feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Vad säger man - Tumba domen


Gå till senaste inlägget#1  Vad säger man - Tumba domen David M
2004-05-05 12:16:45

http://www.aftonbladet.se/vss/debatt/story/0,…

Här är sex tjejer som faktiskt vet att det handlade om våldtäkt. Konstigt att inte HD ringde upp dem och bad de vittna :)

#2  Usch Michael Lundahl
2004-05-05 15:05:20

Typexempel på det jag anser är kass argumentering i den här debatten. Sakfel efter sakfel radas upp:

- Offrets påstådda skuldbeläggning. Debattörerna menar att offret skuldbeläggs av en friande dom. Detta är fel. Det som händer är att *ingen* skuldbeläggs för händelsen. Att juridikstruderande påstår detta är skrämmande.

- Påstådd våldtäkt. Ingen har hävdat våldtäkt eftersom våld och/eller hot om våld förekommit. Inte ens kvinnan själv har hävdat detta. (Förvisso kommer det att kallas våldtäkt under nya lagen).

- Påstående om att rätterna anger könsroller. Den enda gång rätten hänsvist till könsroller och "hur kvinnor bör vara" var i hovrätten... då de som fville fälla männen menade att den kvinna som vill ha omfattande gruppsex inte är "vid fullt förstånd".

- Påståendet om att rätten gör det till kvinnors ansvar att inte utsättas för övergrepp. Skitsnack. Sådant otroligt skitsnack. Hade det varit på det sättet hade rätten kastat ut alla sexbrottsanmälningar mot kvinnor på studs. Påståendet är befängt!

Och som sagt... tre stycken *juridikstuderande* är med i den här samlingen. De om några borde för fan ha koll på vad som gentligen gäller. Eller är de förstaårsstudenter?! Började de nu på VT eller?

Blir så förbannad...

/Micke

#3  Professor i straffrätt!!! Kalle
2004-05-05 15:38:53

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0…

"Professorn i straffrätt Madeleine Leijonhufvud som också satt i studion, tror inte att en starkare rubricering på åtalet nödvändigtvis blir ett bättre skydd för en utsatt kvinna.
- Den dom som nu avgetts i HD är prejudicerande. Här har rätten varit enig om att gå på männens tolkning av händelserna när ingen bevisning finns och när kvinnan inte minns. Det blir ett moment 22."

Vad menar människan??? Ingen bevisning finns, och då vill hon döma de åtalade på vittnesmål från en person SOM INTE MINNS VAD SOM HÄNDE!!!

#4  Det hela är .... Fredrik L
2004-05-05 18:16:52

så absurt att man blir trött.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?