feminetik.se feminetik.se

Just nu 23 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Fot älskling! Så dresserar du din man


Gå till senaste inlägget#1  Fot älskling! Så dresserar du din man Johanna
2006-01-29 18:28:40

Inte jättesvårt att räkna ut hur sexistiskt det här lär vara, men men, jag måste nog se vad det är ändå....

Tid: 2030 - 2100, idag söndag, kanal 5

Brittisk dokumentärserie från 2005. Del 1 av 6. Den här serien baseras på premissen att män har 85 procent av sin DNA gemensam med hundarna och att träning som fungerar på hundar även fungerar på män. Kvinnor ska träna sina män till bättre vanor och uppförande. Dolda kameror används för att spela in männen i serien som tror att de är med i en dokumentär om relationer.

#2  Sv: Fot älskling! Så dresserar du din man Peggy
2006-01-29 18:33:46

Jag blev så jävla arg när jag läste det där i tablån.


Hur FAN kan någon producera eller visa något sånt? Är botten nådd nu?

#3  Sv: Fot älskling! Så dresserar du din man Terminator
2006-01-29 18:54:38

Om botten är nådd...förmodligen inte. Påminner mig om ett vykort på ett av mina arbetsplatser med en teckning: en tant som håller en hundvalp i famnen och en tankebubbla som säger: "Män är som hundvalpar, det är lätt att skämma bort dom i början men sen får man aldrig någon ordning på dom" eller liknande....Gaaah! Och ja, det finns män på arbetsplatsen.

#4  Sv: Fot älskling! Så dresserar du din man svenskaflicka
2006-01-29 19:11:32

Faktiskt har jag hört många som har hund tala om när de ska få barn. Och om de stora likheterna mellan att träna hundar och hur de tänker det sig är att uppfostra barn. Jag har liksom inte ens orkat lägga mig i dessa diskussioner, men är inte så stort fan av jämförelsen.

Så sett i det ljuset är detta varken sämre eller bättre. Folk får hellre försöka att dressera sina män än dressera sina barn. Att människor är djur i denna betydelse tycker jag inte är särskilt tilltalande.

Undrar vilka typer av undergivenhetssignaler som männen kommer få lära sig? Lägga sig platt på golvet?

Kanske kan vara användbar kunskap dock förstås. Bäst att kolla in det och se om en får några dresseringstips till gubben.

#5  Sv: Fot älskling! Så dresserar du din man Kaiser
2006-01-29 19:58:38

Fördelen med att uppfostra barn som hundar är väl att man aldrig slipper kasta bort en pinne?

Nackdelen är förstås, lite grand som i sketchen av HasseåTage - en Lindemansketch tror jag, fritt ur minnet:

'När Pelle är tre år säger man "titta vovven! Kan du säga vovven? Säg vovven!"
"Vovven!"
Och när Pelle är fjorton år och ser en hund och säger "Kolla vovven!" så...

Dask dask!

"Nej nej, ungjävel! Det heter inte vovven! Det heter hunden!"'

F övr är ju hela programidén högst besynnerlig, eftersom människan har mer gemensamt med chimpanser än hundar. Och män är ju trots allt mänskliga (inte alla män).

#6  Sv: Fot älskling! Så dresserar du din man Chrome
2006-01-29 20:46:55

Jag blir less på sådan där skit på TV. Jag tittar allt mindre på TV eftersom så mycket är rent skräp.

Angående uppfostringsmetoder så tror jag absolut att grunderna fungerar på både barn, hundar, kvinnor och män. Konsekvent beteende, belöningar av positiva beteenden, tydliga markeringar av vad som inte är okej och liknande fungerar. Vi använder det dagligen mot varandra, fast inte så öppet och målmedvetet (med betoning på "medvetet"). Det är bland annat så könsroller lärs in. Socialisation kallas det visst.

#7  Googlade... Johanna
2006-01-29 20:47:49

Complaint

Complainants objected to the format of the programme.

The BBC's response

There was never an intention to cause offence, but we recognise that some viewers have felt the programme to be inappropriate and we are sorry if any upset has been caused.

Bring Your Husband to Heel plays on the long-standing stereotype of wives nagging husbands about their failings and attempts to explore, in a humorous way, whether it is possible to find solutions to the stalemate using a different and unique method of instruction.

The nature of the programme was clearly signposted. All comments are made available to programme makers who use such feedback when reviewing programme content.

#8  Sv: Fot älskling! Så dresserar du din man Alvunger
2006-01-29 21:50:05

Jag såg programmet. Och dog. Eller alltså, jag känner ju som så att det här är bara en förlängning av/absurdisering av den syn på manlighet som redan är förhärskande i de stora massorna, och inte helt sällan upprätthålls av männen själva. ("Skall bara höra med regeringen" o liknande). Jag vet inte hur många ggr jag hört kvinnor tala om sina män som vore de djur, eller män referera till sig själva som sådana. Ibland har jag hört tjejer beklaga sig över att nu när det är slut med exet så kommer nästa tjej få en helt "färdigtränad" kille i händerna. De tycker sig ha gjort "grovgörat" o gjort karln rumsren och förhållandeklar. Utgångsläget är ju att relationer är något som kvinnor styr och definierar, det är bara för karlarna att bli så bra som möjligt på att göra vad tjejen vill. Hade en sån diskussion med ett av mina ex faktiskt där jag i stark förvåning fick svart på vitt att han var nöjd med sig själv och vårt förhållande så länge jag var "glad". Typ. Vilket ju då blev helknas när jag (förvisso inte nödvändigtvis sur) ville tala om vår relation eller något i den som inte kändes bra eller kunde bli bättre. Dessa samtal såg han som misslyckanden eftersom jag då inte var trallilalli, medan jag såg det som utvecklande. Hans jobb var ungefär att hålla mig nöjd. Jag vet inte varifrån han fick den synen, men jag vet att det fick mig att känna mig väldigt obekväm. Som att komma ihåg att vattna en planta liksom. Så länge den inte slokar är allt fine and dandy.


Well well. Denna syn på män är ett starkt skäl till att jag är feminist. Konstigt nog var det feministerna som åkte på hela "män är djur"-slängen, medan folk tycks fortsätta att tala om män och behandla män just så. Sex, mat, sömn, öl och fotboll - som att hålla igång en maskin som är totalt frånkopplad sitt känsloliv och en egen identitet. För jävligt.

#9  Sv: Fot älskling! Så dresserar du din man NoManIsAnIsland
2006-01-29 21:59:57

Idiotiskt förstås men därmed helt i linje med kanal 5:s affärsidé: teve av iditoter för idioter om idioter.

#10  Sv: Fot älskling! Så dresserar du din man anarkai
2006-01-29 22:03:32

Helt otroligt att tv4 köper in sån skit och än mer att det ens produceras. En absurd sak, förutom hela schabloniseringsgrejen, är ju att det hela är så förnedrande och idiotförklarande av folk i allmänhet och män i synnerhet. Jag orkade inte kolla på hela.

#11  Sv: Fot älskling! Så dresserar du din man anarkai
2006-01-29 22:04:31

rättning: kanal 5

#12  Sv: Fot älskling! Så dresserar du din man NoManIsAnIsland
2006-01-29 22:05:57

Sedan tycker jag att de brittiska skattebetalarna/licensbetalarna borde göra klart för BBC att det inte finns någon anledning att subventionera slik träskunderhållning.

#13  Sv: Fot älskling! Så dresserar du din man Escapist
2006-01-30 00:53:03

Tyvärr har jag alltför ofta sett dressyr-attityder hos annars vettiga tjejer, och hund-atittyder hos deras killar. Typ som att killen missar att tjejen har klippt sig och hon kommenderar ut honom ur rummet och in igen till han märker vad som är nytt och lär sig vad han ska säga - och killen gjorde det. Det finns nog tyvärr tittarunderlag för den här sortens tv.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?