feminetik.se feminetik.se

Just nu 20 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

"erbjud oralsex om du tvingas till sex"


Gå till senaste inlägget#1  "erbjud oralsex om du tvingas till sex" rittz
2006-03-29 12:50:40

http://tv4.se/kandis/453971.html

"Sharon Stone ger oralsexet ett ansiket.
Nu uppmanar hon ungdomar att ägna sig åt det istället för samlag.
- Om du är i en situation där du inte klarar dig undan sexet - erbjud en avsugning, säger stjärnan. "

Inte klara sig undan? Man kan ju säga nej, man bestämmer väl själv om man vill ha sex, blir man tvingad brukar det kallas... våldtäkt.
Budskapet verkar vara: Finns det risk att bli utnyttjad/våldtagen? Låtsas vilja för att kunna välja vilket sätt du ska bli utnyttjad på.

Är det här utnyttjandet av partnern verkligen något "ungdomar ägnar sig åt"?
Om det är så, finns det inte väldigt många bättre råd att ge till dessa personer?

#2  Sv: "erbjud oralsex om du tvingas till sex" Escapist
2006-03-29 13:51:19

Sharon Stone säger också:

- Jag säger till dem vad jag tror. Att oralsex är hundra gånger säkrare än vaginala och anala samlag.

Tvång går fetbort, men jag uppfattar det inte riktigt så. Hon uppmanar inte enbart tjejer till oralsex, utan killar också. Hon talar dessutom till amerikanska ungdomar. Många vill ha sex men kan inte på grund av religiöst förtryck, och oralsex bevarar oskulden. Det är dessutom inte den enda skräckpropagandan som sprids om sex och relaterade ämnen i vissa delar av USA heller. Sorgligt men sant.

#3  Sv: "erbjud oralsex om du tvingas till sex" suvi
2006-03-29 14:34:41

Jag uppfattade som rittz först också, otroligt kumpigt formulerat om hon inte menar tvång.
Men Sharon Stone har rätt i princip, oralt sex är bättre ur skyddsperspektiv än oskyddad vaginal och anal sex, speciellt mot oönskade graviditeter. Det finns en pågående debatt i England om att lära ungdomarna fördelarna med oral sex jämfört med vaginal sex, England är ju det land i Europa med överlägset flest tonårsgraviditeter per capita, så det finns fog en debatt för ändring i ungdomars sexualvanor.

#4  Sv: "erbjud oralsex om du tvingas till sex" rittz
2006-03-29 14:48:00

Absolut är det smart med oralsex som säkert alternativ till vaginal sex. Kanske var det hennes idé, framställt på ett förvrängt sätt?

På sättet det Sharons idéer presenteras tycker jag att det är ett liknar metoder att komma undan känslan av tvång som:

-om man upplever hot, låtsas gilla det och slipp bli tvingad
-om man blir förnedrad, låtsas tycka det man blev utsatt för var roligt och distansiera sig från förnedringen

Alltså idéer där man försöker skydda sig från ett förnedring genom att låtsas som att det inte händer eller styra på vilket sätt det händer.

#5  rittz Escapist
2006-03-29 15:28:57

Möt kvällspressen, förvrängningarnas apostlar på jorden. :P

#6  Sv: "erbjud oralsex om du tvingas till sex" UppåtEmma
2006-03-29 15:30:10

jag uppfattar det inte som att hon uttalar sig ang en våldtäktsituation utan mer om du är så sugen så du bara måste ha sex - ha oralsex.

sen verkar artikeln ha klippts en del - där rubriken talar om sug och slicka pojke som flicka heter det "erbjud en avsugning" i löptexten... det går liksom inte att få reda på vad Sharon Stone egentligen har sagt och i vilken kontext.

#7  Sv: "erbjud oralsex om du tvingas till sex" wolmar
2006-03-29 18:29:12

Tror att det kan vara idé även för tjejjer i en våldtäktssituation. Spelar man med finns goda chanser till angriparen slappnar av lite dvs. lättare att undkomma och om man inte vill att han ska våldta någon igen så är käkmusklerna de starkaste musklerna man har. Säkerligen äckligt och obehagligt, men garanterat värre för honom.

#8  wolmar metamorfos
2006-03-29 18:56:48

Ursäkta, men det där lät jättekorkat i mina öron. Tänk om den situationen faktiskt anmäls och går till åtal - försvaret har guldläge "jamen du gick ju med på det"...

#9  wolmar Zwitter
2006-03-29 19:00:59

Jag har så många invändningar mot det du skriver att jag inte ens orkar börja räkna upp dem.

#10  Sv: "erbjud oralsex om du tvingas till sex" CaheiaM
2006-03-29 19:20:44

Rätta mig om jag har fel, men var det inte en sån våldtäkt i Sverige för länge sedan? Där tjejen alltså bet av den och fick betala skadestånd till killen.

#11  metamorfos & CaheiaM wolmar
2006-03-30 08:09:41

Det är en avvägning man får göra. Personligen så skulle jag inte tänka på eventuella rättsliga konsekvenser i en sådan situation. Finns många vandringssägner kring detta, både för och emot. Tror dock att om en vanlig, ostraffad tjej biter av könet på en av polisen känd våldtäktsman (vilket de ofta är) så är det inte så svårt att lista ut vem som egentligen är förövaren.

Ber om ursäkt för mitt något morbida o våldsamma förslag. Vad var och en vill göra är upp till dem.

Huvudpoängen med min post var i alla fall att man i en hotfull situation kan få tillbaka en del av kontrollen genom att spela med. En av hagamannens offer undkom genom att säga att hon bodde i närheten och de kunde gå upp till henne. Hon gick in i sin port och ringde på grannens dörr varpå hagamannen flydde.

#12  wolmar svenskaflicka
2006-03-30 08:50:44

Samtidigt säger som jag förstår det forskning att motstånd gör mest nytta.

Ditt exempel med Hagamannen är ju också ett exempel på motstånd, att slappna av när en blir våldtagen är inte det. Det är fråga om jävligt olika saker - och jävligt olika former av att spela med.

Att strypa våldtäktsmannen är tredje form av att spela med, han såg ju ut att gilla hårda tag, och strypsex är ju inte så dumt. Oj, han dog visst.

#13  svenskaflicka wolmar
2006-03-30 14:52:57

Jag sa aldrig att man skulle slappna av. Poängen med att spela med i några sekunder är att få förövaren att slappna av. Ju mindre våld som riktas mot en desto lättare är det att hitta på hyss själv.

Att spela med några sekunder för att ge sig själv ett bättre läge är inte att slappna av.

Jag är normalt sett inte våldsam av mig, jag pratar nu om extrema situationer som i alla fall inte är en del av min vardag. Så jag hoppas att inte för många dömmer ut mig som galen på en gång... Jag skulle helt enkelt i en överfallsituation välja att försvara mig på vad sätt jag kan. Tror inte man bör tänka så mycket på vad lagen säger under tiden som man blir överfallen. Ribban läggs av den som startar överfallet.

#14  Wolmar svenskaflicka
2006-03-30 15:01:55

Läste fel ser jag, ber om ursäkt för det. Men kan inte se det här med att spela med som nån lämplig taktik generellt vid överfallsvåldtäkter. Vet inte ens om jag vill diskutera det. Men att göra så mycket motstånd som möjligt brukar ju annars vara det som gäller. Givetvis lättare sagt än gjort.

Att däremot bita någon i könsorgan eller annanstans innebär förstås en smittorisk samtidigt. Vilket ju inte är så hejigt.

#15  svenskaflicka wolmar
2006-03-30 16:05:25

För mig betyder spela med till en början spela (eller snarare visa) att man är rädd o stamma fram saker som "Vad vill du?" "Skada mig inte." "Jag gör som du säger." Det ger en kanske någon sekund att bedömma situationen och avgöra sitt nästa steg. Dessutom reagerar man på ett sätt som angriparen förväntar sig o han känner då kontroll över situationen o kanske slappnar av lite, perfekt läge att attackera själv. I alla fall bättre än att veva till lite halvtaskigt det första man gör innan man ens sett om han har något vapen, kompisar, etc.

Funkar det bra att prata kanske man till o med verbalt kan strya om honom till något helt annat (likt det ett av hagamannens offer gjorde).

Jepp. Bett innebär en viss smittorisk, men det gör å andra sidan en fullbordad våldtäkt också. Eller denna http://femdefence.info/

Men eftersom du inte vill diskutera ämnet ska jag inte veva på mer nu. =)

#16  Sv: "erbjud oralsex om du tvingas till sex" Johanna
2006-03-30 18:04:10

Femdefence är dessutom ett konstprojekt och hör hemma i en helt annan diskussion.

#17  Sv: "erbjud oralsex om du tvingas till sex" CaheiaM
2006-03-31 16:50:42

Nu senast var det ju en helt fantastisk hund som skyddade sin matten från ett överfall, genom att bita killen i skrevet. Den hunden skulle utdelas en bragdmedalj :) Blir kanske rättsliga följder på det oxå

#18  Sv: "erbjud oralsex om du tvingas till sex" Terminator
2006-03-31 17:49:09

Wolmar: jag tror inte för fem öre på din medgörlighetsmetod. Aktivt motstånd och att slåss för sitt liv är det enda som hjälper, det är jag helt övertygad om. Dessutom, har du inte tänkt på att enman kan hålla väldigt hårt i kvinnans hår tex om hon ska "ge" oralsex? Så oavsett om hon biter hårt som fan kan han fortfarande ha ett bra grepp om henne.

Hur som helst, pardon my french, men det är en KORKAD förslag verkligen.

Dessutom är det inte kvinnans "förslag" en våldtäktsman är ute efter utan kontroll och makt. Jag tror inte att en man i det tillståndet skulle vilja ändra sina planer, nej. Och sambandet mellan sex och våldtäkt? Den behöver inte ens finnas.

#19  Sv: "erbjud oralsex om du tvingas till sex" charlie
2006-03-31 20:05:58

håller med terminator. dessutom finns det ytterligare en aspekt: kvinnor är i mindre utsträckning än män (disclaimer: visst finns det tusen undantag, but you get my point) vana vid agressivitet. om jag blir överfallen har jag en mikrosekund att bestämma mig för vilken strategi jag ska ta; kämpa emot eller paralyseras. att då "spela med" kommer dessvärre leda till att en missar andrenalintåget och att skräcken får makt över en. och då är det rätt kört.

ett exempel: jag är på väg hem till mina föräldrar en natt efter en fest. jag är typ 19. en bil kör väldigt nära min, kör om och stannar sedan till. jag saktar ner (det här är på landet, om ngn stannar, även om det är mitt i natten, kollar en om allt står rätt till) och då kör bilen ut och blockerar vägen. jag är tvungen att stanna, alla bildörrarna öppnas och fyra biffiga män i 30-års åldern kliver ut samtidigt. jepp, som i en jävla film. alla går mot min bil, hånflinandes. jag låsre dörrarna, lägger i ettan och gasar. hade jag väntat en sekund hade jag tappat fattningen helt och hållet, lagt i trean och fått motorstopp. hade jag fått motorstopp det varit kört, rädslan hade fått greppet, jag hade börjat hyperventilera och dunka huvudet i ratten...ja, ni fattar. men jag kommer i väg, kör rakt mot dem så de får hoppa ur vägen, lyckas ta mig runt deras bil (de springer tillbaka, hoppar in i bilen och följer efter mig) men de har inte en chans! jag rider på andrenalinvågen och känner mig som värsta james bond.

efteråt hann rädslan ifatt mig. ja, på sätt och vis kan en säga att den fortfarande är med mig. men när den kom satt jag i mina yrvakna föräldrars säng... istället för i en bil mitt i natten, på en landsväg.

en annan gång när ngn var hotfull valde jag att "spela med", i förhoppning att ngn skulle dyka upp och avbryta situationen. ingen kom. och rädslan fick tag på mig. och gärningsmannen fick styrka av min rädsla!! nu gick det inte så illa som det kunde ha gjort (men illa nog) och jag tror inte det hade skett på samma sätt om jag hade låtit bli att spela med. en får vara jävligt kylig om det ska funka. utifrån mina erfarenheter rekommenderar jag inte att spela med. inte som ett "trick" iaf. det finns givetvis situationer där ens valmöjligheter inte existerar, att spela med är enda alternativet. men det är inte riktigt det vi pratar om här.

jag undrar om du, wolmar, har gett oralsex till en man ngngång... om ja, kan du se dig göra det under hot, och sedan med berått mod BITA AV DEN??!! jag har svårt att tro det. ledsen att jag måste vara hård, men ditt förslag är naivt.

#20  Sv: "erbjud oralsex om du tvingas till sex" Terminator
2006-03-31 21:09:06

Charlie: du sa det jag inte vågade...Till Wolmar om oralsexet. Rekommenderar att du provar verkligen!

Och jag har varit i en liknande situation som du fast till fots. Kan inte ens tänka mig vilka hemskheter jag skulle ha utsätts för om jag hade "spelat med".

#21  Sv: "erbjud oralsex om du tvingas till sex" wolmar
2006-04-01 00:20:54

Känns som om alla missar min poäng.

Ni kan väl inte tro att jag menade att man ska ställa sig på knä o gapa stort om nån kommer fram till en??

Allt jag menade var att jag helt klart ser vissa taktiska fördelar med att ha en angripares kännsligaste delar i min mun mot att ha honom över mig eller bakom mig, villt pumpandes, med hela sin kroppstyngd.

Och för att svara på frågan så: ja. Skulle en angripare vara dum nog att frivilligt trycka in en del av sin kropp i min mun så skulle jag bita. Oavsett kroppsdel.

Tror att ni och jag har helt olika definitioner på vad "spela med" är. Har man möjlighet att helt undivka en konfrontation är det alltid att föredra, men OM man redan blivit konfronterad menar jag att det kan vara bra att ta de hundradelar av en sekund det tar att säga saker som "Vad vill du?" "Skada mig inte." SE UT som om du tänker göra som de säger, men sug in så mycket information om situationen som du bara kan! Dvs. Att tex. slå någon som har en kniv mot ens strupe slutar garanterat inte bra. Inte heller att bara veva mot en om de är två. Att spela med i väntan på att någon annan ska lösa situationen är nog aldrig att rekomendera.

Och att tro att man skulle missa "andrenalintåget" är naivt om något. Det sätter igång omedelbart och man är med på det vare sig man vill eller inte. Det är just den kännslan som får många att frysa.

Noterar man ett hot innan själva konfrontationen har uppståt kanske situationen hinner bedömmas o lösas omgående, som situationen med bilen här ovan. Kunde enligt mig inte skötts bättre.

Återigen: För mig betyder INTE "spela med" att göra allt som angriparen säger!

#22  Sv: "erbjud oralsex om du tvingas till sex" svenskaflicka
2006-04-01 00:39:47

OT.. I "Species" funkar det för den kvinna som är på väg att bli våldtagen att bara ge förövaren en dödlig kyss, men ja då är hon ju en alien också..

#23  Sv: "erbjud oralsex om du tvingas till sex" kezo
2006-04-01 13:03:18

Blir man angripen fysiskt, tror jag att det bara är en strategi som gäller: slåss och bråka så mycket du kan. Inte "spela med". Att en del sedan blir så rädda/ paralyserade att de inte förmår göra motstånd, är ju en annan sak.

När det gäller en hotfull situation i övrigt, kan man dock lära sig att "prata" sig ur den, kanske lugna en preumtiv förövare etc - men detta är inte samma sak som att "spela med", eller "låtsas" göra en person till viljes. Nej, det tror jag bara är kontraproduktivt.

#24  Nej till oralsex för min del.... Duffman
2006-09-16 12:19:39

Min sambo suger utan protester min snopp när vi har sex men jag vägrar slicka hennes fitta. Skillnaden är ju den att en snopp går att få helt ren, en fitta kommer ju alltid att smaka illa hur mycket den än tvättas, blotta tanken på att slicka fitta ger mej kväljningar. Nu har min sambo, som även hon är feminist, börjat prata om att det är könsdiskriminering och kränkande när bara hon gör det. Har försökt att förklara för henne att det bara har med hygien att göra, men det hjälper inte.
Är det könsdiskriminering när ena parten i ett förhållande vägrar att ha oralsex?

#25  Duffman Faktum
2006-09-16 12:25:40

Självklart ska du inte behöva utföra oralsex om du finner det osmakligt. Det är inte könsdiskriminering för att en i förhållandet inte gillar att utföra oralsex.
Du borde prata med din sambo om detta, om hon tycker det är kränkande gentemot henne bara för att du inte tycker om att utföra oralsex så är det dags för ett samtal.

#26  Duffman Escapist
2006-09-16 13:02:48

Inte mer diskriminerande än om din flickvän vägrar analsex. Men på ett personligt plan är det inte kul att höra att man är smutsig och illaluktande, oavsett hur väl menat det är.

#27  Sv: "erbjud oralsex om du tvingas till sex" metamorfos
2006-09-16 13:19:49

Klaga då inte om hon inte vill ge dig en avsugning.

#28  Duffman Catharina
2006-09-16 20:26:02

"en fitta kommer ju alltid att smaka illa hur mycket den än tvättas, "

Det var nog bland det dummaste jag läst på länge.

Om tjejen tar och tvättar fittan precis före oralsex så är den fan inte mer ohygienisk och illasmakande än en nyss tvättad kuk.

En precis nytvättad fitta luktar neutralt och jag tror fan att den smakar neutralt också.

En otvättad fitta däremot..men jag tror nog det är likadant med en otvättad kuk...inte fräscht!

Erkänn att du har fittfobi istället för skylla på hygienen.

#29  Escapist Catharina
2006-09-16 20:29:19

"Inte mer diskriminerande än om din flickvän vägrar analsex"

Ja, dessa flickvänner som vägrar klä på sig en strap-on och penetrera pojkvännen där bak...

#30  Duffman Catharina
2006-09-16 21:15:00

forts.


Eller så kanske du bara är pryd?

Du kanske får träna på att bli lite mer frigjord....

#31  Sv: "erbjud oralsex om du tvingas till sex" Escapist
2006-09-17 15:01:17

Catharina sa:
Ja, dessa flickvänner som vägrar klä på sig en strap-on och penetrera pojkvännen där bak...

Hade någon föreslagit en kvinna här att hon är pryd och att hon borde bli mer frigjord för att hon inte vill ha en sorts sex hade det blivit stor uppståndelse. Det har ingen jävla betydelse om han har fittfobi eller inte. Vill han inte så vill han inte. Respektera det och släpp dubbelmoralen.

#32  #24, PerEdman
2006-09-19 07:33:20

[CITAT]Skillnaden är ju den att en snopp går att få helt ren, en fitta kommer ju alltid att smaka illa hur mycket den än tvättas,[/CITAT]

Då har ni tvättat den för mycket.

/ Per

#33  Sv: "erbjud oralsex om du tvingas till sex" PerEdman
2006-09-19 07:33:34

(jag suger på citat. också.)

#34  Sv: "erbjud oralsex om du tvingas till sex" Veronika
2006-09-22 16:33:07

Jag skulle aldrig kunna vara i ett förhållande utan att få oralsex. Att få min fitta slickad är det bästa med hela sexet. Däremot skulle jag inte kunna vara tillsammans med en person som slickade min fitta om hen egentligen inte ville.

#35  Sv: "erbjud oralsex om du tvingas till sex" PerEdman
2006-09-23 10:59:13

Word!

#36  Sv: "erbjud oralsex om du tvingas till sex" elinlite
2006-09-23 12:58:58

? Fitta smutsigare än kuk? Vad är det här för märkligheter?

#37  Escapist Catharina
2006-09-23 14:40:37

"Det har ingen jävla betydelse om han har fittfobi eller inte. Vill han inte så vill han inte. Respektera det och släpp dubbelmoralen. "

Du vet inte ett skit om min dubbelmorl hörredu..den avslöjas inte i den den här tråden ivarjefall, så ta och hoppa ner från din höga hästar.

#38  Catharina Escapist
2006-09-23 17:43:12

Om du skulle tala om kukfobi när en kvinna inte vill ha sex på ett visst sätt, då är du nog inte dubbelmoralist. I så fall ber jag om ursäkt och ser fram emot din utläggning om kukfobi. Men jag tänker inte hålla andan.

#39  Sv: "erbjud oralsex om du tvingas till sex" Catharina
2006-09-23 17:59:50

Om en kvinna tycker att oralsex är motbjudande av den anledningen att kuken i sig själv äs så smutsig att oavsett hur mycket den tvättas så kommer den att smaka illa ( till skillnad då mot fittan som angenämare som den är givetvis går att få helt ren och fin) då tycker jag att det handlar om kukfobi.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?