feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Intervju med Ungvänsters ordförande.


Gå till senaste inlägget#1  Intervju med Ungvänsters ordförande. David M
2004-05-04 17:32:50

http://www.etc.se/radikala/templates/template…

Notera framförallt:
"Det sägs att sextrakasserier förekommit i Ung Vänster. Vilka åtgärder kan man vidta för att det inte ska inträffa igen?
– Jag har upplevt väldigt stor skillnad i hur man som tjej blir bemött som medlem i Ung Vänster i jämförelse med andra organisationer, just för att den feministiska medvetenheten finns. Det handlar till exempel om arbetet med feministiskt självförvar för alla tjejer i organisationen, att man har separatistiska träffar för tjejerna där vi diskuterar hur vi upplever situationen nu och där vi stöttar och peppar varandra. På alla möten har vi alltid talarstatistik, så att vi ser vilka det är som pratar mest, men även vad folk pratar om och vems argument det är som väger tyngst.
– Jag tror inte att det finns någon universallösning mot sextrakasserier. Vi gör många saker redan, men det finns inget enkelt vaccin mot det"

Vad säger man? Hemska tanker ifall det är en man som råkat prata mest och intelligentast. Då är är han ju patriark! :)

Resten av intervju är en kavalkad av grodor. Hon är kommunist och feminist. Vill inte skrämma er men tänk, bara tänk, om hon om tio år sitter i riksdagen. Sen syns det att hon verkligen aldrig varit på Kuba, inte i USA heller.

#2  .... Fredrik L
2004-05-05 00:18:02

Feminsimen och kommunismen kan faktiskt ses som två oförenliga läror. Många gör det. Kommunismen kämpar/brinner för arbetarklassen. Feminismen kämpar/brinner för kvinnan. Det är svårt att brinna för två saker. Faktiskt.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?