst visades oftare och i icke-sexuella sammanhang så kanske de tappar sin status som speciella, mystiska och supersexuella. Och det är så Bara Bröst hoppas att det ska bli, om jag förstått saken rätt.

Skillnaden mellan å ena sidan badhus och å andra sidan tv, tidningar, reklam och filmer är att i badhusen så ser folk ut som de verkligen ser ut, utan retuschering.

#13  Sv: Vill ni ha att kvinnor i badhuset utan överdel? Blindalina
2009-01-19 22:31:48

http://www.amazon-indians.org/explorers/magic…

http://www.bizarrebrazil.com/main/wp-content/…

http://www.amazon-indians.org/matses/11-Rio-G…

#14  #12 Blindalina
2009-01-19 23:25:32

okej att de flesta antagligen är medvetna om det, men tänk om folk blir chockade av hur olika tuttar ser ut på folk i verkligheten.. de flesta har ju annars behåar som stoper alla i liknande form och i media är det ännu mer pushup och silikon..

#15  Sv: Vill ni ha att kvinnor i badhuset utan överdel? Blindalina
2009-01-19 23:26:38

finns t o m en sajt: http://www.007b.com/breast_gallery.php

#16  Sv: Vill ni ha att kvinnor i badhuset utan överdel? coquille
2009-01-21 11:27:26

Jag håller med Per Edman om att det ska vara helt frivilligt, det är upp till var och en, ingen ska bestämma över mig vad jag ska göra och inte göra. Jag skulle själv aldrig någonsin vilja gå med bara bröst i ett badhus med tanke på hur många blickar jag skulle dra till mig o.s.v. Det handlar inte om att kvinnor måste skyla sig och jag tycker det är helt vansinigt absurt att man säger att tjejen får skylla sig själv om hon bar kort kjol när hon blev våldtagen..Jag tycker bara att det är för mycket naket överallt och bröst är något väldigt intimt, precis som könsorganen. Jag skulle inte vilja att en man skulle gå naken på badet, det skulle vara stötande. Om man tittar på MTV så är var och varannan musikvideo full med lättklädda kvinnor med silikonbröst. Jag är så trött på det! Om kvinnor går runt med bara bröst tror jag tyvärr inte att det någonsin kommer att bli en avsexualisering. Tvärtom, gubbar och män skulle bara bli kåta av det. Och vem vet vad det kan få för konsekvenser. Isf kan man göra som tjejgymmet, att man bygger ett badhus BARA för kvinnor.

Unik: att män inte skulle ha lika mycket krav som tjejer vet jag inte om jag håller med om. Män har väl också krav på sig att se bra ut, tvättbräda m.m (inte för att jag tycker så men en del tjejer verka tycka så).

#17  Sv: Vill ni ha att kvinnor i badhuset utan överdel? Plutt
2009-01-21 11:34:19

Jag tror att jag passar när det gäller att bemöta argument från en feminist om att män inte har någon clue om jämställdhet, men jag blir faktiskt lite arg när jag läser sånt här..

Snacka om könskrig. Snacka om slampskräck. Och snacka om övertro när det gäller en baddräkts förmåga att förstora brösten.

Är det alltså så att dottern i fråga stoppar baddräkten full med strumpor idag, när hon måste byta till silikon om kvinnor inte tvingas skyla huden (formerna döljs ju knappast) längre?

#18  Sv: Vill ni ha att kvinnor i badhuset utan överdel? Blindalina
2009-01-21 19:22:01

det är nog inte slamp-skräck, det är nog snarare objektifierande krav & orättvisa känslor av att inte duga i #16. vet inte vad slampigt beteende skulle ha med det att göra?

#19  Sv: Vill ni ha att kvinnor i badhuset utan överdel? Peggy
2009-01-21 19:32:38

Jag har varit i badhus i Tyskland där alla var helnäck. Och det har inget med silikon att göra.

Jag bryr mig inte själv om kvinnor och män har överdel eller ej, vill bara att reglerna ska vara lika för alla. Dvs valfri överdel.

#20  Blindalina... Plutt
2009-01-22 12:55:47

Så objektifierande krav och orättvisa känslor av att inte duga är direkta resultat av att visa hud? Det betvivlar jag starkt.

Snarare så tolkar jag det så att de som hävdar att kvinnor som inte döljer sin hud kommer att utsättas för objektifierande krav och orättvisa känslor av att inte duga (till skillnad från kvinnor som döljer sin hud) varnar för farorna med att vara slampig. Om män tycker att vi är sexiga så kommer vi att förlora på det, det är tydligt uttryckt.

Liksom vi förlorar på sex innan äktenskapet, gissar jag... Håll på er, kvinnor, så att ni inte förlorar något!

#21  Sv: Vill ni ha att kvinnor i badhuset utan överdel? coquille
2009-01-22 14:29:29

Hm jag antar att det är mitt inlägg ni svarar på..Jag vet inte om Plutts fråga om silikon är riktad till mig, isf skriv gärna det. Jag kan ju erkänna att jag är inte speciellt förtjust i tjejer med silikonbröst MEN det är klart att människor får se ut hur de vill, tjock, smal, bröst eller inte..Jag struntar i tjejer med silikonbröst även om de syns överallt. Det är bara lite tråkigt att samhället överöser en med sådana bilder på lättklädda tjejer. Jag vet att jag duger som jag är även fast jag inte är supersmal och har dubbel D som bröststorlek. Däremot skulle jag gärna vilja slippa alla dessa bilder på åmande tjejer med putläppar och jättebröst.

Hursomhelst inser jag att jag gjort bort mig lite. Jag håller kvar vid att man som kvinna får välja fritt hur mycket eller lite han/hon har på sig, det är som Peggy säger att det ska vara lika regler för alla. Och tjejer ska få gå omkring på badhuset, oavsett silikonbröst eller inte, naken eller klädd i burka, det ska inte spela någon som helst roll. Oavsett vad hon väljer att ha på sig ska hon inte behöva riskera att bli våldtagen. Sammanfattningsvis: välj hur mycket eller lite hud du vill visa upp, det är upp till var och en.

#22  Sv: Vill ni ha att kvinnor i badhuset utan överdel? FumikoFem
2009-01-22 14:47:03

Jag känner att jag vill lägga till lite kring detta med val och normer. Detta med skönhets ideal är ju något som en kan se generellt i samhället, nästan vart en än vänder sig - tidningar, filmer, reklam ja och mycker mer. Personligen så tror jag att något som Bara Bröst gör kan hjälpa till att motverka dessa ideal och normer.

Att kunna få välja vad en vill klä sig i, eller inte klä sig alls - men en får inte glömma bort alla strukturer, normer och ideal som påverkar individer hela tiden och som sedan påverkar gruppen generellt.

#23  coquille... Plutt
2009-01-22 15:21:35

Nä, det var inte riktat till dig... :) Det var riktat till Blindalina ang. trådstartarens funderingar.

..och jag tycker inte att du har gjort bort dig. Jag är inte heller så glad åt plutläppar och silikon överallt, även om jag tror att ett naturligt förhållande till sex innebär att man inte dör varje gång man ser det (vilket jag nästan gör, hur jäkla kul är det att titta på porriga reklamer med ens föräldrar t.ex.?). Det är ju den här hypen kring sex som gör att det säljer. MEN, nu är jag vansinnigt off topic..! Vi får ta det i en annan tråd.

#24  #20 Blindalina
2009-01-22 15:55:08

håller inte med..jag tror det är väldigt ovanligt med dylika asikter i sverige idag. tycker folk verkar skita hogaktligen i hur porriga hiphopbrudar och tila tequila är och lever livet och gör sig sexiga, helt utan hämningar..iaf inte med ngn antagelse om "slampighet". var lever du? kristna uppsala? :)

i manlig kultur finns den bilden kanske fortfarande och i media till 50%, men verkligen inte bland vanliga kvinnor om andra kvinnor.

personligen skiter jag fullkomligt i hur porriga och sexiga andra tjejer är, nu utgår jag från ett perspektiv att folk gör rel wholesome saker för deras egen skull.
däremot krav på att objektifiera sig och hela tiden vara en kropp, en strävan mot andra tjejers kroppar, en strävan och en känsla av hets, att aldrig ngnsin få tycka om sig själv och vara glad, även om man är hur fin som helst (enligt whatever perspektiv). en känsla av att reducera till ngt kroppsligt, objekt, att en är ersättbar och aldrig fin som man är. att andra tjejer alltid är bättre, ser du ut som demi moore är pamela bättre, ser du ut som scarlett johansen är christina ricci bättre. för du får aldrig vara nojd, för du är ett ersättbart , kroppsligt, utbytbart ting som aldrig kan uppfylla alla ideal samtidigt och aldrig bara får finnas.

#25  Sv: Vill ni ha att kvinnor i badhuset utan överdel? Blindalina
2009-01-22 15:56:31

"aldrig bara får finnas i din personlighet och egna kropp"

#26  Blindalina... Plutt
2009-01-23 07:37:20

Eh... Vi talar om ett inlägg där någon skrivit att kvinnor förlorar på att män tycker att de är sexiga. Jag vet inte om personen i fråga är man eller lever i kristna Uppsala. Jag vet heller inte om åsikten är ovanlig, eller vad det har med mitt inlägg att göra.

Och du besvarar inte min fråga, menar du att objektifierande krav och orättvisa känslor av att inte duga är direkta resultat av att visa hud?

#27  Sv: Vill ni ha att kvinnor i badhuset utan överdel? Blindalina
2009-01-23 11:39:03

hm ok, det håller jag väl inte med om, sagt på det viset.
men det är ju komplext hela apparaten.

"Och du besvarar inte min fråga, menar du att objektifierande krav och orättvisa känslor av att inte duga är direkta resultat av att visa hud? "

inte av att personligen visa hud, typ bara brost, men om det funkar på det sätt det gör idag, med media, så är det det. det betyder inte att vi aldrig ska visa hud. men att det inte fungerar på det här sättet vi har nu.

#28  Blindalina.. Plutt
2009-01-23 12:48:47

"inte av att personligen visa hud, typ bara brost, men om det funkar på det sätt det gör idag, med media, så är det det. det betyder inte att vi aldrig ska visa hud. men att det inte fungerar på det här sättet vi har nu."

Jag tänker att du menar att vi ska försöka ändra på hur det funkar med bar hud i media och så istället för att inte tillåta kvinnor att visa hud, och där är jag helt med dig. Så tänker jag också.

Angrip problemet liksom, och det borde inte vara att kvinnor tillåts visa hud. Utan att det tolkas och presenteras och säljs som det gör.

#29  Sv: Vill ni ha att kvinnor i badhuset utan överdel? Blindalina
2009-01-25 10:51:15

da är vi tva!

#30  #16, coquille PerEdman
2009-01-25 12:51:09

Kanske. Men skall verkligen vad killar och män idag "blir kåta av" (eller kanske blir kåta av) begränsa vad kvinnor FÅR och inte får göra? Det kommer givetvis fortfarande vara förbjudet att tafsa, angripa eller våldföra sig på andra människor trots att det blir tillåtet även för kvinnor att gå utan topp om de känner för det.

#31  Sv: Vill ni ha att kvinnor i badhuset utan överdel? Blindalina
2009-01-25 15:18:48

peredman: det begränsar ju på andra sätt, beroende på hur en ser det.

det behover inte gora det som princip, menar inte att det nodvändigtv är ett problem att tycka andra kroppar är attraktiva och visa det, men satt i system är det bade och.

#32  Sv: Vill ni ha att kvinnor i badhuset utan överdel? Blindalina
2009-01-25 15:19:19

sett från objektets perspektiv.

#33  Sv: Vill ni ha att kvinnor i badhuset utan överdel? Truthseeker
2009-01-27 02:26:28

...jag bryr mig inte ett dyft om silikonbrösten, jag stör mig bara på den undergivna, inställsamma dum-ko-blicken, fingret barnsligt pedofiliuppmuntrande i mungipan - och något så bisarrt som helt bortretuscherade *armhåleveck*...
???
Helt obegripligt... Som att retuschera bort nagelbanden eller nåt...

Fan komigen nu, vad han nu heter, den där blekblonderade silikon-fotografen med tänderna... Bombi Bitt...? Bimbo Brat...? Babe-den modiga lilla grisen...?
Testa nåt nytt nån gång din tjatmoster - testa en power pose, en rovdjursblick - är det verkligen så himla farligt med porriga chics som *inte* krälar i stoftet? Vad tror du ska hända egentligen...? Alla Slitzläsare dör av hjärtinfarkt, som ihjälskrämda möss...?

#34  Sv: Vill ni ha att kvinnor i badhuset utan överdel? Truthseeker
2009-01-27 02:26:47

Bingo.
Bingo Rimér.

#35  Sv: Vill ni ha att kvinnor i badhuset utan överdel? Blindalina
2009-01-27 08:26:43

alla slitzläsare har kontrollbehov..

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?