feminetik.se feminetik.se

Just nu 33 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Manlig lucia


Gå till senaste inlägget#1  Manlig lucia Fia2
2008-11-20 10:36:57

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3812…
En kille nomineras till Lucia och trakasseras för det, så att han hoppar av. Så fort det blev klart att killar kunde nomineras sa den manlige rektorn genast att han var emot det, men nu är han sååå förvånad att killen blivit mobbad. Samband, vadå?

I radio berättar en kille som drivit att vem som helst ska kunna vara Lucia, om uppståndelsen som blivit: http://www.sr.se/cgi-bin/varmland/program/ind…

Killen hänvisar i intervjun till bloggar på nätet, och en riktigt dum sån bloggare är Malin Wollin i Aftonbladet. http://www.aftonbladet.se/wendela/article3791… I hennes värld är könen hårt låsta och allt är sååå mysigt, för kvinnor har ”rara leenden”.
Vad säger man?

Så får en ung kille som ville ställa upp som Lucia lära sig att han passerade könsgränserna med råge, och alla tjejerna får lära sig att deras roll här i världen – till skillnad från mäns – är att vara söta och komma med ”rara leenden”.

Så trist och inskränkt det är med alla snäva könsramar!

#2  Sv: Manlig lucia Kpunk
2008-11-20 13:46:15

Sånt här är jätte tråkigt. :-( Självklart ska kön inte spela någon roll för vem som är Lucia, Tomten eller Julbocken för den delen. Blev faktiskt lite ledsen när jag läste folks kommentarer runt detta på Aftonbladet, då det kändes som de flesta kvinnorna kände att de fick sin sfär kränkt av en manlig lucia och de flesta killarna verkade vara av åsikten att de ville ha en som du skriver söt oskuldsfull flicka.

Ett stort problem är att det fortfarande är väldigt tabu med män som bryter mot hegemonin (för att använda Connell) och som jag upplever det betydligt mer tabu än vad det är för kvinnor idag att ta på sig trad. mansroller.

En teori jag har är att detta har med makt att göra. Om vi köper att mannen är norm ser vi att det är hos det maskulina makten finns. Jag tror att folk har mycket lättare att förstå de som vill vinna/dela denna makt än folk som går åt andra hållet. Att någon vill bli chef är lätt att förstå, men att chefen säger upp sig för att jobba på golvet är mer svårbegripligt. Och sin vana trogen reagerar mänskligheten med ogillande och avsky mot sånt de inte förstår :-(

#3  Sv: Manlig lucia hullabaloo
2008-11-20 14:49:54

Det tragiska är ju kommentarerna på aftonbladet där folk skriver saker som att "detta är bara tramsigt, det finns viktigare saker att ägna sin tid åt" osv.. Dom människorna vågar ju inte erkänna att dom själva faktiskt blir upprörda över detta. Om det nu är en sånn liten grej varför inte bara låta vem som helst få delta som lucia?
Ingen ska bli kallad "pervers" för att en vill ställa upp som lucia. Galet.
Inlägget uppskattas av udd

#4  Sv: Manlig lucia FumikoFem
2008-11-20 17:41:16

Den konservativa propaganda en ser i kvällstidningar nu för tiden är bara hemsk och så förbaskat tröttsam, kanske därför jag slutade att nästan helt läsa dom för ett tag sedan, även om jag fortfarande ser artiklar då och då som dessa.

Och usch vad trött jag är på pratat, "jämställdheten har gått för långt!" och den könsrolls konservatism som en ser i dom kommentarerna till artiklarna, och detta, "har inte feminister bättre saker att syssla med!", för det är ju upp till konservativa att bestämma vad feminister ska göra och inte göra, inte.
Dessa personer får leva som dom vill men dom klarar uppenbarligen inte av att andra ska få leva som dom vill.

#5  Sv: Manlig lucia kajber
2008-11-21 22:04:06

Dessa killar säger jag: Go go go till!

Nu är jag snart 40 och har fött barn tillräcklig men jag blir sugen på en dotter som heter staffan!!

#6  Sv: Manlig lucia kajber
2008-11-21 22:04:24

Jävla sur rektor!

#7  Sv: Manlig lucia kajber
2008-11-21 22:05:09

"Dessa personer får leva som dom vill men dom klarar uppenbarligen inte av att andra ska få leva som dom vill.
"

JAAA!

Precis!!!

Rektorn behöver inte söka som Lucia!!!

#8  Sv: Manlig lucia SGTallentyre
2008-11-24 15:57:02

Håller för en gångs skull med Fia2. Malin Wollin är reaktionär. Dessutom saknar hon journalistiska kvaliteter.

Men om vi inte gillar Aftonbladet så är det nog majoritetsägaren LO som vi ska ställa till svars.

#9  Sv: Manlig lucia Blindalina
2008-11-24 16:42:25

ih, jag ogillar lucianormerna starkt!
jag har inget emot en man som lucia, förutom att det är lite objektifierande och sexistiskt att en passande ung man ska utses för att berika mitt liv med sitt inre ljus.

iaf, hata lucia!!
det är alltid i de till synes mest konservativa, blonda, leende och uppehålla kvinnligt kyska-traditionella könsrollsmyterna det puttrar värst. "flickor har ju så rara leenden" wth?
jag tycker lucia könsrollsmässigt är etter värre än big brother-tuttar. lucia är nästan värre än fröken sverige.

vad hände med "jag är en flygande mara, muahaha" http://www.youtube.com/watch?v=AlpsqPpqpWA

#10  Sv: Manlig lucia antifeminist
2008-12-04 21:48:40

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?