feminetik.se feminetik.se

Just nu 41 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Lösning på våldtäktsproblem


Gå till senaste inlägget#1  Lösning på våldtäktsproblem pannasanna
2008-10-06 12:08:34

– Flickan var väldigt berusad. Hon hade en minimal klänning på sig och man vet hur grabbarna är. Det fanns en våldtäktsrisk, så det var för hennes egen säkerhet vi förde kvinnan till hennes hytt, säger Anita till Aftonbladet.
http://www.aftonbladet.se/nojesliv/tv/article…

Alltså hon avhystes inte för att hon var full, stökig och störig, hon avhystes för att "grabbarna" inte skulle våldta henne, för man vet ju grabbarna är... eller?

#2  Sv: Lösning på våldtäktsproblem Blindalina
2008-10-06 12:10:51

men vad groce. Anita och fartyget behöver jobba med sin sexism.

#3  Sv: Lösning på våldtäktsproblem Blindalina
2008-10-06 12:11:22

"grabbarna" .

#4  Sv: Lösning på våldtäktsproblem Liv
2008-10-06 12:15:41

Och om ingen hade gjort något, om de bara stått och sett på och kvinnan sedan blivit våldtagen? Då hade de varit as iallafall. Hårt liv.

Jag menar inte att det dom gjorde är oproblematiskt, verkligen inte, men vad tycker ni dom skulle gjort istället?

#5  Sv: Lösning på våldtäktsproblem Blindalina
2008-10-06 12:20:21

ja inte säger man "man vet hur grabbarna är" och " det fanns en våldtäktsrisk". det är väl bra att de för berusade personer till sin hytt, men man målar inte fan på väggen. "man vet hur grabbarna är" låter som om det är en naturlig förutsättning att en berusad kortkjolad tjej blir presumtivt våldtagen.

#6  Sv: Lösning på våldtäktsproblem Liv
2008-10-06 12:24:23

Så du har problem med språket som användes, inte själva händelsen i sig (att hon avhystes för att hon var berusad och personalen ansåg att hon riskerade att råka illa ut)?

#7  Sv: Lösning på våldtäktsproblem pannasanna
2008-10-06 12:25:11

Liv: Dom skulle av avhyst henne för att hon var full och störig, punkt.

Men motiverar man en avhysning med att det finns risk för våldtäkt, ja då avhyser man väl de som riskerar att våldta.

Men är ju grabbar bara grabbar... de kan ju inte kontrollera sig, det vet man ju, och man ska inte begära det heller, för stora krav tydligen, en ung full kvinna med kortkjol får antagligen skyla sig själv eller låsas in för sitt eget bästa.

#8  Sv: Lösning på våldtäktsproblem Blindalina
2008-10-06 12:29:53

ja precis. det är som när de skyltar med aftonbladet-löp över hela stan ; "TJEJER gå inte ut själva, ni kan bli VÅLDTAGNA".

#9  Sv: Lösning på våldtäktsproblem Blindalina
2008-10-06 12:36:13

sen tycker jag inte att de är as. :/

#10   Liv
2008-10-06 12:50:46

Pannasanna: Tyvärr är det svårare att avhysa alla män än att avhysa en (eller några) kvinnor som verkar vara i riskzonen för att bli våldtagna eller råka illa ut på andra sätt.

Jag förstår verkligen era invändningar, men samtidigt får jag lite damned if you do, damned if you don't vibbar, att inget beteende är riktigt bra i det här sammanhanget.

Blindalina: Jag tycker att människor som bara ser på när andra (riskerar att) råka(r) illa ut är as.

#11  Sv: Lösning på våldtäktsproblem pannasanna
2008-10-06 14:21:24

Det är bara det att motiveringen låter så mycket 1800-tal, män ska skyddas från sin okontrollerbar lusta så att de inte begår ett brott som de kan frias från allt ansvar därför att den unga kvinnan görs ansvarig för just mäns okontrollerbara sexuella lusta, genom sitt beteende och/eller klädsel.

Det är inte avhysningen per se som är problemet, det anledningen till avhysningen och den attityden som ligger bakom handlingen.

#12  Sv: Lösning på våldtäktsproblem Liv
2008-10-06 15:36:32

Jag håller med om att det är helt galet att unga kvinnor blir avhysta för att män inte förväntas kunna hålla fingrarna eller andra kroppsdelar i styr (eller för att de visat sig inkapabla att klara av det). Tyvärr så är det väl så det blir i ett patriarkat.

Jag kan inte riktigt se hur de skulle kunnat sköta situationen annorlunda som samhället ser ut idag. Och att hymla med den egentliga anledningen till omhändertagandet upplever jag inte heller som så trevligt. Var hon inte full och störig så är det inte rimligt att avhysa henne och hänvisa till det.

#13  Sv: Lösning på våldtäktsproblem pannasanna
2008-10-06 16:44:04

Ja om det inte hade varit för fylla och stökighet kanske de kunnat förslå burkah, slöja och en manlig släkting.... (obs ironi).

#14  Pannasanna Truthseeker
2008-10-06 17:15:55

varför "ironi"?
Hon blev ju inlåst, "för sitt eget bästa". Precis som burkha-kvinnorna.

#15  Sv: Lösning på våldtäktsproblem Corona
2008-10-06 17:22:04

Håller med om att anledningen till avhysningen är skum.

Skulle man sagt så om en lättklädd berusad man?

Han kan tyvärr inte koma in på grund av våldtäktsrisken - det vet man ju hur kvinnor är...

Jag tycker att det är en sexistisk syn på män. Att tro att de måste våldta så fort de ser något lättklätt.
Det ger ju intrycket av att män inte kan kontrollera sina lustar.
men att kvinnor kan det - om de bara är nyktra.

#16  Sv: Lösning på våldtäktsproblem Truthseeker
2008-10-06 17:24:19

Samtidigt undrar jag om inte detta snarare var ett utslag av en annan sorts sexism: jag tror nämligen att de självklart ville låsa in tjejen för att hon var jävligt full och störig, precis som de låser in fulla och störiga killar. Hade hon bara varit full hade de ju vallat henne till hytten istället.
MEN kände, som så många andra, behovet av att motivera inlåsningen med något mer, eftersom tjejer ju egentligen inte anses kunna vara särskilt störiga.
Och när man ska legitimera ageranden mot andra, speciellt tjejer, så är det mest poppis att dra till med "det är för ditt eget bästa". "Vi gör det här för DIN skull."
För tjejer - skydda mot våldtäktsrisker.
Tjejer ska man ju ta hand om. De är alltid lite mer offer än killar i folks ögon, hur de än beter sig.

hade det varit en full och störig kille hade inga fler argument eller legitimerande behövts, för fulla och störiga personer har alla förförståelse för så länge de är av manskön.

#17  Sv: Lösning på våldtäktsproblem Plutt
2008-10-07 07:19:31

Problemet som jag ser det uppstår om de inte eskorterar killar som är väldigt berusade (lika berusade) till sin hytt. Att man avhyser de som är väldigt berusade tycker jag är bra, och att man gör det för deras egen skull är också helt okej.

Nu uttalade sig Anita som en yrkesutövare, en som förmodligen anser sig ha sett både hur grabbarna är och hur tjejer kan råka illa ut. Det är väl inte PK att säga det, men det är hennes erfarenhet (och den är betydligt större än min).

Vi vill naturligtvis att det inte ska finnas en kraftigt förhöjd våldtäktsrisk i fall där människor är kraftigt berusade och minimalt klädda, men är det någon här som betvivlar att det är så..?

#18  Plutt Corona
2008-10-07 13:51:15

Men i så fall kanske man ska låsa in killar som är i riskzonen att begå våldtäkter - eftersom det inte endast är kraftigt berusade tjejer som blir våldtagna...

#19  Corona Liv
2008-10-07 14:47:10

Jag tror inte det finns resurser för att låsa in alla killar.

#20  #17 Plutt Truthseeker
2008-10-07 20:58:42


Vi vill naturligtvis att det inte ska finnas en kraftigt förhöjd våldtäktsrisk i fall där människor är kraftigt berusade och minimalt klädda, men är det någon här som betvivlar att det är så..?


Nej det är väl ett välkänt faktum att berusning ökar risken för att man ska våldta/bli våldtagen.

Det är bara märkligt att man tycker det är korrekt brottsförebyggande att låsa in de potentiella offren, men inte har en tanke på att göra detsamma med de potentiella förövarna.

Just på en båt tycker jag dock det är märkligt att man inte låser in kraftigt berusade människor öht oftare. De berusade har ju en kraftigt ökad risk att dratta i sjön.

#21  Sv: Lösning på våldtäktsproblem fredriktomte
2008-10-08 00:25:34

Jag håller nog med Pannasanna och Truthseeker.

Påståendet är mycket skumt. På flera punkter:

1: Att tala om att "man vet hur grabbarna är" är minst sagt sexistiskt. De allra flesta män våldtar inte, oavsett hur full eller lättklädd kvinnan (eller mannen!) är.

2: Finns det överhuvudtaget någon koppling mellan klädsel och våldtäktsrisk? Men det är väl iofs en ganska vanlig fördom att "utmanande" klädsel ökar risken att utsättas för våldtäkt.

3: Våldtäkt är ett ovanligt brott. Risken att utsättas för våldtäkt av en främling är förhållandevis liten, även om man är kraftigt berusad. Det finns gott om andra sätt man kan råka illa ut på när man kraftigt berusad där risken är avsevärt större. Flertalet av dessa saker förutsätter inte ens att en annan människa begår någon form av övergrepp (trilla och slå sig, tappa bort pengar, identitetshandlingar och bankkort osv).

Vill man avhysa någon som är för full med motiveringen att avhysningen är för den berusades eget bästa behöver man alltså inte specifikt hänvisa till våldtäkt. Det finns ju ett helt batteri med saker fulla människor kan råka ut för (och är en person "för full" får en krögare inte ens fortsätta att servera personen alkohol, om det också föreligger en skyldighet att avhysa personen vet jag inte).

Men när de försöker avhysa henne börjar hon bråka och det hela slutar med att hon hamnar i arresten. Nu var jag inte där och har inte ens sett programmet (Aftonbladet är ju inte direkt världens bästa källa...), men i mina öron låter det i alla fall inte helt otroligt att det kanske var så att det inte heller enbart handlade om hennes egen säkerhet. Även fulla kvinnor kan sätta igång bråk, vandalisera, spy ner sig själva och gästerna runtomkring dem eller på något annat sätt agera "störningsmoment".

Alltså, jag tycker också det låter som en efterhandskonstruktion därför att Anita av någon anledning inte vill erkänna att kvinnan placerades i fyllecellen av samma skäl som man brukar placera kraftigt berusade män i fyllecellen (kan ju tyckas vara könsrollskonservativt i kubik, men påståenden av typen "man vet hur grabbarna är" är ju också någonting i hästväg, så...).

#22  Tillägg fredriktomte
2008-10-08 00:32:16

Värt att notera är att det i början bara pratas om att avhysa henne från discot och eskortera henne till hennes hytt. På vilket sätt skulle det minska våldtäktsrisken? Hade hon varit kvar på discot hade hon ju knappast blivit våldtagen (mitt bland alla andra människor), och där hade personalen kunnat hålla ett öga på henne. Tvingar man henne tillbaka till sin hytt finns det ju ingenting som hindrar henne från att smita ut igen och vandra runt på båten.

Jag har svårt att se avhysningen som någonting man gjort i syfte att skydda henne från våldtäkt. Snarare lär det handla om att plocka bort en aspackad människa från dansgolvet. Och sådant gör ju vakter på dansställen då och då.

#23  till Liv fredriktomte
2008-10-08 00:35:00

Patriarkatet till trots, varför just hänvisa till våldtäkt? Varför inte hänvisa till att hon kunde trilla överbord? Eller trilla och slå sig i trappen? Eller kvävas av sina egna spyor? Tappa sin plånbok med alla tillhörigheter. Hamna i slagsmål. Få för sig att slå sönder inredningen. Osv.

Våldtäkt lär inte vara det främsta riskmomentet för en full människa (kvinna).

#24  till Liv (igen) fredriktomte
2008-10-08 00:37:02

Liv sa:
Jag tror inte det finns resurser för att låsa in alla killar.


Menar du att alla män är i "riskzonen att begå våldtäkt"?

#25  till Plutt fredriktomte
2008-10-08 00:45:24

Skulle lättklädhet öka risken för våldtäkt? Jag har aldrig hört talas om att det skulle finnas något stöd för det antagandet. Har du?

Se också #21, #22 och #23 angående Anitas yrkesutövning.

Och även om det nu vore så att våldtäkter är avsevärt vanligare på just Finlandsfärjor (det är ju ett ovanligt brott till att börja med) så berättigar det ändå inte den generalisering Anita gör. Även på en Finlandsbåt är andelen potentiella våldtäktsmän liten. De flesta män våldtar inte. Hur full eller lättklädd en kvinna än må vara.

#26  #22 fredriktomte Truthseeker
2008-10-08 04:53:34


Värt att notera är att det i början bara pratas om att avhysa henne från discot och eskortera henne till hennes hytt.


Hoppsan... :-D
Och sedan ändrade de det till arresten "för att minimera våldtäktsrisken" när hon började motsätta sig avhysningen?
Hahaha, jaha nu blev jag helt övertygad om att vi är på rätt spår. "Våldtäktsrisken" var bara ett sätt att försöka legitimera att man helt brutalt låste in något så harmlöst som en *tjej*. Stackars liten, typ.

Och så borde det ju inte vara.
Det är ju bara att konstatera att hon var för full och störig för att få stanna i baren (som folk ibland blir), och blev så aggressiv av att bli borttvingad att vi låste in henne i arresten för att sova ruset och aggressionerna av sig.
Inga svepskäl behövs ju.

#27  #25 fredriktomte Truthseeker
2008-10-08 04:57:07

Det är dessutom en generalisering som inte bara baktalar alla män, utan även i viss mån legitimerar de få våldtäktsmännens beteende, på bekostnad av deras offer.
Det är helt enkelt ironiskt nog en generalisering som ger negativa följder för alla - utom just våldtäktsmän.

#28  Corona... Plutt
2008-10-08 09:01:07

"Men i så fall kanske man ska låsa in killar som är i riskzonen att begå våldtäkter - eftersom det inte endast är kraftigt berusade tjejer som blir våldtagna..."

Men det är ju det jag säger... :) "Problemet som jag ser det uppstår om de inte eskorterar killar som är väldigt berusade (lika berusade) till sin hytt."

#29  Truthseeker... Plutt
2008-10-08 09:03:27

"Det är bara märkligt att man tycker det är korrekt brottsförebyggande att låsa in de potentiella offren, men inte har en tanke på att göra detsamma med de potentiella förövarna."

Jag hoppas ju att man låser in likaledes berusade killar också. För allas säkerhet, helt enkelt. Speciellt, som du säger, på en båt.

#30  fredriktomte... Plutt
2008-10-08 09:13:10

"Skulle lättklädhet öka risken för våldtäkt? Jag har aldrig hört talas om att det skulle finnas något stöd för det antagandet. Har du?"

Det är "allmän kännedom" att en lättklädd, kraftigt berusad kvinna löper större risk att bli våldtagen än en som inte är det. Om det stämmer eller inte vet jag däremot inte. Att Anita förmodligen anser att det är så betvivlar jag dock inte.

"Och även om det nu vore så att våldtäkter är avsevärt vanligare på just Finlandsfärjor (det är ju ett ovanligt brott till att börja med) så berättigar det ändå inte den generalisering Anita gör. Även på en Finlandsbåt är andelen potentiella våldtäktsmän liten. De flesta män våldtar inte. Hur full eller lättklädd en kvinna än må vara."

De förekommer trots allt. Grovt tafsande och andra väldigt obehagliga saker som också blir betydligt vanligare när man inte riktigt fixar att freda sig är inte särskilt ovanligt alls. Och sen finns det andra olyckliga saker som kan hända, som du ju påpekar. Att man motiverar med våldtäkt är att det är ungefär det värsta som skulle kunna hända. Lite som att man säger åt någon som är för full för att köra bil att man tar nycklarna för att han/hon kan döda någon. Risken är naturligtvis större för att personen ifråga bara bucklar bilen lite.

#31  Fredriktomte Liv
2008-10-08 09:42:13

#23 Om de ansåg att väldtäkt var det främsta riskmomentet är det väl rimligt att hänvisa till det i samband med omhändertagandet. Sedan att verkligheten kanske ser annorlunda ut är en annan sak. Frågan är väl isåfall snarare varför de _anser_ att våldtäkt är det främsta riskmomentet för kraftigt berusade unga tjejer på en finlandsfärja.

#24 Nej, men det går inte att se på en man huruvida han är i riskzonen eller ej, alltså måste alla män spärras in.

#32  till Truthseeker fredriktomte
2008-10-13 17:42:57

Japp.

#33  till Plutt fredriktomte
2008-10-13 17:53:51

Plutt sa:
Det är "allmän kännedom" att en lättklädd, kraftigt berusad kvinna löper större risk att bli våldtagen än en som inte är det. Om det stämmer eller inte vet jag däremot inte.


I #17 skrev du:

"Vi vill naturligtvis att det inte ska finnas en kraftigt förhöjd våldtäktsrisk i fall där människor är kraftigt berusade och minimalt klädda, men är det någon här som betvivlar att det är så..?"

Det gav åtminstone mig intrycket att du var av uppfattningen att "minimal klädsel" leder till kraftigt förhöjd våldtäktsrisk (åtminstone om det kombineras med kraftig berusning).

Att det är "allmän kännedom" må så vara. Men det finns gott om "allmän kännedom" som är helt och hållet fel. Särskilt ifråga om könsnormer...

Plutt sa:
Att Anita förmodligen anser att det är så betvivlar jag dock inte.


Mycket möjligt. Men det kan ju också vara så att hon uppfattade det som en bekväm ursäkt. Jag skulle gissa att Anita nog ändå inte tror att män ("grabbarna"), överlag, våldtar så fort det kommer en berusad och lättklädd kvinna in i bilden. Gör hon det tillhör hon i sådana fall en ganska liten minoritet.

Plutt sa:
Att man motiverar med våldtäkt är att det är ungefär det värsta som skulle kunna hända.


Att ramla och slå ihjäl sig, att hamna i slagsmål och bli ihjälslagen, att trilla av färjan och drunkna och att kvävas av sina egna spyor måste väl ändå vara värre än våldtäkt? För att nämna några saker alltså. Våldtäkt är trots allt inte det värsta en människa kan råka ut för.

Dessutom tycker jag inte att det låter som att hon blev inlåst för sitt eget bästa, utan snarare som att hon blev inlåst för att hon var aggressiv och potentiellt våldsam.

#34  till Liv fredriktomte
2008-10-13 18:12:26

Liv sa:
#23 Om de ansåg att väldtäkt var det främsta riskmomentet är det väl rimligt att hänvisa till det i samband med omhändertagandet.


Jag tycker inte att det verkar som att avhysningen, eller i vart fall inte inlåsningen, motiverades av någon våldtäktsrisk. Jag tror det handlade om att hon var full och störig och att de ville ha bort henne från baren (och när hon blev aggressiv och våldsam låste man in henne).

Liv sa:
Sedan att verkligheten kanske ser annorlunda ut är en annan sak. Frågan är väl isåfall snarare varför de _anser_ att våldtäkt är det främsta riskmomentet för kraftigt berusade unga tjejer på en finlandsfärja.


Jag tänkte mer på att du i #10 skrev följande:

"Jag håller med om att det är helt galet att unga kvinnor blir avhysta för att män inte förväntas kunna hålla fingrarna eller andra kroppsdelar i styr (eller för att de visat sig inkapabla att klara av det). Tyvärr så är det väl så det blir i ett patriarkat.

Jag kan inte riktigt se hur de skulle kunnat sköta situationen annorlunda som samhället ser ut idag."

Jag fick intrycket att du menade att våldtäktsrisken faktiskt var skäl nog att avhysa henne och att det därmed var en rimlig hänvisning (om det inte *enbart* handlade om våldtäktsrisken utan även om andra risker kunde man ju använt den mer lämpliga "det är för hennes eget bästa" utan någon efterföljande förklaring som gick ut på att "man vet hur grabbarna är"...).

[citat #24 Nej, men det går inte att se på en man huruvida han är i riskzonen eller ej, alltså måste alla män spärras in. [/citat]

Hur menar du då? Man kan säkert ta fram statistik som visar på förhöjt riskbeteende (t.ex. berusning) eller förhöjda riskegenskaper (t.ex. socialgruppstillhörighet) om man nu vill det. Bara för att risken är förhöjd betyder det såklart inte att mannen kommer att våldta (de allra flesta män våldtar som sagt inte). Men samma sak kan ju sägas om kvinnor i riskzonen för att våldtas. Det är ju inte precis så att alla kvinnor våldtas så fort de blir berusade.

Det rimliga är väl snarare att inte låsa in människor alls när risken är liten, oavsett vad det nu handlar om. Och våldtäkt är generellt sett en sådan risk. Ska man låsa in någon som är kraftigt berusad finns det många andra risker som är mycket bättre att hänvisa till (oavsett kön på den berusade). Bara en sådan grej som att risken för misshandel är betydligt större. För att inte tala om mer eller mindre självförvållade olyckor.

#35  Sv: Lösning på våldtäktsproblem Liv
2008-10-13 21:03:12

fredriktomte sa:
Man kan säkert ta fram statistik som visar på förhöjt riskbeteende (t.ex. berusning) eller förhöjda riskegenskaper (t.ex. socialgruppstillhörighet) om man nu vill det. Bara för att risken är förhöjd betyder det såklart inte att mannen kommer att våldta (de allra flesta män våldtar som sagt inte). Men samma sak kan ju sägas om kvinnor i riskzonen för att våldtas. Det är ju inte precis så att alla kvinnor våldtas så fort de blir berusade.

Det rimliga är väl snarare att inte låsa in människor alls när risken är liten, oavsett vad det nu handlar om. Och våldtäkt är generellt sett en sådan risk.


Jag tycker i och för sig att det är något rimligare att låsa in potentiella förövare än potentiella offer, men jag håller med om att det rimligaste är att inte låsa in folk alls av sådana skäl.

#36  till Liv fredriktomte
2008-10-13 23:57:20

Jag vet inte riktigt. Jag skulle nog faktiskt känna mig mer kränkt av att bli inlåst med motiveringen att jag är en potentiell våldtäktsman/mördare/rånare/misshandlare/osv än av att bli inlåst med motiveringen att jag annars riskerar att utsättas för våldtäkt/mord/rån/misshandel.

Och jag tycker också att det kan finnas skäl till att låsa in folk när deras tillstånd är sådant att det uppstått en stor risk för deras eget liv och hälsa (eller, såklart, en stor risk för andras liv och hälsa).

Fyllecellen är väl ett utmärkt exempel på just sådant.

#37  fredriktomte Liv
2008-10-14 10:25:23

Jag skulle nog också bli mer kränkt av att låsas in som potentiell förövare än som potentiellt offer, men jag anser ändå att det är rimligare att låsa in potentiella förövare.

Ja, det kan finnas skäl att låsa in folk när det finns en stor risk för deras (eller andras) liv och hälsa, men om en diffus våldtäktsrisk vore nog skulle nog inte polisen göra annat än att bura in onyktra unga kvinnor på helgnätterna, även om det egentligen är de onyktra unga männen som borde buras in eftersom de kan riskera att bli misshandlade, att misshandla och att våldta (och att bli våldtagna, men det är inte lika vanligt).

#38  fredriktomte... Plutt
2008-10-14 13:30:21

Jo, jag tror nog att den kombinationen är ganska olycklig ur våldtäktssynpunkt. Kraftigt berusad och lättklädd d.v.s.. Att man i en sådan situation är väldigt utsatt står jag för. Tycker du annorlunda så avundas jag dig den positiva utblicken, men jag delar den inte.

Jag tror (uppenbarligen) att Anita såg kvinnan som sårbar och utsatt. Jag ser henne definitivt som sårbar och utsatt. Om det egentligen var ett svepskäl vet jag tyvärr inte mycket om.

#39  Sv: Lösning på våldtäktsproblem MarianneK
2008-10-19 18:43:51

Hm. Jag har vid ett par tillfällen hört vakter motivera att de inte släpper in kraftigt berusade fredliga människor på fester just av skälet att de riskerar att bli misshandlade, genom att deras beteende riskerar att provocera fram våld, alternativt att de är så berusade att deras förmåga att undvika aggressiva människor är för liten. Då handlar det väl inte bara om att skydda den enskilde, utan också om att man inte vill ha några bråk - men det kan ju också sägas om våldtäkter. Man får inte vara så full att man inte kan ta hand om sig själv, helt enkelt.

Jag såg ett klipp på Youtube som visar den här situationen. Hon var helt klart full nog att omhändertas, och dessutom inte samarbetsvillig nog att bara lämnas i hytten. själva omhändertagandet var det inget fel på.

Som ni andra har skrivit: Problemet är dels deras dåliga ursäkter, och dels om det är så att lika fulla och störiga killar inte omhändertas. Tyvärr kan det nog finnas en könsskillnad, eftersom toleransen är högre för vad som uppfattas som stökigt beteende hos killar. Å andra sidan ses killar i högre grad som våldsbenägna när de är störiga, vilket kan väga över åt andra hålle.

#40  Sv: Lösning på våldtäktsproblem antifeminist
2008-12-04 21:37:04

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?