feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Mera porr


Gå till senaste inlägget#1  Mera porr Liv
2005-10-18 23:22:48

Jag har funderat ett tag på porr, och olika porrtyper/genrer. Vet inte riktigt om jag lyckas formulera mina tankar med ord än, men jag ger det ett försök. Detta riktar sig främst till dem som inte är mot all porr/skildringar av sexuell natur, kalla det vad ni vill.

Det jag har funderat på är vad som är okej porr, vad är okej att skildra? Är porr med inslag av dominans (som kanske kan ses som förtryck?) okej i ett jämställt samhälle, eller har bara de med "okej" sexuella preferenser "rätt" att titta på porr? Är det ok att tycka det är upphetsande med en tjej som får två kukar i röven? Eller kommer vi inte att tycka sådant är upphetsande om vi är jämställda? Är vår sexualitet på så sätt en produkt av vårt samhälle? Vad karaktäriserar feministisk eller shysst porr? Hur skiljer den sig från annan porr? Finns det likheter?

Jag kan erkänna att jag inte har jättestor erfarenhet av porr, men jag blir nyfiken på vad ni tycker, även om jag själv känner att inlägget blir helt snurrigt för att jag inte vet vad jag själv tycker ännu.

#2  Sv: Mera porr Feja
2005-10-18 23:40:53

Jag tror att det finns få ämnen där vi är så beroende av att få hjälp med att tolka hur vi ska ställa oss inför en företeelse om porren utgör. Vår sexualitet är i dag kanske det enda (vid sidan av döden) område där vi inte har en förebild som vi desperat kan klamra oss fast vid. Tänk dig själv?

- Hm... två kukar i röven? Vad skulle mamma säga om det? Bäst jag ringer och frågar jag samtidigt kan jag fråga om jag får låna bilen i helgen?

Vem är vår tids överstepräst som kan berätta för oss vad so är bra och dåligt? Vem har auktoriteten? Till vem ska vi vända oss till?

#3  Sv: Mera porr Liv
2005-10-19 10:52:51

Nja, nån överstepräst letar jag inte efter ;). Däremot funderar jag på am andra har tänkt på dethär och vad de då kommit fram till, jag har inte tänkt så mycket på det, men tycker det är intressant.

#4  Sv: Mera porr Terminator
2005-10-19 11:09:47

Jag tycker att det är en mycket komplicerad fråga om vad som är "okej" och vad inte.

"The sky is the limit", på ett sätt... eftersom folk har all rätt att tycka om och njuta av det de vill.

Samtidigt kan jag inte låta bli att tänka att tända på tex tortyrsex härstammar från andra trauman och skador i livet...men vad vet jag. Är ingen expert på området.

Själv har jag hängt rätt mycket på Qruiser och undrat hur stor tolerans det finns för våldtäkts - och tortyrporr.

Där finns det gott om medlemmar, både homo, bi och hetero, som är med i olika klubbar som handlar om våldtäkts- och tortyrporr. Helt vidriga grejer, i mina ögon.

Dessa bilder eller filmer ser liksom inte så himla njutningsfulla ut, kvinnor skriker när de blir piskade och slagna, ibland har de munkavel på. Männen har oftast kläderna på...

Hur som, när jag ser sånt tänker jag att animerad och skrivet porr kan då handla om vad som helst, "verklighetsporr" har jag svårare för.

#5  Sv: Mera porr liX
2005-10-19 11:33:17

På ett personligt plan, ( utan att ta in diskussionen om produktionsvillkoren och kopplingen till prostitutionen och slavhandeln), tycker jag att det finns något väldigt obehagligt i att jag överhuvud taget inte kan relatera till den porr som jag stött på. Jag tycker att den är osympatisk och otäck, även i sina "mildare" former och kan inte hitta kopplingar till mina upplevelser av sex. Jag har i perioder sökt efter sexuella skildringar som påverkar mig på ett positivt sätt, men det är väldigt svårt. Jag har också i mtt arbete ( som konstnär) försökt närma mig ämnet utan att lyckas särskilt bra. Mina bästa erfatenheter har handlat om att använda det skrivna språket där jag har uppmanat männsikor att skriva sin egen pornografi. Kan man "reclaima" sexet? Eller skildringarna av sexet kanske. Och hur?
Jag skulle gärna vilja.

#6  Sv: Mera porr Liv
2005-10-19 11:54:32

Terminator: Men om det inte går att definiera vad som är okej, går det då att definera vad som inte är okej? Är det enbart "produktionsmetoderna" och inte innehållet i porren som är dåligt? (eller det kanske inte finns något fel alls på porren?)

Hmm, jag bara svarar i frågor, märks det att detta är en ny fundering för mig?

#7  Sv: Mera porr Merete
2005-10-19 12:09:27

Mycket av det som ska vara upphetsande i porr är ju baserat på normer som vi lever med nu idag, porr idag ser annorlunda ut än för tio, femtio och hundra år sedan.

Porr i ett jämställt samhälle måste ju byggas på nya normer, vad blir folk upphetsade av i ett sådant samhälle. Idag bygger ju den mesta porren på att kvinnor är i underläge, det är kvinnans kropp som är mest upphetsande och mannen är ett subjekt som använder kvinnans kropp.

#8  Sv: Mera porr elinlite
2005-10-19 12:25:58

Manistreamporr har för många element av kvinnoförakt för att jag ska kunna förhålla mig positivt till det.

Förhållandet till kvinnors egen sexualitet dvs att en kvinna som gillar sex är [skriv in valfritt skällsord som skank, hoe, slut] cementerar det gamla trista madonna-hora köret. Vilka ord används om männen?
Som jag skrev i en annan tråd ger sökningen "teen slut" 4,5 miljoner träffar, vilket budskap ger det till tonårstjejer som håller på att upptäcka sin egen lust?

Varför är det mer acceptabelt att kalla kvinnor för okvädesord som her med deras status som kvinna att göra medan det sprutas sperma i ansiktet på dem, än det är att göra det samma och kalla dem rasistiska uttryck?
Skulle vi acceptera att film efter film visade hur icke-vita blev kallade rasistiaska uttryck medan deras kropp blev använd som sperma och kiss mottagare?

De bilder som förmedlas, hur förhåller de sig till verkligheten? Om det är så jätteskönt att få 2 penisar i anus, varför är det så få män i mainstreamporr som får uppleva detta?

Detta är då helt bortsett om förhållandena i inom industrin, dvs under inspelningarna.

#9  Sv: Mera porr Escapist
2005-10-19 13:27:23

Jag tror definitivt att samhället kan påverka porren. Innan vi kommer dit finns det lite av ett moment 22 här - porr är fult och ojämlikt och därför vill ingen som skulle kunna göra den bättre och jämlikare befatta sig med den.

Jag tycker att det är lite farligt att dra upp gränser för vad som är OK och inte. Jag antar att vi inte pratar om vilka fetisher som helst, utan sådant som våldsporr, men gränsen mot sådant som bondage och spanking är inte glasklar. Hur vet ni att ni inte trampar på någon som tänder på smärta och ägnar sig åt det glatt och frivilligt? Måste en sådan person vara sjuk i huvudet?

Var har ni fått det här med två penisar i anus från, förresten? Jag kan inte säga att jag har sett att det förekommer i någon nämnvärd utsträckning, även om min erfarenhet av mainstreamporr är liten. Det måste väl finnas bättre symboliska akter att peka på som förekommer oftare?

#10  Sv: Mera porr jonb
2005-10-19 13:41:44

Visst är det ett moment 22. Den effektiva påverkansmekanismen i en marknadsekonomi går via inköp. Så länge de som skulle vilja ha "bättre" porr inte köper någon porr alls kommer ingen "bättre" porr att produceras. Om alla feminister världen över högljutt och med plånboken i högsta hugg efterfrågade jämställd porr skulle den förmodligen snart dyka upp. Dock troligen som en nisch-produkt.

#11  Sv: Mera porr Feja
2005-10-19 14:09:03

Vad avser vi här med porr egentligen? Mainstreamporr från amerikanska produktionsbolag som t ex MAX eller Europeiska som Private anser jag är per definition väldigt kvinnonervärderande, kvinnonedsättande och kvinnoförnedrande. Men det är ingenting i jämförelse med riktiga filmade våldtäkter och ren tortyrsexbilder på män från t ex Irak eller filmade övergrepp på både fickor och pojkar från olika konfliktområden i t ex Afrika. Det är så lätt i dag och med digitaltekniken att filma övergrepp och sälja. Lägg till trafficing och barnporren så vill man helst låta allt spolas ut i samma badvatten. Men det är också synd, för porr kan vara något annat – eller borde vara det.

Många som uttalar sig i moraliska negativa termer över porren, säger sig samtidigt inte alls ha sett så mycket porr, men jag tillhör inte den kategorin, då jag sett mycket porr. Men sanningen är väl den (bortsätt från filmade våldtäkter osv.) att det inte är VAD som skildras utan HUR det skildras, som avgör vad som är ok och inte ok. Sedan, vad avses med ok i detta samanhang: uthärdbart att se på eller ska det gå att skratta åt eller vad är syfte med en ”OK-stämpel” egentligen?

Jag har sett franska 70-tals produktioner som var fyllda med lust. Dessa filmer finns knappt i dag.

Jag gjorde en reflektion över erotik och teater en gång, och har funderat runt detta sedan dess. Jag deltog en amatörteatergrupp en gång, vi hade en mycket duktig regissör (som nu är mycket känd) och vi skulle berätta om våra drömmar. Sedan fick andra i gruppen improvisera och brodera ut handlingen eller stämningen och vi tog sedan tillsammans ställning till vad som sedan skulle kunna gå att gestalta och genomför på en scen och vad som skulle fungera inför en publik. Det var en ganska heterogen grupp av olika människor som jag lärde känna.

Varför inte göra samma sak i en porrproduktion? Det är inte vad som skildras utan hur det görs, som gör skillnad. Om erotik skildras det med ett sort hjärta, mycket lust, längtan, lek och stämning, så inbillar jag mig att det skulle gå att förmedla bra porr? Annars så ger jag tummen ner för porren! Bättre då att spela in sin egen porr : -)


””The sky is the limit” ja, eller “skies beyond, where there is no limits”

#12  Sv: Mera porr Terminator
2005-10-19 15:17:04

Liv: som jag sa, kan jag tycka att teckand och skriven (fiktiv) porr kan i princip alltid vara okej, oavsett vad det handlar om. Då är det ju aldrig handling som kan skada någon, utan bara fantasi.

Annars stämmer jag med feja här, det lustfyllda, var tog det vägen? Jag minns inte särskilt mycket av Emmanuelle-filmerna (jag har sett kanske två av dem) och så har jag sett en del av någon Zentropa-porrfilm, de kändes som skildring av lust och erotik.

Men, de filmsnuttar som jag sett på tex Qruiser där kvinnor penetreras med allt möjligt, piskas så att det med all förmodan resulterar i livslånga ärr och våldtas, om än på låtsas (vilket egentligen är omöjligt för tittaren att avgöra) väcker ingen lust hos mig, bara oro över hur "sjuk" världen kan vara. Dessutom verkar det vara rätt kvinnodominerat på dessa förnedringscener (alltså är det kvinnor som förnedras)... Vrekar vara få bögar, heterokvinnor eller män som tänder på att se män misshandlade och förnedrade på samma sätt. Eller har jag fel?

#13  Sv: Mera porr Liv
2005-10-19 15:36:38

Escapist: Jag menar inte att försöka dra upp några fasta gränser, utan funderar mer på hur det är och kan bli, kommer människor fortfarande tända på våld i ett "perfekt" samhälle, eller är det en produkt av vårt samhälle att människor tänder på våld, förnedring, undergivenhet osv. Om vi anser det så har vi ju på något vis bestämt vad som är "okej" och vad som inte är det. Gränser finns ju alltid, frågan är väl bara var de dras. Nu finns det exempelvis en gräns vid barnporr.

Jag anser inte att jag trampar någon som tänder på smärta på tårna, det var iallafall absolut inte min mening. Jag tror inte alls att människor som har fetischer som kanske går utanför "det normala" är sjuka i huvudet!

Det var jag som skrev om "två penisar i anus", och det var enbart för att det var det första exemplet på något jag själv alldeles säkert inte skulle uppskatta som dök upp i mitt huvud, det var inte alls medat som nån "symbolisk akt" utan enbart ett exempel för att förtydliga mitt inlägg.

Feja: Med porr tänkte jag mig i princip alla skildringar av sexuall natur, vagt? Jag vet. Men dethär med lust är intressant, att allt (i princip) är okej om det finns lust med. Jag försöker att inte moralisera faktiskt, och jag är själv inte negativt inställd till sexuella skildringar, men den porr jag sett har varken varit kul eller bra, och då har jag funderat över om det skulle gå att göra all porr kul och bra eller om detta enbart är möjligt för vissa typer/genrer.

Terminator: Men vad hände då med "porr är teorin, våldtäkt praktiken" kan en skildra vad som helst bara ingen kom till skada vid "inspelningen"? Om någon skadas efteråt då? (Lite OT: Nu började jag tänka på dedär korten "Evil dolls" eller vad de hette med tecknade bilder på barn/dockor som stoppade knivar i halsen och annat läbbigt, de drogs in för att barn försökt sig på att testa dessa "stunts" i verkligheten)

Kul att så många svarat! Nu har jag massor att fundera över.

#14  Sv: Mera porr Terminator
2005-10-19 15:45:53

Liv: Som jag sa, är jag odelat positiv bara till helfiktiv porr, tecknad eller skrivet. Då är allting i skaparens/konsumentens huvud och ingen skadas, om man nu inte får besvärande drömmar eller så av bilderna/texterna.

Annat porr borde väl ha en "lustgaranti" kanske, så att det verkligen verkligen ÄR lustfyllt för alla inblandade och inte skadar någon. Utopiskt va....

#15  Sv: Mera porr Liv
2005-10-19 15:53:24

Terminator: Jo, det förstod jag. Det jag undrade då var om du anser att människor inte heller påverkas av tecknad porr som de gör/sägs göra av filmad.

#16  Sv: Mera porr Terminator
2005-10-19 16:31:47

Liv: Jag tänkte mest att det skulle vara "ur huvudet", inte att man gör "efter" något verkligt (eller i synnerhet filmat/fotat) egentligen, utan utav fantasin. Lite utopiskt kanske när den (mer) verkliga porren genomsyrar både det ena och det andra. Och som jag sa, så kan det väl mycket väl påverka folk ändå, både positivt och negativt.

Mina gränser vad jag finner lustftylld är rätt begränsade som kanske så många andras. Så jag skulle fortsätta tycka att våldtäkter, tortyr, super hardcore förnedringssex med särskild kvinnor som de förnedrade är inte okej för mig. De manifesterar en kvinno-, och varför inte manssyn som är totalt fämmande för mig och som jag tror inte främjar jämställdheten eller människors välbefinnande på något sätt. Jag kanske är jättegammaldags, eller konservativ, eller "vågar" inte bejaka den sortens sex, men om man tänder på sånt (som jag nämner ovan) tror jag att det vore klokt att även kontakta psykolog för att reda ut vad är det som skaver i ens förflutna...

#17  Tecknad porr Johanna
2005-10-19 16:45:22

Den tecknade porr jag har stött på har inte varit särskilt kul alls. Att vara odelat positiv till det är för mig rätt obegripligt. För ett tag sen var det någon som upprepade gånger postade länkar till just tecknad porr här på sajten. Det var någon form av kannibalporr som gick ut på att en kvinna blev helstekt och påsatt. Visst, det är skapat av en sjuk hjärna, och var svartvitt och tecknat, men det var det vidrigaste jag sett på ett bra tag. Den manga-porr jag snubblat över på nätet har inte heller visat på direkt en trevlig kvinnosyn. Att tro att detta inte påverkar bara för att det är tecknat och inte har inträffat på riktigt är ungefär som att tro att allt tecknat per default är lämpligt för barn att se.

#18  Sv: Mera porr Terminator
2005-10-19 17:00:54

Johanna: jag håller fullständigt med. Mina idéer var mer utopistiska... Om att det skulle vara "pure imagination" men inte så våldsinspirerat då. Typ. Vet dock att det INTE är så i dagens värd.

#19  Sv: Mera porr Liv
2005-10-19 17:04:25

Terminator. Kan inte det som finns i människors huvuden vara det värsta av allt? Som Johanna beskrev, den helstekta kvinnan, sånt borde väl kunna förekomma oftare i den teckande porren? För där finns inga begränsningar, på gott och ont såklart.

#20  Sv: Mera porr Escapist
2005-10-19 18:23:01

Mangaporr är ett så brett fenomen att det är svårt att dra några generella slutsatser. Allt från de mest oskuldsfulla, sockersliskiga romanserna med erotiska inslag till de mest depraverade och brutala fetisherna ryms där. För att väcka uppmärksamhet på internet visar ingen en vanlig kärlekshistoria - givetvis tar man det som ger mest effekt. Därför är det inte det minsta representativt.

Tecknad porr är inte mindre verklig än filmad porr. Kalla det förhöjd verklighet eller symboliskt eller vad du vill, men verkligt är det. Det har nog samma effekt på folk i slutändan som vilken annan erotisk framställning som helst.

#21  Sv: Mera porr jagva
2005-10-19 18:36:39

Det här var en intressant tråd. Har länge totalsågat porr (med tanke på den äckliga kvinnosynen, i alla fall den jag sett) men jag får nog tänka några varv till. Intressanta synpunkter och funderingar :)

#22  Sv: Mera porr jagva
2005-10-19 18:37:59

Föresten, kan någon upplysa mig om vad feministisk porr är?

#23  Sv: Mera porr macramatic
2005-10-19 20:14:02

Jag gjorde ett försök till att skapa pornografiska bilder med en feminstisk touche. Jag vet inte direkt var jag kan publicera dem, så är det någon som är intresserad av att titta på bilderna och ge tolkning och kritik, så skicka din email-adress till mitt klotterplank.

Bilderna är delvis en provokation mot konventionell porr och dels delvis ett försök till att skildra sex på ett varmt och ... jämställt sätt.

Jag skickade bilderna till Eyerouge angående hens pornbusting.org - jobb. Hen var positiv till bilderna så om inte annat så kanske de dyker upp där.

#24  Sv: Mera porr Feja
2005-10-19 20:34:17

Liv "kommer människor fortfarande tända på våld i ett "perfekt" samhälle, eller är det en produkt av vårt samhälle att människor tänder på våld, förnedring, undergivenhet osv."

Jag undrar om det verkligen finns så hemskt många som tänder på våld, egentligen? Vi måste nog skilja på våld som handling och aggressivitet som känsla här. Aggressiviteten har många olika ansikten. Sedan är det viktigt att tänka på i vilket sammanhang som vi använder ordet aggressivitet till skillnad för att vara arg; hustrun var väldigt aggressiv, då blev mannen i huset arg! Så ordet aggressioner i detta sammanhang avspeglar mer en rubrik för starka känslor och bra erotik handlar om starka känslor - porren handlar sällan om starka känslor, utan om sex.

Hur många kvinnor konsumerar regelbundet porr i jämförelse med männen? Jag tror inte porren vänder sig till kvinnor, alls! Rätt så orättvist, när jag tänker efter. För även om den erotiska aktiviteten varierar väldigt inom respektive kön, så tror jag i all fall att det är en väldigt stor skillnad på män och kvinnors sexualitet. Tyvärr mycket större än vad vi vill medge!

En bok som jag läste hette någonting "the healthy ruthlessness" den handlade om manlig sexualitet och orgasm. Mannens vilja till orgasm är verkligen en mycket stark kraft, och det är tveksamt om han ens kan styra den? Och just i det ögonblick som mannen får utlösning kan han vara hänsynslös. ”I want you”! Eller Lundells: Oh La La Jag Vill Ha Dig! avspeglar på ett typiskt sätt mannen sexualitet. Detta kan översätta till: jag vill ta något från dig, eller kan upplevas så. Det finns en aggressivitet i detta, som författaren menar är positiv - aggressivitet som livskraft. Den manliga sexuella aggressiviteten kan vara för stark för vissa kvinnor – skrämmande och avskräckande! Ett tips är då att kvinnor inte har erotik men sådana män, annat än att hon inte sitter ovanpå!

Jag träffar fortfarande kvinnor som inte känner till att även om mannen inte har sex med utlösning och inte onanerar med utlösning som mål, så får han utlösning i all fall, i sömnen. Den driften går inte att stoppa. Det vittnar t ex både munkar och katolska präster om – där av att de finns så oerhört många fall av sexuella övergrep rapporterade från t ex USA vad gäller just katolska präster. Faktum är att de kan få så ont i testiklarna att det till slut har svårt att gå just för att de inte får utlösning, ofta nog. Tänk dig en kvinna som inte har haft erotik på flera månader som får orgasmer i sömnen vare sig de vill eller inte – gud var praktiskt va : -)

Jag vet att det inte är opportunt att ta upp detta efter avslöjandena i ROKS om vandrande dildosar etc, men vi kan inte blunda för att våra kroppar är olika och fungerar olika. Så frågan vad som skulle hända om vi tog bort all porr.

Men min poäng med att ta upp aggressioner och erotik, är att riktigt bra sex tycker jag, innehåller en hel del aggressivitet, från kvinnans sida också. Starka erotiska möten tycker jag inte är lite vänligt gull gull och vänskapligt smek (men kan vara det). Är den kvinnliga sexualiteten förknippad med aggressivitet, som njutning menar jag, alltså?
En bra fråga tycker jag!

#25  Sv: Mera porr Liv
2005-10-19 22:00:33

Feja: Jag har ingen aning om hur många det är som tänder på våld, ingen aning, verkligen. Det var endast ett exempel.

Resten av ditt inlägg är intressant, men jag är inte säker på att jag håller med dig ;)

#26  Feja Escapist
2005-10-19 23:21:10

Jag har aldrig hört att män får ont i testiklarna om de går utan utlösning för länge. Du får skilja på utlösning och orgasm, förresten.

Med våld menade jag inte faktisk misshandel eller liknande, utan det "våld" som ingår t.ex. i BDSM. Våld är nog fel ord för det, även om det uppfyller definitionen du hittar i en ordbok. Att tända på hårda tag, smärta eller att vara bunden är inte riktigt att tända på våldsamheten i sig.

Sex kan innehålla aggression, det håller jag med om. Det behöver inte alls vara skadligt eller förtryckande.

#27  Sv: Mera porr Terminator
2005-10-20 00:10:17

Escapist: tycker du inte att tecknad porr är mindre realistisk än riktig porr? Jag håller inte med. Tecknad porr kan väl vara allt från "konst" till "sjuka fantasier (inspirerad av hc-porrfilm)".

Skillnaden är att ingen verklig person av kött och blod kommer till skada. Porren i sig påverkar ju "oss" på samma sätt som vilken annan porr som helst. Upphetsande, frånstötande...eller något annat.

#28  Terminator Escapist
2005-10-20 01:02:46

Ja, men påverkan på oss och hur vi uppfattar porren är det som räknas i slutändan. Om det är via pixlar eller bläck här ingen betydelse. Om inte serier var realistiska för mig skulle jag inte läsa dem.

Om du menar realistisk som i hur nära verkligheten historierna befinner sig, så är väl serier oftare orealistiska, vilket oftast är av godo.

#29  Feja macramatic
2005-10-20 06:34:35

Vilken/vilka man/män pratar du om i inlägg 24? Jag känner inte igen mig...
Hur länge ska man vara utan sex innan man får utlösning i sömnen? Har aldrig hänt mig i alla fall...

Skulle min kropps vilja till utlösning inte gå att styra? Det där upplever jag faktiskt kränkande. Den där boken du nämner tror jag är bara en kugge i den manliga myten. Varje Viagra-spam är ett skott mot dess budskap.

Genom hundratals inlägg i detta forum har vi analyserat, vänt på och pulvriserat den manliga mytbildningen. Det är då svårt för mig att svälja det som din bok basunerar ut.

Det finns i mina ögon en stor skillnad mellan manlig och kvinnlig sexualitet. Och det är i de roller som vi tvingas spela, regisserade av en kommersiell destruktiv mediakultur. Mannen som kreatören och kvinnan som estradören.

Och jag blir konfunderad av din koppling mellan aggressivitet och sex. De män som jag träffat som har på något sätt blandat samman sex och aggressioner har varit de som haft en problematisk relation till kvinnor. Och deras frustrationer kopplade till dessa relationer har de projicerat på just kvinnor. Behöver jag tala om att dessa också varit storkonsumenter av porr?

#30  Sv: Mera porr Feja
2005-10-20 09:51:49

Det är verkligen inte meningen att någon ska bli kränka av det jag skriver och om jag har åsamkat någon det så ber jag om ursäkt.

” Vilken/vilka man/män pratar du om i inlägg 24? Jag känner inte igen mig... Hur länge ska man vara utan sex innan man får utlösning i sömnen? Har aldrig hänt mig i alla fall...”

Läs mitt inlägg igen.

Man alltid diskutera vad man vet och inte vet, men gruppen av män som jag bygger min teori på (för utom egna erfarenheter) är ganska stor. Men betänk att du inte kan jämföra dig själv med en man som har avgett ett löfte om evigt renhet - alltså helt slutat att ha någon form erotik och han får alltså inte onanera, som munkar i flera olika regioner inte får och som för övrigt även gäller katolska präster och de vittnesmålen är ganska omfattande. Sedan har vi manliga trafikoffers om inte kan tillfredställa sig själva och som inte lever i ett parförhållande. Har du arbetat med handikappade män? Har du bäddad deras sängar och har du bytt deras sängkläder? Har du hjälp dem att duscha?

Det är skillnad på teori och praktik hur man skulle vilja ha det skulle vara och hur det faktiskt är.

Medicinskt har jag också stöd för detta påstående i forskningen om manlig sexualitet – så det finns väl vad jag se inte något fog för dig at gå igång.

Man erfarenhet är att man kan bli oroliga och irriterande i ett förhållande om dem inte får tillräckligt med sex.

#31  Feja #24 elinlite
2005-10-20 11:30:53

Jag blir väldigt konfunderad av din koppling mellan sexlust/den fysiska sexualiteten och porr.
Dels bortser den från att porr på intet sätt alltid har funnits i sin nuvarande allmäntillgängliga form, dels bortser den från att människans fantasi är oändlig, dvs att det går att skapa de bilder en vill ha för att uppnå orgasm alldeles själv.
Att porr på något sätt skulle vara en nödvändighet för mäns oerhörda sexuella drivkraft verkar lite som en del av mytbildningen som porrindustrin gärna vill att vi ska gå på. Och det stämmer ingalunda på de män jag känner.

Och att kvinnor_inte_skulle få orgasm i sömnen, tja, det tror jag är en del av mytbildningen om kvinnlig sexualitet. Men det syns inte på lakanen ;).

#32  Sv: Mera porr Feja
2005-10-20 11:43:30

#29

"Och jag blir konfunderad av din koppling mellan aggressivitet och sex. De män som jag träffat som har på något sätt blandat samman sex och aggressioner har varit de som haft en problematisk relation till kvinnor. Och deras frustrationer kopplade till dessa relationer har de projicerat på just kvinnor. Behöver jag tala om att dessa också varit storkonsumenter av porr?"

Vad är det du blir konfunderad av: aggressivitet eller sex? Aggressiviteten är livskraft, och som fyller hela din vardag från Morgan till kväll; jag menar du kan inte ens tugga på en bit knäckebröd utan att använda din aggressivitet.

Sedan har jag aldrig träffat en man som inte har en: "problematisk relation till kvinnor" och jag tror inte att alla har konsumerat porr!

Är den kvinnliga sexualiteten förknippad med aggressivitet, som en väg till njutning menar jag, alltså?
En bra fråga tycker jag!

#33  Sv: Mera porr Feja
2005-10-20 12:29:46

#31
"Jag blir väldigt konfunderad av din koppling mellan sexlust/den fysiska sexualiteten och porr.
Dels bortser den från att porr på intet sätt alltid har funnits i sin nuvarande allmäntillgängliga form, dels bortser den från att människans fantasi är oändlig, dvs att det går att skapa de bilder en vill ha för att uppnå orgasm alldeles själv."


Du skulle inte kunna förtydliga/förenkla din frågeställning lite här : - ) Det blir lite svårt med dubbla negationsfrågor.


"Att porr på något sätt skulle vara en nödvändighet för mäns oerhörda sexuella drivkraft verkar lite som en del av mytbildningen som porrindustrin gärna vill att vi ska gå på. Och det stämmer ingalunda på de män jag känner."

Det tror inte jag heller och hoppas att de inte har uppfattas så! Men jag kan kanske ändra mig? Jag frågar vem som konsumerar porren samt vad som skulle hända om vi tog bort den? Jag är öppen för att pröva, i tanken, att låta katolska präster sitta i sakristian med en porr- och toalettrulle! Jag menar vad som helst är väl bättre en att miljoner människor skall bli sexuellt utsatta bara för moralens skull? Tänk om det skulle fungera? Jag menar jag vill inte bli indirekt delaktig i övergreppen bara för moralen skull.

Som jag sa inledningsvis så får vi inte någon "god" eller "rätt" sexuell uppfostran som barn. Vad jag menar är att vi inte någon sexuell förebild att klamra oss fast vid när vi kliver i på den sexuella arenan - det gör fältet öppet för mycket moral och liten öppenhet. Ty moralen är väl en sorts förebild - att just klamra sig fat vid när en egna preferenser tryter?

Betänk att vi alltid utgår ifrån vår egen snäva sexuella preferens, när vi bedömer andras. Det är en ganska inexakt väg att gå!

Men ponera att du har rätt i att porrindustrin kan styra vår sexualitet, via myter; hur går det då med dem som då i så fall studerar hur dessa myter påverkad oss - hur kan de då undvika att också påverkas? Eller har vi lite övermänniskor här? Människor vars anständighet är oantastlig?

#34  Feja macramatic
2005-10-20 13:02:20

Ja, jag kan inte uttala mig om män som frivilligt eller ofrivilligt inte har någon sexuell aktivitet och de följder det har på deras kropp. Jag har inte heller diskuterat detta så mycket med andra män. Så jag vill inte ifrågasätta detta utan får lita till dina ord tills jag hör motsatsen.

Däremot är teori och praktik rätt närbesläktade, i alla fall om man pratar om allmäna attityder och traditioner. Hamrar man in sin teori tillräckligt många gånger hos en viss mängd människor så blir den till slut även praktik.

Vad menar du när du säger medicinskt kring forskning av mäns sexualitet. Kan man medicinskt mäta mäns oförmåga att styra sina sexuella drifter? Det skulle vara intressant att få reda på mer om dessa medicinska tester och hur de utförts.

Jag får också be om ursäkt ifall du upplevt mitt förra inlägg som att jag "gick igång". Det var inte min mening.

Slutligen vill jag dela min erfarenhet av kvinnor och jag lovar att de blir irriterade och oroliga, ibland aggresiva ifall de inte får tillräckligt med sex. ;-)

#35  Feja elinlite
2005-10-20 13:14:58

Angående "frågeställningen" så är det inte en frågeställning utan ett konstaterande över de faktorer jag saknar i ditt resonemang.

Vad gäller katolska präster skulle ju inte porr göra någon som helst skillnad eftersom det inte är porren det hänger, på utan deras kyskhetslöfte, de får inte masturbera (det är en synd att spilla sin säd- därav det starka motståndet mot kondomer och andra preventivmedel inom den katolska kyrkan).
Så skulle katolska präster få ha sexuella relationer öht, så kan jag tänka mig att vissa övergrepp inte skulle förekomma.

Jag fattar inte alls vart du vill med det du skriver om moral och sexuell preferens, eller vad det har med porr att göra. Övermänniskor? Anständighet? Det är ord jag allra sist vill förknippa med sex.
Nu får du förklara, du har helt tappat bort mig.

#36  Sv: Mera porr Feja
2005-10-20 14:46:52

elinlite förlåt mig, men jag tror vi talar förbi varandra och menar lite olika saker här? Jag tolkar nog olika resonemangen mer konkret, än dig!

Jag tycker så gott som all porr saknar lust och starka känslor samt är kvinnonervärderande, kvinnonedsättande och kvinnoförnedrande. Inte nödvändigtvis på grund av innehållet utan HUR det skildras, men ser möjligen att porren har en funktion att fylla - rent konkret! För vad tror du skulle ske om vi tog bort den?

Och macramatic Jag återkommer om forskningen, när jag hittar, igen, och under tiden så tycker jag inte att du ska undvika att kvinnor låta bli irriterade och oroliga, ibland aggressiva : -)

#37  Sv: Mera porr Terminator
2005-10-20 14:56:22

Porren fyller en funktion? Det går alldeles utmärkt att onanera utan porr! Om det är den funtionen du menar.

Det är liksom i alla tider man har haft porr så lättillgångligt som nu och ändå har både kvinnor och män kunnat tillfredsställa sig själva.

Och jag blir jävligt sur, frustrerad och arg om jag inte får sex så ofta som jag vill (i en relation då).

#38  Sv: Mera porr Glossy
2005-10-20 16:26:29

Feja skrev: "Tänk dig en kvinna som inte har haft erotik på flera månader som får orgasmer i sömnen vare sig de vill eller inte – gud var praktiskt va : -)"


jag är tjej och det händer att jag får orgasm i sömnen.
praktiskt? nej, det är jobbigt.

#39  Terminator Escapist
2005-10-20 16:50:50

Aldrig förr har komediserier på TV varit så tillgängliga som nu. Betyder det att folk inte skämtar och skrattar på egen hand? Det är klart att ingen måste ha porr för att onanera. Men ingen måste onanera heller. Att fylla en funktion är inte samma som att fylla ett behov.

#40  Sv: Mera porr Terminator
2005-10-20 17:08:16

Escapist: Jag syftade mer på det som feja skrev, antar att det var den "funktionen" som hon tog upp.

#41  Till Liv fredriktomte
2005-10-24 00:08:50

Svåra frågor. Här är vad jag anser:

Att tycka att någonting är upphetsande är alltid okej. Vad man upplever som tändande är ingenting man har en medveten kontroll över. Att fördömma sådant som människor inte har någon kontroll över skapar bara ångest hos de vars känslor/tankar blir fördömda. Det man däremot kan fördömma är handlingar. Att t.ex. köpa en porrfilm där en av skådespelarna blir skadade är en handling som kan ifrågasättas moraliskt (man stödjer företaget som gjort filmen genom köpet).

Vad gäller porrfilmers innehåll så tycker jag att det finns två perspektiv. Dels det lilla perspektivet, där man kan tala om huruvida det i det enskilda fallet är fel med en porrfilm som innehåller fantasier som på ett eller annat sätt innebär ett ojämlikt förhållande mellan de olika rollerna (t.ex. dominans, tvång, spelat våld, osv). Dels det stora perspektivet, där man ser till totala förekomsten av olika sorters fantasier (i porrfilmerna) och deras inverkan på samhället i stort.

Om vi håller oss till det lilla perspektivet har jag svårt att se någonting fel vare sig fantasier eller iscensättande av fantasierna, så länge ingen blir skadad eller utnyttjad. Även i ett jämställt samhälle (utan könsroller) så kan (och lär) den här sortens fantasier förekomma.

Ser vi till det större perspektivet så är flertalet fantasiers/filmers/novellers/osv konformitet med traditionella könsroller oroande. Egentligen är det mainstreamutrycken som är mest oroande, då de extrema varianterna för det mesta är så pass marginella att det är tveksamt om de gör någon större skillnad (dock kan man även bland dessa spåra könsrollernas starka inverkan på den mänskliga sexualitetens utformning). Dock bör det i detta sammanhang att samma konformitet kan återfinnas i de flesta mediala och litterära sammanhang. Ibland i mindre utsträckning, men ofta i större.

#42  Fredriktomte Liv
2005-10-24 00:31:28

Tack för svaret, nu tänker jag..

#43  Till Liv fredriktomte
2005-10-24 19:49:37

Så trevligt! :)

Återkom gärna om det är något i mitt resonemang du vill utveckla eller inte tycker håller.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?