feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Samhället


Gå till senaste inlägget#1  Samhället David Mohsen
2003-10-08 03:59:52

Bara jag som tycker att samhället ska vara summan om av allas egna val?

Om det sen i sin tur leder till sned könsfördelning, porr och prostitution (som då är frivillig) så är det okej för mig. Det är det jag tycker inte feminister förstår.

#2  en äkta utopist... Josefine Alvunger
2003-10-08 08:39:47

rätt kul, är väl en sån själv. men vet du vad, summan av allas egna val är i tanken rättvis, i praktiken orättvis. Att kunna ta ett val öht förutsätter att man har valmöjligheter. Det handlar i sin tur om social status, klass, etnicitet, kön, ålder, utbildning etc. Anledningen till sned könsfördelning, porr o prostitution är ju just att vi inte har alla valmöjligheter öppna. Du vet dörren står öppen för män att prostitutiera sig också om de nu är så kåta som vissa biologister föreslår, men jag har inte sett många män flanera på gatorna. Why, o why? Jag tror att många kvinnor gör många val för att kunna komma "uppåt", få den där chefsposten.. Men ack, men ack, nåt går fel, nåt står i vägen. Vad kan då det vara? Det är det jag tycker "du inte förstår". Det är egentligen komiskt m vissa inlägg av dig o andra jag läser här o på andra ställen. Det står alltid nåt om att "vi feminister inte förstår". Men du har naturligtvis tänkt mkt längre o fattar nåt som vi helt enkelt inte fattar?

#3  josefine David M
2003-10-08 15:22:21

Ärligt, du förstår inte. Att vi män inte "horar" ut oss i lika stor grad styrs AV ER KVINNORS sexualitet. När en kvinna vill ha sex kan ni få det gratis.

Och sen håller jag med dig. Alla har inte samma förutsättningar. Det ska vi kämpa för så att alla mer eller mindre får.

Men jag anser inte att kvinnor i Sverige har mindre rättigheter än vi män. Inget hindrar er från att plugga på handelshögskolan (det där ifrån framtida chefer tas)eller från att starta företag. Eller för att bli advokater. Men nu är det ju så att den grupp i samhället som har flest lågstatusjobb är vi män, men det tänker inte ni på. ni tror de enda dåliga jobben är vård, skola omsorg. Jag har en forskningsrapport från Göteborgs universitet du kan få som visar statistik över våra 100 vanligaste yrken, indelat i lönekategorier så får du se. Den rapporten är förresten också "gömd" av ALLA medier förutom DN som tog upp den. Ingen annan vågade gå emot feminismen.

#4  David: Ebolamonkey
2003-12-02 11:49:10

Snälla, lite maktperspektiv tack :)

För det första, summan av allas val. Vad händer med alla val som hamnar i konflikt då? Då blir det ju en fråga om makt vem som får rätt. Ett samhälle kan därför knappast bestå av summan av alla val. Glöm heller inte hur vårt beteende styrs av yttre faktorer och miljön. Alla får inte samma ekonomiska, sociala, kulturella uppmuntran för att skaffa högstatusyrken.

#5  suck joacim
2003-12-02 14:46:56

sudda, ta bort, gör om! det här är väl inte JÄIF-forumet?

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?