feminetik.se feminetik.se

Just nu 11 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Tuttförbud (vill ha tips!)


Gå till senaste inlägget#1  Tuttförbud (vill ha tips!) vinthunden
2006-03-22 14:50:50

Jag hade tidigare en tråd i "Känsligt" där jag berättade om hur jag gått topless in på badhuset och blivit utslängd. Nu börjar jag fundera kring huruvida det är möjligt att göra en anmälan. Badhuset har inte en vanlig "dresscode" då det ju är olika för män och kvinnor. Det är diskriminerande, men vissa verksamheter kanske får vara diskriminerande när det gäller såna regler?

-----------------------------------------

En kanske borde starta ett TuttTeam :) Vars uppdrag är att ha det motsatta könets baddkläder i grupp på badhus. Vilka är på?

På senaste tiden har jag tänkt att det kanske är bäst att först ta upp diskussionen igen med chefen. Men att då boka tid för möte så att jag får tillräckligt med tid att förklara mig. Då hade jag tänkt ta upp både problemen som det innebär för transvestiter och transexuella, och att likna överdelen vid slöjan, alltså visa hur reglerna stöder kvinnoförtrycket.
Om chefen(eller vem som nu är ansvarig) inte verkar ta det på allvar kan jag nämna att jag i så fall tänker vända mig till JämO.
Finns det kanske till och med någon i Skånetrakten som skulle vilja gå dit med mig? Jag är ung och det kan vara lätt för en vuxen att avfärda det jag säger.

Det är några saker som jag inte riktigt vet hur jag ska ta upp eller vinkla. Om en talar om transsexuellas rättighet att få vara det kön en har, så kan en komma med motargumentet att folk i så fall borde få använda vilket omklädningsrum de vill. Och det är ett alldeles för orealistiskt krav som dessutom skulle släppa fram snuskgubbarna.
Vad kan en säga då?
Annars vore det en viktig punkt, tycker jag, att en ska ha rätt att definiera sig själv.
Transvestiter bör också få använda sig av vilket könsuttryck de vill. Det vore ju märkligt om den chefen sa rakt ut att transvestiter i så fall inte är välkomna till badet?

Och till sist, om jag måste gå till JämO med det här. Tycker ni att jag borde lägga vikt på det faktum att män och kvinnor behandlas olika, eller att kvinnor behandlas sämre?

#2  Sv: Tuttförbud (vill ha tips!) wolmar
2006-03-22 15:03:07

Klockrent initiativ tycker jag. Ingen ska särbehandlas.

Tänker osökt på connexkillen i stockholm som skickades hem från jobbet en varm sommardag för att han valde kjol istället för byxor när han tog på sig uniformen. Tydligen var det bara kvinnor som fick välja kjol..

#3  Sv: Tuttförbud (vill ha tips!) rajott
2006-03-22 16:00:56

sådana här särskiljande reger är urlöjliga! modigt gjort av dig vinthunden!
vi har uniform där jag jobbar och uniformsreglerna är lika töntiga som på connex som beskrevs här ovan. exempelvis ville en kollega till mig ha slips istället för scarf men det fick hon inte, eftersom hon var kvinna och slipsarna var för männen. dessutom har vi kvinnor en cardigan som är go att ha på sig när det är kallt och den får inte männen ha etc etc.

fick faktiskt tummen ur och skrev ett mejl till jämo om detta, om man verkligen fick ha olika regler endast pga kön. svaret jag fick var att det endast var ett ärende för jämo om det var uppenbart orättvist pga uniformsreglerna, tex gällande värme/kyla etc.

kämpa på! :)

#4  Sv: Tuttförbud (vill ha tips!) UppåtEmma
2006-03-22 16:19:57

åh, det här är så jäkla svårt tycker jag - just det där med att då ska väl omklädningsrummen vara delade också...
fast vi har ju fortfarande samma "täckningsgrad" kvinnor och män om vi bara slopar överdelen. eller inför överdel för män...

jag tycker det är så himla bra att du tar upp detta vinthunden för det sätter verkligen griller i skallen på mig :D

tuttar _är_ ju sexualiserat - jag är inte så förtjust i tanken på att ha massa nakna tuttar i badet... men i omklädningsrummet eller bastun tänker jag inte på det... fan vad skumt det är alltså :/

#5  Sv: Tuttförbud (vill ha tips!) android
2006-03-22 20:33:16

Jag tycker klädsel borde vara helt valfritt så länge kläderna är rena. Vill jag bada naken borde jag få det och vill jag bada iförd långkalsonger borde jag få det också!
Vinthunden - jag tycker du borde lägga vikt på det faktum att män och kvinnor behandlas olika.

#6  Sv: Tuttförbud (vill ha tips!) vinthunden
2006-03-22 22:04:09

Fast nu sa väl rajott att JämO sagt att man får behandla män och kvinnor olika så länge man inte besvärades fysiskt av klädreglerna?
Så synd..

#7  Sv: Tuttförbud (vill ha tips!) Karolina
2006-03-22 23:10:41

Jag tycker det var ett bra initiativ av dig, Vinthunden. Tuttar borde avsexualiseras, åtminstonde i den mån att de inte ses som sexuella objekt.

Har funderat lite på detta ämne de senaste dagarna då jag på Big Brother sett att en av de kvinnliga deltagarna i huset i bl.a. duschen stått helt ogenerat topless. Min första tanke var "Jaha, trist sätt att söka uppmärksamhet på" men å andra sidan, varför skulle hon INTE kunna gå barbröstad? Det är säkert mycket möjligt att hon gör det för (sexuell) uppmärksamhet, men om man ser till betraktarens blick, min och andras, så ska man kanske inte vara så snabb på att dömma...
Det är ju trots allt, i en perfekt värld, en frihet även kvinnor borde kunna åtnjuta utan att stämplas för det ena eller andra, eller i värsta fall riskera ovälkommna kommentarer, blickar osv.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?