feminetik.se feminetik.se

Just nu 42 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Hat? Hur kan man hata?


Gå till senaste inlägget#1  Hat? Hur kan man hata? norrifra
2005-06-16 15:03:31

Hat är ett extremt starkt ord.

Jag fattar inte varför vissa som skriver här påstår att feministerna skapar ett hat hos dem, eller mer som ofta, hos andra. Man påstår att feministerna skapar ett slags allmänt hat.

Jag tror inte jag själv hatar någon. Jag avskyr säkert en del om jag tänker efter. Men hatar, nej. Jag skulle inte hjälpa eller förhindra om någon plågade några avskyvärda personer typ Saddam eller några riktigt elaka pojkar från min barndomstid.

Hatar man någon bör man gå i terapi. Då är man så full av sjuka känslor att man inte kan tänka klart. Och är hatet på något sätt berättigat så bör man definitivt gå i terapi för hat är något som fräter sönder själen och ens känslor. Har man drabbats av en svår oförätt så behöver man nog rejält med hjälp för att tackla de svårigheter som uppstått istället för att hata.

Det finns massor med udda typer och riktigt otrevliga rörelser runt omkring oss. Så länge vi lever i en demokrati så får de ju ganska fritt tycka som de vill. Det finns ingen anledning att börja hata den ena gruppen efter den andra. Då hatar man också demokratin.

Jag tycker Fiji och andra moderatorer skall skärpa uppmärksamheten betydligt på alla de som upprepar "feminismen skapar ett hat" i olika varianter som ett mantra som körs i en evighets-loop. Ta bort inläggen!!!

Upprepas en sak tillräckligt ofta så blir det snart en allmän sanning.

#2  norrifra Malmstig
2005-06-16 15:11:55

Bra inlägg! Apropå feministers manshat - se http://www.kvinnofronten.nu/manshat.htm

Litet illustrativ bild där också. Resonemanget som hörs ibland om att det är feministers hat - eller kvinnors beteende i stort - som är orsaken till mäns våld är bara så kränkande och snurrigt. Illustrerat av läkare som uttalar att det inte är något fel på en man som slagit ihjäl sin hustru, han behövde bara bli av häxan till fru som terroriserade honom (från Den skrattande polisen av Sjöwall & Wahlöö som jag precis läser om för kanske 4:e gången).

#3  #1 MartinK
2005-06-16 15:26:15

Du vill helt enkelt censurera vissa åsikter?
I sådant fall hoppas jag vi får se samma censur vad gäller allt prat om kvinnohat, för det är ett bra exempel på att om man upprepar nånting tillräckligt ofta så blir det en sanning.

#4  Sv: Hat? Hur kan man hata? Thn
2005-06-16 15:30:02

Allting är relativt det här är ett citat från Carin Götblad Länspolismästare i Stockholm:


"Statistiken visar att antalet anmälda våldsbrott år 1975 var 514 och till år 1990 hade ökat till 1 042, det vill säga en ökning med 100 procent.

Från 1990 ökade antalet anmälda våldsbrott med ytterligare 291, alltså till 1 333. Det är en ökning med 28 procent"

och det är per 100 000 invånare

#5  #3 MartinK LindaMaria
2005-06-16 15:31:29

Är det verkligen en åsikt att hata någon?

#6  #5 LindaMaria MartinK
2005-06-16 15:38:48

Om man tycker att någon skapar hat så är det väl en åsikt?

Att faktiskt vara den som hatar är väl också en form av åsikt antar jag, även om det kanske beror mer på hur man definierar en åsikt.

#7  MartinK LindaMaria
2005-06-16 15:50:31

Frågan är ju om det är så konstruktivt att utgå från det i ett feministiskt diskussionsforum.

#8  #1 Joss
2005-06-16 16:08:07

"Jag fattar inte varför vissa som skriver här påstår att feministerna skapar ett hat hos dem, eller mer som ofta, hos andra. Man påstår att feministerna skapar ett slags allmänt hat. ".

Du har totalt missat hela poängen!

Det är inte så att feminister skapar ett hat hos mig. Feminister talar om män som om de skulle hysa ett kvinnohat.

Om du menar att tolkningen "feminismen skapar ett hat" inte skulle vara rumsren så förordar du censur. Punkt och slut!

Jag måste kunna uttrycka att jag upplever en hatisk stämning eller hat i ett uttalande om jag gör det. Det är däremot en helt annan sak att jag inte bör/ska uttrycka att jag "hatar".

Personligen tycker jag att du är ute på mycket svag is och undrar vad ditt egentliga syfte är? Det du försöker säga är väl i så fall allmängiltigt och har väl inte specifikt att göra med det du tycks vilja få det till.

#9  Förtryck? Joss
2005-06-16 16:20:54

Om nu bruket av "hat" ska bannlysas så borde väl i ordningens namn även ordet "förtryck" fasas ut.

Jag vet inte hur många gånger jag läst att det finns ett "kvinnorförtryck". Ett förtryck är något mycket starkt. Att använda ordet när det inte är berättigat är att devalvera begreppet och osynliggöra de som verkligen lider under ett förtryck. Det är även ett svartmålande av de oskyldiga som påstås stå för detta "förtryck".

#10  #3 MartinK norrifra
2005-06-16 16:56:49

Jag sade att jag inte vill censurera åsikter. Däremot "mantran".
Massor av inlägg har just "mantrat" som grund. Sedan bygger man på med en massa påståenden utifrån detta. Istället för att kritisera sakfrågorna.

Det finns likartade beteenden på tycka men även inlägg från feminister på jäif. De låter ungefär så här "ni jäif-are tycker ju att det är så här bla bla" och sedan angriper man hela bunten.

Det är låg nivå.

#11  #6 MartinK norrifra
2005-06-16 17:07:33

"Om man tycker att någon skapar hat så är det väl en åsikt?"

Visst är det en åsikt men du måste ju för jösse namn förklara hur det skapar ett hat och hur detta hat tar sig uttryck.

Jag har inte hittat en inlägg där någon beskriver hur detta hat tar sig uttryck. Det finns kanske, men jag har läst massor med inlägg som hänvisar till detta hat.

Så hur tar sig hatet för uttryck?

Skrivs det hatbrev? Hur ser dessa hatbrev ut?
Misshandlas någon riktigt rejält pga detta hat? Lite utslagna tänder och krossade näsben är ju inte något som motsvarar känslan och begreppet hat.
Är det någon som våldtar kvinnor för att han hatar dessa varelser så mycket?
Vilka är det som hatar?
Inte ens antifeministiska samfundet hatar ju feminismen, fast de hänvisar också till det hat som femismen skapar.
Vem är det man hatar? Samhället? Politikerna som utger sig för att varaa feminister? Vem? Vem? Vem?

#12  #8 Joss norrifra
2005-06-16 17:35:14

"Jag måste kunna uttrycka att jag upplever en hatisk stämning eller hat i ett uttalande om jag gör det."

Självklart! Då skall man självklart kunna kritisera och påpeka att det finns hat i uttalandet. Men då får man också specificera exakt vad det är som är just hatet!

"Feminister talar om män som om de skulle hysa ett kvinnohat."

Du ger ett bra exempel på ett generellt påstående som saknar all grund.
De där ROKS-ledarna är möjligtvis sådana som ditt epitet skulle platsa på. Jag tycker du blandar ihop saker och ting. De är inte feminister - de är snarare totalt galna eller så ser de på tillvaron på ett extremt enögt sätt.

Män hyser generellt inget kvinnohat.
Feminister anser inte att män hyser ett generellt kvinnohat.
(de som gör det är varken män eller feminister. De är knäppa i skallen= min åsikt).

Möjligtvis är det du som inte är medveten om att du hyser ett dolt kvinnohat. Ditt resonemang blir ju annars väldigt ologiskt. Men kanske jag missuppfattat någon väsentlig del?

De tillsammans satta orden i begreppet "feminismen skapar ett hat" är inte rumsrent. Det har inget med censur att göra.

a) feminismen som sådan är så diffus att man inte kan ta på den i sådan omfattning att man kan säga att den orsakar någonting konkret som gör att människor börjar hata utövarna av den. Att börja hata begrepp som feminism, liberalism, kommunism etcetera är tämligen omöjligt. Man kan hata konsekvenserna av vad utövarna och företrädarna gör.

b) om man påstår att feminismen skapar ett hat så måste man, som jag tidigare sagt, påvisa hur detta hat tar sina uttrycksformer hela vägen osv.

c) Begreppet "feminismen skapar ett hat" kan naturligtvis skapa ett hat hos vissa människor. Jag tycker då dessa människor är så väldigt udda i sitt tänkesätt att de då inte har på jäif att göra.

Du skriver: "undrar vad ditt egentliga syfte är?"

Jag har inget underliggande syfte. Jag tycker dom sänker debatt- och diskussions-nivån på jäif. Jag tycker de är oerhört kontra-produktiva i sin kritik av övedrifterna av feminismen. Istället för förståelse så skapar de motsättningar. Deras livskraft och livsenergi och vardagsnjutning är just att sabotera, reta och skapa motsättningar.

#13  Sv: Hat? Hur kan man hata? Thn
2005-06-16 17:36:34

norrifra:Den genomsnittliga nivån av ogillande har ökat,våldsbrotten har mer än fördubblats sen 1975.

Enskilda individer behöver inte vara berörda de kan ha helt intakt känsloliv.

Som vissa feminister aggerar i politik och massmedia så förstärks ogillande mellan människor.

Vad man kunde fråga vad finns det för skäl att få personer att tycka mindre om varandra?Har feminister någon svar på det

#14  Bra fråga Thn! Pirjo
2005-06-16 19:03:20

Vad man kunde fråga vad finns det för skäl att få personer att tycka mindre om varandra?

"Divide and rule" sa engelsmännen och tog över Indien genom att hetsa maharajorna mot varandra.
Detsamma skedde i Jugoslavien efter Tito.

Det kan också vara ett sätt att få bort uppmärksamhet från andra problem... Inte vet jag...

#15  Sv: Hat? Hur kan man hata? udd
2005-06-16 19:09:09

Malmstig:

Jag vet inte riktigt om jag köper den där bilden rakt av. Det är nog få som blir kallade manshatare om de bara säger att män begår incest (som om det skulle vara patenterat till män förresten). Om man däremot börjar prata om att utrota alla män kanske det dock kan vara aktuellt att i alla fall debattera ett eventuellt manshat.

#16  #13 Thn norrifra
2005-06-16 23:10:26

Att våldsbrotten har fördubblats mer än 1975 behöver inte betyda att människor i allmänhet ogillar varandra mer, att ogillandenivån höjts. det kan ju vara så att våldet ökat inom vissa subgrupper. Antalet våldsbrott sker mer i vissa grupper som ändå är långt ifrån övrig allmänhet och dess agerande mot varandra.

Det är ju inte bra att vissa feminster förstärker ogillandet. Det är inte bra om någon förstärker ogillandet. Men om det inte var feminsterna som fanns att vara arg på så kan man vara arg på kommunister eller utlänningar eller högern eller kungen. Näppskallar finns det i alla läger. Inget att bry sig om om man kan undvika dem och deras beteende.

Den sista frågan du ställer har Pirjo svarat på. Instämmer med henne.

#17  norrifra Mattias
2005-06-16 23:40:39

Appropå fördubbling sedan 75: Det kan också betyda att tendensen att anmäla har ökat. Titta lite längre upp på det som Thn citerar, det handlar om antal anmälningar. Han skriver fel sedan när han skriver att våldsbrotten har fördubblats.

#18  Sv: Malmstig (#2) Linus
2005-06-16 23:56:54

Malmstig skriver: "Bra inlägg! Apropå feministers manshat - se [länk]

Litet illustrativ bild där också."

Bilden passar dock inte ihop med texten. I texten sägs det att "vi tar oss rätten att prata om könen i allmän bemärkelse, eftersom kvinnoförtrycket inte bara handlar om att några enskilda män varit taskiga mot några enskilda kvinnor", men kvinnan på bilden säger sig tala om vad kvinnohatare gör. Textförfattaren vet uppenbarligen hur man skjuter sig själv i foten, eftersom det är just användandet av ordet "män" som substitut för "kvinnohatare", "våldtäktsmän", etc. som ger folk intrycket av att feminister är manshatare.

#19  #17 Mattias Anmälda våldsbrott i hela landet norrifra
2005-06-17 00:41:10

I denna brottskategori ingår mord, dråp, barnadråp och misshandel med och utan dödlig utgång, våldtäkt inklusive grov våldtäkt, grov fridskränkning, grov kvinnofridskränkning, våld mot tjänsteman samt rån inklusive grovt rån.
År
1975 2004
Antal Antal
Hela landet
Våldsbrott 27 210 86 107

http://statistik.bra.se/solwebb/action/anmald…

Anmälda brott stämmer ändå ganska bra med faktiskt utförda brott under en längre tid. Tendensen att anmäla brott har INTE förändrats över tid. Anmälningsbenägenheten har inte ökat. I alla fall inte enligt BRÅ.
Läs mer om du vill på
http://www.bra.se/extra/pod/?action=pod_show&…

#20  norrfra Mattias
2005-06-17 00:50:34

Jag skummade lite i din länk (intressant förresten). Hittade följande intressanta kommentarer:

"Utvecklingen av anmälda brott mot person, bland annat misshandel och sexualbrott, påverkas till exempel av att människors benägenhet att anmäla dessa brott kan förändras över tiden."

och

"Det är troligt att ökningen av de anmälda misshandelsbrotten mot barn det senaste decenniet till stor del speglar en ökning av anmälningsbenägenheten när det gäller denna typ av brott."

Jag tolkar det som att benägenheten att anmäla antagligen har ökat när det gäller våldsbrott.

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?