feminetik.se feminetik.se

Just nu 23 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Vidrig situation för kvinnor i Irak


Gå till senaste inlägget#1  Vidrig situation för kvinnor i Irak Chrome
2006-04-27 15:16:14

http://www.time.com/time/magazine/article/0,9…


Det här är så stört på så många sätt att jag knappt vet var jag ska börja. Jag blir så otroligt förbannad när jag läser sådant här. Låt mig lista några vansinnespunkter:

1. Varför hade inte USA någon plan utöver att störta Saddam? Nu lider miljontals människor för att det inte finns någon ordningsmakt i landet, och kvinnorna är bland de som är mest utsatta.

2. Vilka är det som går på alla dessa bordeller där dessa kvinnor hålls fångna? Antagligen huvudsakligen muslimska män med en dubbelmoral större än något annat. Tyvärr finns det nog också en hel del soldater som utnyttjar bordellerna. Vet någon här vad som gäller för amerikanska soldater och sexköp? Svenska soldater blir hemskickade om de blir påkomna med att ha betalat för sex, finns det något liknande för andra länders soldater?

3. Varför sätts dessa kvinnor i fängelse när de lyckas ta sig ur fångenskapen? I och för sig är det förmodligen det säkraste ställe de kan befinna sig på, men det är för jävligt att det ska vara så!

4. Vad i _helvete_ håller styret i landet på med när de stänger ned hjälporganisationer som försöker hjälpa dessa kvinnor som blivit kidnappade, sålda som sexslavar och sedan när de tagit sig ur det blivit förskjutna av sina egna släktingar av "hedersskäl"? Varför fryser de tillgångar, stänger anläggningar och gör det svårt för dessa flickor och kvinnor att få hjälp? Jag blir fanimej mordisk av detta, för någonstans kan jag hitta en smula förståelse för att de vägrar se problemet, men inte när de aktivt förstör för dessa kvinnor.Varför försvinner människorna när det kommer pengar med i bilden? Hur kan USA påstå sig "befria" Irak när detta pågår nu, efter Saddam, men inte gjorde det i någon större utsträckning när Saddam fanns? Hur definierar USA ordet "frihet" när det nu inte verkar gälla alla?

Jag blir så förbannad. Jag vill bara gråta när jag läser om hur dessa kvinnor utsätts för ett systematiskt förtryck där de inte kan vinna hur de än beter sig. Läs länken. Ge den till andra. Kanske kan en större medvetenhet om situationen leda till att något förändras. Jag känner mig så maktlös, för vad kan jag göra, här i Sverige, för att hjälpa dessa kvinnor när inte ens hjälporganisationerna kan?

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?