feminetik.se feminetik.se

Just nu 13 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Kontaktannons, bra eller anus?


Gå till senaste inlägget#1  Kontaktannons, bra eller anus? Fredrik
2004-06-29 13:41:12

Från Fyristräffen, Uppsala nya tidning:
"Är det meningen att en kvinna ska lika stor nytta av en karl, som en fisk har av en cykel? Vart har alla Barbapappor tagit vägen? Dom som kan förvandla sig till allt möjligt t ex snickare, murare, målare, rörpulare, bilmek osv. Var är Ni? Kris? Näe, desperat!!
Svar till "Lilla jag" B16175"

Jag vet inte om den könsmaktspolitiska medvetenheten riktigt genomsyrar denna annons... men frågan är om inte hon kommer att få svar? Från män som inte vill, kan eller orkar vara något annat än arbetare i förhållandet? Som attraheras av att få vara det som de en gång trodde var att vara man.

#2  hantverk Ulf Popeno
2004-06-29 18:11:00

Det är dyrt med hantverkare. Då är det lättare att försöka se söt ut och prata om "lilla jag". Sen får man väl en öldrickande gris med priset som inte kan stava till städa, diska och tvätta.
Inte undra på att man är feminist.

#3  Till Fredrik fredriktomte
2004-07-01 16:36:16

Ja, det är tråkigt. Såg en kolumn i metro om just detta för några år sedan. Skriven av en asiatisk kvinna jag tyvärr inte minns namnet på. Hon konstaterade att just kvinnors kontaktannonser riktade till män är väldigt könskonservativa. Något jag också tror speglar hur könsrollerna idag. Vi har jobbat mycket mer på den kvinnliga könsrollen och hur män bemöter kvinnor än på den manliga könsrollen och hur kvinnor bemöter män. Detta är något som, om vi verkligen vill komma vidare i jämställdhetsarbetet, bör ändra på.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?