feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

"Kvinnovåld mot män tystas med"


Gå till senaste inlägget#1  "Kvinnovåld mot män tystas med" Michael Lundahl
2004-11-04 00:29:23

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=531&…

"Att kvinnor misshandlar män i hemmet är en förbjuden tanke bland politiker och forskare. När studenterna Heidi Wasén och Camilla Palmberg ville fördjupa sig i ämnet möttes de av motstånd, oförståelse och tystnad."

Lägg därtill detta:

http://www.petraostergren.com/svenska/artikla…

"I direktiven till Kvinnofridsrådet bagatelliserar man samkönad partnermisshandel och hänskjuter förklaringsmodeller till något odefinierat "annat". Man skriver att misshandel i homosexuella relationer har en annan bakgrund och dessutom inte kan likställas med det våld som män utsätter kvinnor för. När rådet tre år senare skall skriva slutrapport förs istället ett mycket förvirrat resonemang där den radikalfeministiska huvudtesen är densamma och förekomsten av samkönat våld krystat pressas in (gärna i parenteser) på olika platser i dokumentet. På gräsrotsnivå, bland kvinnojourerna, är det än sämre ställt. När man får bidrag till samkönad partnermisshandel fokuserar man på lesbiska som förföljs av f d manliga partners. Hitintills har man inte heller behandlat ämnet inom forskningen, utan väljer att enbart analysera heterosexuella kvinnors erfarenheter och i de stora kartläggningar har man enbart heterosexuell utgångspunkt."

/Micke

#2  "Kvinnor slår löst" TKU
2004-11-04 14:25:27

Jag har sett flera exempel på ett samhällsfenomen som vi skulle kunna kalla "kvinnor slår löst". De flesta människor i västvärlden har föreställningen att i de fåtal fall som en kvinna misshandlar någon (en man eller kvinna) så är hon oförmögen att skada och kränka sitt offer på samma sätt som en man som misshandlar.

Många tecknade serier - Kalle Anka, Pondus, Himlens änglar etc skildrar ibland en kvinna som slår en man för att skapa komiska poänger. I filmen "Jackass" (där ett antal män utsätter sig själva för olika former av förnedring) finns en scen där en man låter sig besegras av en kvinnlig thaiboxare. Smärtan var äkta, men hans kamrater skrattade åt honom.

Jag kan återkomma med fler exempel från populärkultur och verklighet.

#3  Ibland blir jag misshandlad varje dag ufpopen666
2004-11-04 14:39:20

av min 6 årige son. Är han riktigt på hugget vill han att jag lägger mig ner på golvet och så hoppar han på min mage. Men oftast nöjer han sig med att ge mig en rak höger i magen.

Jag gissar att denna typ av misshandel också borde uppmärksammas mer. småbarns våld emot sina föräldrar.

#4  ufpopen666 Jon B
2004-11-04 14:41:29

var detta inlägg avsett att förringa misshandlade mäns upplevelser?

#5  eller.... Jon B
2004-11-04 14:42:28

...var det en illustration av hur du ser på relationen mellan man och kvinna?

#6  nja Karl Astrid
2004-11-04 14:47:24

Det är en uppsats av två sociologistuderande tjejer som ville gå mot strömmen. De ville uppmärksamma män som förnedras med våld från sin tjej, vilket bidrar till debatten. Förmodligen är mörkeertalet stort här.
Jag är en av dem som är tysta. Mitt ex drog av en spark på min snopp så jag trodde jag skulle dö. Men men... vi killar är ju så hårda... ni vet!

#7   Jon B
2004-11-04 14:50:00

All heder åt dem som går mot strömmen.

#8  Till Micke fredriktomte
2004-11-05 15:54:16

Är du förvånad?

#9  *host* ufpopen666
2004-11-05 16:24:07

Jag vill belysa att det finns skillnad på våld och våld.
Varför anmälde du inte din tjej, Karl Astrid?
Var det för att hon skulle ge dig ännu mer stryk?

Om jag ser tillbaka på de flickvänner som jag haft så kan jag inte se någon som jag skulle direkt vara rädd för. Om en tjej dänger in ett knä i skrevet på mig (vilket har hänt) så talar jag om för henne att hon inte ska göra så igen...efter fem minuters hoppande och skrikande.

Men aldrig har jag levt under ett direkt hot ifrån någon flickvän. Aldrig har jag gått på tå för att min käresta varit på dåligt humör. Aldrig har jag behövt leva med att bli mörbultad varje gång min tjej dricker alkohol. Jag skulle bli
väldigt förvånad om ens en promille av antalet kvinnor som lever under sådana förhållande hade sin motsvarighet bland män.

Jag tror vi måste relatera saker och ting till varandra.

#10  ufpopen666
2004-11-05 17:13:30

>Jag vill belysa att det finns skillnad på våld och våld.
>Varför anmälde du inte din tjej, Karl Astrid?
>Var det för att hon skulle ge dig ännu mer stryk?

Vad försöker du insinuera? Varför anmäler de flesta kvinnor inte sin misshandlande man?

#11  ufpopen666 Nils
2004-11-05 17:31:52

Det du säger är att även vid lika beteende från båda könen kommer det att tolkas som att kvinnor är värre utsatta. Och det kan jag nog hålla med om. Det är mer hotfullt för en kvinna att få en örfil än för en man.

Det problematiska med det synsättet är att för att samhället skall kunna anses som "jämställt", måste vi ha en lägre tolerans av våld från män än från kvinnor.

#12  Hmm ufpoppido FredagsMike
2004-11-05 18:26:09

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#13  Nils och Friday nightmare Mike ufpopen666
2004-11-05 21:22:20

Nils: Det är inte lika beteende från båda könen.

Mike: För varje man som riskerar en blåtira av sin fru finns det hundratals kvinnor som riskerar detsamma av sin man.
Risken att bli misshandlad av en annan man är ofantligt större än att bli misshandlad av en kvinna.

Att man försöker blåsa upp detta problem(att män blir slagna av sina fruar) ger mig obehagskänslor om jag tänker på det verkliga problemet, att det finns kvinnor som blir slagna av sina män.

#14  ufpopen666 Nils
2004-11-06 02:58:20

hmm.. Jag tolkade ditt inlägg som att samma slag från en man blev värre just för att kvinnan kände sig hotad och inte visste vad som skulle komma härnäst. Så även om det stannade med ett slag så skulle hon förbli rädd och just det gjorde mannens slag som värre. Som du själv skev blev det skillnad för att du själv inte kände dig hotad, trots att en tjej knäar dig i skrevet

"Om en tjej dänger in ett knä i skrevet på mig (vilket har hänt) så talar jag om för henne att hon inte ska göra så igen..."

Tror du hon (och samhället) sett saken på samma sätt om du knäat henne i magen och tillfogat henne samma smärta? Jag personligen tror att det skulle setts på ett annat sätt.

Men ja, jag tror också att kvinnor blir mycket mer utsatta för grovt våld av män än det omvända. Slag, sparkar, örfilar när argumenten tryter tror jag dock är rätt lika förekommande från båda könen.

#15  offer/förövare Zork
2004-11-06 12:56:44

Hela arbetet som de skriver om i DN finns att läsa på http://assar.se/slagenman.pdf

Även om våldet mot män av kvinnor ser annorlunda ut än våldet mot kvinnor av män så finns det ingen anledning att försöka osynliggöra eller förminska våldet mot män av kvinnor.

Är det inte bra om allt partnervåld försvinner?

#16  Nils Rolle
2004-11-07 00:19:58

En kille här vaknade när hans sambo hällde bensin i sängen och skulle tända på. Anmälan ledde ingenstans, ord stod mot ord, trots att hon redan tidigare anmälts för mordbrand och att hon haft en väldig otur med bilar som råkat fatta eld ibland. Gissa förresten vem av de som hade hand om barnen oftast efter att de gick isär.

Likaså vet jag ett flertal killar som blivit knivskurna av sina flickvänner, eller fått ducka för att deras flickvänner kastat kniv mot dem.
I vissa fall bryr jag mej dock inte eftersom det rör sej om pundare, och då är det i mina ögon närmast att se som självsanering och borde snarare uppmuntras.

#17  Detta är mitt fjärde inlägg i denna tråd mike
2004-11-07 07:50:01

men bara mitt andra, synliga, inlägg. Varför försvinner mina inlägg, finns inte ens kvar som [Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

Vilket jag inte riktigt heller förstår varför, men den inlägget är ändå kvar. Men två av mina inlägg är bara BORTA som om de aldrig funnits! Varför?

#18  Mansmisshandel och kvinnomisshandel ufpopen666
2004-11-07 09:14:39

Jag tror att jag har lite minne kvar av ditt inlägg, Mike, även om jag skummade som hastigast över det igår eftermiddags. Av vad jag tolkade av ditt inlägg så handlade det om att kvinnan i ett förhållande fick ett psykiskt övertag och i den maktställningen utövar hon psyktiskt våld. Jag har själv varit i en liknande situation. En situation där man strävar efter att vara den perekte mannen i ett förhållande med någon som man älskar. Man vill göra allt för henne och hon missbrukar detta medvetet eller omedvetetet. Efter ett tag började hon i mitt fall klaga på mig att jag var fet, att jag var slarvig, att jag på olika sätt inte räckte till. Det var mycket milt i början men blev värre med tiden. Samtidigt med detta hackande så var det rena straffexerciser ifall jag högg tillbaka. "Jag är oerhört ledsen för att du kränkt mig med att påstå att jag kränker dig med att säga att du är fet" och den stilen o s v. Det slutar med att man är en fullfjädrad dörrmatta som i stort sett sköter allt hemarbete och accepterar alla oanmälda besök av hennes vänkrets.
Det är ett fruktansvärt liv att hamna i och vi kan alla hamna i en sådan situation, kvinna som man.

Men det är ändå tusen mil ifrån det förhållandet där en man, förutom att göra sin kvinna till dörrmatta, även gör henne till en slagpåse att utagera all sin frustration på. För i det ögonblicket man i ett förhållande liknande det jag just beskrivit låter första slaget gå, då blir det början på ett ständigt återkommande inslag i förhållandet och avslutas inte förrän efter ett uppbrott eller i den åtalades stol i en rättssal.

Sen finns det en kvinna som både försökt sätta eld på sin man och hällt syra över honom. Det var uppmärksammat i ett program liknande "Uppdrag granskning". Hon blev dömd för grov misshandel och jag kom ihåg att man i programmet ställde sig på hennes sida som offer för ett justitiemord. Visst, det finns såna kvinnor också. Och det hade varit intressant att se vad som orsakat deras vilja att ta till våld, lika mycket som det är det när det gäller män.

Men jag får be om ursäkt men jag har svårt att relatera dessa förekomster med varandra med argumentet "Vi män blir minsann lite slagna vi med". För alla är vi medvetna om att män generellt är mycket starkare än kvinnor och det styrkeförhållandet utnyttjas av väldigt många rötägg.

#19  Mansmisshandel monica
2004-11-07 10:55:10

Aldrig har män varit så intresserade av kvinnors våld mot män som nu. Jag har ärligt talat aldrig hört talas om det tidigare. Alltså män som diskuterat frågan. Att våldet förekommer har jag vetat länge.

Så vad feminister nu har gjort är att uppmärksamma män på att de också är utsatta för partnervåld. Jag har aldrig hört någon man någonsin bekymra sig för detta förut.

Nu har det dock blivit högintressant överallt. Och detta pga att kvinnomisshandel uppmärksammas. Männen reagerar genast med att - som alltid - vända på steken. Vi då?!?! Ropar de. Vi blir också misshandlade.

Sen skyller de feminister/kvinnor för att vilja ta offerrollen överallt och hela tiden. Som att det är en tävling om vem det är mest synd om. Vad gör de själva?

Jag är helt inne på ufpopen666:s linje. Allt våld är för jävligt, men då och då kan man faktiskt diskutera ett slags våld utan att genast komma med argument som VI då?! Dessutom är det betydligt mer vanligt att män blir misshandlade av män, varför är det inte alternativet som automatiskt ploppar upp?

Det låter nästan som om vissa män i debatten är GLADA över att andra män får stryk. Av kvinnor. Jag läser saker som TITTA HÄR NU DÅ! En kvinna har knivhuggit en man, där ser ni alla feminister. Ungefär.

#20  Utan att förringa det faktum att män misshandlas av kvinnor.. Lemur
2004-11-07 11:52:43

...så måste jag lufta misstanken om att det extrema fokus på just det problemet absolut har att göra med problemet mäns misshandel av kvinnor. Jag instämmer, Kerstin och ufpopen666!

Det existerar män som misshandlas av sin kvinnliga partner, jag förnekar inte detta. MEN jag förstår inte varför det ska tas upp så fort någon andas ROKS, kvinnofrid, kvinnomisshandel - annat än i syfte att förringa just problemet mäns misshandel av kvinnor.

Det är att styra fokus från kvinnojourer och den stora problematiken kvinnomisshandel. Lite "Karlsson på taket-attityd" - "om inte jag får va med blir jag sur". Det verkar bara som ytterligare ett sätt att förneka de verkliga problemen med mäns svårigheter att tygla sina aggressioner.

(För övrigt tycks kvinnor inte alls ha lika stora problem att tygla dem, för de vet att deras ilska blir avfärdad med "PMS", "hysterisk" och åker in på psyket för terapi. Ursäkta den cyniska tonen, men jag är jävligt less på att antifemmornas retorik även verkar smygas in här.)

#21  Oj, jag menade monica! Lemur
2004-11-07 11:54:53

Skrev Kerstin men menar monica! Sorry!

#22  Monica Nils
2004-11-07 12:14:43

"Nu har det dock blivit högintressant överallt. Och detta pga att kvinnomisshandel uppmärksammas. Männen reagerar genast med att - som alltid - vända på steken. Vi då?!?! Ropar de. Vi blir också misshandlade."

Jag tror nog de flesta som säger "vi då?", anser att det borde gå bra att diskutera våld inom ett förhållande för båda könen samtidigt. Det är nog mest det som upprör. Hade våld från båda hållen tagits upp i första läget så hade det ju inte funnits något skäl att ropa heller. Att det är män som ropar beror ju på att kvinnor inte bryr sig om att ta upp manliga problem (för generalisera lite elakt).

"Sen skyller de feminister/kvinnor för att vilja ta offerrollen överallt och hela tiden. Som att det är en tävling om vem det är mest synd om. Vad gör de själva?"

Nu är det ju inte så att speciellt många försökt påstå att det är MEST synd om män. Då tycker jag snarare är fler personer som hela tiden skall poängtera hur mycket allvarligare kvinnor är utsatta (se bara denna tråd). De som tar upp mansvåld försöker väl mest bara föra in det i diskutionen där det faktiskt nästan inte fått någon uppmärksamhet tidigare.

#23  Lemur Rolle
2004-11-07 12:25:52

Det är inte ett försök att förringa något, utan snarare ett sätt att få med helheten. Partners slår på varandra oavsett kön. Och mörkertalet är stort, där skiljer sej dock anledningarna en aning. Men jag tror det är ungefär lika många kvinnor som misshandlar sina män, som det är tvärt om. Och att då bara fokusera på den ena halvan blir fel.

Hur är det förresten med de par där regelrätta slagsmål bryter ut mellan bägge parterna, ska de bokföras under kvinnomisshandel, mansmisshandel, ingetedera, båda eller under en egen post?

#24   Angelique
2004-11-07 13:14:39

"Vi hade gärna velat intervjua fler män men lyckades inte. Beror det på att det är få män som misshandlats eller på att det är få som vill - eller vågar - berätta om vad de utsatts för?"undrar Heidi Wasén. Den här frågan kan jag instämma i.

Det finns helt klart ett starkt tabu att tala om män som utsatta. Själv tror jag att det är både och, att män sällan råkar lika illa ut som kvinnor i förhållanden, inte på samma sätt iaf. Men de som *gör* det bör verkligen tas på allvar. Jag ser Wasén och Palmbergs rapport som intressant och trovärdig. Och jag delar deras frågor om varför det talas tyst om det, eftersom det lär existera. Vad tror ni?

Mvh Angelique

#25  ... Angelique
2004-11-07 13:17:40

ska förtydliga att jag ju faktiskt inte har läst rapporten. Det jag menar är att det som tas upp i dn-artikeln varken är chockerande eller osannolikt i min föreställningsvärld, om än en ovan tanke.

/Angelique

#26  ... Karra
2004-11-07 14:40:21

Antifeminister (och andra) pratar ju gärna och mycket om att kvinnor har ett ansvar att undvika våld, att lämna en misshandlande partner, att lära sig känna igen varningssignaler etc. I de sammanhangen är det tydligen bekvämt att utgå ifrån att det bara är kvinnor som får stryk i nära relationer (eller annorstädes). För jag har aldrig sett eller hört någon stå och uppmana män till riskminimering och ansvarstagande i såna här sammanhang.

#27  Angelique Rolle
2004-11-07 21:53:46

Några bidragande orsaker till att de inte fick tag i så många män kan vara att det inte är manligt att vara ett offer. Fråga vilken liten kille som helst, det värsta som kan hända är att få stryk av en tjej, det vet tillochmed 4-åringar.

Likaså händer det att polisen skiter i att ta upp anmälningar, och skrattar åt anmälaren.

Dessutom strider det mot den gängse normen som förmedlas av mediernas tokfeministiska manshatare, och då tystas det ned. Som så mycket annat som inte passar för att få oss att tycka som medierna, riksdagspartierna och övriga proffstyckare vill.

#28  Jo men Rolle... ufpopen666
2004-11-08 06:06:07

Fick killar stryk av tjejer i skolan då?

Jag kommer ihåg i mellanstadiet så var det en tjej
som var starkast i min klass. Men hon gav sig aldrig
på någon. Istället samlade vi grabbar ihop oss och gav
henne stryk tillsammans för vi kunde inte med att få
stryk av en tjej.

Jag har ytterst sällan träffat tjejer med fighter-attityd,
d v s en vilja att lösa saker och ting med nävarna.
Motsvarande killar har jag träffat i tusental.

Alltså det här känns så fruktansvärt ologiskt med att killar
skulle få lika mycket stryk av tjejer som tvärtom.

#29   Kalle
2004-11-08 09:24:27

"Istället samlade vi grabbar ihop oss och gav
henne stryk tillsammans för vi kunde inte med att få
stryk av en tjej."

Modiga ni va då...

#30  Näe... ufpopen666
2004-11-08 10:01:32

Inte fan var vi modiga då.

#31  Karra Danne
2004-11-08 13:02:55

Du kan ju alltid ansluta dig till dessa antifeminister och proklamera männens skuld för att ha blivit misshandlade. Personligen tänker jag inte anklaga något offer.

#32  ufpopen666 Danne
2004-11-08 13:07:27

"Jag har ytterst sällan träffat tjejer med fighter-attityd,
d v s en vilja att lösa saker och ting med nävarna."

Tror att detta kan bero på att bakgrunden till partnervåld ofta är ganska olik bakgrunden till allmänt aggro-våld på stan. Partnervåld handlar ofta om kontroll, svartsjuka, ofta hand i hand med psykisk misshandel. Ute på stan är det ofta styrka, antal, vapen eller teknik som fäller avgörandet. I hemmet handlar det mer om att skapa ett psykologiskt övertag över tiden. Studier på såväl människor som djur visar också att styrka inte är en lika avgörande faktor vid våld inom familjen, troligtvis för att man där har högre spärrar.

#33   josephine
2004-11-08 14:12:45

Jag måste hålla med ufpopen. Män är i klar majoritet gällande våldsbrott. Varför skulle det då inte vara samma tendenser gällande partnervåld?

#34  josephine Michael Lundahl
2004-11-08 15:12:50

"Män är i klar majoritet gällande våldsbrott. Varför skulle det då inte vara samma tendenser gällande partnervåld?"

Svara istället på varför de skulle vara det bara på grund av det. Påstådda men ack så lösa kopplingar mellan fenomen lider de feministiska debatterna av som det är. Vissa feminister antar på ett alledes för lättvindigt sätt att dessa kopplingar finns bara för att det låter fint som argument i debatten.

/Micke

#35  Ufpopen BluePrince
2004-11-08 15:28:54

Kommer in lite sent, men ville bara säga att jag håller med dig i nästan varje inlägg. Allt förhållandevåld är dåligt och gör för det mesta lika ont för den som blir drabbad, men det är inte samma sak när en man slår som när en kvinna gör det. Det har inte samma bakgrund och historia bakom sig.

#36  Blueprince Danne
2004-11-08 16:40:02

"men det är inte samma sak när en man slår som när en kvinna gör det. Det har inte samma bakgrund och historia bakom sig."

que?

#37   Michael Lundahl
2004-11-08 16:51:53

"Det har inte samma bakgrund och historia bakom sig."

Oh really? Och detta baserar du på vad?

#38  Ufpopen och blåprins Rolle
2004-11-08 16:52:36

Jag vet åtskilligt med folk som slåss på stan, men inte hemma. Likaså vet jag många fall där folk slagits hemma men inte på stan. Man kan inte jämföra äpplen och jordekorrar.

Utveckla det där resonemanget är du snäll. Och berätta gärna vad du stödjer det på.

#39  Danne karra
2004-11-08 18:20:28

Nej, jag har ingen lust att anklaga offren.
Min poäng var väl att feminister ofta anklagas för att ignorera våld mot män, men när det gäller just att anklaga offren utgår folk alltid från att de är kvinnor. Offren alltså.

#40  Rolle Angelique
2004-11-08 18:27:52

Attityden att endast kvinnor i heterosexuella partnerrelationer kan bli misshandlade ser jag som en kvarleva av den gamla tanken att kvinnan är den som behöver skyddas och "sjävklart" kan alla män alltid klara sig själva. Såna hederliga gamla vanföreställningar är hårt fastetsade i oss.

Jag bryr mig faktiskt inte väldigt mycket om exakt hur många män som blir slagna av sin kvinnliga partner. Så länge det finns ett tabu att prata om det tycker jag att det är själva tabuet man bör bekämpa. Att lida under påtvingad tystnad och inte tas på allvar när man söker hjälp kan vara mycket plågsamt, det önskar jag inte en människa.

Det är ren idioti att ställa upp såna här frågor som några slags kampfrågor mellan könen. Låt oss göra något för att förbättra för oss alla istället, när det nu faktiskt är möjligt. Feminism är en kamp för frihet. Jag ser inga som helst problem eller motsatsförhållanden med att bekämpa flera tabun samtidigt.

Mvh Angelique

#41  Rolle ufpopen666
2004-11-08 22:00:00

Nämen Rolle, skjut dig inte i foten. Berätta gärna vad du stödjer dig på när du säger att män blir lika mycket misshandlade av sina kvinnliga partners som tvärtom.
Men, visst. Då var det att ingen som ville anmäla, hum hum, fixa spjälor till den brutna armen av gamla takpaneler, hum hum, kör en Rambo-variant för att sy igen det öppna såret efter knivhugget, hum hum.

Kom igen, ta en öl och kom in i matchen. Kvinnor som ger män stryk?...Lappar till dem, krossar läppen, stampar och hoppar på dem, ägnar en hel kväll till att pina dem, krossar käken, murar igen ena ögat, förstör hörsel och syn, hackar sönder ansiktet med strykjärn, hackar sönder underlivet med gaffel. Är det det de gör? Nä. Men det gör de där svinen som kallar sig män.

#42  Det intressanta med kvinnors våld mot män Pelle
2004-11-08 22:26:38

Det intressanta med att vissa kvinnor misshandlar män är inte att det är synd om männnen. Det bör inte ens framhäves för att ta fokus bort ifrån att vissa män misshandlar sin partner.

Det intressanta är att det visar att feminismens standardförklaring till mäns våld mot kvinnor inte stämmer. Män slår inte kvinnor för att vi lever i ett patriarkat.

Det finns andra förklaringar på såväl mäns våld som kvinnors våld.

Bortsett ifrån det ser jag mäns våld som ett större problem än kvinnors våld. Män har större fysisk styrke.

#43   Angelique
2004-11-08 23:39:28

Patriarkatet är kanske det som gör att en del kvinnor kan terrorisera en del män obemärkt.

#44  ufpopen och pelle Rolle
2004-11-09 00:02:52

Det förekomme, men givetvis så har oftast männen någon annan bortförklaring till skadorna. En kille som kommer till jobbet med blåöga kan kallt räkna med att hans jobbarkompisar kommer att tråka honom för det, oavsett var det kommer från. Har han dessutom fått det av sin sambo som råkar vara tjej så kommer han inte att tråkas mindre för det, utan mera. Jag har själv skrattat åt en kille som fick en nybakad pizza slagen i ansiktet på sej av sin sambo, och efter det så betalade han pizzan och stolen som hon förstörde och bjöd henne på taxi hem. Varför hon kastade pizzan? För att det var sås på den, precis som hon sagt att det skulle vara när han frågade.

Att du sedan inte vet det är inget som förändrar det faktum att det förekommer.

Pelle: det finns rätt kraftiga och starka kvinnor, likaväl som det finns taniga och klena män. Dessutom har inte rå muskelstyrka särskilt mycket med saken att göra. Dels så finns det psykisk misshandel, den kan utföras även om man är förlamad från halsen och nedåt. Och vad den rent fysiska misshandeln beträffar så går det att använda tillhyggen. En kastrull kokande vatten i ansiktet gör lika jävla ont oavsett hur stark eller svag man är, och det krävs inte mycket muskelmassa för att åstadkomma det. Det gäller bara att ha lite uppfinningsrikedom, och det är människor rätt bra på, i synnerhet när det gäler att skada andra.

#45  Ja usch Kerstin
2004-11-09 10:10:10

Jag får nog hålla med Rolle i det här fallet. Misshandel kan utövas av alla och är lika fruktansvärt oavsett om det är en kvinna eller en man som blir slagen eller slår. Precis som Rolle säger så finns det väldigt många sätt att tillfoga människor smärta. Och det gör människor mot varandra. Varje dag. Kvinnor som män. Fysisk eller psykisk.

#46  Satistiken Daniel
2004-11-29 03:28:23

Av en händelse läse jag en rätt intressant artikel om statistikproduktionen kring partnervåld häromdagen:

http://www.nojustice.info/Statistics/Manufact…

"Another universal anomaly is the practise to collect the DV data by gender specific survey questionnaires and then selectively issue the analysed results in either gender neutral or gender specific terms, depending on the desired outcome, i.e. that only women can be seen to be the victims and only men can be seen to be the perpetrators."

Som bekant kan man visa nästan vad som helst med lite statistik. Man kan också dölja rätt mycket.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?