feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Der schlangemann intervju.


Gå till senaste inlägget#1  Der schlangemann intervju. Alvunger
2004-10-28 12:27:25

Jag blev uppringd av Västerbotten Kuriren pga vår diskussion om filmen Der Schlangemann.

Här är länken: http://www.vk.se/redaktion/nyheter/sidor/02.html

#2  Här Alvunger
2004-10-29 20:15:48

är den:

http://www.vk.se/redaktion/tidigare/torsdag/s…

#3  Jag sa rätt mkt mer Alvunger
2004-10-29 20:17:19

än vad som står i den artikeln. Men men, så är det ju alltid.

Jag är lessen att det inte kom med att jag sa att filmen sparkar på aktörer och aktriser inom porrbranschen, en i övrigt utsatt och utskälld grupp förlöjligas och hånas i denna film. Det tycker jag är allvarligt.

Men man kan ju inte få med alla sina klokheter.

#4   Fredrik II
2004-10-30 09:33:58

http://www.vk.se/kultur/artiklar/01.html
är en artikel om debatten om der schlangemann.
undrar lite grann om vad debatten i österbotten handlar om. de refererar till den i båda artiklarna men jag hittar inget på internet om det.

#5  Jag hade precis det stora Alvunger
2004-10-31 13:40:13

nöjet att läsa om mig själv i någons blogg.

Här: http://toshoblog.blogspot.com/2004/10/instruk…

Uppenbarligen så är jag totalt humorlös:

"Personligen känner jag att det är personer som henne som får mig att tappa livslusten litegrann. Ifall man är av den åsikten att all humor ska komma med instruktionsbok är man antingen galen, ond eller världens absolut tråkigaste människa."

Oavsett om jag är galen, ond eller skittråkig så undrar jag en sak. Exakt VAD är det man skrattar åt i denna rulle, om man nu skrattar alls.

Hade någon garvat om vi byter ut barbiedockan mot en barbiebebis? Titta på filmen i det perspektivet. Är det kul då? Eller bara direkt vidrigt? Och om det blir vidrigt med en bebis, varför blir det plötsligt kul när det är en "vuxen kvinna" (vuxen barbiedocka)?

Eller det kanske inte är någon här på feminetik som garvade åt videon, vi kanske är lika humorlösa allihop. Eller är det bara jag, men i såfall, kan någon förklara det roliga för mig? Jag fattade verkligen inte skämtet.

#6   Katarina
2004-10-31 14:43:37

Jag kollade nu och uppfattar det inte som om det är så mycket att fatta.ungefär:det är roligt med hemmagjord porr-tyska, oskyldiga barbiedockor i kombination med sex och våld är tacksamma för det blir lite absurt, lite motorsågar så tänker man kasnke på Motorsågsmassakern osv..
jag tyckte inte den var så rolig, men det är ändå en helt okänd kortfilm gjord av några som är kompisar i Norrland och sen har den visats på någon kortfilmfestival. Folk måste ju få göra lite fåniga saker, nästa grej blir kanske bra..?

#7  Jag... Levtjenko
2004-10-31 21:36:33

... skrattade faktiskt i början sen blev det mer fundersamt. Jag såg den som ironiserande av mannens könsroll och att den visade på den överdrivna fokusen på mannens kön. Sen kan jag förstå hur de vill att man ska se filmen men jag tolkade den inte så från början. Jag kanske är naiv, vad vet jag.

#8  oj oj simonslisk
2004-11-21 18:06:58

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?