feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Hårdare tag mot "Booth babes" äntligen.


Gå till senaste inlägget#1  Hårdare tag mot "Booth babes" äntligen. Faktum
2006-05-03 00:38:23

På måndag (8/5) börjar E3 (Electronic Entertainment Expo), den största och viktigaste data och TV-spels mässan för utvecklare och utgivare. Det är här framtida projekt presenteras för media. Det är bara branchaktiva som är välkomna in.

Det har under hela E3:s historia visat sig vara fördelaktigt att använda så kallade ”booth babes” för att få medias uppmärksamhet. Ju mer uppmärksamhet spelet får destu mer publicitet och potentiella köpare nås. Fotograferna flockas runt de olika utvecklarnas bås och de som har lättklädda damer får alltid extra exponering.

För att få en uppfattning om vad en boothbabe är så finns här direktlänkar till vad jag skulle säga är en ”standard” boothbabe.
http://www.e3girls.com/images/E31998%5C3thumb3.jpg
och här är ”Hottest booth babe 2004”.
http://www.e3girls.com/images/E32004%5C325Lis…

Det finns regler om hur personer får exponeras på E3, se nedan.


Material, including live models, conduct that is sexually explicit and/or sexually provocative, including but not limited to nudity, partial nudity and bathing suit bottoms, are prohibited on the Show floor, all common areas, and at any access points to the Show. ESA, in its sole discretion, will determine whether material is acceptable.

http://www.igda.org/sex/archives/2006/01/e3_c…

Denna lag har funnits från början men det har tydligen inte funnits varken folk eller intresse att göra nåt åt detta. Så nytt för i år är att det kommer finnas kontrollanter som kommer att kunna ge ut böter på 5000$ för den som bryter mot reglerna.
Ni kan själva läsa vad folk tycker om detta på Gamespot t.ex.
http://www.gamespot.com/news/show_blog_entry.…

Jag tycker det här är skitbra, exponering av kvinnokroppar har inget med data och TV-spel att göra. Det är ju knappast så att det inte finns intresse nog utan dessa förmänskligande karaktärerna.
Tankar och reflektioner? Vart går gränsen enligt er när det gäller exponering av förmänskligade karaktärer i syfte att få sålt så många spel som möjligt?
Inte en dag försent anser jag!

#2  Sv: Hårdare tag mot "Booth babes" äntligen. Escapist
2006-05-03 02:18:32

Spelvärlden har haft en blandad syn på booth babes så länge jag kan minnas. De har varit ifrågasatta rätt länge nu. Någon har sagt att booth babes inte har något att göra med spel och allt att göra med stora mässor. Men visst, det har varit pinsamt, och olyckligt för branschen och konsten.

Vill man se på sina favoritkaraktärer i "förmänskligad" form är cosplay mycket roligare och mer äkta.

#3  Sv: Hårdare tag mot "Booth babes" äntligen. Karra
2006-05-03 08:21:33

Vad är cosplay?

#4  Sv: Hårdare tag mot "Booth babes" äntligen. Karra
2006-05-03 08:22:55

För övrigt har min man varit på ett gäng mässor för andra teknikgrejer, typ mobiltelefoner och sånt. Där har man också booth babes.

#5  Sv: Hårdare tag mot "Booth babes" äntligen. suvi
2006-05-03 08:52:21

Karra: cosplay kommer från "costume play", typ maskerad ;-) fast lite mer avancerad, det är en sorts subkultur där människor klär sig som karaktärerna i olika serier, tv, film, spel osv.

http://www.cosplay.com/

#6  Sv: Hårdare tag mot "Booth babes" äntligen. Escapist
2006-05-03 13:54:34

Cosplay är i stort ett japanskt fenomen som exporterats med animekulturen, men jag antar att folk har klätt ut sig till Spock rätt länge i väst också.

Som sagt, stora mässor har booth babes, inte specifikt spelmässor. Biltillverkare tycker väl fortfarande att deras bilar ser bättre ut med en modell som juckar mot bränslecellen i hotpants.

Nu tycker jag inte att ha spelkaraktärer lajv är fel. Ingen blir sur över Mario eller Pacman, liksom. Jag tycker inte heller det är fel med en sexuell framtoning på en kvinnlig karaktär. Problemet är som vanligt inte företeelsen i sig, utan att den är väldigt smal och ensidig.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?