feminetik.se feminetik.se

Just nu 32 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Carina Rydberg om kvinnohat på nätet


Gå till senaste inlägget#1  Carina Rydberg om kvinnohat på nätet Marulken
2008-12-20 17:21:18

Hittade den här artikeln av Carina:

http://www.expressen.se/debatt/1.1395931/face…

Nån som känner igen sig?
Kanske tom här på feminetik, tex: män är det synd om, feminister är fascister?

Kan hatet mot kvinnor bero på det som hon säger, att män har förlorat makt och status?

#2  Sv: Carina Rydberg om kvinnohat på nätet FumikoFem
2008-12-20 17:41:18

Ja jag känner igen det som Carina Rydberg skriver om, det går att se i olika forum och communitys.

Exempel på detta var ju den sexism som Hillary Clinton och även Sarah Palin fick mot sig i Valet.

#3  Sv: Carina Rydberg om kvinnohat på nätet Marulken
2008-12-20 17:58:21

Jo, hatet bara väller fram i inläggen efter varje artikel eller krönikör som bara andas om feminism.

Hur kan dom hata så fanatiskt? Om deras hat står i proportion till deras förlorade makt så har dom förlorat mycket, mycket, mycket makt - det är i och för sig bra.
Man måste ju se det poitiva i allt och det är ju positivt, om makten har fördelats bättre i samhället...

#4  Sv: Carina Rydberg om kvinnohat på nätet FumikoFem
2008-12-20 18:04:37

Ja inläggen till artikeln är föraktfulla och ryker av konservatism, en kan se den gamla vanliga antifeminist propagandan där.

Hatet verkar ju också öka i takt med att konservatism ökar, fler och fler antifeminister och biologister som kastar skit på feminism.

#5  Sv: Carina Rydberg om kvinnohat på nätet Blindalina
2008-12-20 18:17:55

håller helt med om att det handlar om att "de
" förlorat makt. sen är de förvirrade också, men orka ta ansvar för det.

#6  Sv: Carina Rydberg om kvinnohat på nätet Marulken
2008-12-20 18:48:24

Man blir lite chockad av allt hat ibörjan, men nu vet man ju ialla fall vad som finns därute, inne i Sven Svensson, alla åldrar, från Herrljunga.

Alla som ifrågasätter eller utmanar könsroller på ngt sätt blir hatade, tex han som föder barn (han har gjort könsbyte), han har inte gjort en fluga förnär men ändå mordhotas han å det grövsta.

Feminismen är också utmanande - kvinnor som inte sätter andra i första rummet, som bara ser till sitt eget bästa, som vill ha makt.

Men allt det här hatet från männen gör ju att man inser att feminismen är ngt på spåren, om feminismen _inte_ skulle röra upp en massa aggressioner skulle kanske samhället vara jämställt.

#7  Sv: Carina Rydberg om kvinnohat på nätet FumikoFem
2008-12-20 18:59:18

Ja jag tror också att det är så att en är något på spåren. Som när en säger till någon eller några som säger något kvinnoföraktande eller drar ett sexistiskt skämt, ofta så blir det reaktioner, så en märker att något händer.

#8  Sv: Carina Rydberg om kvinnohat på nätet pannasanna
2008-12-20 21:10:57

Carina Rydberg sa:
Så vad behövs han till?
Det är själva frågan som är problemet. Om en människas tillvaro står och faller med att hon fyller en funktion för andra - rentav är oumbärlig för andra - så finns det alltid en risk att denna tillvaro helt och hållet berövas sin mening. Människan är ensam. Kvinnorna har vetat det länge. Männen har just börjat lära sig att det förhåller sig på det sättet.
Men det är ingen smärtfri lärdom. Jag har börjat inse att det manliga raseri jag möter på Facebook, är ett symptom på att mannen har börjat inse att han är precis lika utbytbar som kvinnan alltid har varit.

Det ligger nåt i det, själv har jag aldrig känt ett behov av män, för att de just är män, och klarat mig alldeles utmärkt, ja förutom som spermadonator då förstås. (Men tekniken går framåt, kanske om några generationer har vi artificiell framtaget sperma eller ägg-ägg befruktning som alternativa befruktningsmetoder).

Förutom för befruktning, vad fyller det binära könet/genuset för funktion egentligen?

#9  Sv: Carina Rydberg om kvinnohat på nätet Escapist
2008-12-21 00:56:15

Jag ser samma sak på många spelsajter, där feminismrelaterade frågor dyker upp oftare och oftare. Där har jag upplevt antifeministerna och de högljudda skeptikerna som en motreaktion på en faktisk utveckling i rätt riktning. Fler kvinnor spelar, fler män är medvetna om att många spel har en bristfällig eller ensidig kvinnosyn, etc. Antifeministerna är ofta högljudda för att inte överröstas av feministerna. Det leder ofta till en hätsk skyttegravsdebatt där båda sidor blir svårnåliga, men ofta är det ändå bra att frågorna tas upp och att de får flera hundra kommentar, även om hälften av dem bara är troll.

Jag vet inte hur det applicerar på resten av internet och kvinnors erfarenheter, men det är iaf min upplevelse.

#10  Kan könsuppdelningen avskaffas? Henrik
2008-12-21 10:47:27

pannasanna sa:
Förutom för befruktning, vad fyller det binära könet/genuset för funktion egentligen?
Spännande fråga som ingen kan svara på ännu. Men vi vet att den upplevda könsidentiteten sitter djupt och att den som känner sej ha fått fel kön har ett svårt liv med väldigt hög självmordsrisk under puberteten.

#11  Sv: Carina Rydberg om kvinnohat på nätet udd
2008-12-21 13:00:00

Mannens identitetsförändring möts av blandade reaktioner. Vissa män ser det självklart som ett hot, varför de eventuellt angriper förändringen och alla dess förespråkare med näbbar och klor. Vissa andra kommer dock att jubla då alla inte vill vara alltings mittpunkt. (Vad händer om jag blir sjuk? Om något misslyckas, är det mitt fel?)

Jag tycker det är dumt att låta den första gruppen få företräde. Att beskriva sig som sjuksköterska istället för läkare är ju att spela dem i händerna.

#12  Sv: Carina Rydberg om kvinnohat på nätet Truthseeker
2008-12-22 02:42:47

Men *ökar* det verkligen då?

Tex Jäif är ju rena rama lilla kramkalaset om man jämför med hur det såg ut för några år sedan?

Och om man läser på flashback, ju värre galla kvinnohatarna spyr desto fler *vettiga killar* reagerar och ställer sig på tjejernas sida i diskussionen.

Det är bara bra att de skyltar med sitt hat på nätet - så att de vettiga killarna själva *får se* vad det är feminister pratar om.
Det så omtalade kvinnohatet måste ju annars se ut som ett feministiskt hjärnspöke för de vettiga killar som varken känner igen sig själva i det eller får se skymten av det hos andra?

#13  #11 udd Truthseeker
2008-12-22 03:24:19


Jag tycker det är dumt att låta den första gruppen få företräde. Att beskriva sig som sjuksköterska istället för läkare är ju att spela dem i händerna.


Inte så säker på det.

Folk justerar bara sina fördomar om de får bevisat för sig att de bör justeras. Det sker ju inte om de tillåts välja bort *de enda* som skulle kunna bevisa nåt sånt får dem. På basis av dessa fördomar.

Man ska förstås inte ljuga på direkta frågor, men jag ser heller ingen anledning att frivilligt leverera information som kommer göra det svårare för folk än nödvändigt både att göra fördomsfria bedömningar, och ifrpgasätta sina fördomar.
Det gäller ju allt.
Har man kontroversiella sidor av sig själv kan man helt enkelt välja att prata om andra saker tills den fördomsfulle har fått en självständig uppfattning om ens faktiska person.

#14  Sv: Carina Rydberg om kvinnohat på nätet Peggy
2008-12-22 10:31:30

Välskriven artikel. Börjar gilla CR. Varför är hon inte med på feminetik?

#15  #13 Truthseeker udd
2008-12-22 20:41:29

Intressant vinkel, Truthseeker. Jag tolkar det som att du menar att läkarstudenten träffar en man med fördomar, hon säger sig vilja bli sjuksköterska, han pratar med henne med ett öppet sinne, han inser att hon är en trevlig prick, hon berättar att hon egentligen pluggar till läkare, han inser att även starka kvinnor kan vara reko och ifrågasätter sin fördom. Det är förstås bra i så fall, men det var inte riktigt så jag såg på saken från början.

Jag tänkte snarare att det är att stryka de fördomsfulla männen medhårs. En kille som inte har några problem med, och kanske till och med gillar, starka tjejer kommer inte att lyckas hitta någon eftersom de han träffar tonar ned sig själva. Det kommer i sin tur göra att han aldrig riktigt får chansen att visa upp att han inte har några problem med att dejta en läkarstudent, och då kommer inte heller andra kunna ta efter hans exempel.

De som redan hade fördomar kan få vatten på sin kran. En kille som inte gillar tanken på kvinnliga läkare och dessutom aldrig träffar någon (eftersom de han faktiskt träffar tonar ned sig själva) kommer troligtvis inte ifrågasätta sin fördom. Om han däremot träffar och ser många borde han, om inte annat, förstå att åtminstone några har en avvikande uppfattning.

Jag antar att det handlar lite om hur länge de pratar med varandra och ifall det kommer ett avslöjande längre fram eller inte.

#16  Sv: Carina Rydberg om kvinnohat på nätet udd
2008-12-22 20:43:20

(Btw, att få vatten på sin kran är i mångt och mycket som att få vatten på sin kvarn. :) )

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?