feminetik.se feminetik.se

Just nu 21 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

De 25 viktigaste feministiska artisterna


Gå till senaste inlägget#1  De 25 viktigaste feministiska artisterna AlexanderC
2008-05-15 12:47:51

Hejhej!

Tänkte bara tipsa om att jag håller på att göra en lista över de 25 viktigaste feministiska artisterna på min blogg just nu. http://alexanderchamberland.blogspot.com Jag kan säga att det inte är direkt enkelt. För det första finns det så många fantastiska artister att välja mellan. Jag har fått kämpa med det faktum att en lista över de 25 viktigaste feministiska artisterna inte är detsamma som en lista över de 25 viktigaste kvinnliga artisterna. Samtidigt går det inte att bortse från att det är av stor feministisk betydelse att en kvinnlig artist blir framgångsrik , oavsett om hon har ett feministiskt budskap eller inte. Det finns säkert ett par män som skulle kunna tävla om att vara med på den här listan, men jag har valt att bara ta med kvinnor. Musikjournalistik går idag ut på att till 90 procent lyfta fram män och till 10 procent lyfta fram kvinnor, och framställa det som om det är inget konstigt med det. Jag tänker att det inte är ett problem om männen är utanför en musiklista för en gångs skull (och tyvärr finns det inte allt för många manliga artister som har ett starkt feministiskt budskap).

Jag har också ansträngt mig för att inte vara för mycket av en musiksnobb och därför finns det kvinnor som fått mainstream genomslag på min lista. Deras budskap kanske inte är lika bra som många mer uttalat feministiska indieartister, men eftersom de har fått mainstreamgenomslag så har deras budskap hörts av många fler.

Så, om det här intresserar er får ni gärna besöka min blogg.

Och till sist vill jag uppmana alla som är nöjda eller missnöjda med min lista att göra egna listor! Det finns så otroligt många bra feministiska artister i världen och ju fler kvinnor som lyfts fram ur den mansdominerade musikindustrin desto bättre!

KRAM

#2  Sv: De 25 viktigaste feministiska artisterna Corona
2008-05-16 11:37:29

Bra initiativ - och välkommen hit.

#3  Sv: De 25 viktigaste feministiska artisterna AlexanderC
2008-05-18 15:03:20

Tack!

#4  Sv: De 25 viktigaste feministiska artisterna Corona
2008-05-19 16:08:58

Själv har jag skrivit lite om kvinnliga kompositörer verksamma under medeltiden.

Kan egentligen inte så mycket om musik - jag var bara nyfiken - hittade en lista på Wikipedia som jag följde och spårade vidare på.

Jag vill gärna ha tips på bra inspelningar av medeltida musik - skriven av kvinnor.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?