feminetik.se feminetik.se

Just nu 23 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

"Varuhusbordeller" för WM-grabbarna


Gå till senaste inlägget#1  "Varuhusbordeller" för WM-grabbarna Ariadne
2006-01-28 16:10:05

Hej hej...
Får man här under diskussion uppmana till aktioner? HIttar inget annat ställe här på feminetik där det skulle passa.
Få se om jag blir raderad...
Jag vill uppmana alla, som är anti prostitution (alltså inte anti prostituerade personer, utan som inte gillar "fenomenet" som sådant)

Jag citerar ur Gudrun Schymans mejlutskick:

"Nu närmar sig VM i fotboll. Sverige spelar i Dortmund, Berlin och Köln. Vi jagar biljetter. Tidningarnas sportsidor är fullproppade med tips om hur man tar sig till spelorterna och hur man kan roa sig mellan matcherna. Fotbolls VM är folkligt, nu jäklar ska det firas, och nu jäklar ska de sörjas (om det inte går bra).Det som inte står på sportsidorna, som inte är lika roligt, är att män också kan få sig ett skjut mellan, eller efter, matcherna. Om man vill fira en seger eller ett nederlag, så kommer kvinnors kroppar att finnas till hands. Det sörjer värdlandet för. Tyskland bullar upp med nybyggda mega-bordeller med plats för upp till hundra prostituerade samtidigt. Det ska bli snabbköp också. "Performance boxes”, car-port-liknande små boxar, fullt utrustade med kondomautomater och snacks-maskiner. Man jobbar extremt hårt på att befästa föreställningen om att mäns sexualitet är okontrollerbar. Män behöver omedelbar behovstillfredsställelse, annars kanske, ja annars kanske de våldtar och mördar…eller vad? Kvinnor har som vanligt ingen (egen) sexualitet. "

Gudrun Schyman skriver vidare:

"I torsdags var det frågestund i riksdagen och då passade jag på att ställa frågor om detta till justitieministern. Vad gör han och vad gör hans kollegor i EU och hur samarbetar de för att få stopp på brottsförberedelserna? Var han beredd att ta initiativ? Svaret var att han självklart tar avstånd från det som sker och att han alltid tar tillfället i akt att föra fram Sveriges syn, både på trafficking och på prostitution. När det gällde initiativ till att få upp frågan på den politiska agendan och få till verklig handling var svaret lite mer svävande men inte helt ointressant;

".../... Nu har Österrike ordförandeskapet och som jag sade kommer jag också att ta upp detta under det öterrikiska ordförandeskapet. Vi (justitieministrarna) träffas alltså redan om några veckor och då blir det ett bra tillfälle att ta upp dessa saker. Det är precis på det sättet det fungerar: Sverige kan ta initiativ vid ett sådant möte, till exempel under övriga frågor. Vi kan inte bestämma dagordningen när det gäller de ordinarie frågorna, men vi har ändå ett utmärkt tillfälle att ta initiativ till de här diskussionerna../.." (citerat ur riksdagsprotokollet).

Nu gäller det alltså att följa upp det utlovade initiativet och efter ministermötet få en klar redogörelse för vem som har sagt vad och vad det ska resultera i. Jag återkommer om det. Fram till ministermötet i februari är jag övertygad om att justitieministern skulle se det som ett starkt stöd i sitt arbete om han på alla upptänkliga sätt får klart för sig att opinionen mot sexhandeln kring VM är stor. I Sverige och i Europa.

Adressen är:
Thomas Bodströn, Justitiedepartementet, 103 33 Stockholm, Tel: 08-405 47 28. E-post till Thomas Bodström skickas via registrator på regeringens hemsida, www.regeringen.se.

Internationellt växer protesterna också och det finns nu ett upprop att skriva under. Du hittar det på http://catwepetition.ouvaton.org.
Initiativtagare är organisationen l'Europe de la Coalition Contre la Traite des Femmes (CATW).
Kontakt med la Coalition Contre la Traite des Femmes Europe får man via catwe@free.fr. "

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?