feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

-> monica, ang. sportfester


Gå till senaste inlägget#1  -> monica, ang. sportfester Kalle
2004-05-07 14:51:49

I tråden "Alla fester för män" i Tycka, så undrar monica vilken kvinnlig idrott som skulle dra lika mycket som en manlig.

Lite länger ner så skriver hon:
"Som gammal stalltjej kan jag bara hålla med om att tjejer rider och när det kommer till tävlingar och större sammanhang är det killarna som syns och får publik."

Eeh? Som icke intresserad av ridsport konstaterar jag snabbt att jag bara känner till namnet på 2 ryttare, och båda är kvinnor. Så att påstå att det är killarna som syns är väl lite magstarkt.

#2  Va! monica
2004-05-08 10:04:31

Är det magstarkt för att TVÅ kvinnliga ryttare i Sverige är välkända för dig??? Det var värst.

#3  Monica Weowe
2004-05-08 10:21:48

Lägg märke till att det innebär ett 100% övertag i publicitet för tjejryttarna. Inte så lite, tycker jag.

#4  ??? monica
2004-05-08 11:37:14

Att TVÅ ryttartjejers namn är kända för er men inga manliga ryttares gör att hela mitt resonemang faller? Är ni på allvar? När 100% utgör TVÅ personer tycker jag inte det är så imponerande.

Ridsporten är större än Sverige och utanför Sverige är det männen som dominerar. Även om inte NI känner till deras namn. Och sen handlar det ju inte BARA om ridsport utan att männen dominerar i de flesta sammanhang där de VILL göra det. Så kom inte med grejer där tjejer dominerar för då kan man nästan hoppa upp och sätta sig på att killarna inte är intresserade i särskilt hög utsträckning.

#5  Monica Weowe
2004-05-08 11:44:38

För skojs skull skall jag ponera att du har rätt, vilket jag inte tror att du har.

Varför skulle det om du har rätt vara fel att männen får den publicitet de tar sig?

#6  Mors dag Mats L
2004-05-08 13:03:32

Jag vet att Mors dag står lika högt i kurs för den gängse feministen som mannen gör för feministen.

Mors dag är dock en fest för kvinnor. Fars dag är en tyst dag.

#7  OM jag inte har rätt monica
2004-05-09 08:20:40

Nämn då ett evenemang som drar väldigt mycket folk av båda könen där kvinnor står för "underhållningen" av vad slag det vara må. Nämn något som går att jämföra med manliga publikdragare. Feel free att nämna filmer, sport, litteratur eller vad du vill där kvinnor gör något som intresserar män i HÖG grad. SOM INTE HAR MED SEX ATT GÖRA.

#8  Ok Greg
2004-05-09 09:43:07

Svar: Feminism

#9  ? monica
2004-05-09 10:44:50

Och feminism intresserar män i hög grad? Var? När? Hur? Har det funnits nåt tillfälle då feminister fyllt Globen med publik minst 50/50 män/kvinnor? Frivillig betalande publik alltså.

#10  ehm Greg
2004-05-09 17:52:43

Att se på Sport intresserar inte kvinnor i lika hög grad som män. Inte ens i närheten.

#11  Dryfta könsroller Mats L
2004-05-09 17:57:34

Generellt sett, kan man inte säga att dryfta manligt och kvinnligt är ett partaj som intresserar många kvinnor?

#12  monica SMYGFEMINISTEN
2004-05-10 00:04:36

Tycker du att vi ska kvotera och tvinga alla män som ser på sport att det måste se på 50% manlig och 50% kvinnlig sport? Om man exempelvis vill 1,5 timmes Formel 1 måste man sedan se en match damfotboll?

//Hans

#13  monica Kalle
2004-05-10 09:08:31

Läs om, läs rätt...

#14  Jag menar ingenting monica
2004-05-10 09:23:03

Jag kom bara till insikt om detta häromdagen. INGENTING kvinnor gör intresserar män helt enkelt. Utom sex och därtill hörande attribut. Absolut ingenting. Det är deprimerande.

#15  Oj Fiji
2004-05-10 09:32:17

Vilken cyniker.

Vad sägs om musik?

#16  Vad är problemet? David M
2004-05-10 10:02:45

Faktiskt så ser jag inte problemet.
Det är väl inte svårare än att man gillar att se det bästa och de bästa brukar ofta vara killar.

Sen beror mycket på att cirka 70-80% av de sportintresserade är killar, då blir det gärna att man hellre ser killar. T ex Damfotbollen är beroende på att de killar som ser herrfotboll också går på damfotboll. Det damfotboll och annan idrott behöver göra är att väcka intresse hos de som nu inte är sportintresserade.

Men sedan så glömmer ni hur många manliga idrotter som är totalt undangömda. Det beror ej på kön om en sport är intressant eller inte. Jag har säkerligen sett mer damfotboll än både Monica och Josefin, så vilka är de att kräva ökat intresse egentligen?

Men Monica, vad menar du med att ingenting intresserar oss? Har du glömt OS? Vilka är våra stora hopp där? Glömt Anja? Glömt Pillan? Du hittar orättvisor endast för att du vill att de ska finnas. Men sen så är det fördelade intresset ALLTID rättvist eftersom intresset styrs av vad människor vill. T ex Hockeylaget jag följer har mellan 1000-1500 personer på matcherna. Om jag var som feministerna så skulle jag säga att det beror på att de är killar och att killar förtrycks eller liknande. Men sanningen är ju att det inte intresserar tillräckligt många. Och det kan aldrig vara orättvist.

#17  monica Kalle
2004-05-10 10:06:55

Halva Sveriges befolkning tittade ju på VM-finalen i fotboll i höstas...

#18  monica igen Kalle
2004-05-10 10:10:26

Och, som David nämnde, utförsåkning! De senaste 10-15 åren har vi ju knappt haft någon svensk seger i världscupen för herrar, medan Wiberg, Ottoson, Nowén, Pärson m.fl. dominerat på damsidan. Är det ointressant?

#19  Herrfotboll Mats L
2004-05-10 15:12:57

Inte är damer så intresserade av herrfotboll inte?

#20  INGENTING... Kalle
2004-05-10 17:14:45

Kvinnor gör intresserar män helt enkelt.

Ja du, monica. Det är ju uppenbarligen minst 4 killar som besvarat din fråga. Det bevisar väl att vi är lite intresserade i alla fall... ;-)

#21  Tack Kalle monica
2004-05-11 11:37:37

Det har du rätt i. Men diskussionen handlar för mycket om sport. Det finns ju annat här i världen. För jag är den första att skriva under på att jag vill se de BÄSTA när jag kollar på nåt. Och när det handlar om sport så är män oftast bättre = hoppar högre, springer fortare osv.

Musik är ju intressant. Det finns en hel del kvinnliga stjärnor, soloartister, sexiga. Alltid. Vem tycker Britney Spears är en lysande sångerska? Är det därför man går och ser på henne? Men detta är ju enskilda individer.

Jag är mer ute efter nåt som kvinnor gör som skulle intressera män på samma sätt som vad andra män gör. Men jag kanske är ute och hojar med punka på båda däcken... Det var bara en deprimerande insikt. Jag LETADE inte David, den slog mig i skallen.

#22  Monica David M
2004-05-11 12:18:38

Om inte du kan välja vad du ska tänka på, vem väljer då det åt dig? Även om "det slog dig i skallen" så är det ju du som valde att tänka på det vilket gör det till en aktiv handling. Kan då tolkas som leta.

Ja, det är intressant fråga. Varför gillar de flesta män framför tjejer? Svaret är det nog ingen som har men man kan gissa.

För det första. Britney ska inte jämföras med stora seriösa artister utan hon ska jämföras med typ Westlife. De är inte heller kända för att de sjunger sååå oootroooligt bra. Både Britney och Westlife lever på att vara pojk/flickdrömmar. Däremot kan jag tycka att t ex Aguilera sjunger bra. Det tycker jag hon gör. Att hon sen ser bra ut är ju inget hinder även om många feminister kastar skit på henne för att hon råkar vara sexig.

Sen tror jag det finns massor av saker som intresserar män som kvinnor gör. Allt beror ju på vad det handlar om, inte om könet bakom handlingen. Men å andra sidan så är det inge konstigt att vi män lättare identifierar oss med andra män, eller hur?

Inte för att vara cynisk. Men porr intresserar oss män och det finns det ju många kvinnor som håller på med och där är ju kvinnorna de stora stjärnorna som alla ser upp till. Men det kanske inte duger för en feminist som dig. Det är ju "fel" sak vi gillar kvinnor för då.

Men sen fattar jag inte. Över 3 miljoner såg Sveriges damer möta Tyskland i fotboll. Duger inte det för dig? Jag tror nog många av dessa var män. Och i OS i sommar kommer miljoner män heja fram våra svenska tjejer. Duger inte det för dig? Eller letar du efter nåt där vi endast gillar tjejer men inte killar? Ungefär som att vi skulle älska hockey vm men inte hockey vm för damer. Du verkar då fråga varför vi män inte har nåt omvänt förhållande nånstans. Där vi älskar dam vm men inte herr vm. Då säger jag bara Alpint. Finns det nån som tittar på Nyberg när han åker? Eller hästsport? Då är det Norrköpingstjejerna som gäller.

Sen undrar jag varför det är deprimerande. Varför? För att du kom på att alla inte får lika mycket kärlek och uppmärksamhet i världen? För mig är det iallafall inget nytt, även om det kan ses orättvist.

#23  Några exempel.. Junior
2004-05-11 12:42:08

monica: Britney Spears är ju en kommersiell produkt skapad endast för att sälja, inte för att sprida bra musik. Finns ju liknande grabb-fall i form av boybands, så jag tycker det är dumt att jämföra plast-artister med riktiga artister.

För att nämna några kvinnliga artister som jag tycker är bra kan jag ta Norah Jones, Natalie Nordnes, Lisa Nilsson, Lisa Miskovsky (ok, kan kanske betraktas som kommersiellt rent musikmässigt, men hon skriver ju grejerna själv), Sahara Hotnights.. jag kan hålla på hur länge som helst.

Sen vet jag inte riktigt.. jag tror säkert att Britney Spears har talanger som helt enkelt blir osynliga pga fokus ligger på att hon är sexig. Hon är ju en grym dansare om någon har missat det, vad nu det har med musik att göra ;P

För några år sedan fanns det ju någon snubbe vid namn Peter André som sålde mer plattor på att han visade sin vältränade tvättbräda än att han sjöng bra.

Som sagt, att sälja sexsymboler är inte detsamma som att sälja musik.

Att sedan tv4 tog tittarrekord under damfotbolls-vm borde väl vara ett tecken på att tjejers prestationer intresserar oss alla :)

Sport: Klüft, Anja P, Alshammar, Kammerling, Hanna Ljungberg...

Film: "Erin Brockovitch", Sofia Coppola's "Lost in Translation", Pernilla August, Lena Ohlin, Marisa Tomey, Charlize Theron, Nicole Kidman...

Författare: Margaret Weis, Selma Lagerlöf, Astrid Lindgren, J.K Rowling, Liza Marklund...

#24  ... Olof Öberg
2004-05-11 14:03:10

Britney Spears är en lysande sångerska. Sedan att hennes musik inte tillåter henne att visa detta är förstås en annan sak.

#25  B.S. Kalle
2004-05-11 17:15:30

JAG tycker att Britney Spears är en duktig sångerska, men jag väljer att INTE lyssna på henne för att hon totalt gått ner sig i styling- och image-träsket.

#26  Nåt annat än sport? monica
2004-05-12 07:16:32

Någon? Klart alla hejar fram de svenska tjejerna under OS och fotbolls-VM och det är jättekul, men det är fortfarande inte vad jag är ute efter. Britney är en genomkommersiell produkt, det var därför jag tog henne som exempel, hon spelar bara på sex. Visst kan hon dansa, vet det. Men utan sitt utseende stylat och fixat skulle hon kanske inte få Globen "att koka" som det står i Aftonbladet idag.

Jag känner bara att mannen är så norm. Jag reagerar inte ens ibland på att det inte finns en enda kvinna närvarande i vissa sammanhang, men jag tror jag skulle reagera på frånvaron av män. Och kanske tro att det var ett "kvinnojippo". Förstår ni hur jag menar?

#27  Idoler Matti
2004-05-12 09:13:42

är nån man ser upp till, o nog finns det då större atletiska hjältar bland män än kvinnor som norm.
Själv är jag inte intresserad av sport, men flera hålldr nog med varandra om att damfotbollen t.ex har en så låg nivå att man kände som om man kunde utmana dem själva utan att det skulle bli för stort gap.
Jag är inte förvånad om tjejer som älskar fotboll själva föredrar män framför kvinnor helt enkelt då det har ett mycket högre underhållningsvärde än att se svenska fotbollslandslaget köra som om dem behövde tänka hur de använder sina ben hellre än att bena tänker för sigsjälva.
Den enda kvinnan som är roligare att se på är väl A sörenstam(Tänkte jag på rätt person nu?) för hon känns som en direkt utmanare i en annars tråkig sport. Gå Rocky... Annica!

#28  monica Fiji
2004-05-12 09:36:04

Jag tänkte inte på Britney när jag skrev musik, hon är på gränsen att inte ha med musik att göra.

Men när du säger att alla kvinnliga soloartister alltid spelar på sex verkar du närmare MTV än verkligheten.

Och på MTV handlar allt om sex, oavsett kön.

Men jag tänkte på artister som till exempel Helen Sjöholm?

#29  Kan David M
2004-05-12 10:20:18

ju säga att jag aldrig skulle kunna ha en kvinnlig fotbollspelare som idol. Det beror helt enkelt på att hon inte känns så mycket bättre än vad jag själv är. Visst, självklart är de mycket bättre men inte tillräckligt för att jag ska ha de som idoler.

Sen så tror jag många glömmer en sak. Det är inte kön som skapar intresse. T ex hur många herrlag i fotboll har egentligen mycket publik i Sverige? Det handlar inte mycket mer än om kanske 15-17 st. Resten har lika lite eller mindre än allsvenska damlagen. Det som feminister glömmer är att det är KÄRLEKEN till en klubb som gör att folk går på matcherna. Kärlek kan inte tvingas fram. Och sen får man tänka på att man kan inte "älska" hur många lag som helst, de flesta har redan sina favoritlag klara så även om damfotbollen kommer framåt så kommer man inte lära sig "älska" nåt lag där iallafall. Därför är det enda damfotbollen kan göra att försöka frälsa de som nu inte gillar fotboll, vilket för det mesta är att försöka få tjejer gå på fotboll. Att få publik på damfotboll tycker jag faktiskt mest är tjejernas ansvar. Det är tjejer de ska få att gå på damfotboll i första hand. Vi killar ska bara ses som bonuspublik.

Och du Monica, varför är det fel av en kvinnlig artist att vara sexig? Varför "duger" inte det som framgångsrecept för dig? Jag håller annars med, hon är en ytlig artist bland många nu för tiden. Tycker musikbranschen knappt slätppt en ny bra artist på 20 år. Jag går liksom på texterna lika mycket som på musiken.

Och förresten, stylar inte alla tjejer sig tom innan de går utanför dörren?

Men monica, varför blundar du för alla kvinnor som faktiskt finns som intresserar miljoner runt om i världen? Ta t ex countryvärlden. Där är kvinnorna väldigt många.

Men återigen. Intresset kring en sport, person eller vad som helst är ALLTID rättvist. Om du Monica vill ha ökat intresse kring kvinnliga artister så får de väl släppa bättre plattor?

#30  Dessutom Greg
2004-05-12 14:43:39

Är det inte mest unga tjejer som köper Britneys musik.

Är det inte unga flickor överhuvudtaget som styr marknaden för "stylade" artister, allt ifrån pojkband till Spice Girls, Britney mm. Jag kan ha fel, men min uppfattning är att flickor köper sådan musik mer än vad pojkar gör.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?