feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Efter fällningen av "Könskriget"..


Gå till senaste inlägget#1  Efter fällningen av "Könskriget".. svenskaflicka
2006-04-30 09:42:02

i Granskningsnämnden så har det nu kommit in en debattartikel i tidningen Journalisten som går hårt åt programmet. Artikeln finns tyvärr endast i pappersformat, men jag har den också som bmp, för de som vill läsa.

Det som bland annat sägs i debattartikeln är att SVT hittat på händelseförlopp, ignorerat förstahandsvittnesmål och istället förlitat sig på tredjehandsuppgifter etc. En av de saker som tas upp är den påstådda flykten undan satanistnätverk. Vilket i själva verket var en resa till Norge för att träffa den norska kriminalpolisen, som anses vara världens främsta experter på pedofila nätverk och kommersiell barnsexhandel. Allt enligt de som skrivit artikeln.

Efter kritiken från Granskningsnämnden väntar nu ett förfarande där Evin Rubar och Johan Brånstad väntas anmälas till Yrkesetiska nämnden på Journalistförbundet.

Det här är mer avsedd som information än kanske syftande till debatt. Annat än att de som läser artikeln fröstås får debattera den :)

#2  Sv: Efter fällningen av "Könskriget".. svenskaflicka
2006-04-30 09:54:45

Något som också kritiseras och tas upp är förövrigt den mediala tystnaden efter fällningen speciellt i relation till de hyllningar i journalistkretsar som mötte Evin Rubar efter dokumentären. (Här har väl dokumentären både hyllats och dissats vad jag kunnat se av gamla trådar).

#3  Sv: Efter fällningen av "Könskriget".. NoManIsAnIsland
2006-04-30 10:06:54

Här är en artikel från journalisten: http://www.journalisten.se/a.aspx?article_id=11028

#4  Sv: Efter fällningen av "Könskriget".. svenskaflicka
2006-04-30 10:29:17

Aha.. vad bra! Den var inte upplagd på nätet förut, det var den som avseddes.

#5  Sv: Efter fällningen av "Könskriget".. chalky
2006-05-02 12:20:23

helt sjukt att det som i den här artikeln kallas "ett av de mest extrema journalistiska övertramp som gjorts i Sverige" inte får mer uppmärksamhet när det fälls. den här artikeln är det första jag läser om det även om jag har hört det på ryktesväg tidigare. kännsju ändå som att dom lyckas på nåt plan om ingen uppmärksammar att dom faktiskt har blivit fällda. det är nog få som inte vet det...

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?