feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

gillar tjejer snoppar öht?


Gå till senaste inlägget#1  gillar tjejer snoppar öht? feministkillen
2004-06-06 13:30:30

jag tycker det känns ibland som tjejer ser snoppen som ett nödvändigt ont för att ha sex som dom har för att vara älskade! Gillar inte tjejer snoppar? Jag tycker det verkar väldigt märkligt, jag kan inte finna någon anledning till varför det ena könet inte uppskattar det andras könsorgan, iaf inte i evolutionen? Är detta en samhällets konstruktion att tjejer tycker snoppar är äckliga, och dom egentligen tycker att dom är jättespännande?


!!!feministkillen!!!

#2  Mannen monica
2004-06-06 15:05:10

Det beror sig helt och hållet på vem snoppen sitter på. I alla fall för mig. Ett äckel har förstås även en äcklig snopp, medan någon jag tycker om, älskar, är kär i, har världens vackraste.

#3  feministkillen Snuffelisa
2004-06-07 21:29:39

Vi tjejer får tyvärr oftast lära oss att det "där nere" mest är till för bajs, kiss och blod o alltså är rätt äckligt, att ta på sitt könsorgan är tabu osv. Sedan upptäcker man snart att killarna vill åt det äckliga som är "där nere" hur äckliga tycker man inte att killar, sex o snoppar är då? Nuförtiden har jag mer eller mindre lärt mig av med det dära, men förut var jag tvungen att vara upphetsad innan jag kunde uppskatta en erigerad snopp, medan jag annars tyckte att det var äckligt.

Så jag skulle nog hålla med dig i att det är en social konstruktion och att tjejer egentligen tycker att de är jättespännande, men denna gammalmodiga flickuppfostran är bara negativ för både tjejer o killar.

#4   TKU
2004-07-19 20:15:10

I 'Doktor Glas' av Hjalmar Söderberg finns ett litet kåseri om de olägenheter det innebär att naturbehovsorganen ska sitta ihop med könsorganen.

#5  Något slags svar... Greenfish
2004-07-19 22:44:21

Jag håller med om att det spelar roll vem snoppen sitter på, äckliga killar har helt enkelt riktigt äckliga snoppar.

Däremot så kan jag tycka att nakna killar ser lite skrattretande ut ibland. En tingest som hänger utanför kroppen och dinglar, helt utan att kunna styras. Det kan lätt se lite dråpligt ut, däremot aldrig äckligt. (Såvida det inte är en äcklig grabb...)

Jag kan också hålla med snuffelisa, men med en annan vinkel. Drar en liten kille någon gång i sin snopp på badstranden så gör föräldrarna inget. Försöker en liten tjej ta bort grus som hamnat där eller helt enkelt bara pillar, så är det usch och fy. Vad ger det för signaler egentligen?!?

På samma sätt kan man jämföra vuxna människor. Hur många killar har du sett rätta till paketet? Hur många tjejer har du sett kila sig där nere? Offentligt alltså.

#6  Men det är äckligt TKU
2004-07-20 01:57:31

Jag tycker inte att vuxna - oavsett kön - ska klia sig i skrevet offentligt, eftersom det är äckligt. Däremot kan små barn - oavsett kön - vara ursäktade.

#7  Greenfish Oleg
2004-07-20 04:30:58

Kvinnor har två tingestar utanför kroppen som dinglar, tvivlar på att så många anser att detta ser "dråpligt" ut =)

Rätta till paketet är lika nödvändigt som att rätta till BH:n ibland.. jobbigt om den hamnat snett och blir klämd :p

(behöver ju inte betyda att man gräver innanför kallingarna dock).

#8  Ti-hi monica
2004-07-20 09:16:53

Och de där tingesterna som hänger PÅ kroppen (inte utanför) på en tjej får ju vissa män bara inte nog av. Medan jag hyser vissa tvivel om att tjejer är särskilt exalterade över pungen hos främmande män... :-)

#9  Oleg Greenfish
2004-07-20 10:32:18

Jag var medveten om att den kommentaren skulle komma... Naturligtvis har jag ett bra svar på den =)

En karl behöver bara gå för att det ska dingla, en kvinna behöver göra betydligt aktivare rörelser för att brösten ska dingla. Det krävs också större bröst för att det ska kunna dingla, medan killar inte behöver något större paket.


Apropå rätta till BHn/rätta till paketet.
Här har vi en stor skillnad, det ena rör sig om könsorganet, det andra om brösten. Könsorganen omges av mer bakterier än vad brösten gör. Möjligtvis att det kan liknas vid vartannat, men jag ser inte det som någon likvärdig liknelse. LIkvärdigt blir det först när det i bägge fallen rör sig om regionerna kring könsorganen.

#10  pja.. Oleg
2004-07-20 11:42:55

Hur mycket bakterier kan gå igenom både kalsong och byxa ? eller brukar du ofta se vuxna män gräva innanför kalsongerna :) Behövs en justering, så justerar man helt enkelt, eller så kan man ju sitta o vara obekväm för att andra itne skall störa sig.

#11  Att rätta till saker Johanna
2004-07-20 13:32:43

Jag brukar ganska ogenerat gräva ut mina troskanter när de har glidit in mellan skinkorna (fast inte så att jag stoppar in handen innanför byxorna då), för det är ju sjukt obekvämt när det händer. Det är väl lite samma grej? Jag har för övrigt aldrig sett en man "justera paketet", förutom Al Bundy på TV. Kanske tittar jag inte tillräckligt noga, eller så har jag haft turen att missa det.

#12  ! JoeHill
2004-07-20 14:29:36

Det finns fler "farliga" bakterier på handen, i näsan och svalget än på genitalierna hos en normal människa.

Man bör tvätta händerna innan man tar på andras eller sina egna genitalier.

......

Varför är detta så intressant? Om någon rättar till lite offentligt? Är det så äckligt?

Alla andra djur gör det ju utan att någon bryr sig. De kopulerar ju även offentligt...

Jag tror vår aversion mot snopp- tros-tillrättaläggelse har att göra med en religös moralisk rest. Släpp det nu...

#13  Äckel - en etikettsfråga TKU
2004-07-20 17:13:03

För min del handlar det om att bespara sina medmänniskor åsynen av sådant som gör de flesta äcklade.

Är det förr mycket begärt att vuxna människor ska hålla sitt rapande, fisande, näspetande och skrevkliande i enrum?

#14  JoeHill Greenfish
2004-07-20 21:33:30

Frågan var väl inte riktigt om varför det var äckligt, utan mer att det var en mer utbredd acceptans mot att killar gör det.

Jag såg skillnad i fråga om BH-tillrättning och paket-tillrättning på de grunderna jag angav.

Jag håller däremot med dig vad gäller det religiösa moraldravlet.


Litet "jag vet bäst"-tillägg: Bakterier finns mest under naglarna och det värsta man kan göra med dem, är att peta sig i ögat...

#15  TKU Rolle
2004-07-21 03:31:38

Japp, det är för mycket begärt.
Varför skall jag som agnostiker behöva ta hänsyn till påfund som har sitt ursprung i uråldrig religion?

#16  Etikett är inte religion TKU
2004-07-21 03:50:29

Etikett handlar inte om religion, utan om sociala spelregler som syftar till det gemensamma bästa.

Det är oftast ett större besvär för tio människor att se/höra en person rapa, fisa, peta näsan eller klia skrevet, än det är för denna person att söka upp en avskild plats för att göra det som behöver göras.

Är det inte rimligt att etiketten föreskriver det senare i så fall?

#17  Etiketten har rötter i religionen Rolle
2004-07-21 04:21:12

I Japan anses det lika naturligt att fisa som att andas. Är det fler kroppsfunktioner du vill förbjuda? Helst skall folk väl låta bli att svettas och andas också, för har de dålig andedräkt så stör de ju.

#18  Bara dem som folk upplever som äckliga TKU
2004-07-22 16:01:14

Det räcker med att konstatera att de flesta människor i Sverige känner sig äcklade att se/höra vissa kroppsliga bestyr offentligt.

Eftersom vanliga människor i Sverige inte känner sig äcklade av att människor andas och svettas så finns det ingen poäng att förbjuda detta.

Det finns ingen poäng att förbjuda rapar och fisar heller eftersom den som saknar respekt för sina medmänniskor straffar ut sig själv i vilket fall.

Parallellen med religion är poänglös. Förbud mot mord och stöld har också sin grund i kristen tro - betyder det att icke troende ska ha tillåtelse att mörda och stjäla?

#19   masen
2004-08-04 09:20:32

Jag tycker det är nartuligt, jag kliar mig dagligen där nere och det skönt, kliar det på armen gör jag det osv ingen att surra om

#20  blandad kompott Lemur
2004-08-04 20:16:07

Först: om en tjej gillar en snopp eller inte beror såklart i vilket sammanhang den förekommer och vem den sitter på.

Sedan: Det finns högst hygieniska aspekter på att rätta till snoppen offentligt. Den sitter innanför kalsongerna (på de som har kallingar förstås), där också analöppningen finns. I hela "kalsongområdet" är frekvensen av mikroorganismer som kan ge t.ex. magsjuka rätt hög, jämfört med frekvensen av samma mikroorganismer på händerna - innan de varit i det aktuella området.

#21  Lemur Kajsa Kavat
2004-08-04 21:05:44

Jag kan bara utgå från vad jag sett, men rättar inte de flesta killar till snoppen utanpå byxorna? Tror aldrig jag någonsin sett någon stoppa handen innanför och.. tja.. Däremot ser jag dagligen killar som "rättar till", inte riktigt som Michael Jackson, men nära nog. Någon som sett Eddie Murphy's Raw? "Yep, it's still there. It's there!" :D

#22  Drömvärld ufpopen666
2004-08-05 12:47:46

I min drömvärld trycker jag mina höfter mot damens lår och låter henne känna att jag har stånd. Som svar får jag ett leende och ett tack.
Ty i den världen betyder ett stånd att man är glad att se henne.

#23   masen
2004-08-12 14:28:55

De sant, oftas så kliar man sig utanpå byxorna, men ibland är det skönt att stoppa in handen innanför och klia lite. Men syns det så ofta att vi gör det?

#24  Etikett Psyche_Delic
2004-08-12 14:59:51

Men alltså. När jag var liten tyckte jag det var jättejobbigt att råka fisa offentligt. Nu har jag förstått att det är sånt som händer. Alla behöver göra det ibland och om jag gör det kan det vara som en befrielse för andra. Att hålla på såna etikettregler är bara ett hinder för oss alla att få vara mänskliga.

Och jag skulle gärna se fler tjejer klia sog när de behöver istället för att gå omkring med fittan i kläm. Jag ser det ibland och det känns bara skönt, för det handlar om att bryta tabun och inte vara så fin i kanten, och själva handlingen i sig är ett bevis för att ingen dör av det...

#25  OK Eric
2004-08-12 15:35:23

Ännu ett område där killar ska styras av kvinnorna. Inte göra som vi vill, utan kvinnorna tycker att vi gärna kan gå omkring och ha det obehagligt när något hamnat fel, bara de slipper den *chockerande* synen av en hand som snuddar utanpå byxorna någon sekund...

Funderar på att börja använda halvt genomskinliga vita byxor, och tunna underkläder så att hela paketet blir synligt genom kläderna, och när någon klagar ska jag bara säga "Jag har minsann rätt att visa upp min kropp som jag vill. Titta åt ett annat håll, ditt äckel!"..."Dom säger att det är kulturen och civilisationen som skiljer oss från djuren, men jag tror att det är Kvinnan. Så fort en kille gör något som han verkligen Vill göra, så kommer en kvinna och säger till honom att skärpa sig..." Arne Anka.

#26  Greenfish och Lemur Eric
2004-08-12 15:39:04

Om ni skyller på bakteriehärden för att det är äckligt när folk rättar till utanpå byxorna, hur äckligt tycker ni då att det är när någon stoppar handen i fickan för att t ex ta upp en nyckel? Det borde ju vara ÄNNU värre, för yttertyget i byxorna borde ju hejda några bakterier i alla fall...

#27   uppåt_emma
2004-08-12 15:51:53

Drömvärld: är det en främmande dams lår du visar din uppskattning mot? För min sambo får ofta ett leende för sin uppskattning, men creeps:en på bussen får det motsatta när de ger sig på mina lår såsom du beskriver.

Apropå rätta till, jag avskyr när karlarna på jobbet gör det när jag pratar med dem. Varför kliar det precis när jag säger nåt viktigt? Det är så j-la uppenbart. De kunde lika gärna göra kräk-tecknet, om det jag säger inte intresserar dem.

#28  Trycka stånd mot en främmande kvinnas lår ufpopen666
2004-08-12 16:43:08

Jo, Emma. Visst är det så.
Det är därför jag inte gör så. För jag är inget creep.
Du får gärna tycka att jag är knäpp men för mig har min kuk blivit en förlängning av mitt hjärta, eller ett andra hjärta.
Ett sätt att bli kvitt sitt gamla Madonna-Hora komplex...

#29  individuellt Kerstin
2004-08-12 16:48:49

För att återgå till feministkillens ursprungliga fråga: Jag tror det är väldigt individuellt, precis som allting annat.

Motvilja mot det andra könets könsorgan existerar definitivt inte bara hos tjejer, utan även i allra högsta grad hos killar. En del verkar vilja spy vid blotta tanken på att slicka fitta medan andra tycker att det är himmelskt.

På samma sätt är det väl med tjejer - en del blir upphetsade av kukar och andra inte.

Och för att kommentera övrig diskussion om att klia kuken eller att få ett stånd upptryckt mot låret - allt är ju relativt. Jag tror att det som upprör mest vad gäller allt beteende är när folk inte kan läsa av vad som är ok och inte. När en människa - man eller kvinna - inte lyckas läsa av vad som funkar så blir många i omgivningen upprörda. Det kan gälla fisar, dåliga vitsar eller beröring. Vad som funkar och inte funkar varierar ju beroende på sammanhanget. Såklart.

#30  ufpopen666 Kerstin
2004-08-12 16:54:00

får du stånd av alla som du tycker om? typ bästa killpolarn eller en gullig bebis? (lägger inte nån värdering i detta, är bara nyfiken på vad du menar med "ett andra hjärta")

#31  uppåt_emma Eric
2004-08-12 17:17:34

Det kanske inte kliar. De kanske tycker att du är så sexig att det börjar röra på sig där nere... Och ibland hamnar den då så olyckligt att man *måste* rätta till den, om man inte vill gå dubbelvikt. Och hur fånigt skulle det se ut...

#32  Kerstin ufpopen666
2004-08-13 06:49:23

Du ställer en fråga som du själv har svar på.
Det du känner för en mustig snygg kille är inte samma känsla som du har för grannens lillbebis.
Däremot så läser jag mellan raderna på ditt inlägg att du tycker det jag pratar om inte är speciellt estetiskt eller civiliserat.
Nä, det kanske inte är det. Det är nog bara en av mina galna idéer. Jag tror istället att jag ska dela ut rosor.

Det som gjort att jag kommit med idén ifrån början är att jag märkt att om jag kramar en tjej/kvinna så får jag nästan alltid stånd. Och jag funderade på det där. En eregerad kuk har lite för ofta sammanknippats med våld och tvång. Och jag fick ju inte stånd för att jag tyckte illa om personen ifråga. Det var inte fråga om något våld, det var bara att jag tyckte om henne. Så jag ville vrida symbolen till något positivt, varmt och omtänksamt. Men det var kanske galet.

#33  Eric Uppåt-Emma
2004-08-13 08:23:36

Men det är ju ofint! Om någon har en stark parfym - inte ställer jag mig och petar näsan framför den personen. Jag väntar tills jag är ensam alt. går till toan och snyter mig. Klart man ska få klia när det kliar men man gör det privat. Det kan ju klia på alla möjliga ställen på kroppen och vissa delar är helt enkelt mer ofint att klia sig på framför andra (armen-ok, näsa, stjärt och skrev hör till de som inte är ok tycker jag).

#34  Eric Greenfish
2004-08-13 10:09:04

"Om ni skyller på bakteriehärden för att det är äckligt när folk rättar till utanpå byxorna, hur äckligt tycker ni då att det är när någon stoppar handen i fickan för att t ex ta upp en nyckel? Det borde ju vara ÄNNU värre, för yttertyget i byxorna borde ju hejda några bakterier i alla fall..."

Jag gjorde en förklaring i varför jag ser skillnad i att rätta till BHn och rätta till paketet. Däri såg jag den bakteriella skillnaden och det faktum att det ena var könsorgan, det andra inte. Mer än så var det inte. Man biter någon gång under dagen på sina naglar, det är värre än den ohygien som kan härstamma från att röra utanpå byxtyg.

(Däremot finner jag det ytterst äckligt att så pass många killar inte tvättar händerna när de varit på toaletten.)

Mitt övriga bidrag handlade om att det var störigt att det ansågs ok för killar att rätta till könsorganen, men inte för tjejer. Med tonvikt på barns beteenden.

#35  Eric Greenfish
2004-08-13 10:11:50

"Det kanske inte kliar. De kanske tycker att du är så sexig att det börjar röra på sig där nere... Och ibland hamnar den då så olyckligt att man *måste* rätta till den, om man inte vill gå dubbelvikt. Och hur fånigt skulle det se ut..."

Så hon ska se det som något positivt, att de ser henne som en sexuell varelse, istället för att lyssna till de intelligenta saker hon säger?

#36  Greenfish Eric
2004-08-13 11:08:46

Ibland rör det på sig, vare sig man vill eller inte, det går inte alltid att styra över. Och om det gör det när man står och pratar jobb, eller "väder", med en tjej så är det den egna pinsamheten snarare än hennes sexighet som är distraherande...

Men OK, det var mest ett försök till ett dåligt skämt, förlåt.

#37  Eric Maria
2004-08-13 11:23:33

Ursäkta dig fem sekunder, för att hämta en penna, snyta dig el.dyl., och gå sedan och rätta till paketet lite diskret. Jag försöker undvika att rätta till troskanter som skär in så att någon ser det. Att ta sig i skrevet medan någon talar med en är direkt ohyfsat (såvida man inte diskuterar sex med sin partner). Om du inte tycker det så kan du ju själv ta ett michael jacksson-grepp om kulorna och se din chef i ögonen nästa gång hon/han talar med dig...

#38  Maria Eric
2004-08-13 14:48:42

En kalsongkant som skär in kan jag ta, inga problem!

En kroppsdel som plötsligt vaknar och "Gääsp, vad trist det är här. Jag tror det är dags att sträcka på sig lite..." i ett par jeans är en helt annan sak. Speciellt om den ligger lite konstigt, eller om det *shudder* har fastnat några hårstrån under förhuden. Aoch!

Men visst, jag undviker det. Kan inte påminna mig att jag någonsin gjort det. Det var bara ett halvt försök till alternativ förklaring, och ett halvt försök till ett (dåligt) skämt, som jag redan bett om ursäkt för.

#39  Tänkte Eric
2004-08-13 16:44:09

Tänkte försöka ta tillbaka dden här tråden till originalfrågan, det blev ju inte så många svar på den.

Gillar tjejer att se snoppar, och nakna män, överhuvudtaget? Många tjejer verkar ju se en naken man som något fult/äckligt i värsta fall, och ibästa fall något skrattretande ("en tingest som hänger och dinglar"). Om min tjej vill få igång mig, så räcker det ju oftast med att hon klär av sig lite menande. Men om jag gör samma sak så resulterar det ju oftast bara i ett skratt, inte upphetsning! Och så har det alltid varit, i alla förhållanden jag har haft. Och då handlar det ändå om tjejer som tyckt att jag är snygg och en bra älskare?!

Jag funderade på detta när jag läste del 4 av serien 5 r o k, "Vem skulle betala för att titta på nakna män?" Gapskratt!! Den måste väl ändå bygga på någon typ av igenkännande för att vara rolig. Eller?

#40   Maria
2004-08-13 18:47:57

Jo jag håller med dig Eric. Män skildras alltför sällan som sexuellt attraktiva. Kanske beror på att det så länge har varit män som har haft tolkningsföreträde. Så gott som alla sexuella bilder i vårt samhälle är bilder på kvinnor. jag tror vi helt enkelt är ovana vid att se på manskroppen som ett sexobjekt. Hur ofta dröjer kameran vid sexiga vinklar på manskroppar på TV och i film?

#41   masen
2004-08-23 15:35:38

[Detta meddelande har blivit raderat på grund av att författaren inte följde feminetik.se:s regler.]

#42   Åsa
2004-08-23 18:29:30

Herregud..klart vi gillar snoppar!!
Varför skulle vi annars gå omkring ibland och känna den där längtan efter att få nåt i oss?
Dessutom kan jag tycka att en snopp kan vara otroligt vacker..

#43   Frida
2004-08-23 18:44:59

Håller med, tänk om man fick ha något kul utanpå att leka med, älskar att leka med snoppar

#44  ¿ JoeHill
2004-08-23 20:12:21

penisavund?

#45  Maria Pelle
2004-08-23 20:20:14

Tyvärr skildras inte män som sexuell attraktiva av det simpla skälet att kvinnor upplever den nakna mannen som hotfull. Forskning har visat detta.

Vi ser ju väldigt tydligt att kvinnor ser på andra kvinnor när de vill se bilder med sexuell innebörd.

#46   Frida
2004-08-23 20:21:51

Nä inte så, men jag gillar att leka med snoppar, konstigt att de kan bli så stora och fungera som en fontän :-) naturen är konstig ibland

#47  Pelle Maria
2004-08-23 21:07:28

Du förbiser det faktum att det traditionellt sett är och har varit män som producerar de bilder vi ser. Klart att de har svårt att skildra en manskropp som sexig.
Jag har aldrig hört talas om att kvinnor föredrar kvinnliga sexobjekt framför manliga. Var har du fått det ifrån?

#48   Åsa
2004-08-24 00:48:36

Naturen e inte alls konstig.. den är underbar!
Om inte snoppar skulle finnas så skulle vi inte sitta här nu... SUG på den ni!

#49  Maria Pelle
2004-08-24 06:59:05

Du förbiser det faktum att de män som producerar bilder gör det för att tjäna pengar. Om du och dina systrar var så himla intresserade av nakna män skulle männen producerar bilder av nakna män - eller det skulle finnas massor av kvinnor som producerade dessa bilder.

Ansvaret för att män betraktas som oattraktiva är kvinnors.

#50  Bara Eric
2004-08-30 17:08:47

Bara nyfiken, och eftersom jag hänvisade till det i ett tidigare inlägg: Vilka tyckte att del 4 av "5 r o k" (Skulle ni jobba arslet av er för att köpa tidningar med nakna killar? *Gapskratt!!*) var rolig, och isåfall varför?

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?