feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Kritik av Popovas artikel


Gå till senaste inlägget#1  Kritik av Popovas artikel MrG
2004-04-28 20:32:34

http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_73684…

MrG

#2  Ganska löjligt Matti
2004-04-28 21:11:00

med så andefattigt kritik.
Som hon nu nämner så skulle det kunnat va så oskyldigt som att man helt enkelt fixade ett bandylag för tjejer eftersom tjejerna vill också spela. Behöver man va elitfeminist för det ?
Och ifall hon inte vill personligen reda ut ifall sifforna inte stämmer eller gå närmare inpå popovas bok, inte artikeln som de hela verkar bygga på eftersom det verkligen saknas djup i hennes kritik. Ja. Nåja. Det hela låter så löjligt att det skulle kunna sammanfattas som penisavund eftersom hon inte uppmärksammar denna fall vari problemet ligger utom som rädslan för "okänd mark".
Kritisera kan man Popova. Men fan. Bättre kan man.

#3  Några reflektioner Mats L
2004-04-28 21:15:37

Ingen kritik av relevans.

Hon har inte märkt att manshatet är pk.

Hon tror att landbandy kontra klätterställningar har med under- och överordning att göra :).

#4  En underlig idé Weowe
2004-04-28 22:08:33

Anna Larsson har fått en underlig idé. Genom att pojkarna tillåtits eller uppmuntrats - osäkert vilket - att spela landbandy har de, skriver hon, premierats framför flickorna. Ett strukturellt förtryck har uppstått. Men detta innebär att Larsson värderar pojkarnas landbandy högre än flickornas lek. Varför skulle flickornas lek vara sämre?

Om Larsson hade tänkt klart hade hon förstått att det innebär ett minst lika stort förtryck mot pojkarna att de inte får leka flicklekar.

I konsekvensens namn borde Larsson ha åtagit sig eller åtminstone ha uppmanat andra att åta sig att skaffa pojkarna möjligheter att leka flicklekar. Men det är pojkarnas gräs som är grönast. Det är pojkarna som är privilegierade. Det är som med feminismen i stort: kvinnors fördelar skall förtigas, mäns uppmärksammas och erövras.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?