feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

JÄIFs framtid


Gå till senaste inlägget#1  JÄIFs framtid Alvunger
2004-09-07 19:06:51

Jag tycker att JÄIF har spårat ur. De vettiga kloka antifeministerna drar och alla de diskussioner jag fick ut något av har resulterat i ett evigt tragglande av exakt samma skitsnack som jag kan läsa på AFS.

Vore det en idé med att skapa ett medlemssystem även för JÄIFare? Vore det en idé med att stänga JÄIF?

Detta kommer upp till diskussion ungefär var tredje månad, men jag måste säga att den här gången är jag uppriktigt oroad och faktiskt, hur töntigt det än kan låta, skitledsen över att det blivit som det är. Tonen och stämningen känns hård, det är bara propaganda och rapande av "självklarheter", det existerar knappast eftertanke, respekt eller vilja till förståelse. (Några undantag finns såklart, men va tusan, jag stänger hellre JÄIF o bjuder in dessa vettiga signaturer till Tyckadelen eftersom jag vet att de kan sköta sig och är genuint intresserade av diskussion.)

feminetik fyller ju snart ett år som jag skrev i en annan tråd och kanske är det dags att tänka om inför framtiden. Jag har lust att lägga en stor fet länk till AFS hemsida där JÄIF ligger nu. Varför betala pengar för det där? feminetiks utrymme börjar nu fyllas upp så sakteliga, och det blir snart dags för att köpa mer. Ännu mer pengar-ännu mer jobb - men var är utdelningen??

Eller finns det signaturer här på feminetik som får ut något av JÄIF? Jag fick det förr, jag fick det verkligen, men det känns annorlunda nu. Kanske bara en svacka. Vad tycker ni?

#2  Automatisk rensning av JÄIF? Michael Lundahl
2004-09-07 19:11:28

För att förhindra att JÄIF tar upp för mycket plats och därmed kostar pengar för Feminetik, varför inte lägga ett "bäst före"-datum på trådarna? För gamla trådar rensas helt enkelt bort.

Tycker att JÄIF måste få finnas kvar i någon form för annars kommer AFerna att invadera det reguljära forumet. JÄIF är en säkerhetsventil.

/Micke

#3  Läser sällan JÄIF Lemur
2004-09-07 19:15:44

Visserligen är jag ny här, men det händer mycket sällan att jag läser mer än rubrikerna i JÄIF och det har bara hänt en gång att jag skrivit där. Av precis de skäl du tog upp.

Antagligen har jag kommit hit till feminetik i helt "fel" tid för JÄIF - men av vad jag sett kan du gott länka rakt till AFS. Varför upplåta utrymme till "småpojkars" mer eller mindre maskerade hatattacker på kvinnor och feminism, när det här är ett ställe där feminister kan andas, som någon skrev?

Å andra sidan kommer de väl in hit, till Tycka. Och det vill vi väl knappast ha nedlusat av "varför törs ni inte ta diskussion", "feminism suger", "titta nu vad Skugge har skrivit, ni är ju inte kloka jävla feminister" och mer i den stilen. (Ja, jag raljerar nu.)

#4  nja josephine
2004-09-07 20:31:27

tycker nog att JÄIF kan ha en funktion. Dock inte med de debattörer som har tagit över med Billy i spetsen. Ja, jag stör mig som fan på denna karaktär, men vill inte låta hans teorier stå oemotsagda. Bäst-föredatum kan vara en idé för att spara utrymme. Tuffare tag mot spammande idioter en annan.

Håller däremot med dig om att de som är där inte vill veta, de är inte nyfikna på hur feminister tänker. De är där för att provocera och visa på hur dumma feminister och hela feminismen är. Och det tycker jag också passar bättre på AFS.

#5  Kräk-less Nettan
2004-09-07 20:49:52

Jag personligen har ledsnat på JÄIF helt och hållet. Jag kan både ha den och vara utan. Helst utan. Om man ska se det logiskt så är ju inte feminetik det enda feministforumet på nätet och har de en sån fruktansvärt stark drift att försöka omvända feminister så kan de söka sig någon annanstans.

Men om JÄIF blir kvar (varför du vill betala för det Alvunger, står över min fattningsförmåga, kritik mot feminism kan man ju få på vilket annat ställe som helst - det är ju inte direkt en bristvara) så gillade jag Lundahls förslag om ett Bäst-Före-datum. (Btw, så kan ett feminetik utan JÄIF säkert sporra fler feminetister att själva kritisera feminismen när de inte längre behöver ha hela försvarsartelleriet framme, kanske kan fler utvecklas i sin feminism?)

Problemet blir väl att det kommer att gå åt mer tid till moderering av forumen och medlemsfunktionen, med tanke på att det redan nu förekommer att folk skiter i dina regler och det skulle knappast bli bättre.

Men det är dina pengar Jossan, your call!

#6  Det fanns en gång... Reale
2004-09-08 00:43:16

ett forum primärt för homosexuella kvinnor. Några trackaserade bl.a. de homosexuella kvinnorna. Administrationen tog då bort möjligheten för män (kanske var fler) att registrera sig.

Vad hände?

Jo, de som ville in, registrerade sig som något annat. Forumet blev till kaos, där ingen litade på vad någon annan var...

Vad vill jag då säga med detta?

Jo, jag skulle helst se att JÄIF får vara kvar som det är.

OM det blir registrationsplikt för JÄIF bör detta också gälla för resten av forumen. I annat fall tror jag tramset flyttar hit istället, vilket inte direkt är önskat.

I övrigt anser jag att forumet "Om Webbplatsen" bör markeras som tillåtet även för JÄIF-are.

#7  hmm Kerstin
2004-09-08 15:38:38

Jag håller med Reale om att risken finns att JÄIF:are reggar sig som medlemmar här och börjar härja. Det blir inte roligt om man hela tiden ska sitta och misstänka alla för att vara sabotörer.
Så jag är nog för ett fortsatt "vara" för JÄIF.

Sen tror jag att JÄIF kanske skulle må bra av en hårdare moderering. Som det är nu klarar jag knappt av att läsa trådarna där inne, det räcker med rubrikerna. Stämningen är otroligt hätsk, och de få gånger jag har försökt diskutera där inne i normal samtalston har jag blivit totalt nermejad. Det känns inte som att prata med en vägg därinne, utan mer som att försöka prata med en vargflock vid fullmåne. De antifeminister som faktiskt är ute efter en sansad diskussion dränks ju också i allt ylande, vilket även måste kännas jobbigt för dem.

Jag vet inte. Det kanske inte går att göra något åt...

#8  Hmm Rolle
2004-09-10 21:14:06

Vissa här är ju redan paranoida så det räcker rörande sabotörer...
Själv skummade jag igenom det ett par ggr, fast tyckte inte det var något för mej. Men som tidigare sagts så kan det vara bra med en säkerhetsventil.

Dessutom finns den väl för att du/ni är "...godhjärtade och diskussionssugna som vi är har vi även skapat JÄIF..." Om det innebär då att du tänker slutas vara godhjärtad och bli en cynisk desillusisionerad skitstövel som jag, så röstar jag för att du ska behålla den. Även om det kan ha sina ljuspunkter att vara som jag ibland.

#9  Apropå bäst före... Rolle
2004-09-10 21:55:13

Varför inte bara helt brutalt fimpa trådar som vart inaktiva i 3 månader. Om du vill så bör det även gå att först komprimera dem och sedan maila dem till ex.vis. dej om du skulle komma på att du vill ha någon form av arkiv.

#10  Nedläggning Karra
2004-09-11 11:30:26

Jag bestämde mig just för att lägga ner diskussionerna på JÄIF, åtminstone för ett tag. de var skadliga för min hälsa, ta mig fan.
Kanske det blir lite bättre klimat så småningom, risken finns väl dock att de onyanserade antifeministerna skrämmer bort de nyanserade så det inte finns nån kvar som faktiskt är intresserad av sakliga samtal.

#11  Karra Nettan
2004-09-11 11:36:10

Jag läste just din kommentar i JÄIF, angående ökad produktion av magsyra och förhöjt blodtryck, och jag känner så väl igen mig. Jag känner likadant, och brusar upp så fort jag bara är inne och läser på JÄIF. Därför håller jag mig borta.

Men jag funderar lite...kan det vara så att det är något i din och min inställning som gör att det blir såhär? Andra feminetister verkar klara att diskutera där - varför gör inte du och jag det? Tar vi diskussionerna för allvarligt? Brusar vi upp för lätt? Vad kan det bero på?

Jag vill inte påstå att det enbart är vårt fel att det blir såhär men jag vill utesluta det som en möjlig faktor. Och om man kan komma på vad det är som gör att man brusar upp så kanske man kan göra något åt det så att man slipper. Vad tror du?

#12  Nu kommer det bli bättre! Alvunger
2004-09-11 11:37:04

Robert blir en utmärkt redaktör, med MrG och Fiji som underredaktörer. Det är en kanonbra kärna av diskussionssugna signaturer som bara går hälsosamt över gränsen (som vi ju alla gör ibland när vi blir sura).

Jag tror på den här idén. Känns plötsligt kul med JÄIF nu. Har vi tur kanske vi kan lyckas med vad inga andra diskussionsforum har gjort... nämligen äntligen en VETTIG diskussion mellan A/I-feminister och feminister.

#13  Nettan Karra
2004-09-11 11:53:34

Jao, delvis tror jag att det kan vara så att man tar saker för personligt på nåt sätt. Men jag har diskuterat med t ex Fiji, och då har jag iofs blivit småirriterad över att han inte fattar att jag självklart har rätt, ha ha, men det har inte varit den där "fan-jag-blir-galen"-känslan som jag får av ex.vis Billy. Det tråkiga är ju att "Billytypen" har fått så stort utrymme på sistone. Och där har man kanske ett ansvar själv, eftersom man inte står ut med att låta sådana åsikter stå oemotsagda, och så börjar man dividera, och rätt vad det är sitter man där med magsåret.
Jag tycker att det är roligt att diskutera med anti/ickefeminister så länge det hålls på en bra nivå. Båda parter måste kunna få gehör/förståelse för sina åsikter och inte bara få slängt i ansiktet att dom ljuger, är hycklare, moralister eller hatar kvinnor/män.

#14  Alvunger Karra
2004-09-11 11:54:44

Bra! Det är en bra grupp du fått ihop. Ser fram emot att se hur det artar sig.

#15   Nettan
2004-09-11 12:06:04

Jag ser att vi tänker i samma banor. Jag är helt övertygad om att jag aldrig kommer att kunna föra en diskussion med vissa personer i JÄIF, men jag önskar att så inte vore fallet.

Det jag känner att jag själv kan göra är att lyfta diskussionen från ett personligt plan till ett mer teoretiskt. Då blir det enklare att inte ta det personligt. Jag får väl öva mig i det innan jag ger mig i kast med JÄIF nästa gång.

Ser också fram emot att se en förändring nu när Robert tar över modereringen.

#16  
2004-09-29 00:52:37

"kan det vara så att det är något i din och min inställning som gör att det blir såhär"

:rolleyes: delvis kanske?

#17  varför allt detta fokus på billy Danne
2004-09-29 08:33:05

jag håller inte med om nåt han skriver i princip men han är inte en tiondel så otrevlig som de som bemöter honom. Han lägger fram sina extrema, generaliserande och märkliga teorier men på ett relativt sakligt sätt tycker jag och i regel utan personangrepp. Sen har jag, får jag erkänna, inte läst allt han skrivit så ni kan säkerligen citera nåt bottendjup.

Nä, mer fokus på att rensa undan de antifeminister och feminister som systematiserar personangrepp, ingen nämnd ingen glömd...

Nu e ju billy borta så det här kanske inte känns så relevant....

#18  Danne Johanna
2004-09-29 09:36:39

Vi vill inte ha hets mot folkgrupp på vår webbplats, inte heller personer som bryter mot våra uppsatta regler, eller mot lagen.

#19   Feministen
2004-12-06 18:42:18

Om man stänger JÄIF så kommer dom nog bara hit och stökar.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?