feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Östergren om regeringskansliets jämställdhetsenhet


Gå till senaste inlägget#1  Östergren om regeringskansliets jämställdhetsenhet Mattias
2005-06-20 12:18:15

Petra skriver om hur arbetet för jämställdhet går till på egeringskansliets jämställdhetsenhet, http://expressen.se/index.jsp?d=1180&a=303191. Hon ger en allt annat än postitiv bild av hur det går till. Av någon anledning framgår det inte att hon själv är feminist. Men det är kanske inget problem för oss som hänger här på feminetik...r

#2  Sv: Östergren om regeringskansliets jämställdhetsenhet Wilford
2005-06-20 12:40:22

Feminismen är lite annorlunda mot många andra ismer på så sätt att det är extremisterna som har tagit sig högst upp i feministiska organisationer och inom politiken där dom gör politiska utspel eller på andra sätt bestämmer dagordningen.

I de flesta fall, nu riktar jag mig inte bara mot de människor som artiklen handlar om utan även mot andra som har figurerar i media den sista tiden, så handlar det om extremister. Feministerna borde ha en utrensning i sina led och på alla sätt begränsa dessa människors inflytande. Om så inte sker så kommer den vanliga Svennson att sky feminismen som pesten och då blir all förändring omöjlig.

Felet som jag tycker att många feminister gör är att tolka kritik mot dessa människor som kritik mot hela feminismrörelsen och dess ideologi.

#3  Sv: Östergren om regeringskansliets jämställdhetsenhet MartinK
2005-06-20 13:20:23

Petra är definitivt min favoritfeminist, hon visar att det går att vara feminist samtidigt som man är nyanserad och vågar granska feminismen kritiskt. Hon har verkligen fitta/stake/ryggrad/eller vad man nu skall skriva utan att vara heteronormativ.

#4  Sv: Östergren om regeringskansliets jämställdhetsenhet Golem21
2005-06-21 13:57:58

Petra Östergrens hemsida kan man hitta via följande länk http://www.petraostergren.com/svenska/index.asp
Petra är en oerhört modig och självständig feminist som helt har tagit avstånd från den radikala feminism som regerar i det här landet. Mest känd är hon för sitt motstånd mot den svenska prostitutionslagstiftningen; en lagstiftning som hon menar förtrycker den redan förtryckta prostituerade. Petra Östergren är som ni kan förstå bannlyst i radikalfeministiska kretsar. Jag beundrar hennes mod och delar många av hennes åsikter.
Tänk om vi hade haft lite fler röster som vågat gå mot strömmen, som vågat ifrågasätta "självklara" sanningar!

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?