feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Imponerad av tjejernas syn


Gå till senaste inlägget#1  Imponerad av tjejernas syn anna80
2006-03-04 11:15:48

Än en gång tack för alla era svar. Har nu haft den första ”diskussionsgruppen” med 9 tjejer. Dom var alla mellan 15 och 16 år. Dom hade en jätteavslappnad attityd till kondomer och kondomanvändning och det verkade som om det var dom som stod för det ansvaret. Inte killarna. Enligt dom verkade killarna inte ta upp den frågan om det var aktuellt. Vad kan det bero på? Alla hade varit på studiebesök på ungdomsmottagningen och fått kondomer och skolsköterskan delar också ut mycket.

Dom tyckte alla att det var väldigt fummligt med kondomer och alla hade varit med om att den glidit av utan att dom märkt det! Det var också MYCKET snack om att vissa killar hade ”väldigt liten….” och då strulade det alltid. Själv så trodde jag dom var gjorda för att passa alla! Ett problem kanske??

Det som var kul att höra var att unga tjejer tar för sig i sin sexualitet. ”Det är trist om det inte går för en”. Själv kan jag fortfarande ha svårt att få orgasm fast jag är 27 år :-) Det enda negativa var att dom tyckte att killarna var porrfilmsfixerade. Ville göra porrfilmsgrejer istället för bra sex. Ja, jag vet inte om någon är intresserad. Ville bara ge lite feedback.

#2  Sv: Imponerad av tjejernas syn kezo
2006-03-04 12:20:51

Bra initiativ att ha såna här samtalsgrupper! Och efter vad du har kommit fram till, verkar det ju inte som om det är TJEJER man i första hand måste jobba med när det gäller detta, utan KILLAR... Vet du om det finns några liknande killgrupper?

#3  Sv: Imponerad av tjejernas syn svenskaflicka
2006-03-04 16:00:11

Har faktiskt hört det tidigare att det är ett underskattat problem med kondomer. Såväl att det inte finns kondomer som passar för de som har riktigt stora eller de som har små. Nu finns det väl i princip 3 storlekar som säljs i vanliga butiker. Och egentligen skulle de väl likagärna finnas 10 typ. Eller nåt, eller 5 iaf.

Här kan det ju förstås handla om att de har partners som inte är färdigvuxna heller. Kanske borde det göras särskilda ungdomskondomer i mindre storlek, som ändå är tuffa. Kan ju tro att det finns mer än en kille som köper kondom i fel storlek bara för att inte ge sken av att ha "liten".

#4  Sv: Imponerad av tjejernas syn suvi
2006-03-04 17:09:32

Det enda negativa var att dom tyckte att killarna var porrfilmsfixerade. Ville göra porrfilmsgrejer istället för bra sex.

Det är ungefär samma som en större undersökning bland gymnasie elever kom fram till, grabbarna blir inspirerade av porrfilm medans tjejerna känner sig pressade av dom.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?