feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Kvinnor begår inte denhär typen av brott


Gå till senaste inlägget#1  Kvinnor begår inte denhär typen av brott Alkonost
2006-08-15 13:17:25

Vänner, socialkonstruktivister, vad säger vi om dethär?

http://sydsvenskan.se/skane/article108542.ece

#2  Sv: Kvinnor begår inte denhär typen av brott macramatic
2006-08-15 13:34:06

Det är väldigt tragiskt, hela historien ifrån Ulf Olssons födelse fram till idag.

Det är också tragiskt att en sådan som Sten Levander förordar kemisk kastrering som lösning på dels Ulf Olssons problem, dels som lösning för att hen ska integreras i samhället. Att traumatiska möten med andra människor och bristen på kommunikation med dessa raderas bort ifrån Ulf Olssons minne i den stund hen blir en kvinna är bara hemskt. Som ett dåligt blondinskämt.

#3  Sv: Kvinnor begår inte denhär typen av brott Terminator
2006-08-15 13:44:22

Liksom påståendet att kvinnor inte begår sådana här dåd...de kanske är få men likaväl, tyvärr, finns de.

#4  Sv: Kvinnor begår inte denhär typen av brott suvi
2006-08-15 13:59:06

Låter som Sten Levander är en könsrollskonservatist.

Var det inte förrestren Sten Levander som var med i den svenska "expertgruppen" som försökte införa Ritalin, (amfetamin), behandling per automatik av diagnostiserade ADHD/DAMP patienter, en behandling som fick kritik och rättsliga påföljder i Amerika pga att forskningen som stödde behandlingsformen var beställt av just det företaget som tillverkade Ritalin?

Vete faen om jag skulle lita på Sten Levander längre än jag kan kasta en antifeminist.

#5  Sv: Kvinnor begår inte denhär typen av brott elinlite
2006-08-15 13:59:52

Men vad är det för FEL på folk????!!!
Visst fan begår kvinnor vidriga brott.
I framtiden kommer alla grova brottslingar att beordras könsbyte för allmänhetens väl och ve?!
FRUGURRA hens moster och andra bizarro.

#6  Sv: Kvinnor begår inte denhär typen av brott Blindalina
2006-08-15 14:50:13

Psykiatriska utlåtanden alltså.

I en rättssal nära dig.

#7  Sv: Kvinnor begår inte denhär typen av brott macramatic
2006-08-15 14:55:17

Jepp. 300 meter bestämt.

#8  Sv: Kvinnor begår inte denhär typen av brott FiaMia
2006-08-15 17:45:24

Kan bara hålla med alla andra. Kemisk kastrering är tragiskt och ingen lösning. Sten Levander är en tragisk könsrollskonservatist.

#9  Sv: Kvinnor begår inte denhär typen av brott Karra
2006-08-15 19:37:55

Men gud i himmelen!
Det får mig att tänka på vad min kompis berättade efter att hon bott i Chile i ett år. Det var ett vanligt problem att trafikpoliserna tog mutor istället för att sätta dit rattfyllerister mm. Förslaget från nån politiker var då att man skulle utbilda kvinnor till trafikpoliser, för de är ju mycket mer moraliska än män och skulle inte ta mutor.

#10  Sv: Kvinnor begår inte denhär typen av brott andreas
2006-08-15 20:20:37

Jag tycker diskussionen är mångbottnad och intressant. Artikelförfattaren verkar ju uppfatta Levanders hållning som den mer miljöbetonade av de bådas. Om det skulle visa sig att ett könsbyte funkar, skulle det då funka för att han får snälla kvinnliga hormoner istf elaka manliga, eller för att han kommer att trivas med sig själv ifall han får bli bemött som kvinna (vilket han vill)? Jag tycker inte det är självklart att det är en essentialistisk hållning Levander förespråkar.

#11  andreas elinlite
2006-08-15 21:40:59

OM artikelförfattaren citerar korrekt, så ser det ut så här:
"Enligt Levander vill Ulf Olsson ta könsprocessen ytterligare ett steg. Byta kön.
– Då kommer han ut som kvinna.

Som en kvinnlig sexförbrytare?
– Nej, kvinnor begår inte sådana här brott."

Vad i denna ordväxling får dig att tycka att Levander inte är essentialistisk?

#12  Sv: Kvinnor begår inte denhär typen av brott andreas
2006-08-16 13:09:56

Påståendet att kvinnor inte begår denna typ av brott låter klart essentialistisk, det håller jag med om. Men det verkar inte som att det är bärande i SL:s argumentation om man ser på resten av artikeln. Han verkar vara inne på att UO:s stora trauma har sin grund i transsexualismen och att ett könsbyte skulle kunna mildra det traumat, därmed göra honom mer trygg med sin sexuella identitet.

Det verkar inte vara någon eventuell kvinnlighetens essens som är grunden i SL:s argument, fast det är klart att det är svårt att diskutera könsidentiteter öht utan att bli essentialistisk på något plan. Men en die-hard essentialist skulle väl lika gärna kunna hävda att UO i egenskap av transsexuell redan är kvinna mentalt och därför skulle inte ett könsbyte förändra något, tex.

Så jag tycker att det är en mångbottnad diskussion. Det är en fråga vad som funkar på UO och en annan vad som funkar generellt, en fråga vad som är den "verkliga" (essensialism-varning!) grunden för hans bestialitet och en annan hur han lättast kan oskadliggöras, en fråga om ifall han kan vara "botad" om 8 år och en annan om det vore moraliskt försvarbart att släppa honom enbart på grunden att några psykiatriker bedömmer honom som botad etc.

#13  andreas svenskaflicka
2006-08-16 16:10:02

Håller med. Dessutom är ju inte direkt Marianne Kristianssons förklaring heller givet kopplad till någon socialkonstruktivistisk syn på kön.

Såväl en mer neurovetenskapligt grundad psykiatri som beteendepsykologisk har ju ofta en essentiell syn på kön (inte nödvändigt dock) gemensamt.

#14  Sv: Kvinnor begår inte denhär typen av brott andreas
2006-08-17 14:22:08

Nä nån tydlig prägel åt det ena eller andra hållet har väl inte någon av förklaringarna, artikelförfattaren beskriver SL som mer freudiansk och MK som mer biologistisk men jag tror det är väl så förenklat, båda säger ju att det är hans traumatiska barndom som är avgörande. Men eftersom UO:s barndom är lite för sent att göra någonting åt så måste man gå vidare med något annat, det är där de verkar oense. MK verkar mena att hans autistiska drag gör att han bearbetar traumat på ett ovanligt destruktivt sätt, en inte heller helt orimlig hypotes. Frågan är om hon har någon plan för att göra någonting åt det, SL har ju faktiskt en plan (könsbyte) men där är frågan istället om planen håller. Så helt lätt är det ju inte, dock tror jag att en kombination av inlåsning och vård är det enda realistiska alternativet för både UO och hans omgivning. Vilket de båda psykiatrikerna också argumenterar för.

#15  andreas svenskaflicka
2006-08-17 16:48:17

Håller helt med. De båda känns litet låsta i deras förklaringsmodeller (MK är ju specialist på autism) vilket känns litet synd.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?