feminetik.se feminetik.se

Just nu 34 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Ett eget rum för pappor?


Gå till senaste inlägget#1  Ett eget rum för pappor? MarianneK
2008-11-28 05:55:18

Snubblade över en tråd på familjeliv, på pappaforumet, där de diskuterar ifall de ska lägga ner det särskilda forumet eller ej. Jag tycker att trådämnet är intressant - och det är också talande att de som inte vill att det ska läggas ner inte bemöter, och inte verkar ha läst, den andra sidans argument.

http://www.familjeliv.se/Forum-6-85/m37819256…


I den mån argument bemöts är det argument som den som bemöter den har hittat på själv...

Men det intressanta är själva ämnet, och trådstartarens argument. Vad tror ni, behövs ett sådant forum? Ni som är eller funderar på att bli pappor, skulle ni vilja ha en sådan avdelning ifall ni hängde på familjeliv?

Vad är goda skäl för respektive emot sådan separatism?

#2  Lite mer... MarianneK
2008-11-28 06:07:58

"Vilken spelkonsol man ska köpa till pappaledigheten eller vilken bil som är bäst, tror nog att alla dessa frågor skulle få mer nyans om även tjejerna är med i diskussionen. De mer seriösa pappainriktade trådarna skulle inte försvinna i den pojkaktiga röran som det är nu. Nä ta bort pappagruppen och inför en papparollsrubrik istället."

"Det finns vissa frågor där jag inte vill ha ett fruntimmers-svar.."

"spelar väl ingen roll om det är som du kallar det "fruntimmer" som svarar på ex vilket motorblock som är sexigast."

"Men kan du inte diskutera dataspel, bilar och sport i det öppna forumet?"

"klart de kan [prata tv-spel och bilar] i det öppna forumet men grejjen är att de kanske vill forma nya intressen med andra pappor"

#3  Sv: Ett eget rum för pappor? KajsaKavat
2008-11-28 08:28:28

Det finns ingen som helst anledning att ha ett dedikerat forum för pappor. Inga forum är låsta för enbart mammor, så varför skall papporna ha en speciell liten lekhörna?

Motorblocksfotbollshockeyspelsfrågor kan lika väl avhandlas på öppna forumet, i övrigt är det FÖRÄLDRAfrågor som avhandlas, inte mamma/pappafrågor.

Den enda anledning jag kan se att ha ett forum för pappor är att pappor som vill ha svar av andra pappor kommer att drunkna i trådar producerade av kvinnor. Ingen kommer att orka leta efter pappa-trådar, mammorna producerar ju hundratals nya trådar varje dag. I enbart EN av avdelningarna.

Men generellt så är jag emot ett LÅST pappaforum.

#4  Sv: Ett eget rum för pappor? MarianneK
2008-12-01 21:50:41

Ja, trådstartaren menar också att det skulle vara bättre med ett öppet forum om papparollen, alternativt ett låst forum om papparollen. Alltså att pappor skulle ha ett eget rum, men där skulle bara papparollen och liknande diskuteras.

Och lite komiskt är det att så få av de män som vill ha vkar forumet vågar stå för att det är kvinnor de inte vill prata med. Istället säger de vaga saker om att utveckla nya intressen tillsammans med andra pappor. Urk.

#5  Sv: Ett eget rum för pappor? Blindalina
2008-12-01 22:42:30

det är klart de ska ha eget rum. virginia woolf, remember?
jag som feminist tycker de ska ha ett eget rum.
tror ni inte att pappor är samma sak som feministiska kvinnor som vill ha egna rum för saker? och mammamaffian på familjeliv andas inte direkt progressiv medvetenhet.

#6  Sv: Ett eget rum för pappor? Peggy
2008-12-02 18:51:01

Detta har diskuterats här förr:

http://www.feminetik.se/diskutera/index.php?f…

#7  Peggy MarianneK
2008-12-08 00:40:25

Intressant - och nu har de själva börjat diskutera saken.

#8  Blindalina MarianneK
2008-12-08 00:42:57

Nja, en grej som flera av papporna klagar över är att det egna rummet upptas av en massa trams - att seriösa trådar om papparollen och liknande försvinner.

Det är möjligt att det är en bra idé med ett eget rum - men de som talar för detta i forumet presenterar inga vettiga argument, och vad värre är - de bemöter inte den andra sidans arguement.

De som är emot ger ett vettigare intryck. Men det behöver förstås inte medföra att de har rätt i sak.

#9  Sv: Ett eget rum för pappor? Blindalina
2008-12-08 00:54:50

jag läste noggrannare nu, och det var juett fånigt papparum. men det är ju å andra sidan inte de vettiga pappornas fel, utan machopapporna.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?