feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Hur ser er jämställdhet ut?


Gå till senaste inlägget#1  Hur ser er jämställdhet ut? David M
2004-05-11 14:11:38

När jag diskuterar med feminister så kan jag tycka att det viktiga för dem inte är att samhällets medborgare ska få ökad frihet och bestämmande rätt över sina egna liv utan det viktiga verkar vara att samhället klarar feminismens måttstock och också lever efter feminismen. Det är för mig svårt att förstå. Feminismen klagar ofta på att samhället sätter upp mallar som vi alla måste följa, feminismen vill bryta de normerna och därmed frigöra ala individer från "bojorna" som hämmar oss. Så långt allt väl. Men om feminismen vill frigöra människor varför har då feminismen egna normer, regler och mallar man måste följa? Varför är det bättre att t ex ha en påtvingad norm som säger att "män måste vara hemma mer med barnen" än att ha den normen som enligt feminismen finns idag? Det vore mer ärligt av feminismen om man erkände att man inte alls vill frigöra människan utan det feminismen vill är att "styra" upp samhället med andra normer och strukturer. Jag vet ingen annan ideologi som är mer fördömande och normiserande än feminismen. Feminismen säger klart och tydligt hur man ska bete sig, vad man får göra och vad som är rätt och fel. Att påstå att feminismen vill frigöra människorna är att ljuga, man vill bara förändra samhället till att följa andra regler, normer och maller. Jag däremot vill frigöra människorna så långt som möjligt. Ingen har rätt att vare sig fördöma en annan människas livsstil eller att hävda att nån väljer/tycker fel. Först när människor känner full frihet att bli vad de vill och göra vad de vill är samhället jämställt. Det är iallafall min övertygelse.

Jag har sagt det förr men det som borde vara viktigt för feminismen är INTE vad könen gör utan varför könen gör som de gör. I dag koncentrerar de sig på vad de gör. T ex sexarbeten, våld, barnpassning mm, alltså själva handlingarna. Men de borde koncentrera sig på varför man gör handlingarna. Om de gjorde det skulle feminismen inse att ALLT som görs av frivilja är RÄTT och allt som görs av tvång är FEL. Då skulle feminismens mål bli detsamma som mitt. Målet att göra samhället till summan av alla individers frivilliga val.

Men det är nåt med det där som skrämmer feminismen. Varför annars vara emot sexköp, porr eller frivillig föräldraförsäkring? Varför annars vara för kvotering och statligt förmynderi där det passar ändamålen? Det är dags för feminismen att sluta kriga om icke-frågor och faktiskt börja göra det bra för alla, och inte bara för de som väljer att leva som feminismen vill att man ska leva.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?