feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Hejdå Feminetik!


Gå till senaste inlägget#1  Hejdå Feminetik! tillfrisknande
2005-09-01 22:34:47

Efter senaste tidens händelser och de personliga påhopp jag blivit utsatt för känner jag att jag inte med självrespekten i behåll kan stanna kvar här.

Jag vill tacka många av er (ni vet vilka ni är) för den tid som har varit och hoppas att vi kan hålla kontakten även framledes, min email och yahoo messenger-adress är tillfrisknande@yahoo.com.

Feminetiks styrka och svaghet är att det är en persons egendom.
För mig har det varit en stor inspiration och jag bär nu en dröm om att starta en liknande sajt, som på något bra sätt skulle kunna vara demokratiskt ägd och driven av dess medlemmar.

Kanske några av er vill vara med och starta den sajten med mig?
Jag har som förslag att den sajten i sina stadgar skall ange att det är förbjudet att på minsta vis tala positivt om sex mellan barn och vuxna, bl.a.
Jag skulle också vilja att den sajten skulle ha en något striktare definition av feminism än vad som är fallet här.
T.ex. utesluta prostitutionsförespråkare.
Maila mig förslag vad ni tycker om ni är intresserade.

tack igen för allt och hejdå eller på återseende, vad som nu passar bäst för just dig...

#2  Sv: Hejdå Feminetik! sidekick
2005-09-01 22:59:20

Va tråkigt att du drar. Tack till dig tillfrisknande för dina värdefulla och unika bidrag och insikter i feministdebatten. Du har alltid varit ärlig, öppen och lyssnande. Du verkar vara en fin människa. Hoppas det går bra för dig. Jag tror du kan behöva få veta det nu. Vi människor kan behöva vara lite snälla mot varandra ibland, vi får tänka på det när feministklimatet blir för kallt och hårt. Kämpa på och ta hand om dig.

#3  Sv: Hejdå Feminetik! TheCarolinch
2005-09-01 23:11:33

vi kommer att sakna dig.

#4  Sv: Hejdå Feminetik! olaberg
2005-09-01 23:17:01

Jag hoppas du gör som jag och kommer tillbaks när du funderat några varv till. Feminetik har visserligen brister, men jag tror inte att din eller någon annans sajt kommer att vara befriad från sina brister.

Människor är bristfälliga. Helt enkelt.

Men TACK för allt du bidragit med. Även om du inte fått över mig på "din sida" i alla frågor och avseenden, så har du påverkat mig, mer än du kanske vet om.

Jag hoppas hoppas att du kommer tillbaks och fortsätter. Så jag säger inte hej då utan på återseende!

Kramis!

#5  Sv: Hejdå Feminetik! Evon
2005-09-02 10:50:31

Vad tråkigt om du försvinner för gott, tillfrisknande! Jag tycker att du har massor att tillföra här. Känner dock att du spårade ur i den senaste debatten, som blev hätsk och svartvit. Förstår att det är ett ämne som du känner starkt för, på gott och ont.

Kan bara anknyta till det olaberg säger här ovan - vi människor är felbara. ALLIHOPA! ;-)

Hoppas också på ett återseende!

#6  Sv: Hejdå Feminetik! elinlite
2005-09-02 13:12:28

Håller med olaberg och Evon skriver.

Och jag hoppas du kommer tillbaka.

*kram*

#7  Sv: Hejdå Feminetik! kezo
2005-09-02 13:28:53

Jag beklagar det som hänt och hoppas också att du kommer tillbaka en dag. Du berikade Feminetik!

#8  Vad tråkigt! Zana
2005-09-02 13:30:17

Hej Tillfrisknande!

Hoppas att du läser detta trots att du inte är medlem längre.

Jag har alltid tyckt att dina åsikter har varit väldigt sympatiska, varma och kärleksfulla, även om jag inte alltid har kommit till din undsättning när diskussionsklimatet har varit så pass hårt att man inte har orkat sig ge sig in i diskussionen, samtidigt som jag kanske kännt att jag inte har haft tillräckligt att tillföra förutom något stödjande ord till dig (något jag kanske borde ha gjort mer).

Jag hoppas att du står på dig för dina åsikter som jag anser är mer altruistiska och människovänliga än de flestas! Och jag hoppas att du kommer tillbaka till feminetik om ett tag. Blir tomt här utan dig och dina insikter. Har alltid blivit glad av att läsa det du skriver.

Tråkigt att vi förlorar en av våra mest färgstarka medlemmmar :(

Kramar Sanna

#9  Sv: Hejdå Feminetik! Tabris
2005-09-02 14:38:06

Jag vet inte om du läser det här, jag hoppas det. Har skickat ett e-mail till adressen du angav, men vet inte om det kommit fram eller inte, det dök inte upp i sent foldern nämligen. Jag tycker det är trist att du lämnar feminetik, jag blev uppriktigt lessen när jag läste det, men jag förstår dig på sätt och vis... vissa debatter kan bli väldigt känslomässigt dränerande och uttröttande. Jag har inte varit här så länge än, men jag känner redan en orkeslöshet vad gäller vissa ämnen... argumenten finns där, men orken att förklara och lägga ner tid på att föra fram sina synpunkter... nej, inte just nu åtminstone.

Jag har också lite svårt för att ordet feminism har blivit så utvattnat, att feminism i stort sett kan vara vad som helst idag...
och jag tycker att det är märkligt med prostitutions och pornografi förespråkare som på allvar kallar sig feminister.

Lycka till med din sida, jag hjälper gärna till om jag kan.

Om mitt mail inte kommit fram och du läser det här så kan du maila mig på min "skräp" mail marjja@sailormoon.com (vill inte lämna ut någon av mina ordentliga mailadresser i ett öppet forum)

#10  #1 Malmstig
2005-09-02 14:44:13

hej hej!
har svårt för avskedstrådar, men det innebär inte att jag tycker du saknas. Och hoppas därför din frånvaro blir av tillfällig natur.

Kram,

Erik

#11  Förespråkare Ephemeer
2005-09-02 19:32:59

Jag tycker att det är lite märkligt. Jag har nämligen aldrig stött på de omtalade feministerna som förespråkar prostitution. Jag har varken stött på dem här på feminetik eller någon annanstans.

Däremot känner jag till många som tycker att förbud inte är rätt väg för att arbeta mot de medföljande problemen, eller inte tycker att man ska omyndigförklara prostituerade.

För att dra ett par liknelser så tycker jag att skiljsmässor är hemska, uppslitande affärer, och folk hade varit lyckligare om de aldrig hade behövt skilja sig, men det är ingen feminist som för det som vill förbjuda skiljsmässor. Hat och ilska är otäcka saker. Samhället hade varit trevligare om ingen hade varit arg. Det gör inte att den som inte vill förbjuda ilska är en hatförespråkare. Aborter är otrevliga ingrepp. De kvinnor som genomgår aborter kan drabbas av både allvarliga medicinska komplikationer och depressioner. De feminister som tycker att kvinnor ska kunna genomgå abort om de vill är knappast abortförespråkare.

Jag hoppas nu att jag har förklarat skillnaden mellan att förespråka och att vara mot en förbud.

#12  #11 Malmstig
2005-09-02 19:45:57

Tänker inte debattera frågan här egentligen, men kan på den punkten skriva under tillfrisknandes uppfattning. Jag förespråkar skiljsmässa, och tror verkligen inte folk i allmänhet skulle vara lyckligare om de inte behövde skilja sig. Och tror defininitivt att alternativet till abort för många kan leda till än värre saker än depression. Men argumenterar ant. inte emot dig där. Däremot så ser jag mig absolut som förespråkare för såväl abort och skiljsmässor (i ljuset av att det finns abortmotståndare - blir valet att vara förespråkare enkelt). Precis som jag sett andra här på feminetik propagera och förespråka en starkare ställning för prostitution i Sverige och annorstädes. För mig betyder det att vara förespråkare. Nånå, kan vara lek med ord, tillfrisknande vill väl framförallt poängtera att det finns vitt skiljda uppfattningar om prostitutionens vara eller icke vara på feminetik och annorstädes.

#13  Sv: Hejdå Feminetik! Ephemeer
2005-09-02 20:16:04

Menar du verkligen att du förespråkar abort? Förespråkar du inte det fria valet att göra abort eller inte? Det politiska motsatsen till att vara abortmotståndare är att vara förespråkare för fri abort. Inte abortförespråkare. På engelska blir det ännu tydligare. Den politiska motsatsen till pro-life är inte pro-death, utan pro-choice. Abort är inget positivt, utan snarare det minst dåliga. Möjligheten till abort är positivt.

Visst finns det vitt skiljda uppfattningar om förbud mot prostitution eller inte. Däremot har jag aldrig läst om någon feminist som vill se mer prostitution, eller tycker att prostitution överlag är en positiv företeelse. Kort sagt har jag aldrig stött på någon prostitutionsförespråkare som är feminist.

Enligt Nordstedts ordbok är att förespråka att "ange som önskvärt". Det är ingen lek med ord. Det är blodigt allvar med ord. Utan ord kan vi inte framföra våra tankar över detta medium.

#14  Sv: Hejdå Feminetik! Peggy
2005-09-02 20:24:07

Förjävligt!

Snälla Tillfrisknande, kom tillbaka!!!

#15  #13 Malmstig
2005-09-04 21:17:34

Som sagt, ids inte föra sådan här diskussion. I meningen att de kvinnor som väljer mellan att utföra en abort eller inte, själv ska ta sitt beslut är jag självklart inte förespråkare för abort utan för deras rätt att välja. Däremot så är det givetvis så att jag förespråkar abort som en möjlig lösning. Precis som jag förespråkar skiljsmässa som en möjlig lösning. Varken abort eller skiljsmässa behöver ses som något entydigt negativt. En jämförelse med den bästa av världar exempelvis där inga oönskade graviditeter förekommer eller där all kärlek varar för evigt (om det nu är önskvärt) blir för mig i det här sammanhanget ointressant.

Men vi kan släppa abortjämförelsen. Då jag absolut håller med att pro-choice är mkt rimligare beskrivning av min ståndpunkt.

Jag har definitivt sett feminister som varit svävande huruvida prostitution är något positivt eller ej. Och som hävdat att prostitution ska få samma status som alla andra "yrken" på arbetsmarknadn - vilket för mig innebär att säga det är något positivt. Positivt att ha ett jobb, negativt att inte ha ett jobb.

Nånå... kan bara hålla med Peggy i vilket fall.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?