feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

blir ledsen


Gå till senaste inlägget#1  blir ledsen Michea
2005-08-20 19:12:26

Anna Ekelund skriver i sin krönika om den där tjejen som var med i AB debatt för ett tag sedan och berättade att hon gjort en porrfilm. Jag blir både ledsen och skitförbannad och generad å Ekelunds vägnar över hennes idiotiska text. http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0…

Hon skriver bland annat:

"Man har ansvar för alla sina känslor. Vi reagerar på vad andra gör och säger, men reaktionen är valfri. Vi är inte barn, vi väljer. Jag såg en artikel om en tjej som ångrade att hon medverkat i en porrfilm för tio år sedan. Vid 23 års ålder hade hon inte varit 'stabil nog att fatta ett sådant livsavgörande beslut'. I tio år hade hon nu ältat sitt snedsteg. Åtta av dem hade hon varit sjukskriven och gått i terapi. Men stopp där. För mina skattepengar?

Varför ska jag betala när någon väljer att känna sig kränkt? Alla kämpar, men alla lägger inte över betalningsansvaret på andra. Och hennes terapi ger jag ingenting för. Att låta någon fila på samma sak i ett decennium borde få terapeuten prickad."

(Det framgår med pinsam tydlighet hur lite Ekelund vet om hur terapi bedrivs.)

Jag blir ledsen, för jag vet att den här okänsliga, fördömande, förbannat självgoda och okunniga inställningen är så pass vanlig. Jag har känt mig kränkt många gånger i många olika situationer, men jag har fanimej aldrig valt det.

Det är ju jätteroligt för Ekelund och alla andra människor som aldrig någonsin känt sig kränkta/alltid haft förmågan att välja att inte känna sig kränkta- men vi andra då? Vi som inte har en mental fästning runt oss som gör oss osårbara? Är det vi som är defekta?

#2  Michea Sveggo
2005-08-20 19:45:37

Jävligt osympatisk krönika...

Visst är den inställningen vanlig, i en del fall kanske lite sådär mellan vägg och skål, men föraktet finns där...

Själv har jag haft turen att klara mig genom livet oskadd (peppar, peppar), men har haft en del trasiga människor nära mig.
Jag kan inte helt ut förstå er situation och känslor, men det minsta jag kan göra är att visa respekt, empati och sympati.

Det gör definitivt inte Anna Ekelund.

#3  Sv: blir ledsen irtion
2005-08-20 19:54:05

Hon verkar inte ha förstått alls, hennes liknelser är helt konstiga. usch.

#4  Sv: blir ledsen Marta
2005-08-20 20:50:05

Jag blir så arg när jag läser något så korkat. I princip ursäktar hon diskriminering - som om det är bara går att strunta i att människor behandlar en illa. Att de som anmäler diskriminering (till DO, HomO och Jämo) inte tar ansvar för sitt liv och sina känslor. Va? Däremot försöker de se till att de som begår kränkande handlingar får ta sitt ansvar.

Hennes sätt att blanda ihop människor som har behov av terapi och upprättelse med de som begår mord för att de blir tillsagda när de gör ett fel är verkligen motbjudande.

Den föraktfulla attityden mot människor som mår psykiskt dåligt är verkligen skrämmande.

Ett totalt bottennapp!!!!

#5  Sv: blir ledsen jenslandberg
2005-08-20 22:04:23

Ni har säkert märkt att krönikan i fråga är publicerad i Aftonbladet. En s.k tidsskrift vars chefredaktör har definierat om bra journalistik så att det enda kriteriet nu är lösnummerförsäljning.
Att Ekelund har producerat en tråkig och osammanhängande krönika som till synes återspeglar sin chefredaktörs intresse av människor och moral är i sanning ett bottennapp.
Mitt råd är att strunta i henne. Låt oss hoppas att hon får fortsätta svamla i Aftonbladet så vi slipper försörja henne via a-kassa.

Vad var det Skinner sa? En kolumnist är en kolumnist är en kolumnist - eller var det råtta? ;)

#6  Sv: blir ledsen Tabris
2005-08-21 08:10:53

Det är trist och lågt. Men vad vet hon egentligen?
Avfärda henne som den oigenomtänkta människa hon uppenbarligen är...
Oigenomtänkta människor kan vara frustrerande och sårande...
och det verkar nästan vara ett kriterie för att bli kolumnist i kvällstidningarna att man skall vara allmänt oigenomtänkt...
eller njuta av att trampa på de som ligger och uttrycka sig vulgärt...

Anna Ekelund har förmodligen aldrig blivit kränkt på riktigt...
då är det lätt att raljera... ironisera...

Jag hoppas att hon inte menar fullt allvar med det hon skriver...
men hon är kvällstidnings journalist...
Ja, det är korkat...
Ja, det är arrogant
Ja, det är ett slag i ansiktet mot många människor...

men innan denna länk kom upp visste jag inte ens vem Anna Ekelund var... aldrig läst något hon skrivit tidigare...
och förhoppningsvis är de många andra som missat hennes dynga...

Hon får förmodligen en kick av arga och lessna e-mails...
så jag väljer att ignorera.

#7  Sv: blir ledsen Karra
2005-08-21 10:20:20

Jag tyckte också att denna krönika var oerhört dum och osympatisk. Vem tycker Ekelund egentligen förtjänar skattefinansierad terapi? Ska man ha trauma-prövning innan man blir tilldelad en psykolog? "Tyvärr, vi kan inte koppla din panikångest till något speciellt trauma, du får betala tusen spänn i timmen. Tyvärr, depression pga ett års mobbing i femte klass räcker inte, du får öva på att inte känna dig så förbannat kränkt. Sextrakasserad på jobbet? Äsch, skratta bort det bara. Du väljer själv hur du reagerar."

#8  Sv: blir ledsen Malmstig
2005-08-29 18:36:54

Bizzarr krönika verkligen. Ren idioti. Samtidigt känns argumentet att det gått inflation i kränkningar igen - från såväl JÄIF som andra håll. Att det i likhet med andra inflationer skulle vara så att det inte krävs något alls för att bli kränkt. När det i själva verket ju är tvärtom - att det blundas för massa kränkningar och vi håller tyst om alla möjliga kränkningar.

Känns verkligen som att fiska efter de lägsta känslorna hos människan med denna krönika - att bli upprörd över att det finns de som mår dåligt och stjäl skattepengar från oss lyckliga. EN undrar om Anna Ekelund vill byta liv, och få del av litet härlig skattefinansierad terapi.

Avslutningen att dokusåpakändisar inte går att kränka är ju helt sanslös.
Människosynen stinker.

#9  Sv: blir ledsen sidekick
2005-08-29 19:02:39

Visa människor har helt enkelt svårare att identifiera sig med andra, har problem med empatin.. Dom kanske inte är autistiska men åt det hållet på den skalan tror jag. För ondska finns väl inte, och det är det enda alternativet jag finner till människor som resonerar känslokallt på detta sätt..

#10  Sv: blir ledsen Simone
2005-08-29 19:54:44

Jag är uppvuxen med tesen "har man inget vettigt att säga håller man tyst". Anna Ekelund borde anamma lite av den inställningen.

#11  Sv: blir ledsen HSThompson
2005-08-29 19:56:30

Nej men denna krönika är ju helt och hållet infantil. Vill man kasta skit på hur det fungerar här kan man engagera sig i lämpligt politiskt parti, inte sitta och peta i folks individuella sår. Sensationslystet trams.

#12  Sv: blir ledsen macramatic
2005-08-30 06:45:32

Anna Ekelund skrev tidigare på Sourze och tyckte där att det inte var så allvarligt med våldtäkt. Hon hade själv blivit våldtagen och tyckte det var riktigt trevligt för våldtäktsmannen var rätt snygg.

Efter den artikeln har jag sett henne som alltigenom oseriös. Att hon sen börjar skriva pinsamheter i en oseriös kvällsblaska förvånar inte mig, ty det ger en och annan hundring i hennes kassa.

Det finns massor av människor med vidriga åsikter. Kvällstidningarna har en förkärlek till att låta deras pinsamheter ekas ut i mediabruset sålänge de har någorlunda hygglig svenska. Jag tycker det är synd att det fortfarande finns många som köper, läser, förundras och såras av skiten. Jag vill inte kritisera, men jag önskar så mycket att de där blaskorna försvinner, framförallt som referenser i olika debatter.

#13  macramatic Malmstig
2005-08-30 10:12:08

Fast problemet blir ju om det är så att hennes åsikter/krönikor väcker anklang och stöd. Menar inte att starta debatt om Anna Ekelunds betydelse, men kan tänka mig att hon har en rätt rejäl fan-skara.

#14  #1 Vilo
2005-08-30 10:35:38

"Vi som inte har en mental fästning runt oss som gör oss osårbara? Är det vi som är defekta?"

Tack Michea! Där formulerade du något åt mig som jag varit störd över i flera år. Det har varit så himla vanligt att prata om "offer", "att vägra vara offer", att "klä av sig offerrollen" ett tag, att orden förlorat sin betydelse. Dessa uttryck kan tydligen användas fulständigt urskillningslöst och tyvär så blir konsekvensen ofta att samtalet bara dör.

Jag tycker Eklund tar upp en rad i och för sig intressanta händelser, men att hon drar hårresande slutsatser. Eller, drar hon slutsatser ens? Hon är mest taskig och låg, tycker jag.

Visst är det så att ens egen inställning kan flytta berg i många lägen, men Eklunds "medicin" -att bara skaka av sig och gå vidare är inte heller särskilt ansvarsfullt eller vuxet.

Som sagt, vem är det som är defekt?

#15  Malmstig macramatic
2005-08-30 14:29:49

I det långa loppet är hon en drill i Nilen.

http://www.karinboye.se/verk/dikter/dikter/un…

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?