feminetik.se feminetik.se

Just nu 22 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

feministiska tidskrifter osv.


Gå till senaste inlägget#1  feministiska tidskrifter osv. sesquis
2006-05-30 21:57:00

Ursäkta mig om det har behandlats tidigare, men jag har inte varit speciellt aktiv här på feminetik (eftersom mitt svenska är ganska dåligt) och kommer inte ihåg en likadan tråd: rekommendationer av feministiska tidskrift - i alla språk som vi känner... (för mig det betyder finska och engelska).

Jag har varit medveten om Bitch magazine http://www.bitchmagazine.com sen jag var 15 år gammal och hörde om det på technodyke.com. Bitch är subversivt feministisk: ett mer kritisk alternativ till Ms magazine, Bitch publicerar popkulturkommentarer av en sort som finns inte i andra journaler - nämligen Bitch-artiklar verkar vara mer kritiska och är oft essäer smaksatt med vad de amerikanska kallar "snark". Bitch är provokativ och inspirerande, men också oft porrpositiv.

"Alla" finska feminister läser Tulva - det är välskrivit, men mer mainstream än Bitch.

På zine-fronten, Johanna som skriver och publicerar Sisu rekommenderar Portrait of the Artist as a Young Trannie för "race, gender/sex, & class", (darby AT mutualaid DOT org) men jag har inte läst den - Sisu (johanna AT nobrandheroine DOT net) rekommenderas, men inte så mycket för feministisk innehåll utan ras- och identitetsanalys.

#2  sesquis svenskaflicka
2006-05-30 22:51:23

Numera har vi utblick, om du sett det, där vi kan lägga in tips exempelvis på feminstiska tidskrifter. Vilket ju inte hindrar att vi diskuterar de här förstås! Låter som du kommit med exempel som bör tas in i utblick, lägg gärna in själv :)

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?