feminetik.se feminetik.se

Just nu 25 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

bra site med queer nakenhet, typ


Gå till senaste inlägget#1  bra site med queer nakenhet, typ Blindalina
2008-12-17 14:54:33

http://www.completelynaked.co.uk/intimacy7.htm

#2  Sv: bra site med queer nakenhet, typ Blindalina
2008-12-17 14:58:20

tycker inte det är porr direkt, mer som namnet säger "intimitet", och det uppvisar bilder med olika, "vanliga" kroppar och vanliga situationer. bra som motvikt till den övriga klyschiga sexualisering som finns där bara kvinnor är objekt etc.

#3  Sv: bra site med queer nakenhet, typ HardCandy
2008-12-17 15:34:54

Erhm.. jag tycker att det är lite ojämnt. En del saker är fina, konstnärliga, eller i alla fall queera. Andra var rätt porriga och mainstreamskabbiga. Och någon hade slängt in ett barn (visserligen i linne och trosor, but still) någonstans i mitten och det kändes rätt weird. Och spermaindränkta barnsliga halsband känns inte riktigt...bra. I alla fall inte superfeministiskt direkt.

#4  Sv: bra site med queer nakenhet, typ Blindalina
2008-12-17 15:58:02

jag håller med! därför jag inte ville länka till huvudsidan för det är ojämnt.. vissa är bara gement sexualiserade, barnet missade jag nog, jag såg ett barn på ett hotellrum men jag tolkade det nog som att det var ett barn och en förälder och att det handlade om att det är ok att ta kort på vanlig föräldra-barn intimitet utan att det behöver se ut som övergrepp eller likn..men det kanske bara var spekulativt. spermaindränkta barnsliga halsband missade jag också, men jag är själv väldigt anti babydollsexfascinationen..
hmm.

men, vissa bilder tycker jag väldigt mkt om ur ett politiskt perspektiv. jag gillade nakenbilderna och de symboliska bilderna där folk bara är vanliga, i vanliga hängiga ställningar, eller gör sexuella saker sådär som man gör när man är ett vanligt sexuellt par. jag tycker många bilder var jättefina och representerar ngt bra. synt att en inte kan länka mera specifikt, jag vill inte heller representera det du nämner ovan..

#5  Sv: bra site med queer nakenhet, typ Blindalina
2008-12-17 16:02:30

här är en av de bättre: http://www.completelynaked.co.uk/intimacy%20g…

ang barnet i sängen, jag tolkar det som att det är en bild på intimitet, och snarare ett motkort mot sexualisering av barn.

alla bilder är juinte bra, men anl till att det är ojämnt är att bilderna kommer från privatpersoner med olika fotoaspekter.

#6  Sv: bra site med queer nakenhet, typ Blindalina
2008-12-17 16:03:56

(random kort på kvinnliga kroppar tycker jag inte är så kul men de är iaf liite mer "vanliga", speciellt glad blir jag av att kroppställningarna på sidan ofta är mer naturliga och varierade.)

#7  Sv: bra site med queer nakenhet, typ Blindalina
2008-12-17 16:19:43

jag har kollat igenom mera nu och ser att det är väldigt mkt nakenhet..kanske ska varna känsliga, inför nakna människor, tittare. :)
kan tillägga att jag inte ser det så mkt som porr, mera konst, politik eller ngt.
det jag är mest intresserad av är att det är vanliga nakna människor i fina ovanliga, vinklar i mer naturliga, vardagliga, poetiska eller roliga situationer och med jämn fördelning mellan män och kvinnor. det ger en alternativ bild och det är lite fresh.

det som är mindre spännande är de klyschiga sexualiserade bilderna på kvinnor i random underkläder, det som HC nämnde osv.

men ändå roligare än den mesta typ modern fotografi. fotografi är alltid så klyschifierande.

#8  Sv: bra site med queer nakenhet, typ Blindalina
2008-12-17 16:32:27

men som här: http://www.completelynaked.co.uk/intimacy%20g…#

först kommer ganska tråkiga foton av ngt slags svartvitt, sen ganska tråkiga pinupbilder, men sen runt bild 12 en rätt rolig serie om folk som klär av sig, drar ner trosor för att gå på toa eller liknande. vore bättre om de hade ett riktigt galleri. :)

#9  Sv: bra site med queer nakenhet, typ Escapist
2008-12-17 17:55:20

Jag såg några vackra och intressanta bilder, men jag kan inte säga att jag ser någon principiell skillnad mot den här estetiken och sådan vi har diskuterat tidigare. Det här är grunge-realism med smala, poppiga personer. Rätt många med svart hår och taueringar. Det fanns rätt mycket sex i bilderna, även om få tittar på betraktaren eller poserar, även om det förekommer. Den stora skillnaden mot t.ex. Suicide Girls är tekniken, kompositionen och ljussättningen, som jag ser det. Bildmässigt, alltså. Innehållsmässigt ser jag ärlig talat inte några stora skillnader.

#10  Sv: bra site med queer nakenhet, typ Blindalina
2008-12-17 18:05:25

jag tror vi tittar olika. sen är jag inte så intresserad av vår evighetsdiskussion där du försvarar traditionella pinupbilder, idethär inlägget. jag vill inte legitimera ngt men det verkar som att det är ditt uppsåt. jag vill bara komma med en presentation av ngt annat. kan det inte få räcka?

#11  Sv: bra site med queer nakenhet, typ Blindalina
2008-12-17 18:05:41

jag ser jättestora skillnader btw!!

#12  Sv: bra site med queer nakenhet, typ Blindalina
2008-12-17 18:06:12

tycker inte alls de ser grungerealistiska ut, de ser helt normala ut.

#13  Sv: bra site med queer nakenhet, typ Blindalina
2008-12-17 18:21:20

alltså; vad menar du här: " fanns rätt mycket sex i bilderna, även om få tittar på betraktaren eller poserar, även om det förekommer."
skulle det sexuella i sig vara ett problem menar du? det var ju det som var icke-problemet.
och uppfriskande. naturliga (sexuella, wth) människor i naturliga vinklar som gör naturliga saker. lite.

suicidegirls är trött eftersom det är multiposande och multifetischism enligt vissa emobabydollklyschieska regler.

#14  Sv: bra site med queer nakenhet, typ Blindalina
2008-12-17 18:26:27

btw, som en OT parantes; tycker jag det är bra att suicidegirls finns, som ett forum för tjejer som är intresserade av det att uttrycka sig så, men det är lite "objektifiera sig för att få uppmärksamhet" över det hela, och sen tycker jag det är ganska fånigt i estetiken ovh. och ur ett feministiskt perspektiv är det halvkul. men jag kan se olika vinklar av det hela, och jag har inget direkt emot det som fenomen, tycker inte det är så intressant bara, och sen tycker jag det representerar mkt som lite begränsar tjejer.

#15  Sv: bra site med queer nakenhet, typ HardCandy
2008-12-17 18:26:45

Jag måste dock hålla med Escapist lite, tycker inte att det fanns så mycket kroppsvariation. Rätt många skrangliga poppare, iaf i mina ögon. Men det fanns guldkorn också.

#16  Sv: bra site med queer nakenhet, typ Blindalina
2008-12-17 18:28:06

#1 är verkligen inte objektifierande på samma vis

#17  Sv: bra site med queer nakenhet, typ Blindalina
2008-12-17 18:31:34

ok, jag kanske är för van vid den kroppstypen.. :) det är klart att man alltid kan kräva mer. själv älskar jag att glo på olika kroppstyper och självklart borde mer runda, päronformade, banaformade kroppar av olika typ vara representerade. jag tänkte inte ens på det, förutom att jag tyckte pinuptjejerna var regelrätt timglasspinkigt pinuppiga, men så var jag heller inte intresserad av de bilderna utan de med random kroppar som gör random grejer. sen tycker jag om killkropparna förstås, hur ofta har en sett det, vanliga vanligsnygga (popsmala :P) trevligt nakna unga killar på en offentlig internetsida. för mig ser de vanliga ut, lite variation var det ju. men visst, fler variationer på kroppar!

#18  Sv: bra site med queer nakenhet, typ Blindalina
2008-12-17 18:35:08

vet inte om detta anknyter eftersom det snarare är menat att vara avsexualiserat men.. : http://www.jordanmatter.com/view.asp?url=/exh…

#19  Sv: bra site med queer nakenhet, typ Blindalina
2008-12-17 18:42:24

BRa: :) http://www.jordanmatter.com/view.asp?url=/exh…

#20  Sv: bra site med queer nakenhet, typ Blindalina
2008-12-17 18:58:19

denhär var verkligen hebefil och trad. porrig :( http://www.completelynaked.co.uk/intimacy%20g…

som sagt, guldkorn och skit.

#21  Sv: bra site med queer nakenhet, typ Escapist
2008-12-17 20:05:51

Blindalina sa:
skulle det sexuella i sig vara ett problem menar du? det var ju det som var icke-problemet.
och uppfriskande. naturliga (sexuella, wth) människor i naturliga vinklar som gör naturliga saker. lite.

Nej, jag har aldrig tyckt att sex på bild är ett problem, oavsett om stilen är realism eller om det är mer stiliserat.

Jag tycker inte att naturligheten är så naturlig egentligen. Det är minst lika mycket en stil som SG-estetiken, eller snarare ett fåtal stilar. Folk poserar och manipulerar verkligheten (vad det nu är) här också, både innehållsmässigt med poser, kläder, aktiviteter och roller, och bildmässigt med färger, ljus, filter, etc. Budskapet som förmedlas är tydligen annorlunda och jag vill förstå varför.

Blindalina sa:
suicidegirls är trött eftersom det är multiposande och multifetischism enligt vissa emobabydollklyschieska regler.

Du behöver inte försvara SG i den här tråden. Jag använde bara det som ett exempel som vi kunde relatera till så att jag kan förstå skillnaden. Uppenbarligen ser du inte det jag ser och vice versa.

Blindalina sa:
ok, jag kanske är för van vid den kroppstypen.. :) det är klart att man alltid kan kräva mer. själv älskar jag att glo på olika kroppstyper och självklart borde mer runda, päronformade, banaformade kroppar av olika typ vara representerade.

Jag tycker inte att det är så självklart. Varför ska inte du få titta på bilder av de kroppar du gillar? Kanske är det bara jag som projicerar min situation från SG-diskussionen, men det är rätt intressant att du inte såg kroppstyperna förrän någon påpekade det.

#22  Sv: bra site med queer nakenhet, typ Blindalina
2008-12-17 20:22:42

ja fast jag menar att jag tycker "vanliga" kroppar är allt från smala popkillar till runda, päronformade, banan etc. jag är bara mest van vid smala killar. jag tittar gärna på runda, päronformade, mandolinformade etc också.

när det gäller att det var mkt smala tjejer är det nog det att jag själv är smal, så jag såg dem inte som estetiserade smala, känslomässigt. givetvis skulle jag börja reflektera över det om jag tänkt lite längre, men jag är ingen övermänniska och n'r jag postade #1 t'nkte jag faktiskt mest på innehållet och symboliken och inte så mkt kroppsformerna, även om det också hänger ihop i steg 2.

#23  #21 Blindalina
2008-12-17 20:25:36

meh de flesta bilderna skildrar ju "naturliga" ickeposande situationer. ok, klart de "posar2 för kameran, men de posar ju inte som i konstruerad ställning och put för kameran.
gänget som springer runt nakna, posar de? killen som tappar sina kalsonger, posar han? ngt måste man göra med kroppen, men pinuppor sträcker upp kroppen hit och dit så den putar upp och in och det här är mkt naturligt.

#24  Sv: bra site med queer nakenhet, typ Escapist
2008-12-17 20:25:52

Hardcandy sa:
Jag måste dock hålla med Escapist lite, tycker inte att det fanns så mycket kroppsvariation. Rätt många skrangliga poppare, iaf i mina ögon. Men det fanns guldkorn också.

Jag menade inte att en sajt eller ett projekt nödvändigtvis måste inkludera alla världens kroppstyper. Om Blindalina gillar skrangliga poppare vill iaf inte jag förneka henne det genom att tränga ut dem med en samling av alla världens kroppstyper och subkulturer.

#25  Sv: bra site med queer nakenhet, typ Blindalina
2008-12-17 20:31:02

fast jag vill ha en sida med det för jag har ju inte det som enda ideal. alltså, jag gillar vanliga människor med lite variation och lite mage, och sen gillar jag skrangliga poppare.
vad jag INTE gillar är david beckham-muskulösa killar med exakt symmetriska biceps, 130 hekto tränad den och den muskeln, exakt 30 cm midjemått, exakt 13 cm kuk i slakt tillstånd och öron som ser ut som george clooneys. men det är ofta det folk idealiserar hos kvinnokroppen. överidealiserade mått.

#26  Sv: bra site med queer nakenhet, typ Escapist
2008-12-17 21:07:51

Blindalina sa:
gänget som springer runt nakna, posar de? killen som tappar sina kalsonger, posar han?

Jag brukar inte springa runt naken i ett gäng eller tappa kalsongerna, eller fastna på bild naken för den delen. Det är defintivt tillgjort på något sätt. Är man medveten om kameran och betraktaren kan man säga att allt blir en pose.

Jag ser defintivt skillnaden på en "naturlig" pose och en stiliserad pose som i vanliga artistiska nakenbilder (t.ex. många av bilderna på DeviantArt http://browse.deviantart.com/photography/peop… ). Posering i sig ser jag inget fel med, inte ens när kvinnor putar med höfterna eller brösten på ett klassiskt sätt. Det är trots allt vackra kurvor.

Men vi har sett poserna och kroppstyperna för många gånger, så på det sättet kan jag hålla med om att bilderna du länkade till är mer intressanta för att de är nyare och ovanligare. Realism har sina poänger, särskilt i en bildkultur som är besatt av den andra änden av det konstnärliga spektrat. Att bilderna är naturliga är dock bara ännu en stil för mig, inget som gör dem bättre eller sämre.

Blindalina sa:
fast jag vill ha en sida med det för jag har ju inte det som enda ideal. alltså, jag gillar vanliga människor med lite variation och lite mage, och sen gillar jag skrangliga poppare.

Om du gjorde en sajt med bilder som du gillar, tror du inte den hade upplevts som representativ för en viss sorts ideal? Det är svårt att föreställa sig total ideallöshet. Avsaknad av ideal och motreaktioner mot etablerade blir snabbt ideal i sig.

#27  Sv: bra site med queer nakenhet, typ FumikoFem
2008-12-20 15:19:44

Alltså jag vet inte, kan ju börja med att säga att det mera positiva med bilderna var nog att dom var mera sensuella, känsla-nära-personligt samt väldigt blandat med objekt/subjekt mellan könen. Det blandades friskt alltså så att det fanns flera bilder på tjejer som var mera åt subjekt hållet och bilder på killar som var mera åt objekt hållet. Och det var några bilder som inte föll inom heteronormen.

Det negativa, i varierande grad, var att det inte var så väldans queert, det var rätt så normativt, en kunde se dom vanliga normerna i bilderna lysa igenom. Alltså objekt/subjekt biten var fortfarande mera könat än inte.

Sådant som att nästan alla tjejer var kropps rakade, och fanns det hår så var det mellan benen, killar var som vanligt mera håriga, det fanns enstaka bilder på några killar då dom var kropps rakade.

Samt att jag fick en känsla av att det var ungefär ett och samma kropps ideal i alla bilder. Som dock inte var efter mode världens ideal eller porr världens ideal, men fortfarande ett och samma ideal typ. Det fanns nästan inga (tror en enda) bilder där det ens var minsta stimulans av klitoris men det fanns några bilder med penis stimulans, tanken väl att det inte ska vara så mycket av det, men eftersom det fanns så förstår jag inte varför bara penis stimulans ska få vara med.

Håller med HardCandy #3 också gällande vissa bilder.

#28  Sv: bra site med queer nakenhet, typ FumikoFem
2008-12-20 15:24:18

Det där med kropps hår och hur könat det är tycker jag en får höra, läsa och även kan märka på olika sidor/bloggar som säger sig vara mera queera/feministiska.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?