feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

för dig som vill jobba med genusfrågor


Gå till senaste inlägget#1  för dig som vill jobba med genusfrågor llw
2006-09-25 10:36:17

Detta är ett byggande av en nationell genuskompetensbank. Du som vill jobba med genus- och jämställdhetsfrågor och har akademiska poäng i genusvetenskap. Eller ni som jobbar på myndighet, organisation inom näringslivet etc. och söker genuskompetens. Läs vidare.

Bakgrund till varför en genuskompetensbank: Om ett företag/myndighet idag behöver en person som ska jobba med jämställdhetsfrågor på företaget..Så kan de ställa frågan helt fritt till samtliga som jobbar där om det är någon som är intresserad av jämställdhet. Det räcker med ett intresse i frågan för att få jobbet. Jämför gärna om ett sjukhus söker en kirurg, eller Ericsson söker en ekonom. Platsannonser som söker personer som ska lägga strategier för jämställdhet i en hel kommun, saknar alltför ofta krav i genuskompetens för att söka jobbet.. En slutsats går det ju att dra av det, och det är att genuskompetens negligeras. Jag har efter viss efterforskning dock kommit fram till att det verkar som att det finns en efterfrågan på genuskompetens i Sverige. Att marknaden till och med har svårt att hitta kompetens i ämnesområdet. Samtidigt som jag vet att det finns personer som har utbildning i ämnet, vill jobba med dessa frågor, men som har svårt att hitta jobb för att få göra det. Därför har jag beslutat mig för att skapa en genuskompetensbank.

Den nationella genuskompetensbanken ska innehålla:

Namn och kontaktuppgifter på personer som vill jobba med genus- och jämställdhetsfrågor och har akademiska poäng i genusvetenskap. Det kommer också att framgå vilka övriga meriter personen i fråga har. Som akademiska poäng i andra amnen och erfarenheter..

Information om att det finns en samlad lista på personer som innehar akademiska poäng i genusvetenskap kommer sedan att spridas till näringslivet, Landsting, Länsstyrelser, kommuner, organisationer etc. Jag som ska göra det driver företag vars företagsidé är att jobba med affärsutveckling med inriktning mot sälj. Jag jobbar även med utredningar och genus. Har en fil kand med statsvetenskap och genus som första och andra ämne, har 28 p i genusvetenskap. Eftersom jag är ett företag måste jag tjäna pengar på det jag gör. Jag kommer därför att sälja tillgång till genuskompetensbanken. En mindre summa kommer att tas ut av den som vill ha tillgång till banken. Hoppas ingen reagerar negativt på att jag tar betalt. Utan ser fördelen med att någon aktivt försöker föra fram genuskompetens på marknaden samt aktivt arbetar för dig som vill jobba med det du skaffat meriter i.

Därför vänder jag mig till dig som har akademiska poäng i genusvetenskap och som gärna vill ha ett jobb där du får jobba med genus- och jämställdhetsfrågor. Om du som myndighet tycker att det vore intressant att ta del av denna bank är du också mycket välkommen att kontakta mig.

Om du vill finnas med på en sådan lista/bank så sänd dina meriter via e-post eller vanlig postgång. Ange även meriter som du har i andra ämnesområden, om det finns. Samt övriga meriter och erfarenheter.

Alltså om du vill jobba med genus och jämställdhetsfrågor sänd då detta till mig:

1. Dina person uppgifter. Namn och kontaktuppgifter samt eventuellt personnummer - fritt val.
2. Akademiska meriter i genusvetenskap.
3. Akademiska meriter i andra ämnen än genus.
4. Övriga meriter och erfarenheter

Försök att hålla det kort. Meningen är att om ett företag/organisation är intresserad så ska de själva ta kontakt med er.

Hit sänder du dina meriter eller vänder dig om du har frågor
lenal22@spray.se
Lena Lewin
Tallgatan 9
802 86 Gävle
070 918 97 69

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?