feminetik.se feminetik.se

Just nu 41 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Presidentens make visar vägen


Gå till senaste inlägget#1  Presidentens make visar vägen LenaL
2006-02-01 09:23:44

TV serien Commander in Chief visar hur kvinnan har funnit sig i att spela andra fiolen genom tiderna som presidentfruar. Se hur presidentens make reagerar i serien. Han tycker att det en presidentfru/man ska göra inte är särskilt inspirerande utan skaffar eget jobb. Visserligen ett jobb för att visa sig matcho men bortsett fån det syns det vad kvinnor brujar göra. De biter ihop, har tråkigt för att det är hennes plikt.... Män har inga plikter. Mycket befriande att se och att ta efter för kvinnor enligt mig. Clinton något misstämmande men ändå.

#2  Sv: Presidentens make visar vägen Faktum
2006-02-03 12:35:06

Problemet med serien är att den just är en serie och inte en dokumentär. När jag ser på serien så serj ag den som fiction och gör inte några medvetna reflektioner till verkligheten av det som ses.

#3  Sv: Presidentens make visar vägen charlie
2006-02-03 15:59:36

oj, faktum, hur lyckas du undvika det? är du sån med alla typer av fiktion? (skönliteratur etc)

...och funderar du aldrig var alla författare o dyl får sina idéer ifrån?

...eller vad varför vi människor öht berättar saker?


nu blev jag fundersam. jag tror att det du beskriver är omöjligt.

#4  Sv: Presidentens make visar vägen Faktum
2006-02-03 18:18:29

Stämmer som du säger charlie, när jag tänker efterså gör jag ju hela tiden aktiva medvetna val när någon/något avviker från det jag ser som norm.

Kom och tänka på ett exempel, om jag t.ex. skulle se en film där en man bar kjol så skulle jag givetvis reagera trots att jag inte "vill" det. Så himla svårt att bryta sånt.

#5  Sv: Presidentens make visar vägen charlie
2006-02-03 18:44:54

mnja, jag tänkte väl mer på reflexioner. när jag tittar på commander in chief, eller läser en bok eller you name it, så är det ngnstans omöjligt att inte hela tiden dra paralleller till mitt eget liv, eller reflektera över det som berättas. jag tror att just läsarens/betraktarens reaktion är det som "gör" berättelsen. så jag menar inte nödvändigtvis spontana reaktioner om ev män i kjol, och att min "normkänsla" säger en sak och min "feministkänsla" en annan...utan att all typ av media _existerar_ iom mottagaren. lite som trädet som faller i skogen. ja, nu blev det kanske lite filosofiskt, men så är det också fredagkväll.

#6  Sv: Presidentens make visar vägen Faktum
2006-02-03 19:04:12

Ska se här om jag förstått dig rätt här, det kanske blir lite flummigt, men som sagt det är fredakväll.

När jag t.ex. ser komediserier, i synnerhet That 70s show, vänner och According to Jim så uppfattar jag det som om jag tycker att det blir roligt pga att skämten oftast är väldigt könsstereotypa. Många skämt skulle liksom inte bli roliga om könen byttes. Jag märker att oftast så är skämtet riktade mot kvinnorna, se t.ex. i that 70 show.
Detta måste ju ske för att jag har vissa värderingar som jag inte kan bryta. Jag kan bryta dom genom att aktivt tänka mig att skämten oftast ärväldigt könssterotypa men jag tänker inte så när jag väl skrattar åt skämten. Jag stänger av de feministiska tankarna när jag ser komedier.

Är det så du menar, att reflektionerna av en film är knuten till ens "avslappnande" värderingar, om du förstår vad jag menar.

I fallet med Commander in chief så är situationen kanske liknande?
Eller vad tror du?

#7  Sv: Presidentens make visar vägen charlie
2006-02-03 19:39:26

jag tror vi är barn av vår kultur, framför allt. vi skrattar åt det vi är socialiserade att skratta åt. och sen ibland tänker vi till och inser att intellektuellt så funkar det inte. sexistiska skämt blir bra irriterande osv. men oftast kan man ju skratta åt när det skämtas könsrollskonservativt, så länge det är smart.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?