feminetik.se feminetik.se

Just nu 1 besökare varav 0 feminetister och 0 jäif:are

Forum

Kvinnor förlöjligas i riksdagen


Gå till senaste inlägget#1  Kvinnor förlöjligas i riksdagen David M
2004-04-23 12:46:50

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&…

Titta extra noga på det citat de menar är "beviset" för att Ringholm förlöjligar kvinnor med manliga härskartekniker. Som ni ser är det inget förlöjligande i det citatet. Som sagt, man ser det man vill se.

Sedan så är detta ingen "manligt". Alla förlöjligar enlig de härskärtekniker av Berit ås som alla feminister hänvisar till.

#2  Hmm... MrG
2004-04-23 14:16:46

Vad lätt det måste vara att vara en kvinnlig politiker - Så fort man får mothugg eller förlorar argumentationen kan man vråla "Härskartekniker!" så att saliven sprutar.

Vilket innebär att om man som kille skall undvika "härskartekniker" så ska du hålla käften och inte kritisera kvinnor överhuvudtaget.

Dumfeminism ska jag börja kalla sådant här.

MrG

#3  MrG Weowe
2004-04-23 18:40:11

Dumfeminism var ordet! Hoppas Bosse Ringholm ordnar en ordentlig replik till påhoppet. Risken finns dock att han oavsett hur bra han måtte svara, redan har förlorat. Det finns nämligen och tyvärr en mycket obehaglig tendens hos allmänheten, politikerna och media som demonstrerades med stor tydlighet genom Joseph McCarthys kommunistutpekanden på 50-talet: beskyllningar röner uppmärksamhet i media, vilket gör intryck på allmänheten och politiker, vilket leder till åtgärder vidtas på olika nivåer i samhället mot de anklagade och den grupp de tillhör, medan vederläggningar av beskyllningar hamnar i skymundan och i möjligaste mån ignoreras.

Jag tycker att det luktar McCarthyism lång väg om "De Rättfärdiga Sjus" artikel. Är det förresten någon tanke bakom att de är just sju? Tänkte de sig att det gamla magiska sjutalet skulle hjälpa dem på traven? Är det något slags häxeri i görningen?

#4  Aftonbladet erfar Bosse Ringholms undermedvetna Weowe
2004-04-23 22:40:21

De sju riksdagskvinnornas tilltag var illa nog, med det hindrar naturligtvis inte en av Aftonbladets fräckaste sanningssägare, "väderhäxan" Åsa Mattson, att yttra sig och ytterligare spä på förtalet av Bosse Ringholm. Hon påstår - tro det ej - bland annat att hon har tillgång till Bosse Ringholms undermedvetna! Det framgår av nedanstående citat:

"Bosse Ringholm måste reda ut det här för sig själv och argumentera på ett bättre sätt än att dölja sin vrede mot de borgerliga riksdagskvinnorna (som han undermedvetet upplever som över- och medelkasskärringar och som trycker på hans klassmässiga triggerpunkter) genom att osynliggöra dem?"

Frågetecknet på slutet är mycket troligt ett tryckfel, eftersom meningen i övrigt är uppbyggt som en uppmaning.

Smörjans ursprung: http://www.aftonbladet.se/ettor/webb/789_norm…

#5  Stön, rättelser! Weowe
2004-04-23 22:45:17

(1) På tredje raden i första stycket skall det stå: "tro det eller ej" och inte "tro det ej" (fastän det inte vore en orimlig vädjan).

(2) På den rad som utgör det tredje stycket skall det stå "uppbyggd" och inte "uppbyggt".

#6  Och åter rättelser... Weowe
2004-04-23 22:53:44

(3) Hon heter "Åsa Mattsson" och inte "Åsa Mattson", och är "stormhäxa", inte "väderhäxa".

(4) Tredje stycket utgöres inte av en utan av två rader.

Förlåt mig för att jag tar plats med sådant här strunt, men jag är pedant och mår dåligt annars!

#7  Mattsson... Nartin
2004-04-24 11:27:34

att Åsa Mattsson får skriva varje dag i AB utan att ha någonting att säga är en gåta. Hon saknar både finess, humor och kunskaper om de ämnen hon tror sig satirisera över. Men även AB är iallafall tillräckligt insiktsfulla att inte arkivera smörjan iallafall. Det finns inga gämla "väderobservationer" att hitta på ABs webbplats - de har försvunit till aggrofeminismens sophög.

#8  Hmmm... MrG
2004-04-24 13:53:57

Allt Åsa skriver hamnar i "C: emp" på Aftonbladets servrar.

MrG

Du måste bli medlem för att få skriva i forumet.

Användarnamn:

Lösenord:

Kom ihåg mig


Vill du bli medlem?
Glömt lösenordet?
Problem med inloggning?