feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

får man göra så?


Gå till senaste inlägget#1  får man göra så? Johanna
2004-09-03 09:07:28

Läste (visserligen i Aftonbladet, men detta verkar vara seriöst):

En 17-årig pojke som smygfilmat sin sexakt med flickvännen mot hennes uttryckliga vilja har friats av hovrätten i Malmö. Tingsrätten dömde honom tidigare för sexuellt ofredande och kom fram till att han skulle betala skadestånd på 30.000 kronor till den före detta flickvännen.

Enligt hovrätten finns det i svensk lag inte något generellt förbud mot att fotografera en enskild person utan samtycke, trots att fotograferingen kan vara djupt integritetskränkande.
------------------------------------

Borde inte lagen ändras, nu när det finns kameramobiler som gör det lätt att fota/filma folk i situationer som kan vara väldigt integritetskränkande?

#2  Johanna Rolle
2004-09-03 10:51:18

Du vet väl att Orwell var optimist?
Ett sådant förbud skulle kunna sätta käppar i hjulet för alla som vill ha bevakningskameror överallt, och eftersom några av de flitigaste förespråkarna av kameraövervakning är just myndigheter så får du nog leva med det.

#3  PUL uppåt_emma
2004-09-03 11:00:28

fota/filma får du göra hur som helst förutom i lokaler där det är uttryckligen förbjudet (museer o liknande). Och ha hemma och visa för kompisar är också lagligt. Lägga ut på internet är dock olagligt - där kommer PUL in och reglerar.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?