feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Expressens


Gå till senaste inlägget#1  Expressens Dagens Löpsedel
2004-04-25 13:03:01

Nåt i stil med "30 fel män gör i sängen".

Detta är inte första gången. Säkert par gånger per år ser jag sådana löpsedlar. Varför är det "inne" att snacka skit om män och vad de gör för "fel" i sängen men mansgrisaktigt att säga "tjejer måste lära sig suga kuk" eller "tjejer måste lära sig ta den analt"? Att förändra män så att kvinnors sexualitet gynnas är tydligen ok men att förändra kvinnor för att män ska njuta är fel. Kan man sammanfatta det så?

Personligen anser jag att man ska anpassa sig till sin partners behov och det gäller båda.

#2  Dagens löpsedel David
2004-04-25 13:03:34

Första inlägget var från mig

#3  Kvinnors sexualitet är normen Weowe
2004-04-25 15:17:39

Det finns bara en förklaring: kvinnors sexualitet är den samhälleligt sanktionerade normen. Det (de mest högröstade av alla) kvinnor vill få och giva i sexuell väg är rätt och naturligt - det män vill likaledes får rätta sig därefter.

#4  Det finns andra förklaringar Josefine Alvunger
2004-04-25 15:46:14

T ex att mannens sexualitet är den som skall vara aktiv, det är mannen som har pressen på sig att prestera för att tillfredsställa en kvinna - vilket hon inte förväntas kunna göra själv utan hon behöver en man. Artiklar av detta slag spelar på männens prestationsångest.

Att det inte är lika vanligt med "30 fel kvinnor gör i sängen" tror jag beror på att kvinnor ju inte skall vara sexuella varelser, de skall inte "göra nåt alls" i sängen, de är mottagare.

Så på så vis skulle jag välkomna artiklar som rapar upp kvinnors fel - då får vi iallafall handlingsutrymme.

#5  Tips för pryda pojkar!! Catharina
2004-04-25 16:26:47

"mansgrisaktigt att säga "tjejer måste lära sig suga kuk" eller "tjejer måste lära sig ta den analt"?"

Åja, det är väl Davids favoritblaska Slitz en hejare på ;-)

Själv tycker jag man ska lägga ner dessa mesiga låtsasjämställda undersökningar med "detta gör män fel i sängen" -lite längre förspel -lite mera slicka fitta etc..etc.. meseri för mes kvinnor som inte vågar ställa ordentliga krav..

Nej fram för -Killar måste lära sig ta den (valfri sexleksak) analt -och uppskatta det!!!

Killar måste lära sig uppskatta mensblod - det skulle göra tjejer så glada !! Att sluta spotta och grimasera är väl inte för mycket begärt..nej sluta schåpa er killar och gör eran flickvän/ one night stand nöjt! Lite mensblod har ingen dött av!!

Killar måste lära sig uppskatta porrfilm!! Och nej då menar jag inget töntig pojke möter flicka porr..det är endast för romantiska mesar!! Utan RIKTIG porr dvs storkukade, storsprutande män som ordentligt suger av, knullar varandra och sprutar ner VARANDRA..
Sedan när ni lärt er uppskatta detta kan ni välan ställa upp på lite killsex..det är väl ändå inte för mycket begärt..om inte annat så blir era flickvänner nöjda och belåtna ..och ni uppfyller en fantasi..jovisst deras men va fan..man ska inte vara kinkig..
Bisexuella killar är ju så mycket mer spännande och äventyrliga i sängen och vill pröva på både det ena och andra...till skillnad från de där ofta pryda heterokillarna som vare sig tycker om att få den därbak och är kinkiga för lite mensblod!! usch mesar!!!

Nä så pojkar, sluta vara tråkiga och torra i sängen och pressa ihop era skinkor som de värsta kyska små korgossar så lär det nog bli åka av ;-)

(Och gå naturligtvis inte på kvällstidningarnas fjomperi tips..det som ni får lära er där tänder ändå ingen riktig kvinna på..)

#6  Catharina: Robert
2004-04-25 16:40:54

Vad håller du på med igentligen? Ska det där föreställa seriös debatt?

#7  oj Robert
2004-04-25 16:45:42

igentligen = egentligen

#8  Weowe Catrin
2004-04-25 17:40:11

Om "kvinnors sexualitet är normen", varför är det då så "fult" med kvinnor som vågar ta för sig sexuellt?

#9  David Catrin
2004-04-25 17:44:47

Det är "inne" att hela tiden förändra flickor/kvinnor. Överallt får vi läsa hur vi ska göra om oss, eftersom vi inte duger som vi är.

#10  Catrin och Catharina David M
2004-04-25 18:07:08

Catharina:
Ibland vet jag inte om du skojar är ironisk eller om det du skriver faktiskt är det du tycker. Om det är det du tycker du skriver så undrar jag faktiskt vem du är och vad du håller på med. T ex skrev du "Killar måste lära sig uppskatta mensblod". Varför? Ska vi lära oss uppskatta alla kroppsvätskor kanske? Blod är blod. Och blod vill jag ha inne i kroppen. Inte utanför.

Catrin:
Kvinnors sexualitet är normen för oss män medan mäns sexualitet är normen för oss män. Våra sexualle beteenden styrs och ska styras av motsatta könets preferenser. Sen så tycker jag samhället borde försöka förändra medborgarna ännu mer än vad samhället gör. Då menar jag inte via propaganda eller tvång utan via utbildning. De flesta människor går och bär på självdestruktiva tankar och beteenden som alla skulle tjäna på om de försvann. För man ska komma ihåg. När man väljer beteende så väljer man också dess konsekvenser. Mer psykologiutbildning till folket! :)

Ps, jag tycker dock inte att man ska få folk må dåligt eller tjäna sig värdelösa. Men samtidigt måste man fråga sig varför tjej X mår dåligt av t ex att sen en tjej på ett omslag på Elle. För mig är det då bättre att få tjejen att INTE må dåligt av det än att man ska förbjuda omslag.

#11  Robert Catharina
2004-04-25 18:09:00

"Vad håller du på med igentligen? Ska det där föreställa seriös debatt? "

Men det är väl självklart!!

Hoppas i all välmening att du tar åt dig och lär dig lite ;-)

#12  David M Catharina
2004-04-25 18:19:50

"Ibland vet jag inte om du skojar är ironisk"

Ja det kan ju du ta och klura på ;-)

"eller om det du skriver faktiskt är det du tycker"

Men tänka sig så ofta jag tänker samma sak om mycket av det du skriver..tyvärr så visar det sig alltid vara så..

"ex skrev du "Killar måste lära sig uppskatta mensblod". Varför? Ska vi lära oss uppskatta alla kroppsvätskor kanske?"

Tja varför inte..det finns väl tjejer som uppskattar sperma, och inget fel i det!!
Sperma är sperma, och sperma kan vara riktigt sexigt och upphetsande från rätt person och vid rätt tillfälle!!!
Man ska naturligtvis inte tvingas till något men lite äventyrlig och mindre kysk och pryd tycker jag dock många killar kan lära sig vara..och om smaka lite mensblod ingår där så varför inte??

Bajs och kiss lämnar jag däremot därhän det får någon annan rekommendera! Även jag har mina gränser ;-)

#13  Catharina: Robert
2004-04-25 19:21:37

Du verkar ha roligt... Man får väl se Catharinas inlägg som ett (ironiskt?) exempel på hur utflippad den här debatten är.

Att all sex borde vara ett givande och ett tagande är ganska självklart. Man kan inte kräva av andra att de ska gå med på vad som helst, men man kan å andra sidan inte heller kräva en kravlös omvärld. Det handlar bara om balans, om att killar och tjejer i lika hög grad bör vara tillmötesgående.

Eftersom det är frågan om en balansgång finns det inte heller några enkla lösningar, dogmer eller fanatiska inställningar som man kan förlita sig på. Därför kan inte heller skymmningspressen framställa detta på ett rättvisande sätt (eftersom de inte kan vara nyanserade och rättvisa, det säljer inte), utan måste förvränga på något sätt.

Sist vill jag säga att jag personligen anser att det är bra med en öppen inställning vad det än är frågan om. Om jag kommer till ett nytt land så provar jag till exempel landets mat och kultur, och sitter inte och tjurar och ber om köttbullar (inte för att jag äter det här heller men ändå). Så på det sättet kan man säga att det finns en poäng i det som Catharina skrev, även om hon uppenbarligen är ute efter att provocera och uttrycka kompromisslöshet. Alla människor borde vara öppna inför andras idéer och ge dem en chans.

Däremot så undrar jag lite över varifrån detta snack om mensblod kommer ifrån. Det känns mest någonting som feminister hittat på för att kontra med när kvinnor förmodas uppskatta sperma. Det känns inte som att det faktiskt skulle finnas tjejer som har något sexuellt intresse av att killar gillar mensblod. Dessutom undrar jag om det finns tjejer som tänder på bög-porr eftersom du också för fram det som ett exempel.

Slutligen vill jag ifrågasätta att kvinnan skulle vara den som får anstränga sig mest när det gäller att uppvakta det motsatta könet. Jag tror att det är precis tvärtom, men vi har redan haft den debatten nyligen i en annan tråd.

#14  Catrin Weowe
2004-04-25 19:37:26

Jag skrev inte "normen" utan "den samhälleligt sanktionerade normen". Den feministiska teorifloran, källan till vår nuvarande statsideologi för könsrelationer, ser kvinnans och mannens sexualiteter som manliga sociala konstruktioner avsedda att gynna män på kvinnors bekostnad. Kvinnans sexualitet måste för att förtrycket skall kunna hävas omskapas enligt kvinnors eget tycke (vilket dock har sina priviligeriade uttolkare), och det måste enligt feminismens logik ske på den manliga sexualitetens bekostnad. Kvinnor måste skapa ett motgift mot den manliga normen, en kvinnlig norm med företräde gentemot den manliga. Kvinnor måste få definiera både sin egen och männens sexualitet. Det är detta koncept statsfeministerna och deras lakejer - samhällets nuvarande könsideologer - med sin nuvarande kampanj i media och den politiska sfären vill omsätta i verklighet, och de är redan en bit på väg. Därmed är inte sagt att den manliga sexualiteten redan har hägnats in och beskurits av denna kampanj. Vad som har hänt är att vissa påståenden om den manliga sexualiteten har blivit salongsfähiga, som inte hade varit det för 50 år sedan. Kommersiella intressen håller emellertid fortfarande en manlig norm - som dock inte är vad feminister påstår den vara - kraftigt vid liv, liksom de gör en kvinnlig. Dessutom lever hos befolkningens mindre feministiskt indoktrinerade breda lager fortfarande kvar föreställningar om att kvinnan bör vara mindre sexuellt aktiv kvar. Dessa föreställningar kan tyckas orättfärdiga, men de bör ses i sitt sammanhang. Det är inte mer än ett halvsekel sedan p-pillren kom, och innan dess fanns flera mer eller mindre goda skäl att uppmana kvinnor att vara kyska. Att män inte uppmanades därtill i samma utsträckning tror jag berodde på att kyskhet inte ansågs vara lika förenligt med deras natur, medan kvinnan däremot av naturen måste vara mindre lättfotad än mannen och mer benägen att bruka sitt förstånd i heta stunder. Ju längre tillbaka i tiden vi går, desto strängare blir dock synen på mannens kyskhet. Före 1600-talet var det faktiskt endast mannen som (första resan) kunde dömas för att som ogift ha haft sex med en ogift kvinna eller änka. Brottet kallades då mökränkning.

Att det som du skriver "är" "så fult" med kvinnor som vågar ta för sig sexuellt idag stämmer inte riktigt. I fashionabla kretsar är det inne, inte ens kungadöttrarna verkar vara helt opåverkade av trenden. I politiska kretsar är det lika med karriärens död att angripa kvinnors sexualitet, såvida den inte angrips för att vara konstruerad av män. Men det anses kvinnlig sexuell frivolitet definitivt inte vara. Ute hos populasen däremot finns äldre uppfattningar av hur kvinnans sexualitet är och bör vara ännu i omlopp. Det är förmodligen dessa du tänker på.

#15  I män, hören Catharinas befallning! Weowe
2004-04-25 20:50:54

"Killar måste lära sig uppskatta porrfilm!! Och nej då menar jag inget töntig pojke möter flicka porr..det är endast för romantiska mesar!! Utan RIKTIG porr dvs storkukade, storsprutande män som ordentligt suger av, knullar varandra och sprutar ner VARANDRA.."

Catharina är verkligen upphetsad! Hon skriker och domderar som om någon stuckit en rödglödgad eldgaffel i ändan på henne. Män "måste" alltså lära sig tända på homosexuell porr, enligt Cataharina, och sättet hon uttrycker det på lämnar inga tvivel hos läsaren om hennes djupa allvar med befallningen.

Nu skall vi alla dricka mensblod och bli bögar, befaller Catharina. Får jag fråga vad det skall vara bra för? Kommer det att föra oss närmare ett mer rättvist samhälle? Skapa större harmoni inom oss? Göra oss lyckliga?

Vad är det frågan om, Catharina?

#16  Hmmm.. MrG
2004-04-25 22:42:08

Är Catrin och Catharina samma person?

MrG

#17  ehm Erik
2004-04-26 07:24:13

Inte för att pissa på ditt korståg Catharina men var ditt oh så intelligenta, ironiska och välformulerade drapa mot männens ondskefulla sexualitet inte lite väl mycket av en chansning?

Tänk om David M och Robert hade sett luckan i resonemanget och sagt typ "Vadå? Jag älskar slicka vid mensen, bara älskar hur lätt det är att ge henne orgasm då samt att jag gillar smaken av järn." eller typ "och? Jag gillar analsex, både ge och ta. Har alltid varit bisexuell men det blir mer och mer killar nu på sistone, det är liksom skönare när man slipper all jävla skuld och skam."

Jaja, med tanke på hur de båda argumenterar var det väl ingen jättestor chansning kanske. Men det hade varit kul om du åkt dit.

#18  Erik Weowe
2004-04-26 08:34:59

God poäng. Vad visste Catharina om våra mensdrickarvanor?

#19  Erik: Robert
2004-04-26 11:07:11

Jag vet inte om det är en "lucka i resonemanget" på det sättet. Om det skulle visa sig att jag och David gillade både mensblod och analt, ja då skulle bara Catharina hitta på något ännu värre. Skulle det mot förmodan visa sig att vi gillade även det, så skulle hon ta steget ännu längre (undviker att exemplifiera). Uppenbarligen är Catharina bara ute efter att pressa män till att göra något de inte tycker om, precis som att det skulle ha ett egenvärde i sig. Det är lika bra att inte uppmuntra henne.

#20  Jag tolkade det Josefine Alvunger
2004-04-26 11:34:57

som att Catharina vände på de krav som ställs på kvinnor i herrtidningar o i porrfilmer, dvs svälja sperma, ta analt och bisex. C ställde dessa krav på män fast omvänt (mensblod=sperma). Det var i af så jag tolkade det. Inte som att C vill pressa män till att göra saker de inte tycker om, utan istället peka på hur kvinnor kan pressas till att göra saker de inte tycker om, under parollen "var nu inte så mesig" och "bisexuella tjejer är mer äventyrliga" (om jag inte missminner mig har DavidM skrivit just den kommentaren förresten) etc etc.

Jag har faktiskt relativt ofta fått "analpressen på mig", och vid nekande svar kallats både pryd, feg, tråkig i sängen och ovillig att tillfredsställa min partner. Har det hänt er?

#21  Josefine: Robert
2004-04-26 15:05:20

Jo, jag förstod faktiskt det (att det handlar om att ni vill ha förståelse för er situation). Frågan är bara om det finns någonting att göra åt det om ni nu skulle uppleva det som ett problem. Går det att komma ifrån att det uppstår situationer där den ene vill någonting som den andra personen inte vill? Vad är egentligen problemet? Är det ett politiskt problem eller ett privat?

#22  Beror sig på hur man ser det Josefine Alvunger
2004-04-26 15:28:28

Men jag, o ungdomsmottagningarna samt flickorna själva, tycker faktiskt att det är ett problem att 14-åringar kommer in med spräckta analer för att de provat på analsex. Det är ett problem att det nu inte bara heter "oskuld" (som är ett förbannat äckligt ord) utan nu är man också oskuld i två hål som tjej. Det är ett problem att unga tjejer och killar känner en press att syssla med avancerat sex, eftersom det kan leda till skador, och ja - eftersom det är tjejernas analer som penetreras (om än "frivilligt") så är det flickorna som skadas fysiskt i allafall.

#23  pengar JoeHill
2004-04-26 15:29:56

Med tillräckligt mycket pengar kan man få folk att göra vad som helst oavsett kön.

#24  Josefin David M
2004-04-26 16:05:08

ute och cyklar? Mensblod kan inte jämföras med sperma! Dock så kan sperma jämföras med fittsafter och de tror jag de flesta slickar upp med glädje. Så vad är problemet?

#25  Tillägg David M
2004-04-26 16:19:24

Och sen så är ju själva poängen att vi ska gilla olika saker. Vi killar ska INTE tända på samma saker som tjejer och tvärtom däför finns det ingen poäng att försöka jämföra.

Det som är "naturligt" för en tjej att gilla t ex att bli penetrerad är inte "naturligt" för en kille. Det "naturliga" för en kille är att penetrera. Sedan så måste var och en få gilla det de vill gilla. Jag tror ingen skulle tvinga på en tjej/kille att göra nåt den personen inte vill göra om den personen uttryckligen säger det. Det betyder alltså att låt de som gillar analsex eller vad som helst göra det och de som inte gillar det ska låtas göra det.
Men som det är idag så låter inte många feminister människor att gilla det de vill gilla.

#26  Catharina Kalle
2004-04-26 16:46:31

Om nu det här är vad du vill ha ut av en sexuell relation, så får du väl fråga. Du kanske blir fövånad över svaret...

#27  ... JoeHill
2004-04-26 16:53:26

Många feminister tycks tror att antifeminister är homofober. Så är det inte enligt min erfarenhet.

Många feminister tror även att bögar står närmare dem idiologiskt. Så är det inte heller enligt min erfarenhet. Bland de värsta antifeministerna jag mött har varit hardcore bögar.

Feministiska faghags står inte högt i kurs bland dessa... trots att de själva envisas med att tro det.

Någon annan med liknande erfarenheter?

#28  Josefine: Robert
2004-04-26 17:09:43

Men det tycker jag låter som att man behöver informera ungdommar mer. Kanske behöver man även undervisa om analsex på sexualundervisningen så att ungdomar är medvetna om vilka risker de tar. Så istället för att stigmatisera avancerad sex är det väl bättre att ge ordentligt med information?

Men jag får lite känslan av att det är killarnas förväntningar som ni egentligen vill kontrollera snarare än att förhindra sexuella missöden. I så fall så är vi återigen inne på det där med att samhället och framförallt kvinnor och feminister vill kontrollera mäns sexualitet genom normbyggande. Varför?

#29  Ja varför? Josefine Alvunger
2004-04-26 17:23:14

Jag kan inte svara på ett varför som jag inte håller med om. Den enda kontroll jag skulle vilja se över folks sexualitet är att framförallt ungdomar utrustas med tillräckligt mkt självförtroende, självkännedom och styrka att själv kunna avgöra var gränsen går. Vilket uppenbarligen inte är fallet idag, eftersom vi då inte skulle se småtjejer med spräckta analer.

Vilken feministisk "norm" är det du har problem med? Hur ser kontrollen ut?

#30  David M - Naturligt? Hanna
2004-04-26 17:29:41

Jaha, så vi ska gå på vad som är naturligt? Tja, då är väl inte analsex naturligt heller, om vi ska gå den vägen..? Ja, annat än sex för fortplantning vore väl i så fall onaturligt?

#31  Hanna David M
2004-04-26 17:34:24

Som sagt, trodde folk skulle förstå varför jag hade situations tecken....

#32  Josefine: Robert
2004-04-26 17:38:25

Den norm som jag uppfattar ifrån feministers resonemang är: Killar, sluta ställ krav, och var inte så jävla perversa. Det är kanske inte den norm ni har för avsikt att förmedla, men det är nog så de flesta uppfattar det. Varför ska helt plötsligt killar uniformt ge avkall på alla sexuella krav som kan ställas på tjejer?

Catharina ger i sin sarkasm uttryck för att det är just killars krav som är den besvärande faktorn för tjejer, inte brist på självförtroende, inte brist på självkännedom, inte tjejers svaghet, inte tjejers förmåga att avgöra vart gränsen går och allt det andra som du säger. Nä, det är just killars förslag och krav som är det stora problemet enligt henne. I hennes problemanalys är det killarna som är problemet och som ska hunsas till tystnad. Killar ska inte längre få ställa några krav på tjejer, killar ska hålla käft och vara glada för det som tjejer ger dem. Det är det budskapet ni förmedlar.

Sedan kan man ju som sagt fråga om det verkligen är det budskap ni vill förmedla?

#33  Josefine: Robert
2004-04-27 10:49:56

Tydligen inte något svar, kanske för att mitt inlägg råkade tillskriva feminismen åsikter som du inte håller med om. Men om vi säger så här då:

Du pratar om tjejers självkänsla och styrka. Hur tror du då att killar med dålig självkänsla påverkas av ett kvinnosamhälle som på Catharinas vis vänder sig emot killars rätt till att ha önskemål och ställa krav. Personligen tror jag att det slår åt fel håll och att tjejers ökade självkänsla fås på bekostnad av killars självkänsla. Varför kan man inte istället fokusera på att öka tjejers självkänsla istället för att racka ner på unga killar som kanske redan mår dåligt? För ni har väl inga personliga erfarenheter av att växa upp som kille och ständigt få höra att man inte ska ställa några krav alls och knappt peta på en tjej. Under de förutsättningarna blir det ju i extremfallet endast de tuffaste killarna som vågar närma sig tjejer i unga år, och vad leder i så fall det?

Jag har lite känslan av att feminister och kvinnor anser att killar och män ska klara av att ta hur mycket negativt som helst, och kanske är det så, men då får ni ju samtidigt tänka på att ni formar den manlighet som ni själva klagar på. Om ni vill ha en hård manlighet, bemöt pojkar med hårdhet. Om ni vill ha en hänsynsfull manlighet, bemöt pojkar med hänsyn. Det är i alla fall min åsikt.

Är det inte så att Catharina har en bra målsättning, men använder fel metod och riktar in sig på fel problematik? Vad tycker ni andra feminister om det?

#34  Två Fel... Vladimir
2004-04-27 21:14:28

..Kepslasse Gör i Kiosken

..Journalister Gör i Karriären

Och andra smaskiga löp vi skulle vilja se.

..

#35  Robert Josefine Alvunger
2004-04-27 21:49:05

Ja, jag kan inte tala för alla feminister, men jag tycker det är en skillnad mellan att be om något som man tycker är sexuellt tillfredsställande, och att kräva det och få det till att kvinnan är pryd/feg/lat/dålig i sängen om hon inte gör det. Alltså; jag ser inga som helst fel med analsex, sprut i nyllet, käka mensblod, S/M eller vad man nu tycker är sexuellt najs. Men det är en väldig skillnad i att förutsätta att motparten naturligvis vill ha sperma i mun/ansikte, penis i analen - och att fråga om det är okej. En sådan hänsynsfullhet tycker jag inte är för mkt att begära. Och nu kanske det bara är jag och mina väninnor som har dessa erfarenheter, men jag misstänker att så inte är fallet.

Killar skall inte "plötsligt ge avkall på alla sexuella krav", men lite hänsyn och respekt skulle inte sitta fel. Inte heller kunskap och information.

Du skriver också i ditt inlägg "detta är det budskap ni förmedlar". Vilka "ni"? Alla Catharina som du refererar till?

Jag har inte som intention att inskränka killars rätt att ställa krav. Naturligtvis skall man ha friheten att efterfråga vad det nu är som man själv anser är särskilt sexigt och tillfredsställande.

Anser du att män växer upp och får höra att de knappt får peta på en tjej? Jag anser att det är precis tvärtom. Vårt samhälle är översexualiserat, och pressen är hård på killar att knulla runt och prova allt.

"Ni formar den manlighet ni själva klagar på". "Om ni vill ha en hänsynsfull manlighet, bemöt pojkar med hänsyn". Jag tycker att det visas en hel del hänsyn mot pojkar. Kanske inte i mediadebatt nej. Jag har inte vuxit upp som pojke, sant. Men jag har vuxit upp som kvinna, och jag har tagit så mkt hänsyn till pojkar ( i hård konkurrens med mina tjejkompisar ) så att det enda målet med ett samlag var manlig ejakulation. Kvinnlig orgasm har aldrig efterfrågats, eller ens diskuterat. Om det inte varit i termerna "åh det är så svåååårt för tjejer att få orgasm. Ha inte det kravet.. ha sex för att det är kuuuuuul. Förvänta er ingen orgasm". Nähepp. Skitkul. Jag har vänt mig ut och in av hänsyn till manlig sexualitet, ställt upp på långt mer än jag haft lust med, och det sjuka med det är att jag aldrig ens ifrågasatte det. Jag såg inget fel med det. Det var ju så det skulle vara. Enstaka fall, eller är det så generellt? De flesta erfarenheter fr kvinnor är desamma, iallafall de jag hört. Därmed inte sagt att män generellt skiter i kvinnors orgasmer, eller bongar på kvinnor i analen så fort de kommer åt. Absolut inte. Men jag har alltid upplevt det som så att målet med samlag är manlig utlösning. Det börjar med erektion och slutar med säd. Så har det alltid varit, för mig iaf. Och jag tror att det är det som kvinnor generellt får lära sig. Jag tror också att det är ett problem. Och där kan självkännedom och självkänsla göra mkt åt problemet, men då kombinerat med en mer hänsynstagande manlighet. Jag tror dock att dessa problem mer hör ungdomen till, med åren växer ju såväl killar som tjejer till sig och mognar sexuellt. Det är först i vuxen ålder som jag faktiskt träffat på en man som utan problem sagt "nix, har inte lust ikväll hörrö". (Och präglad som jag är av min sexuella fostran gjorde det mig naturligtvis skitnervös o jag började undra om jag inte var sexig nog.) Killar förväntas ju ha lust ständigt och jämt. T ex DavidM brukar ju förklara hur män gör allt och lite till för det enda målet sex. Jag tror inte att det är så. Jag tror att vi skulle tjäna en hel del på att ge killar lite mer utrymme.

Men, och ursäkta mig nu, min samlad erfarenhet av manlig sexualitet är att de är förbaskat själviska och kört sitt eget race. Det är då mitt ansvar att säga ifrån, men det är först nu jag har ansett mig ha rätt att göra det. Sedan jag blev feminist är det en självklarhet att säga ifrån. Jag tror det hänger samman, helt klart. Feministiska män tenderar enligt min erfarenhet också vara mer hänsynsfulla, samt ha självkänsla nog att kunna säga till när de inte har lust att ha sex. Feministiskt sex är det bästa sexet, haha jag tycker synd om antifeministerna ;0)

#36  Josefine Weowe
2004-04-27 22:56:41

Din berättelse om hur din sexuella fostran har fått dig att uppleva mannens njutning som det överordnade målet med samlag är verkligen hjärtskärande. Jag är dock osäker på vart du vill komma. Du verkar hålla dig själv som ett bevis för att kvinnor indoktrineras i en alltför självuppoffrande sexuell attityd. Gör du det? Om ja: Varför tror du att du är representativ för de flesta kvinnor i detta avseende?

Jag beklagar djupt att du stött på så många själviska män. Men att du gjort det bevisar ingenting. Jag har stött på massor av själviska kvinnor, vars själviskhet har varit att de efter långvarig och kostsam - antingen emotionellt eller finansiellt, eller både och - uppvaktning har vägrat att ha sex med mig. Om mäns själviskhet består i deras strävan att tillfredställa sig själva sexuellt, har kvinnor en minst lika stor själviskhet i sin tendens att under falsk förespegling av sexuellt intresse låta sig uppvaktas med underhållning och förplägnad av män. Kvinnor utövar en emotionell-finansiell utsugning av män, de vill ha all uppskattning och belöning de kan få, utan att ge något tillbaka. Detta enligt min erfarenhet. Men, precis som din, bevisar den ingenting.

Hur lustiga andra män är kan jag inte säga, men själv har jag lust jämt och ständigt.

#37  Josefine: Robert
2004-04-27 23:03:47

Tack för ditt svar. Jag håller visst med om att det finns gradskillnader mellan att bara framföra önskemål, ställa krav och slutligen hänsynslöst förutsätta någonting.

Men jag anser att det är viktigt att man lägger eventuell kritik på rätt nivå så att man inte utsätter unga pojkar med den typ av försåtliga retorik som Catharina för fram. Du erkänner själv att media inte tar hänsyn till pojkar, och det är ju just det som är problemet. Självklart måste man även se skvallerpressen som en del av unga människors liv. Personligen vet jag att jag i unga år tyvärr påverkades av mediasamhällets aggresiva attityd mot män i allmänhet.

Kan du inte fråga dig varför det nu var så hård konkurrens om de sexuellt aktiva killar som fanns? Kanske beror det delvis på att många killar är hämmade av en negativ media som rackar ner på dem? Det är ju knappast de tuffaste och mest hänsynslösa killarna som blir hämmade av omvärldens bannor. En uppenbar skiljelinje går mellan de unga killar följer med i media, och de som hellre gör annat. Vad var det egentligen för killar som du och dina tjejkompisar hade att välja på när det nu var så hård konkurrens?

En snedvriden fokusering på den manliga orgasmen utgör givetvis ett problem där den uppstår. Kanske är detta en effekt av en förlegad sexualundervisning som fokuserar för mycket på det biologiska och för lite på det psykologiska. Men jag kan mycket väl tänka mig att det också har med min förra poäng att göra: Att de hänsynsfulla killar som finns faktiskt tar åt sig och hämmas av mediernas nedrackning och gör sexuell debut först senare.

Att ge killar mer utrymme låter som ett utmärkt förslag tycker jag. Personligen tror jag att prestationspressen på killar gör att många medvetet eller omedvetet drar sig undan ifrån partnermarknaden. Jag tror att det till exempel att många unga killar med liten sexuell erfarenhet känner sig pressade av det vilket skapar hinder i kontakten med det motsatta könet. Jag minns en gång i mina tidiga studieår var på en fest då en tjej började skämta på ett som jag uppfattade lätt nedlåtande sätt om en datautbildning och om alla killar som var oskulder där. Som oskuld och datastuderande tog jag illa vid mig. Så självklart är idén om den manliga viriliteten det en känslig fråga som jag tror är ett hinder för många.

I ditt sista stycke gör du en utlägging om själviska män som kör sitt eget race. Om feministers fantastiska sex och om hur antifeministers sex förmodas vara sämre i allmänhet. Jag vet inte riktigt hur mycket av det som har någon större verklighetsgrund och vad som bara är personliga erfarenheter. Jag har nämligen svårt att tro att bara feminister kan ha sex på bådas vilkor. Men om du nu verkligen tycker synd om oss antifeminister så kanske du kan ta och fundera på vad du verkligen kan ta och göra för att förbättra vår situation, och förhindra uppkomsten av nya stackars antifeminister.

#38  Josefin David M
2004-04-27 23:10:40

Ville bara säga att jag är väldigt hänsynfull mot tjejer när det gäller sex. Skulle aldrig i mitt liv kräva att en tjej gör nåt hon inte vill. Det ser jag som en självklarhet att man inte gör. Och jag säger självklart också till om jag inte är sexuellt sugen. Jag vill inte ha sex jämt, dock så önskar jag att jag kunde bestämma hur ofta jag har sex. Men det går ju inte, det hänger ju på partnern också.

Men samtidigt skulle jag aldrig ha en kvinnlig partner som jag inte kan bli tillfredställd tillsammans med. Men det gäller väl alla.

Och jag har aldrig sagt att vi ALLT män gör är för att få mer sex. Dock har jag sagt att vi män alltid vill höja vår sexuella status och höjd sexuell status leder till att man som man får fler tjejer att välja mellan vilket i sin tur leder till att man lättare kan få sex när man väl vill ha det vilket ofta är regelbundet.

Sedan så är det grundläggande för alla samlag manlig utlösning. Om man endast tittar på den biologiska anledningen till att man har sex. Men vi människor har också sex för att njuta och då ska självklart bådas njutning vara lika viktiga. Även om jag anser att var och en har ansvar för sin egen orgasm. Sedan förstår jag att det är svårare för tjejer. Vi killar kommer oftast innan tjejen (vilket inte alltid går att kontrollera) vilket leder till att tjejen inte får komma för direkt efter blir de flesta mäm väldigt trötta och osugna på sex. Därför är det bättre att tjejen får komma innan killen, men det är inte alltid så lätt. Men du får heller inte glömma. En tjej kan njuta av sex utan orgasm, det är inte lika lätt för en kille. Själva sexet är ju inte sådär jätteskönt, det är ju upptrappningen till en orgasm som är det sköna samt själva orgasmen på 3 sekunder som är det sköna med sex. Min erfarenhet är att tjejer kan ha mycket skönt även utan orgasm. Men visst, jag håller med. Det betyder inte att man kan strunta i kvinnans orgasm. Personligen så vill jag verkligen att tjejen ska njuta. Det tror jag gäller de flesta killar. Om tjejen inte njuter så beror det mer på att killen faktiskt tror att han gör rätt och ger henne njutning mer än att han skiter i hennes njutning. Men det är bara min teori.

Men sen är det faktiskt så att om kärlek inte finns där så måste tjejen vara väldigt snygg enligt den killen som hon är med. Annars så tröttnar de flesta killar efter ett tag och vill istället ha en ny tjej. Det finns tom killar som direkt efter ejakulationen beskrivit att de vaknar upp från en "trans" och helt plötsligt anser att tjejen de är med är ful fast de tyckte hon var snygg minuten innan. Läste nyligen om det problemet beskrivit av en teurapet.

Men är det verkligen ett problem? I slutändan så är de ju bar att bestämma själv hur man vill ha det och vad man vill göra i sängen. Var noga med att välja rätt beteende. Att välja beteende är också att välja dess konsekvenser.

#39  Weowe o Robert Josefine Alvunger
2004-04-27 23:18:21

Jag skriver tydligt i min text att detta gäller endast mina erfarenheter, samt de jag hört om i min bekantskapskrets.

Jag har en förkärlek för att skriva om egna erfarenheter, har alltid haft det, just för att de är de enda jag med säkerhet kan sluta mig till.

Det bevisar naturligtvis inte mer än att åtminstone JAG upplever den manliga och kvinnliga sexualiteten på detta vis. Men min fördom är mkt riktigt som du påpekar: att kvinnor indoktrineras i en alltför självuppoffrande sexuell attityd. För det håller jag mig själv som bevis, de kvinnor jag lyssnat på och läst om, det faktum att en stor del kvinnor aldrig får, eller mycket sällan får orgasm med en man, det faktum att unga tjejer kommer till läkare med skador i analen, det faktum att många unga tjejer vittnar om sexuella akter de känt sig pressade till samt den generella bild vi får av mäns och kvinnors sexualitet i t ex herrtidningar och hetersexuell mainstreampornografi.

Om kvinnor skall sägas utöva en emotionell-finansiell utpressning av män "utan att ge något tillbaka" måste ju förutsättningen vara att det från början är uttalat att utbytet gäller "du får middag och presenter och vad det nu vara månne, och då får jag ha sex med dig". Hur skall kvinnorna kunna veta att du bjuder ut dem för att ha sex? De kanske lever i den naiva tron att du uppskattar deras sällskap. Känner du dig lika missbrukad och utnyttjad då du bjuder manliga vänner på en krogrunda eller en middag, eller chips i tvsoffan?

Robert: Jag skrev detta med att feminister har bättre sex ironiskt. Jag borde veta bättre, sådana nyanser försvinner ofta i text, även om man fyller på med små blinkgummor och "haha". Vi kan säga så här: sen jag blev feminist har JAG bättre sex.

#40  En tanke Fiji
2004-04-27 23:22:29

Läse Josefines senaste inlägg. Riktigt bra skrivet.

Du skriver att din samlade erfarenhet av mäns sexualitet är att de är själviska. Vad tror du är anledningen till detta?

Är det så att de flesta män har en självisk sexualitet, eller är det så att du dragits till de män som har en självisk sexualitet?

Eller är det både och?

#41  hoppla Fiji
2004-04-27 23:24:21

... då var det plötsligt det näst senaste...

#42  Josefine: Robert
2004-04-27 23:29:07

Jag fattade att det var ironiskt men beslöt mig för att vara besvärlig och sätta dig på hal is ;-).

#43  Men DavidM Josefine Alvunger
2004-04-27 23:29:24

Varför tror du inte att tjejer vill ha sex regelbundet? Varför är det bara killar som vill ha flera att välja mellan? De bästa tiderna i mitt liv har varit då jag dribblat en tre fyra olika partners. Variation förnöjer. Samt som du så mkt riktigt påpekar, har man flera att välja mellan så är chansen större för utdelning.

Naturligtvis går det att kontrollera vem som kommer först. Övning ger färdighet vet du. Allt inom sex handlar inte om penetrering heller. Det finns ett antal sätt att ge en kvinna orgasm, och de flesta vittnar om att det inte är främst penetreringen som does the trick, utan klitorisstimulans. Så vill du hjälpa en kvinna att få orgasm och är orolig för att komma, keep your penis out of the way. Helt enkelt.

Och du, hur vet du att tjejer har skönt hela tiden, medan killar bara har det strax innan och under utlösning? Jag har aldrig hört något liknande, det där låter som en liten trevlig myt att hålla fast vid, för killar som inte lyckas ge sina kvinnor orgasm. "Tjejer har skönt hela tiden" Jovisst, sörrö, bara vi får en penis i oss så är allt frid och fröjd? Det är ju just sådana inställningar som leder till att den kvinnliga orgasmen bortprioriteras.

Det där med att vakna upp efter trans känner jag mycket väl igen, och att vilja ligga med snygga människor. Naturligtvis är det så även för kvinnor. Eller trodde du att kvinnor bara har sex när de är kära? Du har en artskild syn på manlig och kvinnlig sexualitet.

#44  Josefine: Robert
2004-04-27 23:38:47

I övrigt håller jag med om att personliga erfarenheter är det enda riktigt sanna man har att utgå ifrån. Jag försöker även själv utgå ifrån personliga upplevelser, och precis som du har jag växt upp med en rad missuppfattningar som färgat mitt liv (kanske mer än ditt att döma av din ironi).

Jag är dock lite besviken på att jag inte fick någon kommentar angående min hypotes om att hänsynsfulla killar hämmas av dagens negativa mediabild av killar, vilket indirekt skulle kunna vara en av orsakerna bakom det problem du beskrev med tjejer som tvingas konkurera om några få hänsynslösa killar.

#45  Fiji Josefine Alvunger
2004-04-27 23:45:43

Tja... du är nog inte helt fel på det... Eftersom jag har haft betydligt mer ennattare än stabila partners, så är det ju inte helt långsökt att anta att det i just ennattare rör sig om mer "själviskhet" ifrån mannens håll. (Bådas håll.)

Jag kanske bara har haft otur helt enkelt. Men det förklarar ju fortfarande inte de övriga elementen jag skrev om.

Kommer att tänka på ännu en reallifeövning. Bli inte sura nu för att jag berättar ur mitt liv, det är ju det enda jag känner till :0)

Under ett studentsammanhang var jag lekledare. Tjejerna skulle rita det manliga könet o killarna det kvinnliga. Det intressanta var att tjejerna ritade endast erigerade penisar, ritade dit sädesutlösning, pungkulor, behåring, ollon, och en massa detaljer därtill. (Tex lilla strängen vad den nu kan tänkas heta, samt knottror och ådror och urinhål - hela kittet.) Killarna ritade en lite svävande cirkel, o så ritade de slidöppning, analöppning och så en liten liten prick långt upp (ungefär där de flesta kvinnors navlar sitter). Jag tittade på medan de ritade o hörde diskussionerna. Jag fick påminna flera "glömde ni inte klitoris nu?" Ja just ja.. prick. Inget hår ritades heller. Intressant att analöppningen för killarna tillhörde det kvinnliga könet, medan det inte gjorde det när tjejerna ritade.

Det roliga är att tjejerna i denna lilla "omedvetet utsatta för en genusanalys"- pilotgrupp fokuserade i sina återgivningar på en sexuellt aktiv penis, till o med ejakulerande. Medan killarna hade problem att ens pricka dit klitoris (som väl de flesta är medvetna om är förbannat mkt större än en liten prick, och sprider sig långt ut på båda sidor.)

#46  Robert Josefine Alvunger
2004-04-27 23:48:56

jag svarade inte på det nej, jag tror du missförstod mig, eller utvecklade jag inte. Detta med konkurrensen var alltså inte att vi var många som slogs om några få sexuellt aktiva killar, utan jag menade mer att den hårda "konkurrensen" bestod i att alla mina tjejkompisar åtminstone, var lika lite fokuserade på sin egen njutning jag. Vi snackade aldrig om oss själva o vad vi fick, utan det var alltid "kom han?" "brukar du svälja?" "har du låtit honom utföra analsex?"

Men men, det kanske helt enkelt är så att jag vuxit upp i en ovanlig kontext.

#47  Josefine: Robert
2004-04-27 23:59:18

Precis vad jag menar, kanske inte att du växt upp i en ovanlig kontext om man jämför med andra i vår generation. Men sett ur ett mänskligt perspektiv är det kanske en konstig kontext, eller i alla fall en kontext som går att förbättra avsevärt. Men det är ju egentligen det som ni feminister är ute efter; att ändra den kontext som människor växer upp i. Så varför inte ta mitt råd:

Sluta racka ner på unga killar i media och feministisk litteratur eftersom det skrämmer bort alla hänsynstagande killar. Försök istället att skapa en positiv bild av både killars och tjejers sexualitet. Det finns i alla fall inget egenvärde i att stigmatisera killars sexualitet som tar sig olika uttryck.

#48  Josefin David M
2004-04-28 00:02:23

Du skrev: "Varför tror du inte att tjejer vill ha sex regelbundet?"

Sa jag det? Har aldrig sagt att jag tror det. Dock så vet jag att män föredrar tillfällig sex mer än kvinnor. Killar har också lägre krav för att ha tillfällig sex än vad kvinnor har. Kvinnor vill gärna "känna" kille även om de har tillfällig sex. Det finns studier om detta och det är de jag refererar ifrån.

Sen så har jag aldrig sagt att det ALLTID är skönt för tjejer utan orgasm. Jag sa att det var LÄTTARE för tjejer att ha skönt utan orgasm än vad det är för killar och som du kan se så jag direkt efter det att det inte betyder att man kan strunta i en kvinnans njutning då bådas njutning är lika viktiga.

Du skrev: "Det där med att vakna upp efter trans känner jag mycket väl igen, och att vilja ligga med snygga människor. Naturligtvis är det så även för kvinnor. Eller trodde du att kvinnor bara har sex när de är kära? Du har en artskild syn på manlig och kvinnlig sexualitet."

Jag tror de flesta kan känna igen det där. Det sa jag aldrig nåt om, eller? Jag pratar i generella termer och då visar alla studier på att kvinnor har högre krav på tillfällig sex än vad män har. För män har det nästan bara räckt med att en tjej de inte känner kommer fram och frågar i fall de vill. (75% av 110 tillfrågade killar mellan 20-25 svarade ja på frågan om de ville ha sex från en helt okänd tjej som kom fram och fråga. Resultetet för tjejer? 0% svarade ja till erbjudandet när en snygg kille gick fram o frågade)

Jag har heller ingen artskilds syn på könens sexualiteter. Det jag dock VET är att könen styrs av olika preferenser i val av partner. När man sen redan valt partner. Ja, då tror jag båda bara vill njuta. Varken mer eller mindre.

#49  tillägg David M
2004-04-28 00:05:35

Kan också tillägga att vilka preferenser som styr våra val av partner INTE är kulturellt betingade. De ser i stort sett likadant ut över hela jorden.

#50  Plagiat! Kalle
2004-04-28 13:47:12

Hahaha, nu vet jag var Expressen har fått sin lista ifrån! Men om Expressens "sexexperter" skriver på Skrattnet också så kan det knappast vara så seriöst, eller? :-) :-)

http://www.skrattnet.se/sex/40_skal_till_att_…

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?