feminetik.se feminetik.se

Just nu 22 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Ska du inte rösta på F!?


Gå till senaste inlägget#1  Ska du inte rösta på F!? lynx
2006-04-20 17:35:56

Ska du inte rösta på F!? Då är jag nyfiken på vilka starka feminister finns i det parti du tänker rösta på.

Det kanske är på plats att sammanställa en lista så vi som står kvar i vårt tidigare parti får en liten överblick över vilka feminister vi har att välja på.

#2  Sv: Ska du inte rösta på F!? chalky
2006-04-24 19:39:58

jag ska definitivt inte rösta på f!. har heller ingen koll på vilka feminister som finns i olika partier och bryr mej för tillfället inte speciellt mycket. om jag röstar alls så handlar det om att unvika en borgerlig regering, och på grund av det svenska partisystemet kan det bli ett problem om för många men ändå för få röstar på f!. det kan leda till att vänsterblocket förlorar valet med två procentenheter och f! inte kommer in i riksdagen. i så fall är jag rädd att många som skulle ha röstat vänster går till f! istället.

#3  Sv: Ska du inte rösta på F!? Escapist
2006-04-25 16:46:35

Förmodligen kommer jag rösta för att säkra ett regeringsskifte och avsättande av sossemaffian, så det blir nog ingen röst på F! för mig i år.

Varför är det viktigt med starka feminister och inte stark feminism? OK, det senare behöver väl det förra, men frågorna är väl ändå viktigare än personerna? I samma anda tycker jag inte att en feministisk etikett är viktig - huvudsaken är vad partiet står för, inte vad de kallar sig. Feminismens starka koppling till vänsterpolitik gör det svårt att bara kalla sig feminist.

#4  escapist toffte
2006-04-25 17:14:33

Jag håller med om att frågorna är viktigare än personerna. Men ju fler personer med en seriös feministisk agenda som representerar ett visst parti i riksdagen desto större chans att det blir något seriöst feministiskt gjort. Sen är det ju naturligtvis tillåtet att vara skeptisk mot personvalssystemet, även för en borgare, men kunskap om feministiska kandidater är väl grunden för att nyttja personvalssystemet för att rösta feministiskt...

#5  eller toffte
2006-04-25 17:16:59

eller menar du att de borgerliga partierna (till exempel) för en godtagbar, seriös och genomtänkt feministisk politik i riksdagen idag?

#6  toffte Escapist
2006-04-25 18:02:17

Jag ska definitivt kolla upp kandidaterna för personval, men sådant brukar jag prokastrinera med till dagen för valet, typ. Förhoppningsvis får jag se eller läsa om någon som är inspirerande också.

Den faktiska feministiska politiken kan förbättras. För min egen del är det viktigt men inte överskuggande. Jag kommer att rösta med feminism i stark åtanke, vilket kanske tröstar vissa när högerspöket buar som högst. :P

#7  Sv: Ska du inte rösta på F!? Escapist
2006-04-25 18:04:14

Jag upptäckte förresten att fp inte bara har jämställdhet på listan över de viktigaste frågorna, utan också pratar om feminism: http://www.folkpartiet.se/FPTemplates/Importa…

#8  Sv: Ska du inte rösta på F!? Terminator
2006-04-25 18:57:52

Jag ska inte rösta på F!, utan på Miljöpartiet. Mp har allt jag vill ha, bland annat et starkt feministiskt engagemang. Kanske krasst att tänka så, men jag vill lite grann se hur F! fungerar först innan jag röstar på dem.

#9  Terminator Escapist
2006-04-25 19:56:29

Det är inte krasst alls. Man kan väl vara feminist och vara engagerad i andra frågor? Om dina intressen är gröna, lutar åt vänster OCH är feministiska, då är mp helt rätt val. Visst, det är en kompromiss, men det är en röst på F! också för de flesta.

#10  Sv: Ska du inte rösta på F!? tiarafeministen
2006-04-27 14:50:21

Vill bara som F!are och riksdasgkandidat betona vikten av personval om ni inte ska rösta på F! (vilket jag naturligtvis rekomenderar).

Varför: Därför att det tvingar de etablerade partierna att se att de feministiska frågorna drar röster
Därför att det stärker feministiska profilers position i det egna partiet och därmer deras plattform för att bedriva feministisk kamp i sitt parti.
Därför att feminister måste kunna sammebeta över blockgränserna i de feministiska frågor där det är möjligt.

t.ex. skulle en röst på en s-kvinna på s listan ge ökat stöd till de krav som s-kvinnor driver internt ex utbyggd och individualiserad föräldraförsäkring.

Sen skulle jag som sagt rekomendera att rösta på F! om inte annat för att omöjliggöra att de feministiska frågorna blir nedtystade i fortsättningen!

/ Linnéa

#11  Till Lynx fredriktomte
2006-05-06 03:05:20

Feminism är bara en av många faktorer för mig vid val av parti. Därtill är jag inte särskilt förtjust i den feminism jag sett i än så länge i F!. Men jag tror inte det gör så stor skillnad egentligen. Jag skulle med stor sannolikhet röstat på sossarna ändå. Det krävs nog ganska så mycket för att jag ska lägga min röst någon annanstans.

#12  Sv: Ska du inte rösta på F!? Rovfrukt
2006-05-17 10:15:13

Njet, jag tänker då rakt inte rösta på Fi.

Om Gudrun Schyman + fan club över huvud taget kommer in någon stans, kommer de knappast att uträtta något annat än alibi-tjänst för socialdemokratin, med någon enstaka köttbit inslängd för att blidka massorna.

Sverige behöver bankas mört och sandblästras, det kommer nog knappast hända med en ny sosse-regering, oavsett samarbetspartier. Inte för att det väl kommer hända så särskilt mycket konkret med en borgerlig regering heller, men med lite tur så får vi iaf en ny skola.

#13  mm divad
2006-05-17 11:11:22

sossarnas hegemoni måste till varje pris brytas :)

#14  Kan det inte vara litet schysst att försöka svara på lynx fråga? svenskaflicka
2006-05-17 11:55:48

Det vill säga hjälpa till med att lista coola feminister i olika partier.

Vet ju bland annat att Josefin Brink från Vagina Grande, Bang och olika andra feministiska engagemang i Stockholm kommer ställa upp på Vänsterpartiets riksdagslista. Så hon kan ju kryssas in exempelvis.

Birgitta Ohlsson tycker jag är himla cool, så mkt coolare än hennes folkparti men iaf en stark feminist.

I moderaterna tycker jag att gamla MUF-ordföranden Tove Lifvendahl sen om hon är feminist vet jag inte riktigt. Men stark och cool iaf. Kanske litet mer höger än Fredde men de som ska rösta på moderaterna kanske kan köpa det.

I sossarna finns åtminstone Britta Leijon och Veronica Palm som sitter i riksdagen båda två och är aktiva feminister och starka på olika sätt säkert.

KD vet jag inte, men gamla ordföranden i KDU är väl ett bra tips, han var ju feminist.

Centern så finns det väl ett gäng feminister också, men känner bara till Fredrik Federley som väl är det hoppas jag.

#15  Sv: Ska du inte rösta på F!? Zeppe
2006-05-17 12:30:49

Jag kommer göra en seriös sammanställning innan valet (förenar mina intressen för politik och studieflykt på ett analt sätt), om nån mer vill kan vi ju hjälpas åt.

#16  förtydling Zeppe
2006-05-17 12:32:10

Klickar alltid för snabbt.

Skillnaden mellan mig ocb den här tråden är alltså att jag inte bara kollar namn utan frågor osv också. Och att jag gillar att ha grejorna i excelark, trådar blir så förvirrade efter ett tag.

#17  Sv: Ska du inte rösta på F!? Escapist
2006-05-17 13:32:04

Det skulle vara kul att ställa samma frågor till alla partier för en bättre jämförelse. Kanske man kan få deras uppmärksamhet om man ringer för Sveriges största feminist-sajts räkning? Annars brukar det vara svårt att få svar.

#18  Sv: Ska du inte rösta på F!? andreas
2006-05-17 15:09:14

Borgerligheten är som vanligt en sorglig samling i år, men det enda alternativet till den sittande regimen. Lutar väl åt att jag hakar på det liberala flyktingtåget till centern, men det kan också bli att jag taktikröstar i bitterhet och går i ide till 2010, beroende på hur saker utvecklar sig närmare valet.

CUF har ju återlanserat kärnan av F!:s i mitt tycke bästa förslag, det om avskaffandet av äktenskapet. De vill frånta kyrkorna vigselrätten och införa civiläktenskap inom ramen för avtalsrätten. Vet inte vilka som drivit förslaget (Federley? Troligen...) men det kan vara värt att kolla upp innan det är dags att kryssa.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042…

#19  Sv: Ska du inte rösta på F!? Darakir
2006-05-17 16:09:01

Jag kommer att rösta ideologiskt, alltså liberalt.
Det innebär att jag komemr att rösta på Birgitta Olsson.

#20  Sv: Ska du inte rösta på F!? BoyNamedSue
2006-05-17 16:35:00

Jag kommer att rösta på F! i kommunal/landsting och mitt andra parti i riksdag. Som någon tog upp vore det inte kul om vänsterblocket torskade och F! ändå inte kom in, så jag vill inte riskera att bidra till det. Att jag röstar på dem i k/l beror på att jag vill ge mitt stöd till initiativet och hoppas att de kommer att finnas kvar och växa/utvecklas i takt med att det allmänna medvetandet utvecklas.

#21  Sv: Ska du inte rösta på F!? Willow
2006-05-17 16:57:22

Jag kommer rösta på Birgitta Ohlsson. Jag är också väldigt förtjust i Tove Lifvendahl, men jag vet inte om hon finns med på moderaternas lista?

#22  Sv: Ska du inte rösta på F!? barbarella
2006-05-20 20:02:20

Nej jag tänker inte rösta på FI.
Jag tycker att det viktigaste är att undvika borgar-regering.
Därför tänker jag antagligen rösta på sossarna. Dom har många bra tjejer och tanter som kämpar för feminismen.

#23  Sv: Ska du inte rösta på F!? lynx
2006-05-20 22:47:54

Birgitta Ohlsson blir det för mig också, hon är en stark person med genomtänkta åsikter. Jag brukar ofta hålla med i hennes resonemang när det gäller hur feministiska frågor ska föras. Hon är också engagerad inom andra områden som jag tycker borde få mer plats i politiken.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?