feminetik.se feminetik.se

Just nu 21 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Könsalibi


Gå till senaste inlägget#1  Könsalibi CaheiaM
2006-06-05 02:36:53

Man kan ju förklara "skillnderna" mellan könen genom biologi, men de är dock en liten skara som fortfarande gör det, jag är inte en va dem. Jag tror att vår identitet och hur vi uppfattar våra kroppar formas genom socialisation och mönster, dvs fostran, och rädsla för att bryta mot dessa gör att vi håller oss inom ramarna. Det gör iaf jag och det gör mig förbannad.

Könsalibi är inget givet begrepp utan jag har hämtat inspiration från diskussioner med akademiska feminister, men kontentan är att du är vad du sägs vara. Att kvinna är kvinna och man är man så som rosa inte är blått. De flesta av oss testra dessa gränser men med måtta, inte fullt ut och kanske lite på lek. Jag menar att det inte borde vara så kontroversiellt att överskrida gränsen och inte heller enbart accepterat och intressant i subkulturer.

Skillanden mellan män och kvinnor är inte så stor men vi framhäver skillanderna mer än likheterna. Kvinna sminkar sig för att vara mer ljuv och antar mjukare uttryck. Män låter istället bli att farmhäva ett mjukt och sött intryck. Det finns män med lite fjun på kroppen och det finns kvinnor som har skäggväxt och hår på ryggen. varför ska detta osynliggöras? Varför är det så viktigt?

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?