feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Forskning är roligt.


Gå till senaste inlägget#1  Forskning är roligt. pannasanna
2008-08-14 12:48:21

En stor nyhet, större än Georgien-Ryssland konflikten med tanke på i vilken ordning forskningsrönen presenterades på nyheterna, är det senaste att många misslyckade partnerskap beror på att kvinnor knaprar p-piller var o varannan dag, för p-piller tycks hindra kvinnorna att sniffa upp den rätte mannen, dvs den som är genetisk kompatibel med just den kvinnan, p-piller fuckar upp din luktförmåga helt enkelt.
Nu vet jag inte om mannens förmåga att lukta till sig den mest genetiskt kompatibla kvinnan har ens undersökts, men vad hindrar männens luktförmåga till det om kvinnans luktförmåga försämras av p-piller, män har kanske sämre luktsinne än kvinnor.
(det skulle förklara en hel del, som Old Spice och aftershave med musk).

Jag har aldrig hela mitt liv ätit ett endaste litet p-piller och ändå inte lyckat sniffa upp en enda man jag vill ha som sexpartner, jag har lyckats sniffa upp ett flertal tjejer och kvinnor under mitt liv, dock tog det en hel del sniffande, (och lite "snaskande"), innan jag hittade den jag ville tillbringa restan av mitt liv med, men hon doftar förunderligt gott.... (och smakar ännu bättre.... "if ya know what I mean", *wink wink, notch notch, say no more say no more*)

En annan konsekvens av forskningen är ju att män behöver inte lukta gott bara de luktar rätt, så nästa gång ni killar blir avspisade på krogen så beror det inte på att ni är dyngraka, har snusspår runt munnen och skrålar "Hammarby eller döden" varannan minut, utan på att ni inte luktar rätt helt enkelt, prova olika dofter som passar ihop med er genetiska sammasättning.

Kvinnor som knaprar p-piller är enkla könsvarelser vad det gäller att välja partner, känner dom inte på lukten så duger vem som helst, ja om man tror på undersökningen alltså.

---

Homosexualitet är vanligare bland vänsterhänta än strejta personer, skriver tidskriften Psychology Today.
http://www.aftonbladet.se/karleksex/article30…

Pass på era vänsterhänta nära och kära de kanske inte är så straighta som ni trott, ...eller som de trott.
Jag var inte så uppmärksam, och nu lever jag tillsammans med en vänsterhänt flata, hade jag vetat den kopplingen hade jag kanske valt en högerhänt, ...men hon doftar ju så gott.

ps. Som vanligt osynliggör man bi-sexuella som kontrollgrupp, homosexuella ska jämföras enbart med heterosexuella, allt för att hitta så många skillnader som möjligt.

pss. Med all respekt för forskare och forskning, men är verkligen allt forskningsvärt?

#2  Sv: Forskning är roligt. devilkitten
2008-08-14 13:00:06

=D

Näe, allt är definitivt inte forskningsvärt. Roligt inlägg, men jag har inte så mycket att komma med, eftesom jag är tillsammans med en vänsterhänt bi-person :)

#3  Sv: Forskning är roligt. Kaiser
2008-08-14 13:24:08

Musk - eller mysk - anses vara en feromonstärkande doft, som lockar till sig honor.

Nu kommer förstås mysk från en hjort från början och jag _tror_ men vet inte, att mysk bara fungerar på ... hjortor.

*springa springa äta gräs springa springa döda jägare slåss mot bergslejon springa gå springa sprin... Sniff Sniff!

Come here, you scoundrel! Oh, deer me! Me wanna git laid, me want!*

#4  Sv: Forskning är roligt. Plutt
2008-08-14 15:24:42

Är det verkligen vetenskapligt säkerställt att hjortor uttrycker sig så..?

#5  Sv: Forskning är roligt. devilkitten
2008-08-14 15:25:59

I Kaisers huvud är det vetenskapligt säkerställt. Det har de gjort undersökningar på :)

#6  Sv: Forskning är roligt. Kaiser
2008-08-14 17:53:26

Plutt - ja, jag har uppgifte från högsta auktoritet, ett forskarkollegium oförvitligt anfört av Dr Mustelidae.

Här är samtliga forskare under en "R&R implementation" på prärien:

http://www.badgerbadgerbadger.com/

:)

#7  Sv: Forskning är roligt. Escapist
2008-08-14 18:03:16

Om jag kommer ihåg det jag läst på området rätt, så handlar lukten om en biologisk markör för immunförsvar. Annorlunda immunförsvar är attraktiva för att avkomma med en kombination av två olika immunförsvar är friskare. Det borde alltså gälla män som söker kvinnor också, och kanske också personer av samma kön. Gener kan vara rätt heteronormativa ibland.

#8  Sv: Forskning är roligt. Ephemeer
2008-08-14 18:53:57

Oh, deer me!


Gah! *avlida* =)

#9  Sv: Forskning är roligt. Escapist
2008-08-14 22:57:48

Kaiser, Kaiser, Kaiser... Vad har du hjort?

#10  Sv: Forskning är roligt. Plutt
2008-08-15 07:28:09

Devilkitten;

Så du tror att de har undersökt vad som pågår i Kaisers huvud... och överlevt för att berätta om det? ;)


Kaiser;

Haha..! Jag måste kolla om det har kommit en ny tråd i JÄIF under natten.. "Feministisk forskning avslöjad!" ;)

#11  Sv: Forskning är roligt. devilkitten
2008-08-15 08:08:54

Det är få som har undersökt Kaisers huvud och överlevt intakta. Du ser ju själv vad det gjorde med forskarna.... "Badger, badger..."

#12  Sv: Forskning är roligt. Kaiser
2008-08-15 14:15:25

Det är luktens fel. Så fort jag känner doften av kvinnliga feromoner fallerar dels mitt perifera seende, dels min hjärna - och allt som blir kvar är ...

Grävlingar.

#13  Sv: Forskning är roligt. martinius
2008-08-16 00:19:44

Ang det där med immunförsvar är det väl också för att se till att två personer inte är för genetiskt lika (läs nära släkt) därför att då är det troligare att oönskade genetiska mutationer kan manifestera, då dom flesta sådana sjukdomar kräver att båda föräldrar är bärare. Så ja, feromonerna är lite heteronormativa :p

(varför dyker jag alltid upp i trådar efter att dom har dött. måste få hjärnan att arbeta snabbare!)

#14  Sv: Forskning är roligt. Kaiser
2008-08-16 11:13:50

Du kanske är en trådghoul :) ?

Feromoner är nog mest fermonoer. Deras enda syfte är att vara feromoner. De är nöjda och lyckliga med det.

Vi tillskriver feromoner en mängd olika egenskaper, somliga av dem rätt, andra inte alldeles rätt eftersom de egenskaperna är vidareutvecklingar av en grundläggande korrekt egenskap. T ex:

"Feromonen Nihinin fungerar som en attraktionskraft för dammråttor. Eftersom vetenskaplig forskning visar att män har ett underskott av Nihinin dras dammråttor oftare till män än kvinnor. I kombination med det manliga perfiera seendet, som är nedsatt, blir mäns miljöer skräpigare. Det är inget vi kan göra något åt."

#15  Sv: Forskning är roligt. pannasanna
2008-08-16 14:40:38

Forskning är roligt, men vad som är roligare än rolig forskning är de slutsatser som vissa drar av en viss forskning.
En "rolig" "forskare" är Paul Cameron, vars "forskning" visade att medellivslängden för homosexuella män är kortare än för heterosexuella män, och hur kom han fram till denna slutsats?
Jo han läste dödsannonser i tidningar som riktade sig främst mot gay-community och jämförde livslängder med dödsannonser som, enligt honom, riktade sig mot en heterosexuell publik, sen att en "heteroinriktad" tidskrift kunde även innehålla dödsannonser om homo- och bisexuella män var ju en detalj han inte brydde sig om, det är sällan som en människans sexuella läggning står i en dödsannons, men vem bryr sig om detaljer som står i vägen för ens agenda.
Inte Världen Idags chefredaktör, Carin Stenström, iaf.
http://skd.se/apps/pbcs.dll/article?AID=/2008…
Carin Stenström sa:
Det finns tidigare forskning om detta, som till exempel visar att medellivslängden för homosexuella män är avsevärt kortare än för heterosexuella. Sannolikt vågar dock få forskare i dag ägna sig åt sådana studier, eftersom de systematiskt utsatts för förtals- och utfrysningskampanjer.


Lite om Carin Stenströms favorit forskare.
ASA sa:
The American Sociological Association officially and publicly states that Paul Cameron is not a sociologist, and condemns his consistent misrepresentation of sociological research.

CPA sa:
The Canadian Psychological Association takes the position that Dr. Paul Cameron has consistently misinterpreted and misrepresented research on sexuality, homosexuality, and lesbianism and thus, it formally disassociates itself from the representation and interpretations of scientific literature in his writings and public statements on sexuality.

APA sa:
Paul Cameron (Nebraska) was dropped from membership for a violation of the Preamble to the Ethical Principles of Psychologists
American Psychological Association (APA)

Som om inte lögnerna i Världen Idag vore nog patetiska, varför måste dom börja sprida sina lögner och fakta förvanskningar utanför sin egen tidskrift?

#16  Sv: till Pannasanna Lilithdemonia
2008-08-20 10:27:43

Forskningen är heteronormativ som alltid. Blev man överaskad eller?
Skulle det vara vanligare för vänsterhänta att vara homosexuella?!
Hur ser man det? Och det viktigaste hur kom man fram till det?
Det vore intressant att se den forskningsrapporten.

#17  Sv: Forskning är roligt. Escapist
2008-08-20 12:18:56

Nej, det är vanligare för homosexuella att vara vänsterhänta än heterosexuella. Stor skillnad. Jag hittade inte rapporten, men en bättre artikel om den:

http://www.sciencedaily.com/releases/2000/07/…

Jag ser inte riktigt varför det upplevs som ett hot eller som heteronormativt.

#18  Sv: Forskning är roligt. pannasanna
2008-08-20 12:42:51

Forskningen om vänsterhänthet tillhör avdelningen för kuriösa undersökningar utan andvändbar tillämpning.

Då finns det bättre undersökningar med större användbarhet, som till exempel den Nederländska undersökningen som visar, och bekräftar likadana undersökning i USA, att barn till gay-föräldrar varken mår sämre eller gör sämre ifrån sig i skolan än barn till hetero-föräldrar. Det kan man änvända som faktaunderlag för att drämma till moralkonservativa som kör med "för barnens bästa" argument i sin antigayretorik.
http://www.sciencedaily.com/releases/2007/09/…
Sen är jag lite ambivalent gällande jämförelser mellan lasbiska föräldrar och heterosexuella män, men undersökningen bekräftade samtidigt den rådande könsnormen för föräldrarollen.
The differences between lesbian mothers and heterosexual fathers seemed to reflect known differences between women and men as parents rather than reflecting parents’ sexual orientations.

#19  Sv: Forskning är roligt. Escapist
2008-08-20 12:56:36

Från artikeln:

The importance of these results lies in their theoretical implications. Handedness is determined early in development -- probably before birth. Therefore, the correlation of handedness and sexual orientation demonstrates that at least some influences on adult sexual orientation operate quite early, maybe even before an individual is born. The results also suggest that there may be at least one cause of homosexuality that is common to both gay men and lesbian women. This is in contrast to much other biological research on sexual orientation, which has usually suggested that sexual orientation in men is influenced by different factors than sexual orientation in women.

Rätt användbar kunskap.

#20  Sv: Forskning är roligt. pannasanna
2008-08-20 13:45:15

Från artikeln:
Although the findings of increased left-handedness in homosexual persons are quite reliable, they are small in absolute magnitude, and they have no application besides providing clues to the origins of sexual orientation. Handedness could not be used to decide whether someone else (or oneself) is gay, lesbian, or heterosexual.

På vilket sätt är det användbart Escapist?

#21  Sv: Forskning är roligt. Escapist
2008-08-20 14:22:27

Oh, I don't know... How about "providing clues to the origins of sexual orientation"?

#22  Sv: Forskning är roligt. pannasanna
2008-08-20 15:16:30

Så det enda användbarheten är att vänsterhänt är en indikation på en eventuell homosexualitet?

Jag är högerhänt, på vilket sätt är det användbart att förklara ursprunget till högerhänta homosexuella kvinnors och mäns sexuella läggning?

#23  Sv: Forskning är roligt. Escapist
2008-08-20 16:39:34

Det står ju klart och tydligt i artikeln jag länkade till att nyttan ligger i att veta att det kan finnas ett samband de delar av hjärnan som definierar sexuell läggning och de som definierar ens huvudhand. Det är inte användbart i sig, men annan vetenskap kan bygga vidare på det. Dessutom omfattade undersökningen över 30000 personer, så vad du försöker åstadkomma med dig själv som anekdot vet jag inte.

Om det nu finns ett faktiskt samband, vad är det som är så farligt med att veta det?

#24  Men man undrar ju... MarianneK
2008-08-25 16:48:24

Det står att: "Homosexualitet är vanligare bland vänsterhänta än bland strejta"

En fd feminetikare gjorde mig uppmärksam på att det nog går att vara rätt säker på att homosexualitet även är vanligare bland högerhänta än bland strejta...

#25  Sv: Forskning är roligt. Escapist
2008-08-25 17:01:29

Det påminner om den amerikanska studien som visade att tonårsgraviditeter minskade markant efter 25.

#26  Sv: Forskning är roligt. Simone
2008-08-26 10:37:57

En klassisk rubrik jag såg på Jay Leno (ang resultat från en annan amerikansk studie)

"Women in isolation may feel lonely"

#27  Sv: Forskning är roligt. jkbg
2008-08-28 18:04:45

"Recent studies has shown that research causes cancer among rats"...

;D ;D

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?