feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Vad tycker du Kalle Astrid?


Gå till senaste inlägget#1  Vad tycker du Kalle Astrid? Doolittle
2004-12-01 14:36:34

Kalle astrid brukar dyka upp en bit ner i många trådar och bomba sina motståndare med sin postmodernistiska och strukturalistiska svada. Ganska underhållande och ibland skickligt, även om den ofta hånfulla tonen tyvärr hindrar honom från att varken övertyga eller förändra. Personligen tror jag risken är att den retoriken tenderar att bildligen resultera i vunna slag men förlorade krig.

Men vad tycker du själv om du skulle ta steget från teori till kommunikation,handling och vägval. Vilken är din feminism? Vilka är problemen, och ännu viktigare, vilka är lösningarna?

#2   Karl Astrid
2004-12-01 14:48:18

jag vill bara ha förståelse för hur världen är förskaffad. Det är just lösningen på problemet som strulet.

Jag är övertygad om att alla måste inse att det finns sociala strukturer som stratifierar människor, och då även efter kön. Alla måste då även tycka att det är fel.

#3   Karl Astrid
2004-12-01 14:59:48

Det är väldigt tråkigt att läsa människors inlägg som inte erkänner feminismen som giltig. Hur ska annars orättvisorna först lyftas fram och sedan skrivas ned?

#4   bobbo
2004-12-01 19:26:15

"Jag är övertygad om att alla måste inse att det finns sociala strukturer som stratifierar människor, och då även efter kön. Alla måste då även tycka att det är fel."

Du har ju tidigare skrivit att allt är sociala strukturer och liknande. Ditt begrepp om vad det är som socialiserar människor verkar vara mycket vitt. Skulle då inte en människa som inte socialiserar sig bli väldigt tom? Är det möjligt att inte socialisera och stratifiera sig?

#5   Karl Astrid
2004-12-01 20:00:31

#4 Hur kan det vara vitt? Det jag tror du menar är den gamla uppfattningen att den vita mannen var civiliserad med demokrati eller kungar, medan vilden som inte var civiliserat socialiserad sprang runt och hackade ihjäl andra vildar.

#6   Bobbo
2004-12-01 21:53:31

Oj jag skrev visst fel. Jag menade att de strukturer du menar socialiserar människor omfattar mycket, alltså det är en VID definition.

"Jag är övertygad om att alla måste inse att det finns sociala strukturer som stratifierar människor, och då även efter kön. Alla måste då även tycka att det är fel."

Du kanske bara skojade. Men eftersom du oftast talar om socialisering i negativa ordalag antog jag att du inte gjorde det. Det verkar som om du inte gillar att människor socialiseras. Men går det att inte socialiseras, eller stratifieras av sociala strukturer som du brukar uttrycka det?

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?