feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

FI? det svåra valet.


Gå till senaste inlägget#1  FI? det svåra valet. max
2006-09-16 10:36:35

Inte för att starta en tråd om man ska rösta på Fi eller något annat. alla får göra sin egen bedömning där.

men till de som vill "splittra" sina röster mellan kommun, landsting och riksdag. vill jag man röstar inte på Fi i riksdagen!
inte bara för att det är där de har en tragiskt liten chans att komma med, men också för att marginalen där kommer att vara hårfinast.

FI i alla ära i landsting och Kommun, men i riksdagen behöver vi en feministisk politik och inte en Allians.

#2  Sv: FI? det svåra valet. Faktum
2006-09-16 11:33:44

Att lägga sin röst på F! i riksdagsvalet trots att de inte kommer in är inte en bortkastad röst. Varje röst betyder nåt, kommer F! över 1% får de tillbaks pengar de lagt ut på valsedlar.

#3  Sv: FI? det svåra valet. metamorfos
2006-09-16 11:50:35

Om alla som tycker att de feminstiska frågorna är det viktigaste (t.ex. individuell föräldraförsäkring) röstar på F! så kanske de har en chans att komma in i riksdagen ändå.

För inget av de traditionella blocken är särskilt intresserade av jämställdhet egentligen. Det kommer rätt långt ner på dagordningen.

#4  Sv: FI? det svåra valet. Zeppe
2006-09-16 14:56:11

Alla jag pratat med ska rösta på Fi eller Piratpartiet. Jag inbillar mig inte att mina kompisar är representativa för hela Sverige, men jag tror inte de är SÅ unika. Hoppas på ett spännande och ovanligt resultat!

#5  Sv: FI? det svåra valet. Zet
2006-09-16 16:46:58

Jag hoppas alla röstar på det de tror på skulle göra en bra insats, och inte efter hur andra kanske röstar. För röstar alla efter hur de tror andra röstar så blir resultatet snedfördelat och inte demokratiskt. Dessutom gör ett sådant tänkande det mycket svårt för småpartierna att komma in i riksdagen.

#6  ok. röstat är röstat. max
2006-09-18 17:59:52

ja röstat är röstat.

och det var inte min mening att säga: "du ska inte rösta på Fi"
men det jag tror är många kände att de måste lägga en röst på Fi. om inte annat för att det är en etisk och historiskfråga.

till dessa menade jag bara att om det ändå skulle "splittra" sin röster mellan fi och något annat parti. då kan man ta hänsyn till vilka partier har möjlighet att vara med och bestämma i nuläget.

ps. så vill V oxå individualisera föräldraförsäkringen.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?